Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(vienintelė @ 2010 11 23, 13:57)
Isila  turi rodyt kur ir visus nustatymus žiūri, parašyk kokia konkrečiai rograma naudoji gal labiau pagelbėsiu nes ne WIN naudoju, bet kiek pamenu ir per properties rodydavo

aš paprastai per Win žiūri, neturiu jokios programos. man visur rodo unknown, nors žinau, kad keičiau, kai dariau ND. O kas įdomiausia, šalia to unknown yra rodiklytė, galiu išskleisti ir pasirinkti bele kurį - auto, cloudy ir pan., pagal savo norą, bet nebūtinai jis bus teisingas. doh.gif Padariau ND, pripleškinau krūvą kadrą ir neatrenku... doh.gif
Atsakyti
as tai dar nieko nenupyliau ax.gif , kaip koks studentas ketvirtadieni nukalsiu koki nors rebusa, oj keiks mane porininkas smile.gif. Vis galva sukau ka cia nufotkinus, kad kolegai butu lengviau, bet taip ir nesugalvojau, nemastau as istorijom, mastau su kiekviena nuotrauka, kad ji butu kaip atskira smile.gif. Gal koki stockine foto padarysiu, kaip antrine, t.y. ta detale, o pagrindine paliksiu kolegai, nu reiks pamastyt dar ir apsisprest galutinai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Isila @ 2010 11 23, 15:44)
aš paprastai per Win žiūri, neturiu jokios programos. man visur rodo unknown, nors žinau, kad keičiau, kai dariau ND. O kas įdomiausia, šalia to unknown yra rodiklytė, galiu išskleisti ir pasirinkti bele kurį - auto, cloudy ir pan., pagal savo norą, bet nebūtinai jis bus teisingas.  doh.gif Padariau ND, pripleškinau krūvą kadrą ir neatrenku...  doh.gif

o su kuo apdirbi? su ta ir ziurek, vis tiek apdirbimui kazkokios reik smile.gif
siaip tai "exiftool" parsisiusk ir ten ohoho kiek info suziuresi smile.gif free, nereik vogt, be to galima keisti info jei yra poreikis, pvz data fotike neteisinga ar dar koks sh smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 23 lapkričio 2010 - 14:48
QUOTE(robobebras @ 2010 11 23, 15:45)
as tai dar nieko nenupyliau  ax.gif , kaip koks studentas ketvirtadieni nukalsiu koki nors rebusa, oj keiks mane porininkas smile.gif. Vis galva sukau ka cia nufotkinus, kad kolegai butu lengviau, bet taip ir nesugalvojau, nemastau as istorijom, mastau su kiekviena nuotrauka, kad ji butu kaip atskira smile.gif. Gal koki stockine foto padarysiu, kaip antrine, t.y. ta detale, o pagrindine paliksiu kolegai, nu reiks pamastyt dar ir apsisprest galutinai smile.gif

Keiksies mano gavęs hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 11 23, 14:46)
siaip tai "exif tool" parsisiusk ir ten ohoho kiek info suziuresi smile.gif free, nereik vogt

ir jei darai Save for web nelieka exif? ar as klystu labai?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 11 23, 15:47)
Keiksies mano gavęs hihihi.gif

kai gausi koki Airv skambuti tai zinosi, reiks eit parukyt ko nors stipresnio kad sugalvotum lotuliukas.gif
Atsakyti
oho, diskusijos verda drinks_cheers.gif

QUOTE(vienintelė @ 2010 11 23, 13:57)
o aš savo nuotrauka kurią išsiunčiau visiškai spalvom nepildžiau, nemau kad tesinys tik spalvinis gali būti, manau daikto jausmo ar panašiai tesinys, turbūt kas gaus mano nuotrauka keiks mane, bet kiekvienas daro nuotraukas savaip, nesinorėjo kartotis ir mėgdžioti ax.gif

tikrai taip mirksiukas.gif

QUOTE(Yvette @ 2010 11 23, 14:08)
čia naują stilių išradot. Loretoidiškai, Frederikiškai. Jei jos dviese vienaip ar kitaip fotografuoja, negi negalima kitiems taip pat, nros širdis linksta būtent į tokį fotografavimą. Kodėl tuomet kitų foto nelygiuojat į ką nors. Jei juostelė, lai būna ...-iškai, jei akutės su PS paryškintos lai būna -iškai ir t.t.

