sveiki, esu naujokė su viskuo kas susiję su pasyviu namu, informacijos daug, bet jos ent per daug sunku atsirinkti, atėjau draugiško patarimo namo projektas kuris jau stovi tikrai ne pasyvus, bet noras yra tą namą pritraukti kiek įmanoma daugiau prie pasyvaus namo reikalavimų . Tai mano klausimai labai paprasti ir žemiški:
1. sienos rokų keramikos blokeliai 25cm., koks ir kokio storio šiltinimas turėtų būti?
2. kas gamina langus tikrai šiltus ir skirtus pasyviems namams? radau fauga-energy passiv, alseka - medinius daro pasyviems. Skaičiukai lyg ir atitinka reikalavimus pasyvim namui, tačiau kiek tai yra marketingas, o kiek tai yra tiesa, abejones turiu. Tai kokius langus dėjotės?
3. Stogas - molinė čerpė, kokio storio ir koks šiltinimas turėtų būti?
QUOTE(mergina05 @ 2011 01 05, 10:48)
sveiki, esu naujokė su viskuo kas susiję su pasyviu namu, informacijos daug, bet jos ent per daug sunku atsirinkti, atėjau draugiško patarimo namo projektas kuris jau stovi tikrai ne pasyvus, bet noras yra tą namą pritraukti kiek įmanoma daugiau prie pasyvaus namo reikalavimų . Tai mano klausimai labai paprasti ir žemiški:
1. sienos rokų keramikos blokeliai 25cm., koks ir kokio storio šiltinimas turėtų būti?
2. kas gamina langus tikrai šiltus ir skirtus pasyviems namams? radau fauga-energy passiv, alseka - medinius daro pasyviems. Skaičiukai lyg ir atitinka reikalavimus pasyvim namui, tačiau kiek tai yra marketingas, o kiek tai yra tiesa, abejones turiu. Tai kokius langus dėjotės?
Sveikinu prisijungus prie teisingos temos
2. Veka alphaline PVC profiliai, jų laidumas 1. Stiklo paketai dviejų kamerų, trijų stiklų, du iš jų selektyviniai, paketo laidumas 0,5. Dar svarbu paketo laidumas saulei (kad praleistų šilumą į namą) g, jis irgi turi būti apie 0,5. Su Veka LT dirba Heinzmann ir Gipura (Kaune), Bodesa (Šiauliai) ir dar N įstaigų veža iš Lenkijos. Nežinau, kur jūsų namas, gal rasite arčiau. Pirmam aukšte paketus dėsiu be profilių (nes jų laidumas labai aukštas) langus išvalyti patogu, varstyti nereikės dėl rekuperacinės ventiliacijos.
Tokius dėsiu aš. Jūs galite rėmus (profilį) rinktis ir kitokį, medinį ar pvc (aš medžio nemėgstu; už modernų dizainą) bet reikalaukite stiklų su laidumu ne didesniu nei 0,5 - tai nesunkiai padaroma ir kainos ne kosminės, apie 110Lt/m2.
Šiltinimą gal pakomentuos EVOY - nežinau kas geriau gali patarti dėl konstrukcijos, jei bus klausimų iš kur jas gauti - galėsiu patarti ir aš. Sėkmės!
QUOTE(Vilienė @ 2011 01 05, 12:03)
Pirmam aukšte paketus dėsiu be profilių (nes jų laidumas labai aukštas) langus išvalyti patogu, varstyti nereikės dėl rekuperacinės ventiliacijos.
Sveiki Viliene,
kaip zmogus susidures su beremem stiklo konstrukcijomis ir dejes vitrininius langus Jusu minetoje Laisves alejoje galiu patarti kaip imanoma atsargiau ziureti i beremio paketo idejima. Gal but remas turi bloga laiduma bet gerai apgalvokite kaip "minkstai" ireminsite stikla. stiklo paketas svers kokia 15-20 kg /m2 (speju nes 10mm stikas sveria virs 20 kg) - ir kaip suprantate visas svoris guls ant briaunos. taip pat kaip nuvesite vandeni nuo apacios? be to medziagos turi skirtingus pletimo koficientus todel darydami ivertinkite tai. kas nutiks jei koks vaikas atsirems i vitrina o ji bus kietai priremta prie kokios plytos, tinko ir pan? pabandykit pasieskot pas furnituros gamintojus bent jau kazkokios gumos/tarpines kuri apgaubtu paketa, gal tai biskuti sumazins ivairias problemas. gal jie turi kazkoki kitoki "ale beremi" profili kuris is principo yra viduje. vienzo - bent jau gerai viska apgalvokite o tada darykite.
