Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos V

QUOTE(Vilienė @ 2010 12 23, 19:31)
Jei tokie žmonės kaip jūs emigruos - čia liks dykuma. verysad.gif
"bent jau kuriam laikui" - tai būtinai, 2 kartus per metus: vasarą Ispanija, Portugalija, Kroatija, Juodkalnija, Italija ar egzotika kaip Maldyvai, Seišeliai, Kosta Rika ir pan. Žiemą Slovakija, Italija, Prancūzija, iš bedos Austrija - visur, kur gera slidinėjimo infrastruktūra smile.gif  savaitės - 10d kaip tik thumbup.gif

lotuliukas.gif Su lietuviskom algom ir dar is tu paciu namus statant? Joa, pats tas.
Mest reik cia biznius ir mynt zum Deutchland, nematau cia perspektyvu...
Sorry uz offtopic'a.
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 12 23, 19:07)
Manau daryti vandens pasildyma nuo zydinio neapsimoka

Kodėl neapsimoka,pašildai kur reikia grindis ir turi šilto vandens. Vandens šilumokaičio galingumai pagal pasirinkimą: 4,6, 8 KW
Šilumokaitis tvirtinamas ant kapsulės viršaus.
Pvz. http://www.arkesa.lt...menu=Ugniakurai
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 12 23, 18:02)
Reikia pagalbos
Namo projektas yra įdėtas temoje "Individualių namų projektai".

O idėja tokia. Atsisakau garažo (lieka tik stoginė), dingsta malkinė, o ties sandėliuku (Nr. 5) bei dalimi Nr. 4 patalpos lieka viena apie ūkinė patalpa. Tokiu atveju statau visiškai pasyvų namą, o minėtoje ūkinėje patalpoje stovi rekūpas, vandens boileris bei likusi jos dalis (nes bendrai patalpa būtų apie 10 kv.) tarnautų kaip sandėlis.

Tokiu atveju viską kabinam ant rekupo, o kaip atsarginį šildymo variantą įrengiu židinį (jo šiuo metu nėra), kuris šilumą pučia per ortakius (orinis šildymas - tik bijau dulkių patalpoje) ir šildo boileryje vandenį (vasarą vandenį šildytu saulės kolektoriai) arba židinys šilumą atiduoda ne per ortakius, o palei išorinė patalpų/sienų perimetrą įrengiu vieno vamzdžio grindinį šildymą,

Jums reikia pagalbos, o juodą darbą užkariate tiems, iš kurių pagalbos tikitės: dar betrūktų, kad tektų jūsų projekto į viešąją biblioteką bėgt ieškot. Ar sunku bent linką buvo įmest?
"Visiškai pasyvus namas" - gana originalus, iki šiol negirdėtas terminas smile.gif panašiai kaip "truputi nėščia" smile.gif
Nežinau jūsų finansinių galimybių, bet jei manote, kad PN suris dukart daugiau - klystate. Protingai sudėliojus gal ir pabrangs 10proc. Todėl jūsų vietoje garažo neatsisakyčiau - ne dėl keturratės skarbonkės, bet savo komforto dėlei.
Iš anksto, prieš pradėdamas statybas apsispręskite dėl šildymo būdo. Ar esat įsitikinęs, kad orinis jums bus komfortiškas? Vieno vamzdžio grindinis šildymas: arba aš ko nesuprantu arba tai realiai tik vienas vamzdis palej lauko sieną??? Tai kodėl neįrengus pilno grindinio - pojūčiai manau būtų malonesni nei sacharos oro pūtimas iš lubų. O KK puikiai šildys ir grindis, ypač jei nepagailėsite investuoti į akumuliacinę talpą. Nors aš esu įsitikinęs, kad PN ir KK yra sunkiai suderinami - jei pasieksite tikrą PN lygį jūsų METINIS šildymo poreikis neturėtų viršyti 10kWh/m2, t.y. sakykim 150m2 x 10kWh = 1500kWh x 0.49Lt = apie 750Lt. Ar nesukrapštysite tokios sumos elektrai? Neskubėkite, viską dešimt kart pasverkite o tik tada priimkite sprendimus. Kaip pradedančiajam linkiu daug kantrybės ir noro mokytis - kad neatsitiktų kaip su Aereco. Ir be abejo sėkmės!
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 12 23, 19:54)
Jums reikia pagalbos, o juodą darbą užkariate tiems, iš kurių pagalbos tikitės: dar betrūktų, kad tektų jūsų projekto į viešąją biblioteką bėgt ieškot. Ar sunku bent linką buvo įmest?

