Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Žydraakė @ 2010 11 23, 23:31)
Aš irgi doh.gif
Iki kelintos valandos ketvirtadienį lauki pirmų foto? Dėl techninių kliūčių tik ketvirtadienį ir tegalėsiu fotkint doh.gif

na kuo anksciau bus susiustos, tuo anskciau galesiu jums issiusti... bet turbut anksciau 22 val to nepavyks padaryti.. na tai va butu tobula iki tada visas jau tureti.
Atsakyti
QUOTE(BElge @ 2010 11 22, 19:17)

Prie to, kad stumdai nustatymus, labai geras dalykas yra local adjustment brush šepetukas (develop mode paspaudus K išmeta) - gali šviesinti, tamsinti atskiras nuotraukos vietas smile.gif

O šitas 'fintas' yra ir PS?
Dar man klausimas- dedant tokį šviesinantį miglos action'ą, katras foto aptraukia tarsi rūku ar įmanoma kažkaip pažymėti akis modelio, kad jos liktų skaidrios ir ryškios?

Man tai fe kaip nemiela būtų rasti savo foto kažkur.. Aišku, nepulsi akių draskyt, neverta, bet kaip nemiela... O čia, kur Loreta rodė, tai iš vis, dvigubai nemiela- ir rankdarbiai ir foto jos daryta ir viskas nukepta. Bwe.

Man galvoj vakuumas. Negaliu nei fotkint nei rašyt. Kolkas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*smile* @ 2010 11 23, 21:56)

I like it smile.gif
Atsakyti
Mano pirmasfotošiūtas .... Ar jis labai prisvilęs? Įkėliau tik kokį 10% nuotraukų,nes mergiočių ir mano stilius labai skiriasi...Jom prie medelio ir prie krūmelio labai gražu fotografuotis smile.gif Tai tokių aš net nekroviau Flickran. Pačios modeliai nuotraukom patenkintos smile.gif

Linčiuokit biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas...
QUOTE(Forgete @ 2010 11 23, 21:15)
tai gal baltos spalvos balansas blogas?

auto g.gif o gal reikejo lempute jungt, ar rankini?Aciu,kad skiri laiko mano postams 4u.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 23, 21:27)
na, as tai su PS reguliuoju Image > Adjustments > Color Balance. ir ten paslankioju tai i viena puse, tai i kita, kaip man graziau smile.gif

eisiu bandyt...

QUOTE(*smile* @ 2010 11 23, 22:56)
Step by step

mintis labai fain...
Atsakyti
QUOTE(juratike13 @ 2010 11 24, 07:34)
auto g.gif o gal reikejo lempute jungt, ar rankini?Aciu,kad skiri laiko mano postams 4u.gif

Jeigu fotografuoji raw formatu, tai baltos spalvos balansa labai lengva patvarkyti su photoshopu ar lightroomu (daugiau programu nenaudoju ir nepazystu tai nezinau). Tiesiog pastumdai temperatura taip kaip tau reik.
Atsakyti
Step by step

Pirma ka pradejau daryt, tai knygu pavadinimus nagrinet biggrin.gif Kapitono Korelio mandolina dabar skaitau biggrin.gif Kad demesi maziau blaskytu gal apsukt tas nugareles reiketu g.gif

Mustachio, as flircke pakomentavau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melodi: 24 lapkričio 2010 - 08:40
QUOTE(Loretoidas @ 2010 11 23, 22:15)
Gaila, bet Lietuvoj dar paplitęs požiūris, kad bet ką rastą internete galiu bet kur dėtis, visiškai nenurodydamas autoriaus. Kad ir naujausias pvz. - radau savo advento kalendoriaus nuotraukas SM kalėdinėj temoj, o iš kur jos paimtos, kas autorius - nė mur mur...

Slidus reikalas su nuotrauku autorystem. O dar kur ten interneto platybes.

Pamenu drauge skambina is Uk ir sako, zinai man tavo darytu foto nenori spausdinti, nes nera kazkokio tavo sutikimo biggrin.gif Na o AU, bent jau vienoje is valstiju, tai jeigu daroma fotosesija, tai niekas jokiu CD neduoda. Atiduodamos popierines nuotraukos norimu formatu. Nori papildoma foto, vel daraisi pas ta fotografa, nes jis turi originalus biggrin.gif

Step by step

Man mintis patiko, gal tik priekyje erdves noretus.
As taip pat bandziau iziureti, kokiosten knygos bigsmile.gif

QUOTE(juratike13 @ 2010 11 24, 06:34)
Labas rytas...

auto g.gif o gal reikejo lempute jungt, ar rankini?

Geriausia WB nusistatyti paciam rankiniu budu. Pasiimu balta popieriaus lapa, cakt, jau ir turi WB.

Atsakyti
QUOTE(Mustachio @ 2010 11 24, 02:24)
Mano pirmas

su wb problemos, nesusitvarkei, vienur violetiniai veidai, kitur geltoni. Virsta linijos kadruose, griūna, daug nereikalingų detalių, netvarka tokia. Kadravimas (nukirstos galūnės kai tuo tarpu erdvės virš galvos ar kitur neinformatyvios sočiai). Didelis f, todėl vienodai viskas ryšku, tokios truputį muilinės nuotraukos. Dėl ko antras planas konkuruoja su pirmu, pagrindiniu, jokio atsiskyrimo nėra, pabrėžimo kas čia svarbiau. Kai kur išdegimai labai erzina, tiek ant veidų tiek dangus, kaip balta skylė, reik vengt tokių klaidų. Šiaip siūlyčiau pasižaist komponuojant elementarius daiktus, žaist su šviesa, pratimėlius daryti, nes čia tokia betvarkė iš visų pusių smile.gif šviesa, kompozicija, užkadravimas, spalvos ir t.t. Kol kas tiek, jei domins kažkas konkrečiau klausk, pakomentuosiu smile.gif sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo O.o: 24 lapkričio 2010 - 09:56
QUOTE(Mustachio @ 2010 11 24, 01:24)
Mano pirmasfotošiūtas  .... Ar jis labai prisvilęs? Įkėliau tik kokį 10% nuotraukų,nes mergiočių ir mano stilius labai skiriasi...Jom prie medelio ir prie krūmelio labai gražu fotografuotis  smile.gif Tai tokių aš net nekroviau Flickran. Pačios modeliai nuotraukom patenkintos smile.gif

