QUOTE(gllop @ 2010 12 03, 22:41)
Jei visas kvartalas, ir aplinkiniai kvartalai yra mūrinių namų, - tai ką Jūs siūlote daryti? Tinkuoti? Tada jau geriau fasado plokštelėmis (ne plokštėmis). Įvairios klinkerio imitacijų plytelės primintų turtingesnį lenką, o realiai, ypač kada nors pradėjus toms plytelėms byrėti, keltų graudulį.. Tipo turiu Rolexa , pirkau Gariūnuose...
Nenoriu kištis į asmeniškumus, bet kai prakalbom apie rekupo sezoninį naudojimą norėčiau sužinoti, kur vis tik statysite savo namą - tuomet galima būtų realiai komentuoti jūsų keistą sprendimą dėl sezoniškumo.
Nenoras būti panašiu į "turtingesnį lenką" kažkaip kreipia mintis apie UK/IE - čia tautiečiai turi kažkokių ambicijų dėl "broliškos tautos" lyg nuoskaudų lyg neaiškaus pagrindo pasididžiavimo... Tikiuosi tai jums netaikoma. Logika dėl klinkerio prasta - jei Kaune, partizanuose rastumėt sklypą (labai realu - daug erdvių palikta) ir statytumėtės namą - ką, jūsų namas turi atrodyti kaip aplinkinės "chruščiovkės"? Kodėl nenorite originalaus, sau patinkančio dizaino? Na jei klinkeris patinka - kita kalba, dėl skonio nesiginčijama. Mes tik atkreipėm jūsų dėmesį, kad klinkeris yra niekas konstrukcine prasme, dizainas - kiekvieno individualus reikalas.
Rekupas: dėl brendų aš jus palaikau. Kiek teko pačiam studijuoti - jie visi iš vieno molio drėbti. Jei turėsite žemės šilumokaitį, kuris padarys juodžiausią darbą, manau galite neišlaidauti rekupui. Aš dabar ieškau remdamasis tokiais kriterijais: nuolatinės srovės varikliai, mažos elektros sąnaudos, gražus valdymo blokas su papildomom funkcijom (co2 davilkis), debitas apie 1,5k viršijantis mano poreikį (150m3/h) ir kaina iki 5000Lt. Manau svarbiausia elektros sąnaudos ventiliatoriams. Visa kita - visur vienoda ar panašu.
Jei einate link energy+ tai šilumos siurblys jums bus per brangu. Saulė ir vėjas pilnai patenkins šildymo poreikį.