Įkraunama...
Įkraunama...

Akmens masės kriauklė ir jos valymas.

gerb. acteeno, jei galite tai ir prasome pakomentuoti skirtumus/trukumus/privalumus tarp lietuviskos ir lenkiskos kriaukles. smile.gif Konkreciau tarp VASK MARMORIN 45 ir AQ CLARUS SR100.
Dekoju is anksto 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas,

Su Marmorin neprasidėčiau. Pagal kokybe jos panašios su AQ, bet konkrečiai tas modelis mažokas... Juk stalviršis turbūt standartinis - 60 cm į gylį? O kiek yra į plotį? Jei tiek pat, kam tuomet tokia maža plautuvė? AQ jau geriau. Forma standartinė apvalios plautuvės, tad joje tilps ir didesnis puodas.

Kitas dalykas, siūlyčiau pažiūrėti ir Franke ROG 610-41 modelį. Kaina skirsis nedaug, užtat Franke yra vokiška. Tai ne abstraktus pasakymas "vokiška kokybė", tai eilė faktų. PVZ, Franke plautuvių spalva yra per visą jos storį, ji nėra dažyta iš viršaus. Franke atlaiko iki 280 laipsnių karštį, puikiai susitvarko su karšto-šalto vandens testu, o be to nuo praeitų metų vidurio (maždaug) visos standartiškai tiekiamos su nauju Sanitized paviršiumi. Tai dar lygesnis paviršius su sidabro jonais, taigi plautuvės paviršius yra antibakterinis ir dėl lygumo ją dar lengviau valyti. Juk akmuo yra porėtas, skirtumas jaučiasi vos palietus ranka.

Nenoriu labai kritikuoti AQ, o bet tačiau... Jos prasčiau atlaiko termošoką (šalto-karšto vandens testas). Dabar apskritai reikalai su jų kokybe kaip ir pagerėjo, bet visgi tai, kad jie dėdavo į kiekvienos plautuvės pakuotę naudojimosi instrukciją, mane bent jau įtikina jos nepirkti. Nes toje instrukcijoje būdavo tokių perliukų, kaip negalima dėti įkaitusio puodo ant plautuvės, nes galimi spalvos pakitimai, arba nepalikite plautuvėje stalo įrankių, nes surūdys (akmens masės plautuvė!!!). Žodžiu, jei skaityti tarp eilučių, tai AQ instrukcijoje parašyta, kad ja negalima naudotis.

Tai jei jau enkatės tokį AQ modelį, pasikartosiu pažiūrėkite Franke. Aišku jos brangesnės, bet tikrai įmanoma gauti gerą kainą.
Atsakyti
aciu acteeno, cia tai isamus atsakymas 4u.gif
noreciau paaiskinti kodel renkuosi is tokiu kriaukliu , gal tai kazkiek pakeistu jusu komentara? Visu pirma, as naudojuosi indaplove, tai pamazina kriaukles apkrovima smile.gif antra, sustacius butine technika, kriauklei liko kampas ,stalvirsio plotas ten 60cm. Tai mazesne graziai sutilptu. Ir dar labai bijau, kad didele kriaukle neatrodytu griozdiskas tazas ir pagrindinis virtuves" akcentas" g.gif
dar variantas - metaline Franke rax 610-38. Tai stai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vincente @ 2012 01 13, 09:40)
aciu  acteeno, cia tai isamus atsakymas 4u.gif
noreciau paaiskinti kodel renkuosi is  tokiu kriaukliu , gal tai kazkiek pakeistu jusu komentara? Visu pirma, as naudojuosi indaplove, tai pamazina kriaukles apkrovima smile.gif  antra, sustacius butine technika, kriauklei liko kampas ,stalvirsio plotas ten 60cm.  Tai mazesne graziai sutilptu. Ir dar  labai bijau, kad didele kriaukle  neatrodytu griozdiskas tazas ir pagrindinis virtuves" akcentas" g.gif
dar variantas - metaline Franke rax 610-38. Tai stai  ax.gif


Prašom:)

Na, nemanau, kad griozdiškai atrodys. Man kažkaip kaip tik marmorino atrodo griozdiškesnė dėl tos lentynos, visiško apvalumo nėra. Na bet čia jau skonio reikalas. Dėl indaplovės tai visgi pagalvokite, ar tikrai ją jungsite kai norėsite išsiplauti vien tik kokį puodą.

RAX - dubuo beveik to paties skersmens, kaip ir ROX/RON/ROL/ROG. Bet ar norite maišytuvą dėti į stalviršį? Nes RAX/RAN/RAL jam vietos neturi.

