Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos V

QUOTE(EVOY)
Pesimistinė prognozė urano kainos lūžiui- per artimiausius kelis metus. Lietuva planuoja tapti priklausoma kaip tik nuo šios iškastinio kuro rūšies? Turėdami saulės, vėjo, geotermijos, biomasės potencialą šimtais kartų viršijantį šalies energijos poreikius? Savo skurdžius finansinius resursus nukreipsime ne savojo potencialo įsisavinimui, o iškastinio kuro įsigijimui?

noreciau issifruoti kad biomase tai malkos.. Reishkia malkos yra atsinaujancios energijos saltynis ir ju panaudojimas nepriestarauja PN kocepcijai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2010 11 27, 15:14)
Manau priklauso nuo ką ir kaip verdi, jaučiu puodų bei keptuvių dangčiai efektyviai prisidėtų prie riebalų stabdymo bei filtrų amžiaus didinimo. Mano antroji pusė svaigsta apie garų orkaitę (*** Miele už 7k Lt su trupučiu) tai leistų mažinti filtrų teršimą, pats linkstu į eksperimentą - pirkti gartraukį su filtrų opcija, jei nepasitvirtins - gręšiu skylę verysad.gif
135PLN už anglies filtrą aprašyme minimas min naudojimo laikotarpis 8-12mėn. Jei vasarą gartraukį jungiam per bypass (kada viryklės šiluma nereikalinga) tai 12mėn pailgėtų iki 24mėn. ?

Siulau jums genialia ideja - padaryti orkaitei atskira oro padavimo is lauko ir istraukimo sistema, kaip zydiniui smile.gif

O patiems neatrodo, kad biski absurdishkai mastote? Bet koks normalus gartraukis turi voztuva, kuris atsidaro tik tada, kai gartaukis ijugtas, visa likusi laika jis uzdarytas.. jei isvestas pro stoga - tai reishkia vamzdi izuolioja 7m nejudancio oro stulpas - praradymai silumos pro ji minimalus. jei labai norisi - galima kilpapadaryti - kaip kaznalizacijose - tada tikrai oras stoves nejudamas
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 11 27, 17:11)
noreciau issifruoti kad biomase tai malkos.. Reishkia malkos yra atsinaujancios energijos saltynis ir ju panaudojimas nepriestarauja PN kocepcijai biggrin.gif
Papildyta:
Siulau jums genialia ideja - padaryti orkaitei atskira oro padavimo is lauko ir istraukimo sistema, kaip zydiniui smile.gif
O patiems neatrodo, kad biski absurdishkai mastote? Bet koks normalus gartraukis turi voztuva, kuris atsidaro tik tada, kai gartaukis ijugtas, visa likusi laika jis uzdarytas.. jei isvestas pro stoga - tai reishkia vamzdi  izuolioja 7m nejudancio oro stulpas - praradymai silumos pro ji minimalus. jei labai norisi - galima kilpapadaryti - kaip kaznalizacijose - tada tikrai oras stoves nejudamas

Su genialia ideja tai prasovete konkreciai..Be dukovkes ir keptuves cirska ir puodai verda.. gal jiem kiekvienam atskirai pp orp padavima ismetima pripirsite?

O ir del voztuvo nevisai i tema pataikete.. kalba ejo apie visa viryklees skleidziamos silumos panaudojima name,o ne ismetima lauk. Paprastam name gerai tas voztuvas aisku,bet PN tikslas kiekviena silumos vata palikti name..

O vilienes varijantas visai neblogas netgi paemus tai kad kas metus keisti filtra,o jei kas du tai isvis varijantas liuks!
Atsakyti
blin teisingai daro sheldonas, po kiekvieno ironijos panaudojimo kalbanti "bazinga"
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 11 27, 17:11)
Papildyta:
O patiems neatrodo, kad biski absurdishkai mastote? Bet koks normalus gartraukis turi voztuva, kuris atsidaro tik tada, kai gartaukis ijugtas, visa likusi laika jis uzdarytas.. jei isvestas pro stoga - tai reishkia vamzdi  izuolioja 7m nejudancio oro stulpas - praradymai silumos pro ji minimalus. jei labai norisi - galima kilpapadaryti - kaip kaznalizacijose - tada tikrai oras stoves nejudamas

Raudono diplomo užtenka, kad iššifruotumet kas yra biomasė?
Raudono diplomo neužtenka suprasti, kad 7m oro stulpe vyks oro konvekcija, nebent ventiliacijos kanalo diametras mažesnis nei 20mm?
Teiginys apie diplomo spalvą labai abejotinas, iš kur jūsų oponentas ištraukė tokią niekinę informaciją?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 11 27, 18:34)
Raudono diplomo užtenka, kad iššifruotumet kas yra biomasė?

