Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Mustachio @ 2010 11 24, 20:44)
Prašom  biggrin.gif  Protingas mokosi iš kito klaidų wink.gif

O šitą....aš čia darbe mąsčiau visą dieną.... Nu čia aš vėlgi apie savo tą fotosesiją... O tarkim dėl betvarkės fone gali būt kalta optika? Paprastutė ji pas mane 18 - 55 mm. Nepajėgi normaliai 'nupiešt' toliau esantį foną....  ar čia aš jau sau pasiteisinimų ieškau ?  biggrin.gif

na, jei turetum objektyva su f1.4 ar 1.8 tai galetum paliet fona ir tada jis ne toks rekiantis butu. bet zinai, vien foto liejimas neturetu but iseitis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mustachio @ 2010 11 24, 21:44)

O šitą....aš čia darbe mąsčiau visą dieną.... Nu čia aš vėlgi apie savo tą fotosesiją... O tarkim dėl betvarkės fone gali būt kalta optika? Paprastutė ji pas mane 18 - 55 mm. Nepajėgi normaliai 'nupiešt' toliau esantį foną....  ar čia aš jau sau pasiteisinimų ieškau ?  biggrin.gif

jei atsuktum 55mm ir portretintum, tai jis gana graziai tau fona iplautu... prisimink pamoka apie zoominima... Be to fotografuojant reik ieskot kampu, kur fonas butu ramesnis, maziau detaliu ir t.t. Manau ten aplinkui butum tokiu vietu radus, jei paieskotum...
Atsakyti
QUOTE(Mustachio @ 2010 11 24, 20:44)

Pasiteisinimų wink.gif O jei rimtai, prie 55 mm ir atvertos diafragmos galima ir visai gerų kadrų padaryti.

Ramiinta - nesimato fokuso. Paieškok geresnio apšvietimo, gal dieną pabandyk.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 11 24, 15:52)
Patarsykit. biggrin.gif

Patiko bendra nuotaika, tas tamsumas ir tekstūra, išties atsigauna akis, kai pamatai visai kitokio stiliaus darbelį. Pritariu komentarui, kad daiktai nuo galinio fono galėtų būti daugiau atitraukti. Lauksim naujų pasibandymų natiurmortinių.

Man šita foto priminė dailės mokyklą, kur panašius natiurmortus su pieštuku, angliuku, sepia ar guašu "dirbdavom". Įsivaizduoju, kad tokia foto prie tam tikro interjero super derėtų.
Atsakyti
QUOTE(Ramiinta @ 2010 11 24, 20:59)
Na štai, bandau pirmuosius ND daryti :

aš pirmose dviejose skirtumą matau. Trečioje ne. Gal tikrai dienos šviesoje pabandyk.
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2010 11 24, 22:55)
Man šita foto priminė dailės mokyklą, kur panašius natiurmortus su pieštuku, angliuku, sepia ar guašu "dirbdavom".

drinks_cheers.gif ta pati pagalvojau, primine man akademinio piesimo paskaitas doh.gif tik ta kanikinimu prasme biggrin.gif
Atsakyti
Na Sveikutes 4u.gif vis jus tiek daug pritarskat cia nespeju nei skaityri nei ka pati parodyti nes laiko nera ir fotikas jau peleseis ir kerpem apauges.... o dar ryt reikia foto zidimui padaryti... doh.gif nzn kaip bus galvojau ka dabar nupiskint bet tamsu.... doh.gif o gal kartais iki savaitgalio prateset laika ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ŠahadAaa @ 2010 11 24, 21:53)
Na Sveikutes  4u.gif  vis jus tiek daug pritarskat cia nespeju nei skaityri nei ka pati parodyti nes laiko nera ir fotikas jau peleseis ir kerpem apauges.... o dar ryt reikia foto zidimui padaryti... doh.gif  nzn kaip bus galvojau ka dabar nupiskint bet tamsu.... doh.gif  o gal kartais iki savaitgalio prateset laika ?  4u.gif

tai idek is archyvu, jei turi ka. visos jau labai laukia foto, tai kazi ar nores pratest biggrin.gif
Atsakyti
nu gerai reiks kazka ziureti himicinti.... o gali buti spalvos siek tiek paryskintos?
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2010 11 24, 20:55)
Man šita foto priminė dailės mokyklą, kur panašius natiurmortus su pieštuku, angliuku, sepia ar guašu "dirbdavom". Įsivaizduoju, kad tokia foto prie tam tikro interjero super derėtų.

man irgi biggrin.gif sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ŠahadAaa @ 2010 11 24, 22:53)
o dar ryt reikia foto zidimui padaryti... doh.gif  nzn kaip bus galvojau ka dabar nupiskint bet tamsu.... doh.gif  o gal kartais iki savaitgalio prateset laika ?  4u.gif

Aš asmeniškai tai nenorėčiau, kad laikas būtų pratęsiamas... Tas terminas kaip tik ir įpareigoja viską atlikti IKI paskutinės dienos. Man tai taip net geriau - mintys kažkaip geriau generuojasi biggrin.gif Manau, savaitė laiko - tai tikrai pakankamai, kad būtų galima kažką sugalvoti. O ir dienų gražių/šviesių/saulėtų buvo smile.gif
O be to, aš LABAI LABAI LABAI laukiu nuotraukos ir tiesiog spirgu iš nekantrumo, kaip noriu išbandyt save bigsmile.gif

Prašymas.. ax.gif Kai kursit naują temą, įrašykit ir mane į sąrašą blush2.gif
*smile* - Canon 500D + Canon 18-55mm f3.5-5.6 IS + Tamron 70-300mm f4-5.6
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *smile*: 24 lapkričio 2010 - 22:27
QUOTE(*smile* @ 2010 11 24, 22:23)
Aš asmeniškai tai nenorėčiau, kad laikas būtų pratęsiamas... Tas terminas kaip tik ir įpareigoja viską atlikti IKI paskutinės dienos. Man tai taip net geriau - mintys kažkaip geriau generuojasi biggrin.gif Manau, savaitė laiko - tai tikrai pakankamai, kad būtų galima kažką sugalvoti. O ir dienų gražių/šviesių/saulėtų buvo smile.gif
O be to, aš LABAI LABAI LABAI laukiu nuotraukos ir tiesiog spirgu iš nekantrumo, kaip noriu išbandyt save  bigsmile.gif

Prašymas..  ax.gif  Kai kursit naują temą, įrašykit ir mane į sąrašą  blush2.gif
*smile* - Canon 500D + Canon 18-55mm f3.5-5.6 IS + Tamron 70-300mm f4-5.6

Visiškai sutinku su Tavim smile.gif Aš pati labai labai laukiu nuotraukos smile.gif savo jau nusiuntus esu smile.gif
Atsakyti