Įkraunama...
Įkraunama...

Adenoidai-VI

QUOTE(Edita K. @ 2011 01 07, 16:53)
labas,
Jungiames ir mes i  jusu buri...turim padidejusius adeniodus,kamuoja slogos,kosulys,uzgule ausis...operacijos LOR dar nesiule,is pradziu gydemes Actifedu,nosis kazkiek atsikimso,kvepuoja per nosyte,bet vis vien issiziojus,o ausytes dar uzgultos...actifeda tik 7 dienas leido gerti,dabar israse tirpala Aerius,po 3 sav.vel rodomes LOR...norejau paklausti,o pries operuojant adeniodus,juk visvien skyre kazkoki gydyma? pasidalinkit kokius vaistukus israse? kaip padejo,jei padejo?

Patarimas,operuokites smile.gif Nenoriu pasakot visu smulkmenu,tik galiu pasakyti,pas mus buvo irgi tokia situacija,gydemes vaistas,geriamais ir purskiamais hormoniniais,cia tipo nuo adenoidu paburkimo( pavadinimo jau nepamenu),nieko gero is to neisejo. Siandiena mes isoperuoti. Jei adenoidai mazi,galima bandyt juos gydyt ilgu ,bet gal ir veiksmingu hemeopatiniu gydymu,bet jei jau jie dideli,ir tikrai jau trukdo vaikui kvepuoti,daznai serga,dar ir klausa suprasteja( taip buvo ir mums) tada geriau neksišt visokiu tu chemikalu,o issioperuoti is viskas. Sekmes 4u.gif
Papildyta:
O aš dar noriu mamyciu kurios operavo savo vaikucius paklausti,kaip joms sekesi suvaldyti savo mazuosius,ar taip jau gerai isejo vykdyt visus gydytojo nurodymus? Ar gere daug skysciu? Nu maniskis tai jau pirma diena kaip isoperuotas,bet negali ramiai nusedet,geria irgi mazai...Neramu kazkaip man g.gif huh.gif
Atsakyti
po adenoidu mes kazkaip ensisaugojom, nes ir neskaudejo, nekraujavo pirma diena, ir valge normalu maista, tik neper karsta
o siaip tai leiskit gyventi vaikui 9+- normaliai, aisku, sienom gal neleiskite lipti 4u.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Edita K. @ 2011 01 07, 15:53)
labas,
Jungiames ir mes i  jusu buri...turim padidejusius adeniodus,kamuoja slogos,kosulys,uzgule ausis...operacijos LOR dar nesiule,is pradziu gydemes Actifedu,nosis kazkiek atsikimso,kvepuoja per nosyte,bet vis vien issiziojus,o ausytes dar uzgultos...actifeda tik 7 dienas leido gerti,dabar israse tirpala Aerius,po 3 sav.vel rodomes LOR...norejau paklausti,o pries operuojant adeniodus,juk visvien skyre kazkoki gydyma? pasidalinkit kokius vaistukus israse? kaip padejo,jei padejo?

actifedas jau dabar nuo 12 metu...ir siaip baisus brudas, jau kokie 4 metai neduodu jo doh.gif
QUOTE(Asveja @ 2011 01 07, 16:36)
Aciu , heryte,
mums irgi buvo paskire Nasonex, bet nuo jo nieko gero nebuvo, kike geriau mums nuo Lyphomiosot ir Imuwash

ir mums nepadeda....jokio poveikio, purski tik kad purksti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(armi06 @ 2011 01 07, 00:07)
laba,norejau pasiteirauti gal kurios susiduret su tokia situacija,mano vaikas(3m.) jau pusantro menesio koseja,rytais kosulys dregnas,issipuciam nosyte, diena kosulys sausas bet nedaznas,sloga dingsta,koseja keleta kartu ir per pietu miega bet  irgi sausai,gerem ivairiausius vaistus nuo kosulio-nepadejo nieks(2buteliukai umkalor,pertusinas,fluditekas,prospanas),antibiotiku nedaviau jau nebezinau kur ieskoti ligos,kraujas rodo virusiuka(crp-2,5,limfocitai 58kai norma iki48,ir mazeja hemoglobinas 115)apsilankeme pas lor pasake adenoidai 2-3laipsnio reik operuot,bet sakau jai kad mes sergam ir negalim pasveikti,sako taiva todel ir sergat kad adenoidai,sakiau jai kad zinau kad serganciu gi negali operuoti o ir kraujas rodo virusa sako kraujas geras nieko jam nera,taiva ir nebezinau ka daryti visur skaitau kad serganciu neoperuoja.Pirmadieni gausime rezultatus del mikoplazmu ir chlamidiju gal del ju vaikas kosti,tada jau skirtu antibiotikus,bet ka daryti jeigu tyrimas butu geras ar galima toki vaika operuoti?labai aciu uz bet koki atsakyma  4u.gif

