Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(O.o @ 2010 11 18, 17:33)
o koks fotikas? siaip visur jis yra, tik muilinese nesireguliuoja kai kuriose ar visose, nzn tiksliai smile.gif

nerandu/turiu įtarimą, kad nėra Kodak EasyShare M320 , o ND bandau atlikinėt su Kodak EasyShare Z712 IS (šitam yra ir f, ir ISO, ir raidelių mandrų man dar bišk nelabai suprantamų)... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(O.o @ 2010 11 18, 17:31)
rekomenduoju flickr.com

aha, kazkada namu darbus keliau is flickr, bet ikelus kelias nuotraukas parase kad isnaudojau limita ar kazkas panasaus, nors 100mb tikrai ten nebuvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 18, 18:25)
tai taip niekas ir nepaaiskino koks yra vertikalus ir koks kvadratinis

foto kvadratine ARBA vertikali.
Na suprantu taip:

horizontali foto
user posted image

vertikali foto
user posted image

na ir kvadratas kaip kvadratas

tai kaip koliazu meistre Loreta rekomendavo, siulau daryti kvadratines arba vertikalias, tik va tu vertikaliu gali buti ismatavimai nevienodi (4x5, 5x7 ir t.t.)... reikia apibresti? kokios daugiausiai naudojamos gal zinote?

nematyciau bedos jei reiketu paderinti su gautaja foto.. ka manot?
Atsakyti
QUOTE(Vi.Kri. @ 2010 11 18, 16:44)
Kaip kažkuri sakė, nuo kažko reikia pradėti...
Laukčiau pastabų, komentarų, bet ko  smile.gif

Geriau butu vienspalvis kazkoks pledas ir man noretusi reflektoriaus (arba veidrodi gali tam panaudot) is desnes seseliams susvelninti rolleyes.gif Siaip mielas kadras wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melodi: 18 lapkričio 2010 - 17:44
bandau 2ND dar kartelį su kitokiais šiek tiek parametrais:

f 2.8, ISO 100
user posted image

f 4.5, ISO 200
user posted image

f 8.0, ISO 800
user posted image
Atsakyti
QUOTE(@leja @ 2010 11 18, 17:43)
o as dedu savo pabandymus su lasiukais  ax.gif

Super! Man tai labai patinka. O ir pilka spalva visai gražiai žiūrisi mirksiukas.gif taip netgi "solidžiai" biggrin.gif

QUOTE(Cheles @ 2010 11 18, 18:41)
nematyciau bedos jei reiketu paderinti su gautaja foto.. ka manot?

Man tinka. Nematau problemos, jei mano foto kokį kampą ar šoną nukirptų, o gal net pvz. iš vertikalios padarytų kvadratą. Gal paliekam antrajam žmogui galimybę šiek tiek improvizuot ir pagal jo sugalvotą mintį ir pirmąją foto paderinti?.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Almost @ 2010 11 18, 18:44)

cia esme fono pasikeitme turi matytis... bandyk prie margo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Cheles @ 2010 11 18, 17:47)
cia esme fono pasikeitme turi matytis... bandyk prie margo  rolleyes.gif

oh, ačiū, kad bent vienas žmogus sureagavo 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cheles @ 2010 11 18, 17:47)
cia esme fono pasikeitme turi matytis... bandyk prie margo  rolleyes.gif

as jau ta pati norejau rasyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Almost @ 2010 11 18, 18:44)

Almost, pasirink margą foną. Kuo labiau atverta diafragma (mažesnis f), tuo labiau išbluręs fonas turi gautis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vi.Kri.: 18 lapkričio 2010 - 17:57
tiek bandžiau, kad man jau stogas nebeišneša - nėra taip išbluręs stipriai, kaip aš jį įsivaizduoju. arba fonas nėra tiek margas, arba dirbtinė šviesa netinka, arba aš iš per arti fotkinu, arba jau nebežinau doh.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2010 11 18, 15:35)

1 gerai , bet 2 negerai 4u.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 18, 15:37)
manau, kad turi but kazkokia tema.. jei nufotkinsi tik portreta (pasini smile.gif), tai nelabai cia kokia tema bus.. manau, kad turetu jaustis bent kazkiek ta tema biggrin.gif kad butu imanoma kitam pagal tai kazka sugalvot.. o temu gali visokiu but.. raudona, kaledos, dryziai, miskas, liudna, tamsu, saldu nu ir iki begalybes..

aisku , kazka taip ir galvojau ,

QUOTE(Cheles @ 2010 11 18, 16:17)
aha, cia gi daug dar tokiu zaliu kaip as pati, tai jei gausim pasine foto, tai salia nebent kita baisesne idet wink.gif
bukit draugiski, dekite pirma foto, kad jau galima butu kazka salia sumeistraut, tada visiems bus ir smagaiu antra foto daryt ir ziuret rezultatus smile.gif
portretas gal nera blogai, svarbiausia, kad jis turetu kaip uzkabinti antrai nuotraukai

jazna 4u.gif
Atsakyti