Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(gotte @ 2010 11 23, 10:30)

Aš nežinau...nes foto taip dedamos: žmogus ir tada kitoj foto pagal spalvas daiktas parinktas, juostelės gražios ir pan...
Labai būtų įdomu pažiūrėti pavyzdžių, kur bendras dviejų žmonių koliažas dėliojamas ne visai tokiu principu  g.gif o kaip nors kitaip...be tų gražių daiktelių dėliojimo...nežinau net...gal aš čia ir nusišneku... Nežinau, ar supratot, ką norėjau pasakyt. ... g.gif  doh.gif

Chmmmm.
Gavau nuotrauka is Airv-romantiska svelni mergina, su ramune, svajinga.Norejau padaryti tesini-vasara baigesi, ateina ziema-sukneliu ir ramuniu laikas baigesi, bet ju vieta uzeme silti vilnoniai megstiniai, namu jaukumas, o ramunes primins katinas.

Noreciau isgirst Erikos ir Loretos nuomone.Atvirai ir saziningai-nekopijuoju jus, nors as pati labai romantike:)Tai jei nuotrauka su megstiniu ir katinu gavosi loretoidiska/frederikiska-nu nebent pasamoningai.Nezinau, ar as suprantamai cia. unsure.gif
Atsakyti
man tai ir jauciu gavosi loretoidiskai biggrin.gif tik ne taip graziai.. bet kad visai saves neradau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 11 23, 11:33)
Cia isryskinta juostele ir nuskenuota... Nuotraukos nedarytos...

Oooo, super tada cool.gif ačiū už ats 4u.gif o kokia plius minus kaina skanavimo išeina? Visai nepatyrus tuose reikaluose.. doh.gif

o dabar kai peržiūrėsiu juostas, tai man reikia atskirus norimus kadrus išsirinkti? Ar jie neskanuoja pavieniu ir pavaro visa juosta? g.gif

QUOTE(Alabama @ 2010 11 23, 12:36)
Chmmmm.
Gavau nuotrauka is Airv-romantiska svelni mergina, su ramune, svajinga.Norejau padaryti tesini-vasara baigesi, ateina ziema-sukneliu ir ramuniu laikas baigesi, bet ju vieta uzeme silti vilnoniai megstiniai, namu jaukumas, o ramunes primins katinas.

Noreciau isgirst Erikos ir Loretos nuomone.Atvirai ir saziningai-nekopijuoju jus, nors as pati labai romantike:)Tai jei nuotrauka su megstiniu ir katinu gavosi loretoidiska/frederikiska-nu nebent pasamoningai.Nezinau, ar as suprantamai cia. unsure.gif

Aš nieko blogo tose foto neįžvelgiu, tikrai, mano komentaras visai ne kritikos prasme. Bet tiesiog mano pačios vaizdinyje tiek įsigalėjęs toks dviejų (ar daugiau) foto derinimas, kaip tai daro frederica ir loretoidas, kad kartais pagaunu save begalvojant panašia linkme...na ta prasme, kai gausiu žaidimo metu tą kažkieno kito foto, maždaug beliks parinkti pagal atspalvį kažkokių gražių daiktelių ir psio. Aišku dar juos nufotografuot gražiai reikia. O aš noriu padaryt savaip... nerandu kažkokių pavyzdžių...kitokių kažkokių.. g.gif ir šiaip įdomu,. kaip kitaip būtų galima pratęsti tą pasakojimą.

Aišku, baisu, kad iš didelio rašto neišeičiau už krašto doh.gif lotuliukas.gif blink.gif

Atsakyti
o aš savo nuotrauka kurią išsiunčiau visiškai spalvom nepildžiau, nemau kad tesinys tik spalvinis gali būti, manau daikto jausmo ar panašiai tesinys, turbūt kas gaus mano nuotrauka keiks mane, bet kiekvienas daro nuotraukas savaip, nesinorėjo kartotis ir mėgdžioti ax.gif
Labai jau laukiu ketvirtadienio kai gausiu nuotrauka

Isila turi rodyt kur ir visus nustatymus žiūri, parašyk kokia konkrečiai rograma naudoji gal labiau pagelbėsiu nes ne WIN naudoju, bet kiek pamenu ir per properties rodydavo
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 23, 13:58)
man tai ir jauciu gavosi loretoidiskai biggrin.gif tik ne taip graziai.. bet kad visai saves neradau  g.gif

čia naują stilių išradot. Loretoidiškai, Frederikiškai. Jei jos dviese vienaip ar kitaip fotografuoja, negi negalima kitiems taip pat, nros širdis linksta būtent į tokį fotografavimą. Kodėl tuomet kitų foto nelygiuojat į ką nors. Jei juostelė, lai būna ...-iškai, jei akutės su PS paryškintos lai būna -iškai ir t.t.
Koliažus ne vien Loretoidas ar Frederica daro. Flickr pavartykit daugiau foto, kokių grožių rasit. Ir tų pačių koliažų...
Ųaunuolės Alabama ir Airv
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 23 lapkričio 2010 - 14:11
QUOTE(Alabama @ 2010 11 23, 13:36)
Chmmmm.