as tai abejoju ar cia adenoidai kalti. Dabar daug vaiku serga situo virusu - mano abu vaikai irgi juo sirgo. Vyresniajam ispradziu daviau irgi pertusina, brontexa, fluditeka, bet po triju savaiciu gydytoja israse antibiotikus klacida ir pamazu pasveiko. Po keliu savaiciu maziukas pasigavo ta pati virusa. Taip pat iki pat galo stengiausi issiversti be antibiotiku, bet ketvirta savaite baigesi kantrybe ir dabar jau duodu antibiotikus. O pozymiai sito viruso tokie patys - ryte sunkus slapias kosulys, sloga uzsitesia iki 3 savaiciu, dienos metu ir nakti vaikas praktiskai nekoseja, arba nedaug tokiu sausoku kosuliu. Pats baisiausias kosulys buna rytais. Temperaturos nera, arba labai maza, kraujo tyrimas nei uzdegimo nei viruso nerodo. Ir uzvakar mazaji vedziau pas pulmonologa - tai sake dabar eina plauciu uzdegimai pas vaikus be temperaturu ir net kraujo tyrimai ju nerodo, pamato tik per rengeno nuotraukas. As zinokit esu labai pries antibijotikus, ir visada stengiuosi ju vengti jei yra galimybe, bet jusu aprasyti pozymiai labai panasus i mano vaiku.
Atsakyti
QUOTE(nika1 @ 2011 01 07, 22:25)
as tai abejoju ar cia adenoidai kalti. Dabar daug vaiku serga situo virusu - mano abu vaikai irgi juo sirgo. Vyresniajam ispradziu daviau irgi pertusina, brontexa, fluditeka, bet po triju savaiciu gydytoja israse antibiotikus klacida ir pamazu pasveiko. Po keliu savaiciu maziukas pasigavo ta pati virusa. Taip pat iki pat galo stengiausi issiversti be antibiotiku, bet ketvirta savaite baigesi kantrybe ir dabar jau duodu antibiotikus. O pozymiai sito viruso tokie patys - ryte sunkus slapias kosulys, sloga uzsitesia iki 3 savaiciu, dienos metu ir nakti vaikas praktiskai nekoseja, arba nedaug tokiu sausoku kosuliu. Pats baisiausias kosulys buna rytais. Temperaturos nera, arba labai maza, kraujo tyrimas nei uzdegimo nei viruso nerodo. Ir uzvakar mazaji vedziau pas pulmonologa - tai sake dabar eina plauciu uzdegimai pas vaikus be temperaturu ir net kraujo tyrimai ju nerodo, pamato tik per rengeno nuotraukas. As zinokit esu labai pries antibijotikus, ir visada stengiuosi ju vengti jei yra galimybe, bet jusu aprasyti pozymiai labai panasus i mano vaiku.

taip taip,ir mano abu vaikai sirgo juo, identiski pozymiai, tik mums jau buvo plauciu uzdegimai, bet ir temp 38 buvo, ir sloga...tik klacidas iziebe ta virusa..mikroplazma, berods daktare ivardijo...ar gal klystu...bet tyrimai abieju vaiku buvo geri, nors plauciuose aiskiai daresi ne kas..nuotraukas dare..nustebau, nes tyrimai ir crb rodo auksta ir panasiai...
Atsakyti
QUOTE(MEET @ 2011 01 08, 01:01)
taip taip,ir mano abu vaikai sirgo juo, identiski pozymiai, tik mums jau buvo plauciu uzdegimai, bet ir temp 38 buvo, ir sloga...tik klacidas iziebe ta virusa..mikroplazma, berods daktare ivardijo...ar gal klystu...bet tyrimai abieju vaiku buvo geri, nors plauciuose aiskiai daresi ne kas..nuotraukas dare..nustebau, nes tyrimai ir crb rodo auksta ir panasiai...