Linčiuokit  biggrin.gif

sveikinu su pirmuoju 'fotoshoot'u smile.gif Parašysiu, kaip man atrodo, esant eilinei žiūrovei( prijaučiančiai fotografijai ir forografavimui) ax.gif
Merginai pirmosiose foto sėdinčiai ant vežimėlio( ir šalia), norėtųsi man kitokio įvaizdžio, tokio laisvo, valiūkiško, kaip ir pats veiksmas (važinėjimasis ant prekių vežimėlio biggrin.gif ) Akį patraukė mergina prie vartų, gal būtų galima surast dar įdomesnį kampą... Kur mergina prie medžio, tai, taip, kaip ir melodi minėjo, tarp medžio ir merginos blaškosi žvilgsnis, medžio man irgi norėtųsi mažiau... paskutinėj lyg fokusas į medį? Bet man jis neįdomus, o kitur žvilgsnio nieks nenukreipia...Tai va, Mustachio, ką norėjau pasakyt. Tai mano pirmasis komentaras 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramiinta @ 2010 11 23, 22:53)
sveiki, labai norėčiau prie jūsų jungtis smile.gif
štai, gana šaltam rudens vakarui, sušilti

Sveika, tai daryk namu darbus ir junkis smile.gif

QUOTE(*smile* @ 2010 11 23, 23:56)
Step by step

Mintis idomi, net siame kadre mane erzina sofa... Gal dar jei ji butu toliau ir uz ryskumo zonos ribu kitaip atrodytu, bet dabar tokai nesiziuri... Ir dar les sofo sliniju kadras atrodo truputi krypsta desinen...

QUOTE(Mustachio @ 2010 11 24, 01:24)
Mano pirmas
Linčiuokit  biggrin.gif

Pirmas tai pirmas.... smile.gif Bet klaidu baisiai daug ir kaip O.o sake, betvarke truputeli... Man dar kas kliuva, kad merginos labai skirtingai apsirengusios... na noretusi bent jau spalviskai suderinimo ar stiliukas kad butu panasus...
Pirmose kliuva ir erzina tie automobiliai, kitose kadro kreivumas. tarkim tokiose kur prie vartu, reik surast toki kampa ir taip atsistoti, kad viskas atodytu tiesu tiesu, tada jau visai kitaip ziuresis... Saunuole, kad bandai, bet gal is pradziu madesniu apimciu fotosesijas bandyk, kad bent jau su vienu zmogum, vienoj vietoj, daug nesiblaskant po ivairias erdves.... Kad vienoj vietoj ismoktum pasiieskoti geresniu kampu fotkinimui... Du zmones fotografuoti taip pat daug sunkiau nei viena, Kaip matau F gan dideli dejai fotkinai irgi gan placiu kampu del ko taip pat visi kreivumai isryskeja... del kadravimo, daug kur gana astrei centruoti veidai... Va pradziai labai reiketu i tai atkreipti demesi ir stengtis daryti pagal taisykles... Veliau, kai jau tai iauga i krauja taisykles gali ir lauzyti, bet pradziai rekomenduotina ismokti jas... Kur mergina su skeciu, tai antra ranka labai nesmagiai nukirsta...
Beje taip pat labai sunku komentuoti, kai tiek daug nuotrauku ikeli... Sekanciam kartui rekomenduoju atsirinkti maximum keturias tau labiausiai patikusias....
Atsakyti
Mustachio, nežinau kuo fotografuota, bet nemažai foto kvadratinių. Kodėl rinkaisi tokį formatą? Jei merginos norės spausdinti foto taip pat juk nepatogu. Čia pirmas dalykas kuris užkliuvo, nes mano nuomone ir nepasiteisino kvadratas, todėl vat ir keista.
Išdegimus, wb jau pakomentavo tai nebesikartosiu.
Nesutiksiu su Mamagute, kur minėjo, kad merginai vežimėlyje reikia kitokios veido išraiškos. Man kaip tik ta stumianti vežimą neįsijautusi į žaidimą.
Rašei, kad merginų skonis bei suvokimas apie fotogtrafiją, bei pačią fotosesiją skiriasi nuo tavojo. Tokiu atveju ieškočiau kompromisų. Kažkiek foto darom taip, kaip jos nori, bet paskui darom ir taip, kaip aš noriu. Arba, merginos, reikia išmokti apsukti užsakovų, modelių idėjas taip, kad galutiniame variante jos galvotų, kad tai ne jūs mestelėjot idėją, o jos nuo pat pradžių norėjo taip ir ne kitaip fotografuotis. Žodžiu, pašokdinkit ir pagal savo dūdelę.
Bet visumoje, kaip pirmas bandymas, na nėra jau taip blogai. Matosi klaidos, jei pati jas matai, dar puikiau. Kitąkart bus lengviau fotografuoti.
Atsakyti