Visų pirm tai mums pačioms reiktų išsiaiškinti kas tas koliažas fotografijoje.
Kas yra koliažas?
Dailė – tapybos ir grafikos technika, kai paveikslas kuriamas piešiant, spalvinant ir lipdant prie pagrindo popieriaus, audinio ar kitų medžiagų skiautes
Floristika - tūrinės gėlių, atskirų jų dalelių kompozicijos rėmeliuose.
Ar yra toks "daiktas" fotografijoje? Jei atvirai, tai manau, kad nėra...koliažai atsirado kartu su virtualiu pasauliu, manau, kad tai yra mados reikalas, vietos taupymas biggrin.gif ( juokauju)
Mano gyvenime koliažai atsirado tada kai pradėjau fotografuoti rankdarbius, taip norėjosi prie pagrindinės nuotraukos įdėti kokią mažą detalę to darbelio, ji papildydavo pagrindinę foto, sudėjus kartu vienoje foto buvo galima įskaityti daugiau informacijos. Vėliau taip dėlioti pradėjau ir nuotraukas kuriose yra ir žmonės, tarkim savo rankdarbiais puošiu visas šeimos šventes, dekoracijas fotkinu, fotkinu žmones esančius šventėje, foto apjungiu koliažu norėdama sukurti vientisą šventę. Bet aš visų pirma rankkdarbiautoja, bet ne fotografė. Jei būčiau fotografė, nežinau ar tą daryčiau, bent jau turėdama dvi stiprias foto tikrai nemalčiau jų į krūvą ir negaminčiau vieno prasto darbo:)O gal kaip tik lipdyčiau ir tuo džiaugčiausi. Sulipdyti koliažą tobulai, tikrai nėra taip paprasta kaip daugeliui atrodo, neužtenka vien minties, spalvos ar detalės nufotkintos fotosesijos metu - reikia jausmo.
Loreta gal parašys pati kaip jaučia, bet turiu nuojautą, kad koliažus pradėjo lipdyti berankdarbiaujant. Ji stipri šioje srityje, puikiai jaučia spalvas, žino, suvokia kuriai foto reikia paildymo kuriai ne, ji lipdo tobulai. Todėl neišvengiamai koliažas atsiradęs mūsų temos pusl. bus vadinamas Loretoidišku, jei jis žinoma pozityvus, šviesus. Nežinau, gal pakeisiu nuomonę apie koliažus po šio žaidimo, gal pamatysiu, kad koliažai gali būti ir kitokie...Šiai dienai aš įsivaizduoju koliažą - pagrindinė foto ir jos papildymas, tęsinys.
Taigi, Tavuoju atveju, gavai pagrindinę foto, Tu ją papildei parinkdama tinkančias spalvas, tinkamus daiktus, tęsi istoriją, pildai...ar galėjai sugalvot kažką kito?/ žinoma galėjai, tiesiog tuo metu Tau atrodė taip. Ir tai nėra Loretoidiškai. Koliažas...hmmm jei ne šis žaidimas gal to niekada nearytum. Padarei koliažą biggrin.gif - Loretoidiška. Nematau ko čia bijoti to užvadinimo, nei Tu kopijuoji detales esančias jos nuotraukose, nei ieškai vietų matytų jos foto, nei plagijuoji fotosesijų scenarijų jau matytą jos bloge. Fotografavai taip kaip fotografuoji, viskas ok. Nesuk, dėl to galvos. Jūsų su airv bendras darbelis tikrai nėra Loretoidiškai/ frdericiškas. KOLIAŽAS kaip po Koliažas yra Loretoidiška 4u.gif , gal jei žiūrėsim siaurai, bet jei šiek tiek palčiau... ai, Loretoidiškai, nu ir biškį fredericiškai.
Tai tiek 4u.gif
Labai asiprašau, kad nemoku trumpai. Nedavė Dievas šios dovanos - mintis dėstyt trumpai ir aiškiai.

Ir dar...man žiaurai patinka tobuli koliažai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 23 lapkričio 2010 - 14:19
As jau sumeistravau zaidimui savo foto pirmini varianta, bet dar ne visai taip kaip noreciau, kai padariau santyki 2:3, man objekto kampa nukapojo, tai bandysiu tobulint, bet jei geriau nebus tai jau turiu ka siust, ir ne is archyvu yu.gif
Atsakyti
bet sitas zaidimas, istorijos pratesimas, tai ne koliazu kurimas, kaip as suprantu?smile.gif tiesiog istorijos kurimas. nes man koliazai tai kazkas kitka..
Atsakyti
As irgi supratau si zaidima kaip istorijos sukurima. Abi nuotraukos turi tureti kazkoki testinuma, kad paziurejus i jas matytum viena istorija..... g.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 23, 15:24)
bet sitas zaidimas, istorijos pratesimas, tai ne koliazu kurimas, kaip as suprantu?smile.gif tiesiog istorijos kurimas. nes man koliazai tai kazkas kitka..

Ne visai koliaŽas, kitą vertus jei lipdai dvi foto, tai jau kaip ir koliažas biggrin.gif
Jei apjungi rėmeliu, man jau žiūrisi kaip vientisas darbas, tai yra kaip koliažas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 23 lapkričio 2010 - 14:44
O kur Jūs dedat tas foto?
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 23, 14:33)
O kur Jūs dedat tas foto?

gi reikia siusti Cheles smile.gif
Atsakyti