O kaip tu remu su uzpildu laidumas? ar jei verti papildomos investicijos?
QUOTE(mergina05 @ 2011 01 05, 10:48)
sveiki, esu naujokė...
Sveiki sveiki. Malonu, kad pasijungėte.
1. PIR/PUR: ≈ 20 cm. Neoporas: ≈ 28 cm. EPS (iš bėdos vata): ≈ 35 cm. Keramika puikiai susidirbs su rekuperacine.
2. Pirmu Nr. čia žais stiklo paketas. Profilių PN langams- tikrai netrūksta. Bendras lango Ug (stiklo paketo ir profilio) turėtų būti mažiau 0,8 W/m²K. Žodžiu: jei truputi pridedate stiklo paketams- galima kiek užmerkti akis į profilio charakteristikas. Svarbu ir tinkama detalė montuojant: kurioje vietoje montuojami, kaip suvestas šiltinimas ir t.t.
3. Reikėtų truputi daugiau info- bent jau kokios gegnės ir t.t.
Jei pageidausite kad būtų kuo mažiau burtų, pasiruoškite esamos situacijos fotogaleriją. Jei nenorite viešinti- adresą persiųskite AŽ.
QUOTE(EVOY© @ 2011 01 05, 09:15)
Tikrai stebinate, kaban. Pasirodo esate viską teisingai perpratęs (nieko sudėtingo PN ir nėra), bei pilnai galėtumėte pavaduoti atostogaujantį W.Feistą. Kai kartas nuo karto mus terorizuojate visiškai kitokios faktūros postais- reiškia tik apsimetinėjate?
As nesu nei salishkas nei prieshishkas PN, man PN tai tik ideja, kuri turi kaip pliusu taip ir minusu, is tikro noreciau suprasti tu PN skaiciu logika. Atejo pvz mintis, kodel atsirado tie 10 kwh poreikis sildimo. Daleiskim pasistacius termosa, kurio sldimui prie -20 pakaks viduje esancios salutines silumos, prie +20 teks toki termosa gerokai vesinti.. todel manau, turetu buti tokio namo balansas, kad kuo ilgiau tarpinese temperaturose +-15 laipsniu aplink vidutine metine temp tokiam namui mazdaug nereiketu nei sildimo nei saldimo.. , su nezymiais temp svyravimais susidorotu rekupas su pasiltinimu.. klausimas kas bus prie ribiniu temperaturu - tai cia ir atsiranda tas papildomas 10kwh poreikis sildimui ir gal kazkoks saldymui.. esu tikras kad lietuvoje visi tie skaiciai turi buti kitokie, klimatas skirtingas, tradicijos irgi skirtingos, komfortas velgi.. tai reishkia ir "salutines" silumos yra maziau negu europieciu, ir temp vidurkis mazesnis, ir saldymo poreikis mazesnis, bet sildimo bus dydesnis.. todel ekonomika PN biski paslinksta.. pvz esu tikras kad naudingiau 10000 uz kolektorius+akumuliacija + visokia armatura investuoti i langus ar sienas, kadangi tas papildmas sluoksnis dirbs butent prie ribiniu temperaturu, kada tas kolektorius savo darbo neatliks.. ka jau kalbeti apie 30000 uz ORO SS ar 50000 uz GEO SS..
QUOTE(Migliuxis @ 2011 01 05, 11:41)
Sveiki Viliene,
kaip zmogus susidures su beremem stiklo konstrukcijomis ir dejes vitrininius langus Jusu minetoje Laisves alejoje galiu patarti kaip imanoma atsargiau ziureti i beremio paketo idejima. Gal but remas turi bloga laiduma bet gerai apgalvokite kaip "minkstai" ireminsite stikla. stiklo paketas svers kokia 15-20 kg /m2 (speju nes 10mm stikas sveria virs 20 kg) - ir kaip suprantate visas svoris guls ant briaunos. taip pat kaip nuvesite vandeni nuo apacios? be to medziagos turi skirtingus pletimo koficientus todel darydami ivertinkite tai. kas nutiks jei koks vaikas atsirems i vitrina o ji bus kietai priremta prie kokios plytos, tinko ir pan? pabandykit pasieskot pas furnituros gamintojus bent jau kazkokios gumos/tarpines kuri apgaubtu paketa, gal tai biskuti sumazins ivairias problemas. gal jie turi kazkoki kitoki "ale beremi" profili kuris is principo yra viduje. vienzo - bent jau gerai viska apgalvokite o tada darykite.