Beje, dėl metalo. Aš rinkčiausi linijinio paviršiaus, iš Ramblos serijos tai būtų RAL 610. Kad ir kaip atvirkščiai beatrodytų, toks paviršius lengviau valomas. Nes nerūdijantis plienas neturi porų, taigi valydami jį paprastom buitinėm priemonėm, dalis nešvarumų lieka, jie pasiskirsto po visą paviršių, taigi tai pradeda matytis po kokio pusmečio. Galima sakyti, po pusmečio RAX tampa RAN - nepoliruoto paviršiaus nerūdijančio plieno plautuve.
Atsakyti
acteeno, gal pakomentuosit apie Schock granitines kriaukles? ar geros? ir kuom skiriasi granitinė nuo akmens masės? ačiū 4u.gif
Atsakyti
acteeno, paziurejau "gyvai " kaip marmorino atrodo, jusu tiesa - nelabai... smile.gif
linijine, keistai neblizgi, bet manau vel jusu tiesa -ant jos vandens lasiukai nesimatytu.
O indaplove as naudoju karta per diena smile.gif ,vienas puodelis+kitas+trecias, kelios leksteles ryte, kelios per pietus+ vakariene = vakare jungiama tongue.gif .Sunkiausia ir buvo ismokti neplovineti po viena puodeli smile.gif
Bet turiu dar viena klausimeli, siandien buvau Diformoj,uzmaciau Franke metaline/linijine kriaukle PML-610. Kranas statosi i kriaukle, kaip RON 41. Bet tokios jokiam kataloge ar aprasyme nerandu.
Atsakyti
QUOTE(rackiene @ 2012 01 13, 13:12)
acteeno, gal pakomentuosit apie Schock  granitines kriaukles? ar geros? ir kuom skiriasi granitinė nuo akmens masės?  ačiū  4u.gif


Sorry, bet apie schock nelabai ką žinau, tad neskleisiu savo pamąstymų. Jos geros, bet realiai brangios, įvertinus kai kuriuos dalykus.

Granitas - tai dirbtinis akmuo. Nu neįmanoma iš tikro akmens iškabliuoti plautuvę, tai būtų per brangi technologija masiniam produktui. Akmens masė - daugeliu atvejų tas pats granitas. Kaip pavadinsi, tsakant. Franke Fragranit - ~80 proc granito, visa kita spalva, rišančios medžiagos ir panašiai. Nors ir teko bandyti daug akmeninių plautuvių, galiu sąžiningai pasakyti - nėra geresnės už Franke. Tiesą, stiklinės Franke dar nebandžiau, bet kažkaip šitas video įtikina http://www.youtube.c...h?v=m0hx6_2qC94

QUOTE(Vincente @ 2012 01 13, 13:39)
acteeno, paziurejau "gyvai " kaip marmorino atrodo, jusu tiesa - nelabai... smile.gif
linijine, keistai neblizgi, bet manau vel jusu tiesa -ant jos vandens lasiukai nesimatytu.
O indaplove as naudoju karta per diena  smile.gif ,vienas puodelis+kitas+trecias, kelios leksteles ryte, kelios per pietus+ vakariene = vakare jungiama tongue.gif .Sunkiausia ir buvo ismokti neplovineti po viena puodeli smile.gif
Bet turiu dar viena klausimeli, siandien buvau Diformoj,uzmaciau Franke metaline/linijine  kriaukle  PML-610. Kranas statosi i kriaukle, kaip RON 41. Bet tokios jokiam kataloge ar aprasyme nerandu.


PML610 - kataloge nėra, nes tai senas modelis. Nebegaminama. Ji dar man rodos turi tokį čiki bortelį, kur dubuo jungiasi su lentyna. Jūs diformoj baldus gaminatės?