Raudono diplomo neužtenka suprasti, kad 7m oro stulpe vyks oro konvekcija, nebent ventiliacijos kanalo diametras mažesnis nei 20mm?

Teiginys apie diplomo spalvą labai abejotinas, iš kur jūsų oponentas ištraukė tokią niekinę informaciją?

Uztenka

Uztenka - konvekcija bus butent mano paminetu "minimaliu" praradmu priezastimi

jusu teise abejoti - bet patarciau gauti tokios spalvos diploma - tada galesite argumentuotai "niekinti" informacija

O kolkas sekmes buciojant IDOLUI uzpakali, kad pamokytu "sviesaus kelio i ateiti" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 11 27, 18:51)
Uztenka

Uztenka - konvekcija bus butent mano paminetu "minimaliu" praradmu priezastimi

jusu teise abejoti - bet patarciau gauti tokios spalvos diploma - tada galesite argumentuotai "niekinti" informacija

O kolkas sekmes buciojant IDOLUI uzpakali, kad pamokytu "sviesaus kelio i ateiti" biggrin.gif

iš temos "ikonos" tampate eiliniu buduliu. Tik neigti ir drapstyti nereikia jokio diplomo, net bespalvio. Gal kada nors pateiksite savo pasiūlymų, realių nuomonių? Kol dar kulturingas advokatavimas - galiu kęsti, bet kai beatodairiškas visko neigimas - tai jau ne išsilavinimas su spalvotais diplomais, bet paprastas bululizmas.
Kurią informaciją niekinau? Čia jūs nepralenkiamas - pasiūlymų jokių, tik neigimas.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 11 27, 19:11)
iš temos "ikonos" tampate eiliniu buduliu. Tik neigti ir drapstyti nereikia jokio diplomo, net bespalvio. Gal kada nors pateiksite savo pasiūlymų, realių nuomonių?

kur ka as drabsciau? o ir pasiulymus teikiau, ir nuomone su skacias, bet cia gi ne to reika ane..

Kol dar kulturingas advokatavimas - galiu kęsti, bet kai beatodairiškas visko neigimas - tai jau ne išsilavinimas su spalvotais diplomais, bet paprastas bululizmas.

ka as beatodairiskai neigiau? konkreciau..

Kurią informaciją niekinau? Čia jūs nepralenkiamas - pasiūlymų jokių, tik neigimas.

plz jusu zodziai:

"Teiginys apie diplomo spalvą labai abejotinas, iš kur jūsų oponentas ištraukė tokią niekinę informaciją?"
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 11 27, 18:51)
O kolkas sekmes buciojant IDOLUI uzpakali, kad pamokytu "sviesaus kelio i ateiti"

Temai būtinas velnio advokatas. Nauda iš tokio viskuo abejojančio- neabejotina. Tačiau, kaip taikliai pastebėjo Vilienė- mūsų velnio advokatas akyse virsta elementariu buduliu. Vietoje naudos- pastaruoju metu vien tik įžeistos ambicijos ir iš piršto laužti teiginiai. Visa tai tik dėl to, kad mūsų velnio advokatas visiškas tinginys, ir nė kiek netobulėja kartu su visais.