Prašom ir nuoroda.

http://picasaweb.goo.../NamoProjektai#

Namo esmė tokia: atskirtos šiltos ir šaltos patalpos. Šiltų pirmas aukštas dengia antrą aukštą - visgi šioks toks šilumos taupymas. Didžioji dalis langų orientuoti į pietus ir vakarus, nedidelis vidinis oro tūris, nesudėtinga pastato konstrukcija ir t.t. Taigi kuo paprasčiau, tuo mažiau bus statybos klaidų ir šalčio tiltelių.

Mano mintis tokia: grindyse apie 30 cm (gal net 40 cm) putpalčio, stoge apie 40 cm vatos, o sienos Arko M18 plius 25 cm neoporo. Langai plastikiniai, bet U vertė - 0,8 (Megrane info). Šildomas namo plotas apie 140 kv. Tam esu numatęs minėtą KK su 2 tonų akumuliaciją ir nemažai automatikos (sistemos kaina apie 21 000 Lt). Į malkinę be problemų tilps apie 10 kūbų malkų. Tokį katilą tektų kurti tik kas 2-3 dienas. Iki 20 proc. drėgnumo beržinių malkų 1 kūbas (gražiai sukrautos, todėl perki ne orą) kainuoja 205 Lt. Viso už malkas per žiemą apie 1020 Lt. Manau malkų dar gali ir likti. Tiesa, dėl vedinimo vis dar esu pasimetęs.

Kitas variantas: namą užpasyvinu, dedu rekupratorių, o trūkstamą šilumos kiekį (jo tikrai Lietuvos kažkiek truks) pasigaminu židiniu. Šiuo atveju ir vėdinimo sistemos klausimas atkrenta. Tokios kol kas mano mintys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grand: 23 gruodžio 2010 - 19:16
QUOTE(Dario @ 2010 12 23, 19:41)
lotuliukas.gif  Su lietuviskom algom ir dar is tu paciu namus statant? Joa, pats tas.
Mest reik cia biznius ir mynt zum Deutchland, nematau cia perspektyvu...
Sorry uz offtopic'a.

Įsitikinta n kartų, ypač per krizes: one door closes another opens. Taip buvo ne kartą, bus ir dabar, reikia tik kantrybės. Statyboms irgi sunkūs laikai praeis - juk fig-vam'uose negyvensim smile.gif Už lango Kalėdos, linksmiau, ką jūs čia taip niūriai, kitąmet bus dar geriau. Tik laukit ir tikėkit. Man tikroji krizė (iš 40žmonių liko 16 ir buvo keli mėnesiai kai susirinkdavom per pietus "vežimo" iš velnio paveikslėlių padėliot - darbo beveik nulis) jau praėjo. Pats ir kitose sferose matau pagyvėjimą: vežėjai pradėjo kelt kainas - pasiūla yra, besarmačiai prekybos tinklai irgi - matys žmonės jau truputi turi lišno lito arba tingi į PL važiuot. Statybos mirė vėliausiai, tai ir prisikels paskutinės. Bet kad prisikels - tai tikrai. Tik vargu po kiek dešimtmečių mūrininkas begalės vėl svajoti apie 10.000 į rankas... Yra ir teigiamų krizes rezultatų - kas buvo š.. ant šakių pakeltas tai krito giliai kur ir vieta.
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 12 23, 20:05)
Mano mintis tokia: grindyse apie 30 cm (gal net 40 cm) putpalčio, stoge apie 40 cm vatos, o sienos Arko M18 plius 25 cm neoporo. Langai plastikiniai, bet U vertė - 0,8 (Megrane info). Šildomas namo plotas apie 140 kv. Tam esu numatęs minėtą KK su 2 tonų akumuliaciją ir nemažai automatikos (sistemos kaina apie 21 000 Lt). Į malkinę be problemų tilps apie 10 kūbų malkų. Tokį katilą tektų kurti tik kas 2-3 dienas. Iki 20 proc. drėgnumo beržinių malkų 1 kūbas (gražiai sukrautos, todėl perki ne orą) kainuoja 205 Lt. Viso už malkas per žiemą apie 1020 Lt. Manau malkų dar gali ir likti. Tiesa, dėl vedinimo vis dar esu pasimetęs.

