Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos V

As manau Dario vamzdis -super. Net jei veliau nebepasiteisintu per didelius salcius,jis vistiek pades sutaupyti siluma investuojant i pati vamzdi niekinius 300 litu. Tie litukai oi kaip greit atsipirks.

Atsakyti
Na va dar vienas matavimas i lentele.
Siandien diena -12C salo. Isejime +3C. 15C laipsniu nemokamai.
Nusinesiau hidrometra. Lauke rodo 47proc. Ikisau i vamzdi isejime per 10min niekas nepasikeite. Dregmes nerasta. Palikau dirbanti, zada pasalti daugiau. palaikysiu pora dienu nenutrukstamo putimo, pasaldysim grunta. Pamatuosiu dregme.
Reiks kiba koki bloga padaryt, jei fotkiu atrasiu. Kaip tik abu su vaiku sergam, i darba negaliu eiti...
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 11 30, 20:36)
As manau Dario vamzdis -super. Net jei veliau nebepasiteisintu per didelius salcius,jis vistiek  pades sutaupyti siluma investuojant i pati vamzdi niekinius 300 litu. Tie litukai oi kaip greit atsipirks.

Nepamiršk ne tik šilumos, bet ir vėsumos. Čia irgi didžiulės taupymo galimybės. Nė kiek nemažiau įdomu kas dvelks iš SV per +30...+35 karščius kaip šią vasarą.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 11 30, 21:20)
Nepamiršk ne tik šilumos, bet ir vėsumos. Čia irgi didžiulės taupymo galimybės. Nė kiek nemažiau įdomu kas dvelks iš SV per +30...+35 karščius kaip šią vasarą.
Prie +30 jau dvelke. +16 isejime. Stovint tiesiai pries vamzdi toks kontrastas tiesiog siurpino oda tiesiogine to zodzio prasme.
Atsakyti
QUOTE(Dario @ 2010 11 30, 21:20)
Na va dar vienas matavimas i lentele.
Siandien diena -12C salo. Isejime +3C. 15C laipsniu nemokamai.
Nusinesiau hidrometra. Lauke rodo 47proc. Ikisau i vamzdi isejime per 10min niekas nepasikeite. Dregmes nerasta. Palikau dirbanti, zada pasalti daugiau. palaikysiu pora dienu nenutrukstamo putimo, pasaldysim grunta. Pamatuosiu dregme.
Reiks kiba koki bloga padaryt, jei fotkiu atrasiu. Kaip tik abu su vaiku sergam, i darba negaliu eiti...

Nėr to blogo, kas neišeitų į gerą - aišku linkiu kuo skubiau pasveikti, bet blogas būtų super, panašiai kaip Jurmalos kolektoriaus.
Truputi teisinasi mano nuogastavimai dėl akumuliacijos, bet kokiu atveju svarbiausia kad nenukristų žemiau nulio. Vis dar 100m3/h?
Drėgmė turėtų susidaryti kai orą vėsinsit. Šildomas oras tik dar daugiau gali savyje turėti garų - problema prasidės atvirkštiniu atveju. Atšaldant susidarys kondensatas. Mano sistemai netgi rekomendavo patiesti drėkinimo vamzdį - perforuotą colinuką, per kurį į šilumokaitį galima paduoti vandens ir taip dirbtinai kelti jo drėgnumą žiemą. Nedėjau, gal rasiu kitokių drėkinimo būdų.
Laukiam rytojaus / poryt su rimtesniais šalčiais.
Papildyta:
QUOTE(Dario @ 2010 11 30, 21:23)
Prie +30 jau dvelke. +16 isejime. Stovint tiesiai pries vamzdi toks kontrastas tiesiog siurpino oda tiesiogine to zodzio prasme.