Man irgi anksčiau buvo kilusi mintis apie berėmį paketą, bet nesugalvojau kaip nuvesti vandenį nuo stiklo apačios.
QUOTE(EVOY© @ 2011 01 05, 12:05)
Sveiki sveiki. Malonu, kad pasijungėte.
1. PIR/PUR: ≈ 20 cm. Neoporas: ≈ 28 cm. EPS (iš bėdos vata): ≈ 35 cm. Keramika puikiai susidirbs su rekuperacine.
2. Pirmu Nr. čia žais stiklo paketas. Profilių PN langams- tikrai netrūksta. Bendras lango Ug (stiklo paketo ir profilio) turėtų būti mažiau 0,8 W/m²K. Žodžiu: jei truputi pridedate stiklo paketams- galima kiek užmerkti akis į profilio charakteristikas. Svarbu ir tinkama detalė montuojant: kurioje vietoje montuojami, kaip suvestas šiltinimas ir t.t.
Jei pageidausite kad būtų kuo mažiau burtų, pasiruoškite esamos situacijos fotogaleriją. Jei nenorite viešinti- adresą persiųskite AŽ.
ačiū apie pir/pur primą kartą tiesą sakant išgirdau
gegnių storis 22cm., ta prasme tiek turime vietos pridėti šiltinimo, kokiu būdu pridėti daugiau kol kas nežinau. o kokios dar infot reikia apie gegnes? ir vaizdinės info kurių vietų įmesti?
QUOTE(mergina05 @ 2011 01 05, 12:06)
ačiū apie pir/pur primą kartą tiesą sakant išgirdau
gegnių storis 22cm., ta prasme tiek turime vietos pridėti šiltinimo, kokiu būdu pridėti daugiau kol kas nežinau. o kokios dar infot reikia apie gegnes? ir vaizdinės info kurių vietų įmesti?
O ka vietos daugiau nera? O skersiniu pas jus nera? Papildomai kali bruselius prie gegniu pvz. 5*5 ar 5*7 ir pirmyn.
QUOTE(Laimorone @ 2011 01 05, 14:30)
Man irgi anksčiau buvo kilusi mintis apie berėmį paketą, bet nesugalvojau kaip nuvesti vandenį nuo stiklo apačios.
Su beremio stiklo konstrukcija viskas gana paprasta. imamas paprastas u formos profilis jis prisukamas prie pagrindo, i ji idedama tarpine "ale linoliaumas" ir istatomas stiklas. jei reikiakrastas uztepamas silikonu. Bet sita "konstrukcija", mano nieko nesuprantancia nuomone, yra absoliutus salcio tiltas ir PN yra netinkamas.
beje kazkur maciau kad stiklo paketuose dedamas ir grudintas stiklas. o butent grudintas stiklas turi savo achilo kulna - briauna. pazeidus ja stiklas gali "sprogti". as savo namui irgi "projektuoju" dideles vitrinas, bet beremiu nedesiu.
QUOTE(Noriukas5 @ 2011 01 05, 14:39)
O ka vietos daugiau nera? O skersiniu pas jus nera? Papildomai kali bruselius prie gegniu pvz. 5*5 ar 5*7 ir pirmyn.
vietos yra, tik statybų patirties nėra
Teisingai darai Mergina viską reikia išsiaiškinti. mano manymu stogas kartu su langais pirmoj vietoj šiltinimo skalėje, o statybų skalėj stogas pirmoj vietoj.
QUOTE(Giedruolė @ 2011 01 05, 16:06)
Teisingai darai Mergina viską reikia išsiaiškinti. mano manymu stogas kartu su langais pirmoj vietoj šiltinimo skalėje, o statybų skalėj stogas pirmoj vietoj.
nu žinok jau tiek į stogą sukišau, kad jei pagailėsiu dabar šiltinimui geram, tai poto liks tik nagus nusigraužt iki alkūnių