Kitas variantas: namą užpasyvinu, dedu rekupratorių, o trūkstamą šilumos kiekį (jo tikrai Lietuvos kažkiek truks) pasigaminu židiniu. Šiuo atveju ir vėdinimo sistemos klausimas atkrenta. Tokios kol kas mano mintys.

Projektas kaip ir liuks, man asmeniškai (dėl skonio ir grožio nesiginčijama) kliūva aibė patalpėlių aplink garažą - jei pasyvus namas jums atkris malkinė, realiai reikės vienos patalpos, į kurią sukišite visą įrangą: boilerį, rekupą, hidroforą(jei be miesto vandens) vandens skaitiklį, taip pat galima ten skalbyklę su džiovykle.
Vata yra neefektyvi šiltinimo medžiaga, todėl ją reikėtų keisti kietomis medžiagomis: neoporu, PIR/PUR. Langų (jei tai lango, bet ne paketo) U vertė yra beveik tokia, kokią įmanoma pasiekti Lietuvos sąlygomis super neišlaidaujant. Megrame tikrai ne pigiausias gamintojas. Aš visiems langams dar dėsiu išorines žaliuzes. Arko+neoporas gal yra vienas pigiausių bet ne efektyviausias statybos būdas. Rekuperatoriui beveik būtinas žemės šilumokaitis - palikite jam vietos savo vizijose, jis to tikrai vertas!
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 12 23, 20:40)
Projektas kaip ir liuks, man asmeniškai (dėl skonio ir grožio nesiginčijama) kliūva aibė patalpėlių aplink garažą - jei pasyvus namas jums atkris malkinė, realiai reikės vienos patalpos, į kurią sukišite visą įrangą: boilerį, rekupą, hidroforą(jei be miesto vandens) vandens skaitiklį, taip pat galima ten skalbyklę su džiovykle.
Vata yra neefektyvi šiltinimo medžiaga, todėl ją reikėtų keisti kietomis medžiagomis: neoporu, PIR/PUR. Langų (jei tai lango, bet ne paketo) U vertė yra beveik tokia, kokią įmanoma pasiekti Lietuvos sąlygomis super neišlaidaujant. Megrame tikrai ne pigiausias gamintojas. Aš visiems langams dar dėsiu išorines žaliuzes. Arko+neoporas gal yra vienas pigiausių bet ne efektyviausias statybos būdas. Rekuperatoriui beveik būtinas žemės šilumokaitis - palikite jam vietos savo vizijose, jis to tikrai vertas!

Taip, jei daryti pasyvų namą, atkrenta nemažai patalpų už garažo. Tačiau pirminė mintis buvo KK su malkom. Galiu persigalvoti ir architektas viską perbraižys.

O kodėl Arko blogai? Aš ne dėl pigumo. Jie tvirčiausi, gerai sugeria garsą, inertiški, į juos lengva bet ką kabinti (spinteles, laiptai ir t.t.), ekologiški, plonina sieną, nereikia specialių tvirtino smeigių ar varžtų, ko nepasakysi apie keramiką. Visi kiti blokeliai (be silikatų ir keramikos - nieko rimto). Vienintelis siliko trūkumas - mėgsta drėgmę statybų metu. Tai kad jie šalti (18 cm R - apie 0,26) nekeičia esmės, nes sienos esmė laikyti konstruktyvą, o šiltinimo medžiagų - taupyti šilumą.
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 12 23, 20:49)
Taip, jei daryti pasyvų namą, atkrenta nemažai patalpų už garažo. Tačiau pirminė mintis buvo KK su malkom. Galiu persigalvoti ir architektas viską perbraižys.

