Įkraunama...
Įkraunama...

Adenoidai-VI

QUOTE(MEET @ 2011 01 26, 14:12)
atsiminkit, visiems gera nebusi..kiek mamu, tiek nuomoniu...as tik uz Minkeviciene, taciau jus turit apsisprest, o ne sm klausyti....uz jus niekas nenuspres 4u.gif paskui dar liks kaltu, jei kas ne taip....rinktis jums, nes jusu vaika operuos 4u.gif

Teisingai drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(MEET @ 2011 01 26, 13:12)
o trecioj ligoninej... g.gif nezinau, man patikiamiau klinikos, mergaites darzelyje opruota mergaite 3, tai dabar eile laukia pas minkeviciene is naujo operuotis, nes ne viskas svariai buvo isgramdyta doh.gif

Ne visai taip... Kuo mažesnis vaikas, tuo didesnė tikimybė kad adenoidai ataugs. Nes mano mažam tik 2 metai ir ruošiantis operacijai perspėjo visi trys konsultavę gydytojai: pradedant mažo miestelio LORu, baigiant Rėklaitiene bei Šauliu. Juolab jie linkę ataugti, jei vaikas alergiškas, serga BA ar alergine sloga. Kas mūsų atveju tai labai didina riziką.
O su metais tie adenoidai nyksta, ir apie 12-14 metus visai sunyksta (kalbu apie normalius, ne išvešėjusius). Taip kad čia gal ne išgramdymo reikale visa tai.

Labai ačiū, kad pasidalinate info, tikrai čia pasiskaitinėjus daug kas aiškiau pasidaro. Mums ryt operacija, tai šiandien jau nerimo daug.
Atsakyti
nebutinai atauga, mums operuota beveik 4 metu, 6 dare tonziliu opreacija, sake svaru svaru, o vat tai mergytei, operacija daryta tik pries pusmeti ir daktare tikrai pamate, akd ne viskas kruopsciai buvo atlikta, dabar darys tonziliu salinima ir plius dar tvarkys nosyte antra karta doh.gif
aisku, buna, akd atauga, bet ne po 6 menesiu g.gif
kaip mums sake daktare, idealus laikas operuotis adenoidus 4 metai, tonziles -6, kada labai maza tikimybe, jog ataugs
Atsakyti
Na, omes per gydytojus vaikščiojom vėl. LOR nustatė I-II laipsnio adenoidus, tonziles kiek padidėjusias, siuntė pas alergologą, kuris nieko neaptiko. LOR paskyrė Tonsilotren ir AERIUS. Gal kam teko Aerius vartoti?
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2011 01 26, 15:14)
Na, omes per gydytojus vaikščiojom vėl. LOR nustatė I-II laipsnio adenoidus, tonziles kiek padidėjusias, siuntė pas alergologą, kuris nieko neaptiko. LOR paskyrė Tonsilotren ir AERIUS. Gal kam teko Aerius vartoti?

Mes vartojam, Aerius nes mums šalia adenoidų 3 laipsnio dar ir alerginę slogą paišo. Turim BA, tai nenustebčiau ka d ir pasitvirtins. Kolkas neblogai mums jis, gersim mėnesį o tada važiuosim alergologo konsultacijai. Šis vaistukas prieš alerginis, gal kilo gydytojams įtarimų ir paskyrė jį jums.
Atsakyti
QUOTE(Laminga @ 2011 01 26, 16:27)
Turim BA, tai nenustebčiau ka d ir pasitvirtins.