Koliažus ne vien Loretoidas ar Frederica daro. Flickr pavartykit daugiau foto, kokių grožių rasit. Ir tų pačių koliažų...
Ųaunuolės Alabama ir Airv

Man tai nelinksta širdis į nieką, tik aš jų (fredericos ir loretoido) koliažų darytų daug mačiau, tokių teminių, automatiškai toks vaizdinys smegenyse dėliojasi "pagal kažką". Nemanau, kad blogai yra kurti kažką panašaus, netgi atvirkščiai, jei žmogui imponuoja tokie darbai ir jis siekia lygiuotis į tąi, visai gerai, turėti tarsi kokį savo guru smile.gif aišku, aklai nekopijuojant.

Manau, kad čia apskritai nereikia sureikšminti mano to pasakymo "loretoidiškai/frederikiškai", nes man pasirodė, kad tai kažkas panašaus (bet ne tokio pat), užtat ir palyginau su jomis. O kiekvienas žmogus į tą koliažą ar nuotrauką įdeda kažką savo, tad tai jau savaime nėra "kažkieno kito" kartojimas.

O kaip pažiūrėti ten? Aš visai norėčiau, tik nelabai moku naudotis blush2.gif doh.gif

QUOTE(frederica @ 2010 11 23, 14:16)
jei būčiau fotografė, nežinau ar tą daryčiau, bent jau turėdama dvi stiprias foto tikrai nemalčiau jų į krūvą ir negaminčiau vieno prasto darbo:) O gal kaip tik lipdyčiau ir tuo džiaugčiausi. Sulipdyti koliažą tobulai, tikrai nėra taip paprasta kaip daugeliui atrodo, neužtenka vien minties, spalvos ar detalės nufotkintos fotosesijos metu - reikia jausmo.

Tai vat, sulipdyti koliažą iš dviejų skirtingų žmonių foto (dviejų skirtingų jausmų) bus tikrai ne tokia paprasta užduotis kaip kad gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. O jausmo, manau, reikia visur - ir fotografijose, ir rankdarbiuose ir daug kur gyvenime, bet ypatingai tai kūryboje drinks_cheers.gif
Atsakyti
siaip tai "exiftool" parsisiusk ir ten ohoho kiek info suziuresi smile.gif free, nereik vogt, be to galima keisti info jei yra poreikis, pvz data fotike neteisinga ar dar koks sh smile.gif

su niekuo neapdirbu schmoll.gif nemoku naudotis nei viena programa ir visada mano foto yra žalios - kaip nufotkinau, taip ir būna.

Bet turiu GIMP'ą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 11 23, 15:49)
kai gausi koki Airv skambuti tai zinosi, reiks eit parukyt ko nors stipresnio kad sugalvotum  lotuliukas.gif

Aš jau kelinta natkis sapnuoju, kad airv skambutį gaunu...iš tos baimės jau net nerūkius sugalvojau ką daryčiau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2010 11 23, 14:55)
1. Oooo, super tada cool.gif ačiū už ats  4u.gif o kokia plius minus kaina skanavimo išeina? Visai nepatyrus tuose reikaluose.. doh.gif

o dabar kai peržiūrėsiu juostas, tai man reikia atskirus norimus kadrus išsirinkti? Ar jie neskanuoja pavieniu ir pavaro visa juosta?  g.gif
2. Aš nieko blogo tose foto neįžvelgiu, tikrai, mano komentaras visai ne kritikos prasme. Bet tiesiog mano pačios vaizdinyje tiek įsigalėjęs toks dviejų (ar daugiau) foto derinimas, kaip tai daro frederica ir loretoidas, kad kartais pagaunu save begalvojant panašia linkme...na ta prasme, kai gausiu žaidimo metu tą kažkieno kito foto, maždaug beliks parinkti pagal atspalvį kažkokių gražių daiktelių ir psio. Aišku dar juos nufotografuot gražiai reikia. O aš noriu padaryt savaip... nerandu kažkokių pavyzdžių...kitokių kažkokių.. g.gif ir šiaip įdomu,. kaip kitaip būtų galima pratęsti tą pasakojimą.

