QUOTE(Grand @ 2010 12 23, 18:02)
Reikia pagalbos
Namo projektas yra įdėtas temoje "Individualių namų projektai".
O idėja tokia. Atsisakau garažo (lieka tik stoginė), dingsta malkinė, o ties sandėliuku (Nr. 5) bei dalimi Nr. 4 patalpos lieka viena apie ūkinė patalpa. Tokiu atveju statau visiškai pasyvų namą, o minėtoje ūkinėje patalpoje stovi rekūpas, vandens boileris bei likusi jos dalis (nes bendrai patalpa būtų apie 10 kv.) tarnautų kaip sandėlis.
Tokiu atveju viską kabinam ant rekupo, o kaip atsarginį šildymo variantą įrengiu židinį (jo šiuo metu nėra), kuris šilumą pučia per ortakius (orinis šildymas - tik bijau dulkių patalpoje) ir šildo boileryje vandenį (vasarą vandenį šildytu saulės kolektoriai) arba židinys šilumą atiduoda ne per ortakius, o palei išorinė patalpų/sienų perimetrą įrengiu vieno vamzdžio grindinį šildymą,
Jums reikia pagalbos, o juodą darbą užkariate tiems, iš kurių pagalbos tikitės: dar betrūktų, kad tektų jūsų projekto į viešąją biblioteką bėgt ieškot. Ar sunku bent linką buvo įmest?
"Visiškai pasyvus namas" - gana originalus, iki šiol negirdėtas terminas
panašiai kaip "truputi nėščia"
Nežinau jūsų finansinių galimybių, bet jei manote, kad PN suris dukart daugiau - klystate. Protingai sudėliojus gal ir pabrangs 10proc. Todėl jūsų vietoje garažo neatsisakyčiau - ne dėl keturratės skarbonkės, bet savo komforto dėlei.
Iš anksto, prieš pradėdamas statybas apsispręskite dėl šildymo būdo. Ar esat įsitikinęs, kad orinis jums bus komfortiškas? Vieno vamzdžio grindinis šildymas: arba aš ko nesuprantu arba tai realiai tik vienas vamzdis palej lauko sieną??? Tai kodėl neįrengus pilno grindinio - pojūčiai manau būtų malonesni nei sacharos oro pūtimas iš lubų. O KK puikiai šildys ir grindis, ypač jei nepagailėsite investuoti į akumuliacinę talpą. Nors aš esu įsitikinęs, kad PN ir KK yra sunkiai suderinami - jei pasieksite tikrą PN lygį jūsų METINIS šildymo poreikis neturėtų viršyti 10kWh/m2, t.y. sakykim 150m2 x 10kWh = 1500kWh x 0.49Lt = apie 750Lt. Ar nesukrapštysite tokios sumos elektrai? Neskubėkite, viską dešimt kart pasverkite o tik tada priimkite sprendimus. Kaip pradedančiajam linkiu daug kantrybės ir noro mokytis - kad neatsitiktų kaip su Aereco. Ir be abejo sėkmės!