Mnao mazoji panasu pagal jusu aprasymus juo ir serga, praeitais metais tas pats buvo, tai nepadejo Amoksiciklinas, tik Klacidas padejo. Dabar va dvi savaites geras kosejo, isgerem vel Amoksiciklina, ir nikeo, toliau kosti, tai eisim kita savaite pas gydytoja, ziuresim ka sakys doh.gif
Atsakyti
kodel musu gyd.pamacius padidejus adeniodus issyk nesiule operuotis? skyre gydyma,kad cheminiais vaistais g.gif ...aisku galim pasirodyti ir hemeopatui,o gal keisti musu LOR?...pasimeciau visai,kad iskart operuoti jums siulo,o mums ne...
Atsakyti
Tai vat, niekas mūsų neoperavo. Neapsiėmė daryti narkozės, nes truputėli buvo liaukocitų. Tiesa sakant jau morališkai buvau pasiruošus ir teko nusuvilti. Reikia išgerti kursą antibijotikų ir pakartoti kraują. Vėl visaks nusitempė. Gaila...Sunku klausyti kaip kviepuoja, o aš taip tikėjaus...
Ačiū mamytėms už info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Edita K. @ 2011 01 08, 14:32)
kodel musu gyd.pamacius padidejus adeniodus issyk nesiule operuotis? skyre gydyma,kad cheminiais vaistais g.gif ...aisku galim pasirodyti ir hemeopatui,o gal keisti musu LOR?...pasimeciau visai,kad iskart operuoti jums siulo,o mums ne...

Mes du kartus buvom pas viena LOR santariskese, ji skyre mums gydyma, kuris jokiu geru rezultatu nedave, paskui teko isgirsti, apie ta gydytoja nuomone, todel nusprendziau prodyti dukryte kitai LOR gydytojai. Kol laukiam vizito pas ja, pasidarem alerginius tyrimus ir tepineli is nosiarykles, viskas gerai, jokiu ten bedu nera. Tik va alergologe pamate musu tonziles, kurios pasak ja didelies, ko nemate pries du menesius LOR gydytoja, nejaugi galejo visiskai sveikos tonziles, per du menesius taip isaugti, juolab, kad vaiaks jei serga, tai tik slogyte g.gif
Jums siulyciau pakeisti LOR gydytoja, isklausyti ir kitu gydytoju nuomones, tuo labaiu jei vaikas daznai serga.
Papildyta:
QUOTE(Edita K. @ 2011 01 08, 14:32)

Homeopatija, manau tikrai nepades, jei yra adenoidai ar tonziles ir linke augti, ji nebent kiek palengvins sirgima.
As va jau 3 menesius dudou Lyphomiost lasiukus, nu slogyte buna, bet kvepuoja gal kike lengviau, nors jau nezinau ar verta ir juos duoti, vis tiek issiziojus miega doh.gif
Atsakyti
Gydytojai labai linkę reklamuoti vaistus ir ypač juos skirti, nuo to jiems į kišenę... Šitas gydymas hormonais ir cheminiais vaistais dar visai naujas, tad gal ir tie gydytojai nelabai atsiliepimų turi... Aš tikrai jau daugiau savo vaikui tų hormonų nekišiu, verčiau jau operacija...

Su homeopatija čia iš vis vargu ar ką pasieksi g.gif Per ilgas žaidimas...
Atsakyti
QUOTE(heryte @ 2011 01 09, 12:15)
Su homeopatija čia iš vis vargu ar ką pasieksi g.gif  Per ilgas žaidimas...