Kadangi randamės ne perkėloje- nėra problemų šį nuvarytą arklį nušauti. Bet iš kur gauti naują velnio advokatą, kuris ir netingėtų gilinti savo žinias, ir gebėtų įsigilinti į visus pasluoksnius ir ten atknisti neišgalvotus o tikrus kabliukus, ir be viso to- dar ir turėtų kultūringo bendravimo pagrindus. Čia jau kaip užkietėjusiai senmergei/viengungiui susirasti antrąją pusę...
Atsakyti
ndaaa... zmogus uzdave paprasta klausima - "kas kompensuos 21khw?".. o sulaukia tiek daug savo asmenybes aprasymu " ir velnio advokatas", ir "neismanelis" ir "budulis" ir "nuvarytas arklys" ir "argumentai is pirsto lauzti" ir "beatodarishkai viska neigiu" ir "kaip tu dristi priesh tiek daug tukstanciu zmoniu sokti".. nu ne keista? nu gerai EVOY - jo demagoginis stylius man senai aishkus ir jo tikslai man aishkus, ner cia ka komentuoti.. bet kiti. nu zmogusva berods intensyviai domisi, sau domisi, matyt perskaite visa ta pirmo puslapio beletristika medziaga - o atsakyti i klausima irgi negali.. siaip atsakymo nebuvimas irgi informacija smile.gif Mano interesas paprasta - mano isitikinimu bei skaiciavimais nuo 1 tos temos ir dar biski anksciau iki jos: PN yra brangesnis negu Siltas namas (siltesnis uz standarta).. Ir matyt vokietijos (berods smile.gif) valdzia ta supranta, todel ir kompensuoja kazkiek ten tukstanciu euru.. kazin kiek tu PN butu be kompensaciju - matyt zymiai maziau. Ir kitas klausimas del skaiciavimo "metodiku".. jei galima pritempti "metodka" uz ausu, kad rezultatas butu cool - tai gal tai ne visai gerai, man rodos? gal cia apgavyste? gal toje metodikoje smulkiu sriftu parasyta, kad gaustre 100000 euru kompesacijos? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 11 27, 19:46)
kur ka as drabsciau? o ir pasiulymus teikiau, ir nuomone su skacias, bet cia gi ne to reika ane..

ka as beatodairiskai neigiau? konkreciau..
plz jusu zodziai:

"Teiginys apie diplomo spalvą labai abejotinas, iš kur jūsų oponentas ištraukė tokią niekinę informaciją?"

Apie diplomo spalvą išreikšta tik abejonė, bet ne neigimas ar drapstymas - perskaitykite atidžiai ir dar kartą permalkit, tarkim makaulėje vertoje raudono diplomo. Spalva abejoti verčiate pats - aš iš raudono diplomo tikiuosi konkrečių pasiūlymų, kad ir gartraukio tema, o ne svaičiojimų kaip aš svaigstu ar nusišneku etc.
Dar viena pastaba: jūsų paaugliškas pomėgis rašyti žargonu labai apsunkina jūsų minčių supratimą, pvz SS reiškianti ŠS, ar pridera žmogui su neeiliniu (sutiksite, kad iš jūsų kurso tik keletas gavo raudonus diplomus) išsilavinimu taip padrikai, vaikiškai (kaip mano 8m dukra jtm) reikštis tarp profesionalų (čia aš save nuleisiu į žemesnį, mėgėjų, lygį) bei mėgėjų, bet ne "bachūrų" iš šiaulių a panevėžiokų. Nebent tam turite pateisinamą priežastį - aš būdamas UK ar PL irgi neturiu galimybės rašyti taisyklinga gimtąja lietuvių kalba. Ne gėda raudonam diplomui?
Trupmai drūtai: kaip advokatas (o jūs tam visiškai, idealiai tinkate dėl nuolatinio prieštaravimo; čia beveik pagyra) jūs išsisėmėte ir pereinat prie buduliškų metodų. Kulturingumas ir diplomas (net standartinės spalvos; bet kam, nesujiejantiems save su sąvoka CHAMAS) yra neatsiejamos sąvokos. Pradėkite keiktis, drapstytis ir ne tik aš suabejos jūsų diplomo spalva.
Nuoširdžiai linkiu ir laukiu jūsų konstruktyvios kritikos, bet nepamirškite galimybės, kad GALIMAI nesate genijus ir galite klysti. Darykite logiškas išvadas kaip kad priklauso tokio aukšto išsilavinimo žmogui. Pamąstykite apie 13800 namų DE ir A savininkus, negi jie tokie debiliukai, arba mes Lietuvoj net be valstybės paramos bet su realiai mažesnėmis sąnaudomis negalim pasiekti PN standartuose nubrėžtų tikslų???
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 11 28, 00:00)
ndaaa... zmogus uzdave paprasta klausima - "kas kompensuos 21khw?".. o sulaukia tiek daug savo asmenybes aprasymu " ir velnio advokatas", ir "neismanelis" ir "budulis" ir "nuvarytas arklys" ir "argumentai is pirsto lauzti" ir "beatodarishkai viska neigiu" ir "kaip tu dristi priesh tiek daug tukstanciu zmoniu sokti".. nu ne keista?