Kaip tuomet buvo su kondensatu? Va tada tai hidrometras praverstų - gal bandėt?
Atsakyti
Taip, vasara kondensato galimybe atsiranda, deja matavau tik temperatura, dregmes vasara nepamatavau.
Ventilaitorius visdar tas pats. Su didesniu srautu neturiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dario: 30 lapkričio 2010 - 20:39
QUOTE(Vilienė @ 2010 11 30, 19:45)
Jokio čia neigimo, kainos plastiko prikabintos, o darbų? Čia tas pats kaip malkom kūrentis ir aiškinti kad už 800Lt 30kubų miškovežį atveža...
Aš labai sergu už Dario vamzdį, nes būtent jis pirmasis SM pateikia realius rezultatus ir tokius pesimistus kaip jus privers galvoti kitaip, efektyviau.
Būtų didžiulė nesamonė SV pajungimą pravedinėti nešildoma palėpe (na galima bandyti patį padavimą gerai izoliuoti). SV turi išnerti iš po žemės toje pačioje patalpoje kur stovi rekuperatorius tuo minimizuojant pneumo nuostolius ir apkrovą ventiliatoriams.
Jei jau vėlu jums vamzdį tiesti - tiek to. Ankstesnėse diskusijose išreiškėt aiškią abejonę (su pvz iš bitės forumo) apie tokio įrenginio prasmę - štai jums realus pavyzdys, tiek ir tenorėta pasakyti...
Kaži kaip seksis naujiesiems Alaska prekeiviams stumdyt po penkias štukas, šitam kainų lygyje yra N konkurentų, netgi su pasauliniais vardais(Samsung, Mitsubishi)... Už tris, kaip jūs pirkot, tai buvo labai įdomus daiktas, ilgai studijavau aprašymus...

jisai visada tiek ir kainavo, paprasciausiai buvau savoje vietoje savu laiku.
man abejoniu kelia Jusu investuota suma ar biteje plius investuota suma, bet Dario investuota suma abejoniu nekelia kad ir pridejus prie jos darbu kaina.
Taip man per velu, jei butumete pradeje statybas tada kaip as tai mano sprendimai savo laiku buvo pakankamai virs visu reikalavimu. manau tuo laiku butumete pastate ne ka geresni nama nei as be jokiu vamzdziu ir pan. todel nereikia cia sakyt, kad kazkas kazko negali ar nesupranta. ka man dabar antra nama statyt biggrin.gif ? po 5 metu atsidursit mano padetyje kai kaimynas statys zymiai siltesni ir protingesni nama nei jusiskis, bet nemanau, kad nuo to kas pasikeis, toks jau tas progresas.
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2010 12 01, 10:58)
jisai visada tiek ir kainavo, paprasciausiai buvau savoje vietoje savu laiku.
man abejoniu kelia Jusu investuota suma ar biteje plius investuota suma, bet Dario investuota suma abejoniu nekelia kad ir pridejus prie jos darbu kaina.
Taip man per velu, jei butumete pradeje statybas tada kaip as tai mano sprendimai savo laiku buvo pakankamai virs visu reikalavimu. manau tuo laiku butumete pastate ne ka geresni nama nei as be jokiu vamzdziu ir pan. todel nereikia  cia sakyt, kad kazkas kazko negali ar nesupranta. ka man dabar antra nama statyt biggrin.gif ? po 5 metu atsidursit mano padetyje kai kaimynas statys zymiai siltesni ir protingesni nama nei jusiskis, bet nemanau, kad nuo to kas pasikeis, toks jau tas progresas.

