QUOTE(kaban @ 2010 12 05, 21:35)
kiek atsimenu (sorry jei klystu) - bet teigete kad sieksyte PN, nors nemanote kad pavyks.. is esmes tokia ir mano pozicija - reikia siekti maksimalaus imanomo rezultato - o ne dogmatishkai kartoti normas.. pvz. jus gi nesieksyte 105 kwh/m2 elektros sunaudojimo.. nors pagal PN dogma - galima.. ir kodel nieks nesusimasto - kodel toks dydziulis sunaudojimas PN - galimas.. 10,5 kart daugiau negu sildymui ir 21 karta daugiau negu karstam vandenui .. logika gi turetu kazkokia buti? kas man ta logika pasakys - akivaizdu kad ne EVOY, jis pats nezino. Jei jau galima sunaudoti bendrai namui 120 kwh - gal galima sunaudoti 30 elektrai o 90 sildymui - gal joks nusikaltimas priesh PN koncepcija?
Ačiū Dario - aplenkė. Aukštąją matematiką teko išmokti iki KTU ir pirmus du semestrus turėjau leidimą ateiti tik į praktinius užsiėmimus - kad padėčiau dėstytojui
Bet tokia puikia atmintimi pasigirti negaliu, nuplaukė determinantai, integralai, eilutės, etc nebūtin...gaila.
Patikslinkime teiginius: sakiau ir sakau, kad siekiu PN, o ar pavyks - pamatysim. Nereiškiu išankstinės nuomonės nei TAIP nei NE. Vienintelis realus vertintojas - namo skaitikliai. Žinant šildomą plotą, bendrą, gyvenamą bus labai lengva susiskaičiuot kur busiu trijų litrų(ant galvos malkinėj; každomu
) žemos energijos, PN, energijos+ ar dar velniai žino kur. Aišku tik vienas - jei vokietis sugebėjo, mes nė kiek ne kvailesni. Ir internetu pasinaudojam, ir medžiagas pigiau gaunam, ir (paskutiniu, kriziniu metu) darbų kainos nusileido į realybes, nesiekiančias DE kainų. Nematau nė mažiausios priežasties kodėl ne, vienintelė galima- mano neprofesionalumas, žinių trūkumas, priimti neteisingi sprendimai... Kaip matote į Saliamonus netaikau
Jūs įsikandote tą 105KWh - o kas bus jei vietoj 105 gausis 60? Arba 75? Nugriaut?
30 ir 90 taip, tai nusikaltimas PN standartams. Tam ir pasyvus, kad turėtų mažą šildymo poreikį.
Be reikalo svaidotės kaltinimais arogancija. EVOY turi gerą humoro jausmą, dažnai verčia šypsotis - kažkodėl humorą priimate kaip užgauliojimus. Parodykit ir jūs ant kokių zaviesų liežuvis: taktiškai bet linksmai.
Reiktų nepasimiršti su logika: niekaip nesuprantu, kaip dasiprotėjote iki "50.000 už elektros įvadą, 100.000". Nu niekaip. Kuom čia PN kaltas kad 50 ar 100 štukų už elektrą ir kas jei vietoj jo standartas. Arba išsireiškėte nesuprantamai - mintis nuskendo pyktyje?