Nu va, mes penktadieni buvom apziuroj, kol kas operuoti nera butina, ir daram ypackai visokie virusai ir gripai siaucia. Jei musu slogytes nebus labai daznos ir be komplikaciju, tai pasirodyti sake birzeli,. o tada jau ziures del operacijos.
Per apziura tai akip buvo taip ir liko adenoidai II laipsnio, nedideja, o tonziles musu tvarkoj, net israse pediatrei apie jas nikeo neraso gydytoja. Manau musu kvepavimo per burnyte priezastis- npsies pertvara pasislinkus i kaire, tik nezianu cia nuo ko, gal gimdymo metu, parasykite mamaytes, jei kas susidure su siuo dalyku.
O gydyma tokio kaip ir neskyre, pasake, jei buna slogyte, arba uzgula, matosi gleiviu, duoti Sinupret, o katalioti galima su Lyphomiosot. Ir kartas nuo karto praplauti nosyte. pagrinde kai girdziu, kad vaikui ji uzgulus.
QUOTE(rennate @ 2011 01 16, 02:37)
na cia jum visai ne kas.Tegul tyria,daro paseli is noies,kam kisti tiek antibiotiku veltui i vaika???? Reikalaukite paselio,arba pati privaciai nuveskite.
Pries operacija niekas antibiotiku neskyria.IR net po operacijos neskyria. nebent kokios komplikacijos.
Aciu merginos uz atsakyma,nuraminot.
Po operacijos jei ir nera komplikaciju antibijotikus suleidzia, mes operavomes santariskese pries savaite, visiems vaikam musu palatoj leido antibijotikus.
QUOTE(nika1 @ 2011 01 17, 11:29)
Po operacijos jei ir nera komplikaciju antibijotikus suleidzia, mes operavomes santariskese pries savaite, visiems vaikam musu palatoj leido antibijotikus.
kas cia per naujiena??? mano vyresneli pries keleta metu operavo,tonziles ir adenoidus vienu metu,jokiu antibiotiku neleido,vaikas pakarsciavo 14 dienu,dvi sav kankinosi su skausmu ausytes,nes persidavinejo per kanalus skausmas,bet jokiu antibiotiku neleido ir neskyre,po 2 sav pamirsom apie operacija. idomu.mano vaika operav suaugusiuju skyriuje,suaugusiuju skyriaus vedejes ( mes su juo taremes) ir net ti vakara isejom namo,del ko aisku gailejausi,nes neivertinau pavojaus po operacijos,juk galejo nukraujuoti,ar infekcija prasidet.na gerai kad gerai baigesi.
QUOTE(nika1 @ 2011 01 17, 09:29)
niekas nieko neleido, mes penkt operavomes, is vis ten mus pamirso, gal del to kad niekam nieko nedavem ir vapse as pakraupus buvau, nors ir nesitikejau kad sokines kaip apie ponus... liudna
QUOTE(taupuokle @ 2011 01 17, 10:53)
kas cia per naujiena??? mano vyresneli pries keleta metu operavo,tonziles ir adenoidus vienu metu,jokiu antibiotiku neleido,vaikas pakarsciavo 14 dienu,dvi sav kankinosi su skausmu ausytes,nes persidavinejo per kanalus skausmas,bet jokiu antibiotiku neleido ir neskyre,po 2 sav pamirsom apie operacija. idomu.mano vaika operav suaugusiuju skyriuje,suaugusiuju skyriaus vedejes ( mes su juo taremes) ir net ti vakara isejom namo,del ko aisku gailejausi,nes neivertinau pavojaus po operacijos,juk galejo nukraujuoti,ar infekcija prasidet.na gerai kad gerai baigesi.
Jo joo,suleidžia.Tik bijau pameluot ar ten antibijotikai ar kokie tai vaistai.
Maniškei operavo anenoidus ir tonziles apkarpė tai kažkur val.po operacijos atėjo sesutė į katėterį suleido ir vakare prieš pat iševykstant namo Sakė kokie ir nuo ko tie vaistai,bet aš pamiršau
Papildyta:
QUOTE(Shuke @ 2011 01 17, 12:43)
niekas nieko neleido, mes penkt operavomes, is vis ten mus pamirso, gal del to kad niekam nieko nedavem ir vapse as pakraupus buvau, nors ir nesitikejau kad sokines kaip apie ponus... liudna
Jei ne paslaptis, kur operavotės ir pas ką
QUOTE(Elialija @ 2011 01 17, 18:45)
po operacijos yra statomos laselines, t.y. leidziamas fiziologini vanduo, nes vaikas negali gerti ir valgyt, bei nuo skaumo jei reikia...o del antibiotiku....tai pirma karta girdziu
Maniskei nestate jokių lašelinių
Dar operacinėj buvo suleistas paracetamolis nuo skausmo ir viskas, daugiau jokių vaistų.
QUOTE(niunyte @ 2011 01 17, 19:56)
Jo joo,suleidžia.Tik bijau pameluot ar ten antibijotikai ar kokie tai vaistai.
Maniškei operavo anenoidus ir tonziles apkarpė tai kažkur val.po operacijos atėjo sesutė į katėterį suleido ir vakare prieš pat iševykstant namo Sakė kokie ir nuo ko tie vaistai,bet aš pamiršau
Papildyta:
Papildyta:
oj,ne,ten tikrai ne antibiotikai ten nuo pikinimo vaistai po narkozes antibiotiku kursai-minimui 3 dienos
QUOTE(taupuokle @ 2011 01 17, 20:56)
oj,ne,ten tikrai ne antibiotikai ten nuo pikinimo vaistai po narkozes antibiotiku kursai-minimui 3 dienos
Tikrai ne nuo pykinimo,nes kitai mergaitei irgi leido švirkštu į katetrį praėjus maždaug valandai po narkozės ir prieš išvykstant vakare namo,o ta mergaitė vėmė,ją siaubingai pykino ir labai skaudėjo,nors jai tik adenoidus operavo.Tai jei tai vaistai nuo pykinimo,kaip Jūs rašote,manau tokia situacija jai nebūtų buvusi .
Maniškę iš operacinės atvažiavo su lašaline,po maždaug val. į kateterį su švirkštu suleido vaistus,vakare prieš išvykstant dar gavo.Sakė jei negers skysčių,tada statys lašinę su fiziologiniu,bet mum neprireikė.
Beje,kai pati gulėjau ligoninėj,antibijotikų gavau vieną dieną ryte ir vakare į subinytę.Taip,kad pasirodo ir dienos kai kuriem užtenka
Papildyta:
Ko gero gerai viena mamytė parašė,nuo įdėjimo į kišenę priklauso ir priežiūra
laidzia nuo skausmo, net ne antibiotikus..vienkartines antib dozes nera..mums leido i kateteri kelis kart ibumetina ar kazka, bet nuo skausmo, o ne antib
QUOTE(MEET @ 2011 01 18, 00:07)
laidzia nuo skausmo, net ne antibiotikus..vienkartines antib dozes nera..mums leido i kateteri kelis kart ibumetina ar kazka, bet nuo skausmo, o ne antib
Mum nuo skausmo davė "Ibufeno" sirupo išgert.Dar siųlė žvakutę,bet mes rinkomės sirupą.Tai ką,nuos skausmo ir katėterin,ir dar sirupo ,plius kai masniškei nelabai ir skaudėjo,tik pikta buvo,tai todėl ir sugurdė "Ibufeno".
Jei kada teks su operavusiu gydytoju bendraut,būtinai paklausiu ir čia parašysiu tų vaistų pavadinimą