Tai atsakė gi ir ne kartą visokiomis formomis.
Tos 10 kWh yra tiesiogiai šildymui skaičiuojamos.
Kitus "susirenka" iš šių šaltinių: elektra buityje (vienaip ar kitaip nemaža jos dalis numigruoja į šilumą, kuri lieka namuose); karštas vanduo (nu vis tiek nugaruoja kažkiek ir ta šiluma lieka viduje); maisto gaminimas (čia jei neišmetinėja lauk per gartraukius, o suka viduje); žmonės (nu mes irgi maistą ne šiaip sau gadinam - ir drėgmę išskirima kvėpuodami, kurią per rekuperatorius ar šilumos siurblius galima vėl kondensuojant šilumą atgauti, ir tiesiog šilumą spinduliuojam); ir saulė daro savo darbą teisingai namą orientavus,
Tik skaičiuoti tai aš neskaičiuosiu. Programų neturiu, o man šiaip ir nereikia. Tiesa, kai jau galvos ir šaldytuvai suskaičiuojami, ko gero svarbiu faktoriumi darosi galvų kiekis į kv. metrą. Tada tokių palocių, kai vienai galvai tenka 50 kvadratų, nestato ko gero g.gif
Atsakyti
1. Diplomas raudonas - as tai paminejau priesh 3 metus vieninteli karta ir jau kokius 100 kartus pagailejau

2. Konkretus pasiulymas del gartraukio - daryti kaip rekomenduoja jusu gerb EVOY - isvesti ji pro stoga - jis isijugia tik maistui gaminat - kitu atveju normali ventiliacija i rekupa

3. Senas iprotis rasyti be liet raidziu - ir liet kalba man ne gimtaja, ir man visishkai negeda (as mazai kreipiu demesi i panasiais smulkmenas - mano domina esme)

4. siulau skaicius - gaunu atgal demagogija, vadinu ja demagogija - gauju kaltinimus budulizmu smile.gif tebune biggrin.gif

5. butent del to kad nesu genijus ir bandau surasti tiesa, kurios dabar nematau.

6. Niekad nesakiau, kad neimanoma pasiekti PN standartus, sakau kad ta uzduotis ne tokia ruzava kaip kainiekurie nori parodyti

Papildyta:
QUOTE(pagyvenus @ 2010 11 28, 00:45)
Kitus "susirenka" iš šių šaltinių: elektra buityje (vienaip ar kitaip nemaža jos dalis numigruoja į šilumą, kuri lieka namuose); karštas vanduo (nu vis tiek nugaruoja kažkiek ir ta šiluma lieka viduje); maisto gaminimas (čia jei neišmetinėja lauk per gartraukius, o suka viduje); žmonės (nu mes irgi maistą ne šiaip sau gadinam - ir drėgmę išskirima kvėpuodami, kurią per rekuperatorius ar šilumos siurblius galima vėl kondensuojant šilumą atgauti, ir tiesiog šilumą spinduliuojam); ir saulė daro savo darbą teisingai namą orientavus,
Tik skaičiuoti tai aš neskaičiuosiu. Programų neturiu, o man šiaip ir nereikia. Tiesa, kai jau galvos ir šaldytuvai suskaičiuojami, ko gero svarbiu faktoriumi darosi galvų kiekis į kv. metrą. Tada tokių palocių, kai vienai galvai tenka 50 kvadratų, nestato ko gero  g.gif

be skaiciu ginciotis sunku smile.gif visi tie faktoriai teisingi - bet sunkiai prognuozuojami - kiek zmoni, kai apsirenge, kiek kokios aparaturos, beje aparatura PN turi buti elektra taupancia, reishkia ir silumos isskiria maziau, ka jau kalbeti apie saule, kurios ziema per mazai, kad kompensuoti spinduliavima pro langus, ypac turint omenije vejus bei naktis.. bet be skaiciu vsa tai tik plepalai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaban: 28 lapkričio 2010 - 00:06