Jūs kažkokį čia konkursą organizuojat - mano geresnis, jo geresnis... Mane tai nedomina ir aš nedalyvauju.
Mano investuota suma, kaip ir buvo parašyta, su rezervu, primesta apvalinant iki dvieju nulių. Aš garantuoju, kad bet kas iš gatvės užsimanęs tokio įrenginio laisvai tilps į mano paskelbtą sumą, laisvai - reiškia pats rankų nesitepdamas, ir dar gal sutaupys. Dabar jūs pabandykite tokiom sąlygom už 300Lt vamzdį pasitiest. Ne visi nori būti (ir gali) tokiais profesionaliais statybininkais kaip Dario. Daugiau nėra ką nė aiškinti. Dar vienas į ką reikia atkreipti dėmesį, kad nelygintumėt piršto su b..iu - įrenginio galingumas.
Aš jūsų namo nė mačiau nė man labai įdomu, ir jei pasirodė, kad kritikuoju - labai klystat ir be reikalo žeidžiatės. Buvo ginčas "dirba - nedirba, apsimoka - neapsimoka" - Dario SV tai realiai įrodė, manau ginčas išspręstas galutinai. Pasiūlymas pačiam tokį pasidaryt - nuoširdus ir draugiškas, su akivaizdžia nauda (ledo kasetėse nebuvimu). Šis pavyzdys ne tik jums - forumą paskaitinėja daug besiruošiančių statytis, jie padarys išvadas iš mūsų komentarų. Čia ne tik tarp jūsų ir manęs - čia visiems SM dalyviams, kurių informavimas man yra žymiai svarbiau nei pasigalinėti "co to ja co moja jaja". Pasigendu draugiško tono iš jūsų pusės.
Atsakyti
Vyckaju, jusu namo tikrai niekas nepeikia ir nemenkina. Neprisitaikykite sau visko kaip priekaistu. Manau buvo dragiskas pasiulymas pgl galimybes pasijungti katai panasaus ir pagelbeti jusu rekupui, tuo paciu padidinant jo gebejimus ir ilgaamziskuma. Niekas cia nesusirinko matuotis pas ka namas sustresnis. Cia dalinames idejomis ir patirtimis. Tai nepaverskim eilini karta temos kovos lauku.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 12 01, 15:17)
Jūs kažkokį čia konkursą organizuojat - mano geresnis, jo geresnis... Mane tai nedomina ir aš nedalyvauju.
Dabar jūs pabandykite tokiom sąlygom už 300Lt vamzdį pasitiest. Ne visi nori būti (ir gali) tokiais profesionaliais statybininkais kaip Dario. Daugiau nėra ką nė aiškinti. Dar vienas į ką reikia atkreipti dėmesį, kad nelygintumėt piršto su b..iu - įrenginio galingumas.
Aš jūsų namo nė mačiau nė man labai įdomu, ir jei pasirodė, kad kritikuoju - labai klystat ir be reikalo žeidžiatės. Buvo ginčas "dirba - nedirba, apsimoka - neapsimoka" - Dario SV tai realiai įrodė, manau ginčas išspręstas galutinai. Pasiūlymas pačiam tokį pasidaryt - nuoširdus ir draugiškas, su akivaizdžia nauda (ledo kasetėse nebuvimu). Šis pavyzdys ne tik jums - forumą paskaitinėja daug besiruošiančių statytis, jie padarys išvadas iš mūsų komentarų. Čia ne tik tarp jūsų ir manęs - čia visiems SM dalyviams, kurių informavimas man yra žymiai svarbiau nei pasigalinėti "co to ja co moja jaja". Pasigendu draugiško tono iš jūsų pusės.

as konkurso neorganizuoju tik pasakiau kas ir kaip, o Jusu bendravimas su savo "co to ja"... "pirstas su b..b... kaip ir kitu nariu minciu ivardijimas "visisku briedu" ir dar nemaza dalis perlu nekelia daug minciu apie jusu kultura ar bent jau virtualu bendravima incognito, bet as ne apie tai.

Cia Jus zmogui paciam pasistaciusiam nama nuo A...Z aiskinat kaip sunku ir neimanoma uz 300lt tai padaryti? Jus net neisivaizduojat kiek zmogus gali padaryti jei nori. Pazystu ne viena statyybininka kur stato namus tai kai pakalbi maziausiai net keista kaip tokie zmones aplamai kazka gali pastatyti, bent jau kokybiskai. Ne visi cia po moteriskom pavardem pasislepe ir rankos ne visu is vienos vietos auga. Uz 300 analoga drasiai.
man tokio "nuosirdumo", su kiekviename poste pabaksnojimu i leda kaseteje ir kaip to nebutu jei butu stebuklingas vamzdis, nereikia.
Papildyta:
QUOTE(EVOY© @ 2010 11 30, 12:12)
O ar nebandėte tuo pačiu šį vandenį "patyrinėti"? Kiek pamenu, orą imate iš palėpės- įdomu ar nuo to kasetės neužsiteršia greičiau?

kazkaip nepastebejau klausimo.
vanduo svarus, bet ir dirbo jis gal menesi. Filtrai kaip bebutu keista labiau uzsiterses istraukimo nei padavimo.

Palepeje papildomai uzkisau dali ventiliacijos angu todel oro skirtumas tarp palepes ir lauko turetu dar padideti., dabar turiu ~ 3-4 laipsnius skirtuma.
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2010 12 02, 09:50)
Cia Jus zmogui paciam pasistaciusiam nama nuo A...Z aiskinat kaip sunku ir neimanoma uz 300lt tai padaryti? Jus net neisivaizduojat kiek zmogus gali padaryti jei nori. Pazystu ne viena statyybininka kur stato namus tai kai pakalbi maziausiai net keista kaip tokie zmones aplamai kazka gali pastatyti, bent jau kokybiskai. Ne visi cia po moteriskom pavardem pasislepe ir rankos ne visu is vienos vietos auga. Uz 300 analoga drasiai.

