Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 24, 16:09)
hm, labai idomiai rolleyes.gif man patinka

QUOTE(@leja @ 2010 11 24, 16:24)
natiurmortas. galima tapyti  smile.gif

smile.gif Aciu.

QUOTE(Yvette @ 2010 11 24, 16:26)
pirma mintis pamačius, kokia sunki kairė pusė. Būčiau nosiuką laistyklės į dešinę pasukus.
O šiaip, kažkas naujo, tarp pastarųjų šios temos foto. Tekstūros gražios.

Aga, aciu labai.Bandysiu ryt kitaip padeliot, pasukiot.
QUOTE(juratike13 @ 2010 11 24, 16:26)

QUOTE(Agneza @ 2010 11 24, 16:30)
Man irgi tekstura patiko.

Va  cia dar  foto-paveikslu pavyzdziu yra  4u.gif

Aciu, o nuoroda isvis pasakiska.

Norejau tokio kaip paveikslas natiurmorto.Aisku, ir sviesa, ir fonas galetu butu geresni, o ne langas ir ne popierius, ir padelioti bandysiu kitaip.

Papildyta:
QUOTE(Melodi @ 2010 11 24, 16:46)
Jei jau tarsyt, tai nepagaunu rysio tarp objektu kadre. Buteliai ok, o koks rysys tarp tu buteliu, laistytuvo ir kiausiniu? Nzn, taure, prieskoniu vazonelis, suris ar dar kazkas gal geriau ziuretusi g.gif

Sunkus klausimas.Pagal spalvas, virtuviniai daiktai.Nepragalvojau, aciu.
Atsakyti
Alabama, aš pagalvojau, kad čia koks užslėptas receptas biggrin.gif šiaip, visai įdomiai ax.gif
Atsakyti

Alabama, man irgi fonas kažkoks 'sunkus' ...
Atsakyti
Visos tik tobulėja tobulėja.. wub.gif

aš nieko gero neturiu..šuns savo gimtadieni fotkinau..tiek naudos.. doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

tai kur perkat juostiniam juosta, aš vis nesusigaudau.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mustachio @ 2010 11 24, 00:42)
I like it  smile.gif

QUOTE(juratike13 @ 2010 11 24, 07:34)
mintis labai fain...

4u.gif

QUOTE(Melodi @ 2010 11 24, 09:33)
Pirma ka pradejau daryt, tai knygu pavadinimus nagrinet biggrin.gif Kapitono Korelio mandolina dabar skaitau biggrin.gif  Kad demesi maziau blaskytu gal apsukt tas nugareles reiketu g.gif

Na, jei žvilgsnis užkliuvo bent už pavadinimų, tai jau gerai biggrin.gif Dėl nugarėlių.. bandžiau sukiot knygas, bet man taip gražiausiai atrodo. Tie knygų pavadinimai kažkiek paįvairina nuotrauką. Vienu žodžiu, man taip patiko biggrin.gif

QUOTE(Agneza @ 2010 11 24, 10:31)
Man mintis patiko, gal tik priekyje erdves noretus.
As taip pat bandziau iziureti, kokiosten knygos bigsmile.gif

Dabar visiems parodžiau kokių knygų mano namuose pilna biggrin.gif O daugiau erdvės nebūtų iš kur gauti... sad.gif

QUOTE(Akasha @ 2010 11 24, 11:25)
Mintis idomi, net siame kadre mane erzina sofa... Gal dar jei ji butu toliau ir uz ryskumo zonos ribu kitaip atrodytu, bet dabar tokai nesiziuri... Ir dar les sofo sliniju kadras atrodo truputi krypsta desinen...

Žinau, kad tai ne pasiteisinimas, bet neradau namie laisvos sienos biggrin.gif idėja buvo prie sienos knygas sustatyt, kad ir atspalvis kitoks gautųsi (iš karto mąsčiau apie spalvotą foto), ir šiaip neblaškytų dėmesio pašaliniai daiktai, bet... stengiausi padaryti geriausią vaizdą ir to, ką sugebėjau atrasti smile.gif Bet man apskritai tokia mintis su knygomis labai prilipo, tai tikrai dar ne kartą panašaus stiliaus parodysiu.
O kadras tikrai nekrypsta dešinėn, geriausiai pagal knygų liniją žiūrėt (gal čia sofos siūlės nelygios) biggrin.gif

QUOTE(kristukass @ 2010 11 24, 11:34)
smile, mintis idomi, bet tik tiek.  4u.gif

Ačiū ir už tokį pastebėjimą mirksiukas.gif Pati mintis man irgi patinka, pažadu vėliau ir daugiau nuotraukų (tikiuosi geresnių) biggrin.gif

QUOTE(gotte @ 2010 11 24, 12:52)
Dėl knygų pavadinimų, tai man jie nemaišo visai, netgi prideda savo šarmo. Aš į šią nuotrauką bandau žiūrėti kaip į grafikos darbą, nes jinai juodai balta. Raidės ant knygų nugarėlių duoda margumą, man jos čia tampa tarsi grafiškojo vaizdo pagyvinanti detalė. Ir kartais gal nėra blogai, kad akys laksto po pavadinimus ir labai smalsu pažiūrėti, kokios knygos ten iš tiesų sudėtos. Jei jau žvilgsnis stoja ties foto, tai puiku  mirksiukas.gif man šiuo atveju tai pasiteisino.

