QUOTE(Vilienė @ 2010 12 23, 11:25)
Aš ruošiuosi pasistatyti 220 autobahną, bet per jį prabangiai tekės 12V.
Man truputi sunku atsekti prasmę: koks tikslas; kuo neįtinka 220 V LED; ar dėl to aplamai verta sukti galvą dėl akumuliatorių, kurie pigesni po kelerių metų (po apibrėžto ciklų skaičiaus) garantuotai išleis paskutinį kvapą?
Pirmą dalį suprantu: statotės PN, iki minimumo mažinate elektros vartojimą- ir taip automatu savo šeimą apsaugote nuo visų numatomų kataklizmų energetikoje.
Antros dalies niekaip: terliositės su sistemomis (leisite pinigus)- kurios vis vien neišspręs visų klausimų. Tai ar ne patraukliau atrodytų sutelkti visą dėmesį į elektros vartojimo mažinimą, ir kiek luktelėti iki geresnių laikų (visas sąlygas tokiam neskausmingam laukimui jau turėsite paruošęs). Praeis keli metai- ir visoms problemoms paruošite galutinį sprendimą. Tik jau spėjamai už gerokai mažesnę kainą- ir su spėjamai tobulesnėmis technologijomis. Garantuotai tik vienas punktas- išpildimas be abejo bus paprastesnis/kokybiškesnis.
Paieškosiu. Šiaip tai iš Alibabos buvau nuklaidžiojęs iki kažkokio tai gamintojo pilno asortimento. Nelabai sudomino tokie monstrai- nė neišsaugojau nuorodos.
Tarp žalio ir žaliai nusiteikusio ekstremisto negalima dėti lygybės ženklo. Juk sunku būtų tokį ženklą įterpti tarp V.Landsbergio ir I.Degutienės- nors abu stovi po ta pačia vėliava, ir abu gieda tas pačias giesmes. O skirtumas būtų esminis:
Žalias: tai tas, kuris propaguoja pilną paketą (gyvenimo lygio, technologinės pažangos), neperlenkiant link Bet kokia kaina ir Po mūsų nors ir tvanas- o viską vystant darnoje su gamta.
Žaliai nusiteikęs ekstremistas: tai tas, kuriam idealius modelis- akmens amžius.