O kodėl Arko blogai? Aš ne dėl pigumo. Jie tvirčiausi, gerai sugeria garsą, inertiški, į juos lengva bet ką kabinti (spinteles, laiptai ir t.t.), ekologiški, plonina sieną, nereikia specialių tvirtino smeigių ar varžtų, ko nepasakysi apie keramiką. Visi kiti blokeliai (be silikatų ir keramikos - nieko rimto). Vienintelis siliko trūkumas - mėgsta drėgmę statybų metu. Tai kad jie šalti (18 cm R - apie 0,26) nekeičia esmės, nes sienos esmė laikyti konstruktyvą, o šiltinimo medžiagų - taupyti šilumą.

Drėgmę mėgsta ne tik statybų metu, bet ir po jų. Blokų esmę suprantate teisingai - jų paskirtis tik laikančioji konstrukcija. O tvirtumo (stipris gniuždant) jūsų pusantriniam namui per akis ir per dantis smile.gif
"lengva kabinti spinteles" - truputi "trūkęs" argumentas, juk gyvenamą namą o ne spintelių parodų rūmus žadate statyti smile.gif
Aš kaip ir bet kokių blokelių priešininkas, mūro aplamai. Konstrukcija labai priklausanti nuo atlikėjų kvalifikacijos ir sąžinės. Jei nestatyčiausi iš liktinių - galvočiau apie karkasinį. Kam mažam namui tokia sunki konstrukcija? Kas dar labai nepatinka - pradžioj pastatote, paskui apšiltinate ir dar apdailinate.
Persigalvoti galite, tik persigalvokite taip, kad namas būtų mielas sekančius 40-50 metų, nes jums jame gyventi. O jei anūkai neįvertins - jų bėdos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 12 23, 21:07)
Drėgmę mėgsta ne tik statybų metu, bet ir po jų. Blokų esmę suprantate teisingai - jų paskirtis tik laikančioji konstrukcija. O tvirtumo (stipris gniuždant) jūsų pusantriniam namui per akis ir per dantis smile.gif
"lengva kabinti spinteles" - truputi "trūkęs" argumentas, juk gyvenamą namą o ne spintelių parodų rūmus žadate statyti smile.gif
Aš kaip ir bet kokių blokelių priešininkas, mūro aplamai. Konstrukcija labai priklausanti nuo atlikėjų kvalifikacijos ir sąžinės. Jei nestatyčiausi iš liktinių - galvočiau apie karkasinį. Kam mažam namui tokia sunki konstrukcija? Kas dar labai nepatinka - pradžioj pastatote, paskui apšiltinate ir dar apdailinate.
Persigalvoti galite, tik persigalvokite taip, kad namas būtų mielas sekančius 40-50 metų, nes jums jame gyventi. O jei anūkai neįvertins - jų bėdos smile.gif

Ant 6 arų statyti karkasinį namą?... Priešgaisrinė papjaus arba namas išeis WC dydžio. O ir šiaip medinis namas man nelabai - daugiau jis turizmui ar kaimo sodybai.
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 12 23, 22:25)
Ant 6 arų statyti karkasinį namą?... Priešgaisrinė papjaus arba namas išeis WC dydžio. O ir šiaip medinis namas man nelabai - daugiau jis turizmui ar kaimo sodybai.

Blokinis ant 6a telpa, o karkasinis ne smile.gif čia reik suprast reiks naujo, kitokio projekto karkasiniam?
Jei medinis tik turizmui - amerikoj nuolatinių gyventojų mažuma, ten beveik vien turistai smile.gif ir kaimiečiai smile.gif
Ot tamsta šposininkas! Gerų švenčių!
Atsakyti
Kas iš kur pirkoPIR kokia kaina,ar 200zl /m3 gera yra gera kaina ar iš vis čia ta medžiaga http://allegro.pl/pi...1373835464.html
?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 23 gruodžio 2010 - 23:25
QUOTE(korida @ 2010 12 24, 00:24)
Kas iš kur pirkoPIR kokia kaina,ar 200zl /m3 gera yra gera kaina  ar iš vis čia ta medžiaga http://allegro.pl/pi...1373835464.html
?

priminkit kokiam tikslui naudosit?
Atsakyti