Sveikos mamos. Musu keturmetis jau 4-a para po adenoidu salinimo operacijos.Pasidalinsiu patirtimi , gal kam aktualu.
Sunku buvo pasiryzti, bet nebegalejom rizikuoti klausa, nes per 8 men tris kartus vidines ausies uzdegimas, maudimas, ilinke bugneliai,suprastejus klausa, skysciai ausyse, nuliniai tympanogramos parodymai. Per ta laika aplankem 4 LOR, visi rekomendavo operuoti, bet bijojom, tikejomes apseiti be to. Veziojom 1,5 men i Vilniu pas mokslu daktara homeopata-nepadejo nieko... Kai pasirodem ligonines LOR skyriaus vedejai, skyre ekstra operacija, nes po menesio butu teke suntuot jau ausytes (pjauna bugnelius, istato "špulytes", kad ausys vedintusi). Knarkimas, istisines slogos, slapias neisgydomas rytinis kosulys, blogas kvapas is burnytes - kasdienybe. Nebepadejo nei purskiami hormonai, nei antibijotikai, apie homeopatinius vaistus ne nebekalbu (manau jie gali padeti kai liga tik prasidejus, o ne III laipsnio adenoidai)
Operacija praejo sekmingai, streso jis nepatyre, apsvaigino lasais i nosi, i operacine issiveze ramu ir apkvaitusi. Po narkozes veme nemazai, nakti taip pat.Salia gulintis dvimetukas neveme, bet blaskesi, kol isgaravo narkozes likuciai. Kita diena valge jau normaliai (pertrinta maista). Tikiuosi viskas ir toliau klosis normaliai. Praejus parai po operacijos mazius pasake "zinai, mama, kai iskrapste gydytoja varlyte (taip vadinom adenoidus) tai man tapo zymiai lengviau kvepuoti".
Sekmes visiems maziesiems ligoniukams ir mamoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepa 131 @ 2011 01 09, 15:01)
Sveikos mamos. Musu keturmetis jau 4-a para po adenoidu salinimo operacijos.Pasidalinsiu patirtimi , gal kam aktualu.
Sunku buvo pasiryzti, bet nebegalejom rizikuoti klausa, nes per 8 men tris kartus vidines ausies uzdegimas, maudimas, ilinke bugneliai,suprastejus klausa, skysciai ausyse, nuliniai tympanogramos parodymai. Per ta laika aplankem 4 LOR, visi rekomendavo operuoti, bet bijojom, tikejomes apseiti be to. Veziojom 1,5 men i Vilniu pas mokslu daktara homeopata-nepadejo nieko... Kai pasirodem ligonines LOR skyriaus vedejai, skyre ekstra operacija, nes po menesio butu teke suntuot jau ausytes (pjauna bugnelius, istato "špulytes", kad ausys vedintusi). Knarkimas, istisines slogos, slapias neisgydomas rytinis kosulys, blogas kvapas is burnytes - kasdienybe. Nebepadejo nei purskiami hormonai, nei antibijotikai, apie homeopatinius vaistus ne nebekalbu (manau jie gali padeti kai liga tik prasidejus, o ne III laipsnio adenoidai)
Operacija praejo sekmingai, streso jis nepatyre, apsvaigino lasais i nosi, i operacine issiveze ramu ir apkvaitusi. Po narkozes veme nemazai, nakti taip pat.Salia gulintis dvimetukas neveme, bet blaskesi, kol isgaravo narkozes likuciai. Kita diena valge jau normaliai (pertrinta maista). Tikiuosi viskas ir toliau klosis normaliai. Praejus parai po operacijos mazius pasake "zinai, mama, kai iskrapste gydytoja varlyte (taip vadinom adenoidus) tai man tapo zymiai lengviau kvepuoti".
Sekmes visiems maziesiems ligoniukams ir mamoms  4u.gif

Kaip malonu skaityti toki laiska, o ypac sugraudio sie vaiko zodziai "zinai, mama, kai iskrapste gydytoja varlyte (taip vadinom adenoidus) tai man tapo zymiai lengviau kvepuoti". Susoigraudinau iki asaru, kartais nors akip buna subku, reikia visgi pasiryzti operacijai, kad paskui isgirstum is vaiko tokius zodzius, isivaizduoju kaip jam dabar gera smile.gif
Atsakyti
Ir mes turime problemėlę su adenoidais-dažnai kartojasi slogos, kosuliai. Gydytoja sakė, kad ateityje matyt teks operuoti. Nenorim. Ieškau alternatyvų. Žiūriu, kai kurios mamytės vaikučius homeopatiniais vaistais gydė. O ar teko kitu būdu? Pvz. perskaičiau, viena privati klinika tepa adenoidus Liugoliu. Ar teko tokiu būdu kam gydyti?
Atsakyti