O kas yra BA? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2011 01 26, 16:42)
O kas yra BA?  blush2.gif

Bronchinė astma mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmux x @ 2011 01 26, 11:53)
Na,manau atsakiau  į jusu užduotus klausimus,kas vis tiek neaišku? Pasidalinom savo patirtim,kad aš tik už Šaulį,nes jis netik,kad gydytojas geras,bet ir aplinka puiki vaikams. Dar klausėt dėl eiliu,tai ju nera,skambinat tiesiai Šauliui pvz.šiandiena,ir manau,kad kita savaite jusu vaikelį operuotu smile.gif

Atsakėt visos aiškiai, tik kaip ir sakėt, apsispręst vistiek man teks, tai vat dėl to aiškiau ir nepasidarė, nes visos giriat gydytojus, su kuriais susidūrėt, o kaip iš jų išsirinkt patį pačiausią doh.gif Aš vis dar linkstu prie Minkevičienės, o ką pasirinksim bus matyt. Kol kas rinocortą purškiam, tai labai nustebau, kad jau po vieno įpurškimo vaikui lengviau kvėpuoti naktį ir netgi pro nosį kvėpavo, kas pas mus jau buvo pamiršta, nebent miegodavo labai patogioj pozoj ant šoniuko. Bet maniškiui visi nauji vaistai duoda greitą poveikį, kuris palaipsniui mažėja, todėl reikia vis kaitaliot, norint greičiau pasveikt.
Atsakyti
QUOTE(niunyte @ 2011 01 26, 19:00)
Bronchinė astma  mirksiukas.gif

Ačiū. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Laminga @ 2011 01 26, 16:27)
Mes vartojam, Aerius nes mums šalia adenoidų 3 laipsnio dar ir alerginę slogą paišo. Turim BA, tai nenustebčiau ka d ir pasitvirtins. Kolkas neblogai mums jis,  gersim mėnesį o tada važiuosim alergologo konsultacijai. Šis vaistukas prieš alerginis, gal kilo gydytojams įtarimų ir paskyrė jį jums.

Ačiū. 4u.gif Kadangi vyras vedžiojo vaiką pas gydytoją, tai ir nežinojau kam tas Aerius. Šiandien pakalbėjau su mūsų pediatre. Tai ji sakė, kad Aerius skiria ir šiaip nuo nosies užburkimo.
Atsakyti
QUOTE(&joy @ 2011 01 25, 21:11)
Sveikutės. Ruošiamės ir mes adenoidų operacijai. Tempėm šitą reikalą nuo 1,5 metukų, prigėrėm visokių vaistų, išleidom krūvas pinigų doh.gif  Dar džiaugiuosi, kad mūsų gydytoja neskuba antibiotikų skirt, vis išsisukam nuo jų. Tik va šiemet į kiekvieną slogą pradėjo labai jautriai reaguot ausys. Sloguoja vaikinas praktiškai ištisai nuo rugsėjo (praeitą žiemą pradėjom tik nuo gruodžio, jaučiasi "progresas" biggrin.gif ) po stipresnės bangos įtraukti būgneliai, kurie labai sunkiai atsistato. Pasidarėm audiogramą: vidutinio laipsnio neprigirdėjimas doh.gif  Nu ir aišku pastoviai visi lydintys adenoidus "džiaugsmai"- jau nebekvėpuoja pro nosį visiškai, pastoviai skauda gerklę, išburkusios tonzilės, knarkimas naktį, kalba pro nosį, vaikščiojimas visada išsižiojus, darosi išsiblaškęs ir t.t, ir pan. Operacija būtina.

Tik vat dabar galvos skausmas kur operuotis ar į KMUK važiuot geriau (užsiregistravom pas Minkevičienę), ar į III-ią ligoninę pas Šaulį prašytis? Gal kuri turit patirties ir ten ir ten?

Ir kas išrašo biuletenį operacijos ir gijimo laikotarpiui, ar ligoninė ar šeimos gydytoja? Pas ką prašyt?

