QUOTE(korida @ 2010 12 24, 11:12)
UI lui brungus
, apie 1/3 brangesnis ir kur šiltinimo storiai neaktuolu manu ,kad išlaidauti ar verta
O jei iš lenkų parsivežus
http://allegro.pl/st...1364631048.html gal dar pigiau gautūsi ,kažin kiek transportas atsiimtų...
Jie nuo Kauno apie 600km. Reali 100-120m3 furos kaina nuo 600eur. Nebent gamintojas savu transportu vežtų pigiau - tai įmanoma. Artimiausia PL EPS gamykla, pagal mano žinias - Lomžoj, 250km, Mariola. Bet su jais susikalbėti - kaip su aklu pasipešioti. Idiotai, ne kitaip. Gal 3 mailai ir 15 skambučių:"Juž, zaraz, jutro od rano, teraz nemoge..." eina jie na 3 bukvy. Bet jų transportą dažnai matau Lietuvoj, todėl kainos gal ir neblogos.
PIR turi privalumų prieš EPS ir taip tiesiogiai jų m3 kainos lyginti nevertėtų. Kad ir tas pats storis: jei ant blokelių sienos dėl smeigių neišeina dėti daugiau nei 250mm eps tai 200mm PIR jau bus per daug. Ir PIR sujungę lipnia juosta gautume hermetišką konstrukciją, folija duoda ekranavimo efektą, visišką garo izoliaciją.
Aš per du namus panaudojau gal 150m3 eps/neopor, bet neapsimikėjo žaisti su PL - kainos buvo nedidelio skirtumo, transportas brangus o ir BP davė nuolaidas - jie man max 2km, ne 600
Jei jūsų kiekis didelis - pabandykite pradžioj su jais pakalbėti, "žvėriškai" paspaudžiant.
Kas dėl PIR - Gniežno (620km nuo Kauno) yra Ecotherm. Jie tipo turi atstovą Kaune, bet atstovo kainos ne kokios o ir derėtis ten nepriimta. Aš tiesiogiai bandžiau, nespjauna, bet transportą liepia patiems spręstis. Nebejoju, kad kainos bus geresnės nei Balex, bet pridėjus transportą - klausimas neaiškus.