Aišku, baisu, kad iš didelio rašto neišeičiau už krašto  doh.gif  lotuliukas.gif  blink.gif

1. Na kur as skenavau, tai kaina ne itin aukstos kokybes 1kadro 1lt, bet jei skanuoji visa juosta tai daro 30Į nuolaida ir gaunasi po 70ct vienas kadras... Cai kaip kur kainos, procentre uz labai mazos kokybes kadra ima lita o fotofabrikas uz maziausia ima gal 60ct... na labai ivairiai... Siaip jei daugiau fotkinti ir skenuoti planuoji, tai jau geriau pagalvoti apie juostu skanerio pirkima...
O siaip jie skanuoja ir po viena kadra...
2. Yra tikrai nemazai pavyzdziu kur koliaziukai yra visai ne loretoidiski, kaip jus cia pamegot vadinti... Ju koliazuose butent nuotrauku stilius sukuria ta loretoidiskuma, o koliazai yra koliazai ir juos daro daug kas....
Va imetu viena pavyzdeli, kur visai ne toks nuotrauku srtilisu ir tikrai niekas nepasakytu, kad tai Frederikiska ar Loretoidiska smile.gif
user posted image

O tu irgi kai gausi foto visai ne ju stilium, suprasi, kad nebutina daryti butent taip ar kitaip.. galima savaip viska smile.gif OI as cia parasiau rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 23 lapkričio 2010 - 14:55

QUOTE(frederica @ 2010 11 23, 14:29)
Ne visai koliaŽas, kitą vertus jei lipdai dvi foto, tai jau kaip ir koliažas  biggrin.gif
Jei apjungi rėmeliu, man jau žiūrisi kaip vientisas darbas, tai yra kaip koliažas.

labai taikliai pasakyta 4u.gif kol skaičiau kitus postus, pati dėliojau panašią mintį.

as tai dar nieko nenupyliau  ax.gif , kaip koks studentas ketvirtadieni nukalsiu koki nors rebusa, oj keiks mane porininkas smile.gif. Vis galva sukau ka cia nufotkinus, kad kolegai butu lengviau, bet taip ir nesugalvojau, nemastau as istorijom, mastau su kiekviena nuotrauka, kad ji butu kaip atskira smile.gif. Gal koki stockine foto padarysiu, kaip antrine, t.y. ta detale, o pagrindine paliksiu kolegai, nu reiks pamastyt dar ir apsisprest galutinai smile.gif

Vat vat, ir man taip pat galvojasi. Kartais save pagaunu, kad mąstau daugiau ne apie savo foto kaipo vienintelę, bet kaip padaryt, kad porininkui lengviau būtų doh.gif

Bet tas gal nėr gerai g.gif
Atsakyti
Dabar jau laukiu neuslaukiu ketvirtadienio, kai gausiu nuotrauka bigsmile.gif
As galvojau apie porininka, kai fotkinau, na, ar bandziau galvot user posted image
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 11 23, 14:54)

O tu irgi kai gausi foto visai ne ju stilium, suprasi, kad nebutina daryti butent taip ar kitaip.. galima savaip viska smile.gif OI as cia parasiau rolleyes.gif

ačiū už info dėl juostelių, pradžiai tikrai apie jokį aparatą negalvojų, tik pasirinkti ir pasigaminti kažką iš savo senų zenitinių juostų. Bo čia jau apsigyriau, kad fotkinau, reikia kažką parodyt, plius pačiai įdomu pasiknisti prisiminimuose, kitaip pasižiūrėt į tada darytas foto.

Tikrai taip, dėl koliažų tavo minčiai pritariu šimtu procentų. Bet sukurti savo pačios koliažą yra viena, bet pratęsti kito mintį, istoriją, visai kas kita. labai norėčiau būtent tokių foto pasižiūrėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 23 lapkričio 2010 - 15:11