Čia praktiškai persakei mano mintis, galvoju lygiai taip pat mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(*smile* @ 2010 11 24, 18:11)

Smile, ideja visai nieko, ir man ziurisi, bet as nu niekaip negaliu perlipt per save:)Man knyga yra sventas daiktas, kaip ir duona, ir man nesmagu ziuret, kaip ant knygu lipama kojom.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 11 24, 17:52)
Patarsykit. biggrin.gif

user posted image

saunuole, kad kazka kitka bandai smile.gif man patinka. Galiu pasakyti kaip as fotografuociau, nesu pasikauscius ant natiurmortu, bet mano galva sviesos mazai. Atstuma nuo fono laikyciau didesni, kad erdve gilesne jaustusi, fotografija, kad nebutu tokia 'sustatyta', tuomet ir issiplautu labiau, minkstesnis vaizdas butu. Suspausta. Sviesos mazai, nutamseja kaire puse, o ir desineje tos sviesos ner labai jau daug. Tamsoka. Pats daiktu isdestymas toks idomus, 'durniu laipteliais', tai irgi ner lengvas darbas smile.gif kaire puse per sunki, o desineje rankenele tokia graksti nenusveria, griuna kairen vizualiai. Gal butu uzteke vieno to stacio butelio smile.gif Gal kiausinius idejus i koki pinta ar nepinta lektute, gelyciu ar lapeliu, gyviau. Na, bet tai jau dekoravimas smile.gif pati fotografija kaip ir nieko tik eksperimentuociau su fonu (daiktus atitraukciau labiau) ir ieskociau idomesnes sviesos, ne tokios silpnos sonines, visgi reik, kad daiktai kazkoki turi igautu, sviesa manau turetu buti ivairesne, pasviest galima ir is virsaus ir t.t. pvz http://www.efoto.lt/node/312665 neatrodo dirbtinai, sviesa sklinda is keliu pusiu taip daiktam suteikdama turio, o erdvei gylio. Cia tik vienas pvz, ju galima daug rast. Viskas visvien susiveda i sviesa 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo O.o: 24 lapkričio 2010 - 18:24
QUOTE(Alabama @ 2010 11 24, 19:17)
Smile, ideja visai nieko, ir man ziurisi, bet as nu niekaip negaliu perlipt per save:)Man knyga yra sventas daiktas, kaip ir duona, ir man nesmagu ziuret, kaip ant knygu lipama kojom.

Kiekvienas turi savo nuomonę ir savo nusistatymus mirksiukas.gif Aš ant duonos irgi nelipčiau, tuo tarpu su knygom norėjosi ką nors įdomesnio sumąstyt. Ir čia idėja buvo ne tai, kad "lipu per knygas" ar kažkas pan., bet sakykim, kad žingsnis po žingsnio neperskaitytų knygų krūva vis mažėja biggrin.gif Visai kitokių idėjų turiu su rimtesnėm knygom (žodynais, mokslo knygom), bet kadangi vakar jų nepavyko įgyvendint, tai ir parodyt neturiu ko... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(O.o @ 2010 11 24, 18:17)

Aciu dideliausias. rolleyes.gif Dirbsiu ir bandysiu toliau.
Atsakyti
Kazkur buvo sioje temoje rasyta, neissiseivinau, jei tarkim fonas turi buti baltas, bet vietome-trukumas sviesos,jis pilkeja.kaip ji padaryt balta g.gif
Atsakyti
Na štai, bandau pirmuosius ND daryti :
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2010 11 24, 13:13)
Ačiū, Mustachio, už surengtą pamoką mirksiukas.gif

Prašom biggrin.gif Protingas mokosi iš kito klaidų wink.gif

O šitą....aš čia darbe mąsčiau visą dieną.... Nu čia aš vėlgi apie savo tą fotosesiją... O tarkim dėl betvarkės fone gali būt kalta optika? Paprastutė ji pas mane 18 - 55 mm. Nepajėgi normaliai 'nupiešt' toliau esantį foną.... ar čia aš jau sau pasiteisinimų ieškau ? biggrin.gif
Atsakyti