Sveikos. Peržiūrėjau, kad temoje lankosi tikrai daug išmanančių apie virtuves. Tai prašau padėti sudėlioti paskutinius taškus. Labai jau noris ir man galų gale sau virtuvės baldus užsakyti.
Virtuvė pas mane name, išplanuota taip savotiškai - kiaura (kur paveikslėliuose langai iki žemės, tai realiai yra praėjimai sienose, be durų, nemoku tokių padaryti su Alno programa), langas žemai (

nesusižiūrėjau per visus statybų eigoje darytus tobulinimus). Na bet jau su viskuo kaip ir susitaikiau, baldus susidėliojau daugiau - mažiau patogiai man. Liko keletas paskutinių detalių dėl dizaino.
1. Kaip manote, ar verta ukinių spintų pusėje viršuje padaryti iki lubų dar tris spinteles. Čia ne dėl susidėjimo, nes vietos man kaip ir užtenka. O laipioti aukštai nepasiekiu vis tiek. Greičiau dėl vaizdo. Jei šaldytuvas būtų įmontuojamas, tai tada vienareikšmiškai iki lūbų atrodytų išbaigčiau ir tvrakingiau. O dabar neapsisprendžiu, ar verta.
2. Esamam paveiksliuke tarp indaplovės ir orkaites yra įterptas stalviršis. Man toks vaizdas nelabai patinka. Variantas su vientisa spinta, neskirima stalviršio, man visose nuotraukose, kiek mačiau virtuvių, atrodo gražiau. Kokia jūsų nuomonė - ar labai tas ne vietoje į spintą įlindęs stalviršis gadina vaizdą? Stalviršio išėmimas iš tos vietos komplikuotas dėlto, kad apačioje indaplovė ir nelieka ant ko pastatyti orkaitės. Taip pat problema su atsirandančiu tarpeliu tarp indaplovės ir orkaitės. Reikia apsispręsti, ar visgi prašau meistrų surasti sprendimą ir už jį moku, ar tiek to, tegul būna ten tas stalviršis.
3. Jei visgi metu stalviršį lauk, gal kas susidūrėte su kokiu protingu variantu, kaip gražiai užtaisyti tarpą tarp indaplovės panelės viršaus ir orkaitės durelių apačios. Butų 2-3 cm skylė, kurios taip nepaliksi. Grynai įontuojamosm indaplovėms padaro tiesiog aukštesnė plokštę, o ką dėti tarp dviejų metalinių prietaisų nepasiūlė, tai suku galvą pati.
4. Stalviršis bus ąžuolinis alyvuotas. Kaitlentė pilna, plautuvė plienine. Plokštės norėčiau visur vienodos. Kokios norėčiau irgi žinau - dažytos ir lakuotos, švelniai gelsvos, su nedideliu margumu, panašios kaip grindinės plyteles pas mus. Tik susidaro jos labai nemažai, tai kaina ko gero bus gerokai didesnė nei esu susiplanavusi skirti. Rodėl iš aknsto svarstau alternatyvą rinktis laminuotą plokštę. Reikia, kad būtų praktiška (gerai valytųsi, neliktų pirštų ankspaudų), spalva šviesi, gali būti su nežymiu raštu. Gal kas esate labai patenkintos pataikę pasirinkti ir parekomenduotumėt. Labai nepataikėm su plokšte vaikų baldams - baisiai tepli, nors pavyzduką kai čiupinėjau taip neatrodė. Tokią pataikius išsirinkti virtuvei būtų katastrofa
5. Kokia būtų jūsų nuomonė dėl tos žemų spintelių juostos virš darbastalio. Vyras bumba, kad jam nelabai gražu, norėtų aukštesnių, gal net iki lubų. Man kažkaip nekliūva ta juostelė. Kadangi gaunasi žemai, galėsiu ant viršaus vazonėlių ar paveikslelių pridėti. Darant iki viršaus kaina vėl stipriai išauga, o susidėti aš ten vis teik nieko negaliu, nes nepasiekiu