Būtų didelis dėkui už informaciją 4u.gif

konsultavomes su siais abiem gydytojais, buvome ir pas trecia Rasteniene (KMUK). Visu gydytoju nuomones buvo skirtingos, vienas siule salinti tonziles ir adenoidus, kitas tik adenoidus, trecias nieko nedaryti doh.gif vis gi man labiausiai patiko gyd. Minkeviciene , pas ja ir operavomes. O ar operacija dave koki efekta kol kas sunku spresti, i darzeli tik dabar pradejom eiti. Bet kiekviena situacija individuali ir spresti teks paciai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gied @ 2011 01 27, 17:23)
konsultavomes su siais abiem gydytojais, buvome ir pas trecia Rasteniene (KMUK). Visu gydytoju nuomones buvo skirtingos, vienas siule salinti tonziles ir adenoidus, kitas tik adenoidus, trecias nieko nedaryti  doh.gif vis gi man labiausiai patiko gyd. Minkeviciene , pas ja ir operavomes. O ar operacija dave koki efekta kol kas sunku spresti, i darzeli tik dabar pradejom eiti. Bet kiekviena situacija individuali ir spresti teks paciai  mirksiukas.gif

Ačiū, vat panašaus atsiliepimo ir laukiau biggrin.gif Aš irgi jau apsisprendžiau dėl Minkevičienės, liksim prie jos bent kol kas. O savaitės pradžioj buvom klausą tirtis pas Kuzminienę. Irgi labai maloni gydytoja, viską aiškiai ir suprantamai paaiškina. Ir bent jau mūsų atveju ir ji sakė būtinai reik operuot. Kai reikalas prieina prie ausų, nėra ko laukt, nes daugiau problemų ir daug rimtesnių galima prisidaryt, nuo būgnelių šuntavimo iki klausos atstatinėjimo operacijomis.
Atsakyti
Sveikos
Noriu pasidalint karčia patirtim, gal kam bus į naudą mano postas ir nepadarysit klaidos kaip aš.
Buvom susitarę vakar adenoidų šalinimui pas gyd. Šaulį. Operacijos reikėjo abiems mažiesiems. Nuvažiavom nei valgę nei gėrę kaip priklausė,ir laukėm su visais net neįtardami kad liksim neoperuoti.
Atėjo ponia anesteziologė, pasikvietė mus... Šiaip tikrai nemaloni moteris, pradėjo kabinėtis prie siuntimo, ilgai naršė tyrimus... ir pagaliau pareiškė: Kadangi jūsų vaikai serga BA, pas mus operuotis negalit, mes neturim vaikų reanimacijos. Pradėjo dėstyt apie jų nuostatus ir ttt. Galutiniam finale pareiškė; važiuokit į klinikas, aš tokių vaikų nemigdau. doh.gif
Tikrai suprantu viską apie nuostatus ir tvarkas, nes pati daugiau nei 10 metų dirbau med. įstaigos. Tik labai keistai pasirodė, kad labai stengėsi rast prie ko prikibt. O finale man pasirodė, kad didžiausia kliutis buvo mūsų vaikų amžius- jie teturi po 2 metus. Suprantu kad tokie ligoniukai ne pats laukiamiausias kontingentas pas anesteziologus.
Finale pats gydytojas Šaulys rado anesteziologą, kuris apsims pamigdyti mūsų vaikiukus, tik vakar dienai jis buvo viską susiplanavęs ir pasiūlė rast kitą dieną operacijai, tad sutarėm kitą trečiadienį atvažiuoti. Gydytojas paaiškino kas ir kaip, užstodamas kolegę pasakė kad ji teisi. Ir ištie spridūrė, kad tokių mažų vaikų nenori nieks.
Tikrai negaliu kaltint nieko kito, kaip save: kodėl nepaminėjau kad turim tą diagnozę BA. Todėl visoms mamytėms, kurių vaikučiai šalia adenoidų turi ir kitų ligų, nebūtinai BA, siūlau tariantis su gydytoju paminėti ir kitas ligas.Ttai negalioja besiruošiantiems operuotis klinikose ar Santariškėse. gal taip išvangsit nemalonios nežinios ir papildomų nervų.
Labai tikiuosi, kad sulauksim trečiadienio sveiki ir viskas pavyks puikiai. O mano postas nors ką apsaugos nuo tokios klaidos.
Atsakyti