Šiaip pats namuose naudoju ROL610. Indaplovės mes neturim, užtai naudojama kaip reikiant. Kas tik joje nedaroma, jai viskas gerai. Kartu su teisingu maišytuvu, pvz FM Mattsson Venado, viskas atliekama patogiai be jokio vargo. Na neskaitant to, kad krūvą indų plauti... Jei reikėtų rinktis dabar - imčiau tik akmens masę. Darbe turim, tai ledas. Tylesnė, gražesnė, o ir gilesnė nei ROL.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo acteeno: 13 sausio 2012 - 16:52
acteteno, paklausiau protingu zmoniu ir pasitariau su savim ir nusipirkau Franke ROG 610-41 .Bet ar galetumet dar mazumele pagelbeti? 4u.gif Iskilo toks klausimas:perkant kriaukle duodama garantija? Ar yra koks nors garantinis talonas, ar kas nors panasaus? Mat as gavau tik pirkimo ceki, kuriame net neparasyta prekes pavadinimas, tiesiog kaina ir parduotuves pavadinimas g.gif
Ir dar: kitoje puseje kriaukle nera labai lygi, ten kur ismusta "isbegimo"skyle , tokie nelygumai itrukimai... Ir turbut esminis klausimas - kaip zinoti, kad tai Franke originalas?? is ko pazinti ar yra kas nors, budingas tiks sitai firmai????? g.gif
aciu is anksto uz viska 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vincente @ 2012 01 17, 08:30)
acteteno, paklausiau protingu zmoniu ir pasitariau su savim ir nusipirkau Franke ROG 610-41 .Bet ar galetumet dar mazumele pagelbeti? 4u.gif  Iskilo toks klausimas:perkant kriaukle  duodama garantija? Ar yra koks nors garantinis talonas, ar kas nors panasaus? Mat as gavau tik pirkimo ceki, kuriame net neparasyta prekes pavadinimas, tiesiog kaina ir parduotuves pavadinimas  g.gif
Ir dar: kitoje puseje kriaukle nera labai lygi, ten kur ismusta "isbegimo"skyle , tokie nelygumai itrukimai... Ir turbut esminis klausimas - kaip zinoti, kad tai Franke originalas?? is ko pazinti ar yra kas nors, budingas tiks sitai firmai????? g.gif
aciu is anksto uz viska  4u.gif


Tai šaunu:) Kokios spalvos?

Garantija yra dviem metam visiems Franke produktams. Jokio garantinio talono nebūna - pirkimo kvitą saugokite, tai yra Jūsų talonas.

Tai, ką Jūs matote kitoje pusėje, yra technologiniai likučiai. Viskas ten tvarkoje, dėl to bijoti nereikia.

Kitas dalykas - originalumas. Pirmiausia - kur pirkta? Antras dalykas - pakuotė. Ji turi būti maždaug tokia: kartoninė dėžė, Frankes lipdukas su prekės kodu, kuris susideda iš 10 skaitmenų, kurių pirmieji turėtų būti 114.00 o toliau priklausomai nuo spalvos ir komplektuojamo ventilio tipas. Toks pat lipdukas (turinio prasme) ant plautuvės dugno. Pakuotėje formuotos pūtos, plautuvė, maišelis su laikikliais (g.b. priklijuotas plautuvės apačioje), maišas su ventiliumi, kartoninis stalviršio išpjovimo šablonas.
Atsakyti
labas vakaras,
noriu pasitarti ax.gif akmens mases plautuve issirinkau Blanco,tik del dydzio neapsisprendziu g.gif ar uztenka tos kur mazdaug 40 ant 40 ar imti kur 51 ant 60 ir panasiai g.gif dabar turiu sena apvalia didele,turesiu indaplove tai gal mazesnes uztenka g.gif gal kas is patirties patarsit?aciu.
Atsakyti
Mano nuomone, rinkitės didesnę, jei tik turite jai vietos. Pamatysite, indaplovė ne visada gelbėja, tai vienas dalykas. Antras, jei virtuvė ne maža, tai maža plautuvė joje paskęs. Plautuvė jau senai ne tik plautuvė, bet ir dizaino elementas. Mažos mažytės yra skirtos labai mažoms virtuvėms. Nu tiesiog labai mažoms.

Norėjau paklausti kodėl Blanco? Tiesiog įdomu, kas įtakoja Jūsų pasirinkimą?
Atsakyti



QUOTE(acteeno @ 2012 01 18, 09:43)
Mano nuomone, rinkitės didesnę, jei tik turite jai vietos. Pamatysite, indaplovė ne visada gelbėja, tai vienas dalykas. Antras, jei virtuvė ne maža, tai maža plautuvė joje paskęs. Plautuvė jau senai ne tik plautuvė, bet ir dizaino elementas. Mažos mažytės yra skirtos labai mažoms virtuvėms. Nu tiesiog labai mažoms.

Norėjau paklausti kodėl Blanco? Tiesiog įdomu, kas įtakoja Jūsų pasirinkimą?

aciu.
virtuve labai maza,tikrai maza ax.gif telpa ir didesne,50*60, tik neapsisprendziau kas geriau/graziau.
Blanco nes kiek domejausi tai jokiu blogu atsiliepimu neisgirdau,buvo kas daugybe metu turi ir nei kiek nepasikeite niekas neatsitiko,o naudojasi istisai.gavau gera kainos pasiulyma be to biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sandraandruske: 18 sausio 2012 - 17:29