Sveikos
Noriu pasidalint karčia patirtim, gal kam bus į naudą mano postas ir nepadarysit klaidos kaip aš.
Buvom susitarę vakar adenoidų šalinimui pas gyd. Šaulį. Operacijos reikėjo abiems mažiesiems. Nuvažiavom nei valgę nei gėrę kaip priklausė,ir laukėm su visais net neįtardami kad liksim neoperuoti.
Atėjo ponia anesteziologė, pasikvietė mus... Šiaip tikrai nemaloni moteris, pradėjo kabinėtis prie siuntimo, ilgai naršė tyrimus... ir pagaliau pareiškė: Kadangi jūsų vaikai serga BA, pas mus operuotis negalit, mes neturim vaikų reanimacijos. Pradėjo dėstyt apie jų nuostatus ir ttt. Galutiniam finale pareiškė; važiuokit į klinikas, aš tokių vaikų nemigdau.
Tikrai suprantu viską apie nuostatus ir tvarkas, nes pati daugiau nei 10 metų dirbau med. įstaigos. Tik labai keistai pasirodė, kad labai stengėsi rast prie ko prikibt. O finale man pasirodė, kad didžiausia kliutis buvo mūsų vaikų amžius- jie teturi po 2 metus. Suprantu kad tokie ligoniukai ne pats laukiamiausias kontingentas pas anesteziologus.
Finale pats gydytojas Šaulys rado anesteziologą, kuris apsims pamigdyti mūsų vaikiukus, tik vakar dienai jis buvo viską susiplanavęs ir pasiūlė rast kitą dieną operacijai, tad sutarėm kitą trečiadienį atvažiuoti. Gydytojas paaiškino kas ir kaip, užstodamas kolegę pasakė kad ji teisi. Ir ištie spridūrė, kad tokių mažų vaikų nenori nieks.
Tikrai negaliu kaltint nieko kito, kaip save: kodėl nepaminėjau kad turim tą diagnozę BA. Todėl visoms mamytėms, kurių vaikučiai šalia adenoidų turi ir kitų ligų, nebūtinai BA, siūlau tariantis su gydytoju paminėti ir kitas ligas.Ttai negalioja besiruošiantiems operuotis klinikose ar Santariškėse. gal taip išvangsit nemalonios nežinios ir papildomų nervų.
Labai tikiuosi, kad sulauksim trečiadienio sveiki ir viskas pavyks puikiai. O mano postas nors ką apsaugos nuo tokios klaidos.