Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Mustachio @ 2010 11 24, 13:31)
Ačiū baisingai visom pakomentavusiom  bigsmile.gif Jei trumpai..... Siūliau padaryt paprastutę fotosesiją,rudeniniam miške,su guminiais,termosu šiltos arbatos ir t.t.... Pasiruošė tik viena,kita atėjo su aukštakulniais ...  biggrin.gif  Ir bėgiojo jos ten prie gražesnio medelio ,prie gražesnio krūmelio.....
Pasiteisinimų neturiu. Klaidas ir aš matau.Bandžiau šokt aukščiau bambos  blush2.gif Nebedarysiu taip ....  Plius eiga sesijos nebuvo apgalvota...tiksliau aš turėjau variantų,bet miškui...
Aj,dėl kvadrato ,tai čia aš persistengiau karpant pašalinius objektus iš foto blush2.gif
Žodžiu šita fotosesija - FAIL. Bet dabar žinau klaidas,žinau savo minusus.....jų daug  biggrin.gif 
Ačiū visom  wub.gif

Ačiū, Mustachio, už surengtą pamoką mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2010 11 24, 13:29)
o kodėl  man nesigauna baltas? Natūraliam apšvietime dariau su balta statulėle ir balta paklode kaip fonui. Atitraukiau užuolaidas, atsisėdau tiesiai priešais langą.
Dirbtiniam dariau vonioj kaip ir patarė. Bet dėl vonios man kyla abejonės: ar gali būti kaltas apšvietimas ir plytelės? Nes vonioj plytelės tamsiai rudos  g.gif

turbūt blogai nustatai, todėl ir nesigauna smile.gif. Šiaip įtariu, kad ta statulėlė nėra visiškai balta, o gelsva, pabandyk kitą daiktą. Dėl plytelių ar panašių atvejų - apšvietimas gali būti ir mišrus, jei vienodai maišosi visame kadre, tai viskas turi gautis teisingai. Jei vienas kraštas būtų geltonesnis, kitas melsvesnis, tada reikštų, kad apšvietimas maišosi nevienodai.

Dėl eksponavimo, tai jei darai automatinę ekspoziciją, dėk kompensaciją kokia +1..+2EV, nes fotkini baltą daiktą baltame fone, todėl automatinis neišeksponuos teisingai.

QUOTE(rarity @ 2010 11 24, 14:36)
Bet kada nufotkinti  doh.gif

joo, mane irgi tas klausimas kamuoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 24, 14:43)
jei ka, gal pratesim termina.. nes nu ne visi gali darbo dienom fotkinti smile.gif bent jau du savaitgaliai ieitu i ta termina biggrin.gif

cia apie antra nuotarauka? tai niekas netrukdo iki kokios 06 d pratesti.. bus po 2 savaitgaliu smile.gif po to gal vel ka zaisti noresis... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 11 24, 14:32)
turbūt blogai nustatai, todėl ir nesigauna smile.gif. Šiaip įtariu, kad ta statulėlė nėra visiškai balta, o gelsva, pabandyk kitą daiktą. Dėl plytelių ar panašių atvejų - apšvietimas gali būti ir mišrus, jei vienodai maišosi visame kadre, tai viskas turi gautis teisingai. Jei vienas kraštas būtų geltonesnis, kitas melsvesnis, tada reikštų, kad apšvietimas maišosi nevienodai.

Dėl eksponavimo, tai jei darai automatinę ekspoziciją, dėk kompensaciją kokia +1..+2EV, nes fotkini baltą daiktą baltame fone, todėl automatinis neišeksponuos teisingai.
joo, mane irgi tas klausimas kamuoja smile.gif

na, kad ne statulėlė visiškai balta. Tik pora gėlyčių pačioj apačioj spalvotos. Bet pabandysiu kitą daiktą, vis tiek gi nenurimsiu, kol gerai nepadarysiu. Labai ačiū už patarimus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2010 11 24, 16:06)
na, kad ne statulėlė visiškai balta. Tik pora gėlyčių pačioj apačioj spalvotos. Bet pabandysiu kitą daiktą, vis tiek gi nenurimsiu, kol gerai nepadarysiu. Labai ačiū už patarimus wink.gif

nu paziurek i naturalaus apsvietimo "auto" kokios spalvos fonas ir kokios statulele, vienas melynas kitas geltonas. Nu jei statulele balta, tai tada paklode melyna smile.gif
Atsakyti
Patarsykit. biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 11 24, 16:52)
Patarsykit. biggrin.gif

user posted image

hm, labai idomiai rolleyes.gif man patinka
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 11 24, 15:52)
Patarsykit. biggrin.gif

natiurmortas. galima tapyti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @leja: 24 lapkričio 2010 - 16:25
QUOTE(Alabama @ 2010 11 24, 16:52)
Patarsykit. biggrin.gif

pirma mintis pamačius, kokia sunki kairė pusė. Būčiau nosiuką laistyklės į dešinę pasukus.
O šiaip, kažkas naujo, tarp pastarųjų šios temos foto. Tekstūros gražios.
Atsakyti
Alabama, as tik bandysiu komentuot, tad prasom nepykt,jei nusigrybausiu i pievas...man pirmas klausimas, o kas tuose buteliuose g.gif o antras, idomu kaip ziuretusi su variniu fonu...man noretusi va kiek kitokios spalvos...tai tiek...o siaip labai patiko kiausiuku, asotelio ir fono teksktura bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juratike13: 24 lapkričio 2010 - 16:27
Patarsykit. biggrin.gif

Man irgi tekstura patiko.

Va cia dar foto-paveikslu pavyzdziu yra 4u.gif
Atsakyti
Patarsykit. biggrin.gif

Jei jau tarsyt, tai nepagaunu rysio tarp objektu kadre. Buteliai ok, o koks rysys tarp tu buteliu, laistytuvo ir kiausiniu? Nzn, taure, prieskoniu vazonelis, suris ar dar kazkas gal geriau ziuretusi g.gif
Atsakyti