Skaitot ir matot tik tai ką norit, traktuojat kaip jums patogiau... Suasmeninate net nepagalvojęs kas tikrai pasaulyje be jūsų "super meistro" yra ir chirurgų ir menininkų ir kitų labai tolimų nuo statybos ir technikos specialybių, kuriems "rankos is vienos vietos auga"... Jiems irgi reikia kokybiško būsto ir jie niekad nelips su kerzais ir kastuvu SV kloti.
Mūsų diskusija baigta. Sėkmės kovojant su lėdu, SAVARANKIŠKAI.
Atsakyti
QUOTE(Dario @ 2010 11 29, 20:29)
Panaudojau PE vamzdzius skirtus vidaus kanalizacijai 110 diametro. Isklojau juos mazdaug 80-90cm gylyje po garazu ir katiline 4 juostom tarp kuriu 75cm tarpai, viso 33m zemeje gavosi. Medziagos nesieke 300Lt, darbai atlikti pries uzpilant pamatus, taigi kasimo darbu minimumas. Dabar jie yra smelingam grunte. iki molio dar apie pusmetris ten, gal kiek daugiau. Sandarumo problemos kaip ir nera su tokiu vamdziu, oksidacijos irgi.
Darydamas sita reikala tikejausi atsikovoti 4-5 laipsnius, realybej viskas beveik 3k efektyviau gavosi. Kiek bandziau efektyvumas del nepertraukiamai ilgai prapuciamo srauto nekrinta. Galbut pavyktu efektyvuma dar padidinti ilginant pati vamzdi iki 40-50m. Daugiau turbut nera tikslinga. Nebandziau pusti kokius 500m3/h. Turetu kristi efektyvumas, teoriskai, bet praktiskai tokio srauto niekada nenaudosiu.
Tiesa reiktu pazymeti, kad didinti vamzdzio skersmeni nereiketu, del lygaus pavirsiau pasipriesinimas labai minimalus, o padidinus skersmeni dvigubai, turis pasikeicia 4k , o pavirsiaus plotas labai nezymiai. tada krinta efektyvumas, nes mazas pavirsiaus plotas nespeja isildyti tokio didelio turio. Is zmoniu bandziusiu didinti skersmenis girdejau tik nusivylima, nes perpumpavus turi esanti zemeje, pradeda kristi efektyvumas, turis labai nutolsta nuo pavirsiaus ploto, o svarbus yra tik pastarasis.
Taigi siuo atveju, ske, ilgis svarbus, tpskant. smile.gif

O kokio skersmens vamzdis isnyra is zemes abiejuose galuose?
Dedant rekupa pirma mintis buvo ji statyti rusyje nes ta daikta, kad ir nedideli paveldejome is namo kuris stovejo pries musiski. Taciau tai buvo atmesta del ortakyno sudetingumo, rusio vietos namo plane ir kai kuriu techniniu problemu.
Visa laika norejau rusi pagilinti, bet nebuvo rimtos paskatos. Dabar pamasciau, kad gilinant butu galima po visu rusiu ~25m2 patiesti vamzdyna. Gruntas po namu pliazinis smelis todel kasimas isdauzius poprasti betona problemu nesudarytu. gruntinis vanduo manau giliai nes rusys sausas. Tuo paciu apsisiltintu rusio grindys.
Gal galetum specifikos kaip viskas sujugta pas pati ir kokie nuolydziai padaryti.
Pats rusys ~6*4 kazkur tai ~30m vamzdyno maziausia tilptu manu galima ir 50m pramesti. Po rusiu saltis gyvenime peprasiskverbs, grindys ~1,8m zemiau zemes lygio

Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2010 12 02, 10:17)
SAVARANKIŠKAI.

O as tikejausi, kad "nuosirdziai" padesit bigsmile.gif juk per kelias temas is visisko naujoko tapot "rimciausiu" ekspertu be kurio pagalbos mes neissiversim. uzsienio kalbas mokam, internetu naudotis irgi galvas ant peciu turim taigi Aciu pakalbos nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyckaju: 02 gruodžio 2010 - 09:30