Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

niu bandau ir as blush2.gif

user posted image

is pasiskaitymu supratau, kad reiktu vengti centravimo ax.gif o cia butent taip ir yra doh.gif o apkarpymams jau nelabai ir "vietos" yra unsure.gif

gal ir nieko gero, bet juk reikia kazkada pirma zingsni zengti blush2.gif

ir si dar asmeniskai patinka, tik pirmoji spalvomis labiau "kabina" ax.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stashiene: 22 lapkričio 2010 - 18:11
QUOTE(Refresh @ 2010 11 22, 17:06)
Bandau susidraugauti su Flickru ir su jumis. Lauksiu bet kokių komentarų. smile.gif

Na mano kuklia nomone as apkarpyciau apacia, nes siuo atveju manes nekabina gabalas suoliuko ax.gif

QUOTE(stashiene @ 2010 11 22, 18:03)

Pradziai pagalvojau, o automobili kazkas parduoda doh.gif
Na reikia moketi automobilius fotografuoti, nors pati nesu bandzius, bet gal noretusi geriau kokia detale nufotografuoti, o dabar masina kelkrastyje, dar tik kainos truksta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(stashiene @ 2010 11 22, 18:03)

o cia yra koks nors tikslas tu masinu fotkinimo?smile.gif pardavimas? biggrin.gif ar siaip? nepyk, kad klausiu.. bet man cia masina visai nesuteikia grozio.. as jau tik foto uzsikraunant pamaciau tuos fantastiskai grazius medziu pirmos foto desineje.. nu taip graziai jie atrodo.. skulpura ar kas ten maiso. nu bet masina tai isvis pasirode ne i tema smile.gif nezinau, jei parduodi, tai nieko foto smile.gif o jei i meno puse, tai nieko gero smile.gif

tik neuzpyk...
Atsakyti
QUOTE(Agneza @ 2010 11 22, 18:15)

Pradziai pagalvojau, o automobili kazkas parduoda  doh.gif

Na reikia moketi automobilius fotografuoti...

lotuliukas.gif

man viska dar reikia mokintis fotografuoti biggrin.gif

aciu uz issakyta nuomone 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(brumbrumai @ 2010 11 22, 18:17)
o cia yra koks nors tikslas tu masinu fotkinimo?smile.gif pardavimas? biggrin.gif ar siaip? nepyk, kad klausiu.. bet man cia masina visai nesuteikia grozio.. as jau tik foto uzsikraunant pamaciau tuos fantastiskai grazius medziu pirmos foto desineje.. nu taip graziai jie atrodo.. skulpura ar kas ten maiso. nu bet masina tai isvis pasirode ne i tema smile.gif nezinau, jei parduodi, tai nieko foto smile.gif o jei i meno puse, tai nieko gero smile.gif

tik neuzpyk...

teisybe, bus parduotama, bet tuo paciu galvojau "pabandysiu" ka nors biggrin.gif kaip matau nieko gero biggrin.gif reikia pradeti nuo ko nors paprastesnio ax.gif biggrin.gif

aciu 4u.gif nera ko pykti irnesakyk.gif
Atsakyti
klausykit, o kaip pažiūrėti, kokiais nustatymais fotografuota? Nes per properties kur lightsource man visur rodo unknown... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(stashiene @ 2010 11 22, 19:03)

Man tie medžių atspindžiai ant mašinos atrodo kaip purvas biggrin.gif Iš karto pagalvojau, kad kažkas nešvarią mašiną nufotografavo biggrin.gif
O šiaip iš priekio retai kuri mašina yra labai jau fotogeniška. Jei jau nori būtinai mašiną fotografuot, tai bandyk bent jau įdomesniu kampu: iš šono fotografuok ar iš kampo kažkurio, ar kad būtų priekiniai ratai pasukti, be to, žiūrėk kad mašina nepatektų į šešėlį. Be to, gražiausiai mašinos atrodo, kai nufotografuotos "iš jų lygio" (čia turbūt panašiai kaip su vaikais ar gyvūnais) biggrin.gif
Čia keli pavyzdžiai:
http://www.flickr.co...rez/2317733535/
http://www.flickr.co...phy/3617533905/

Teko kažkada mašinas pafotografuoti, irgi pardavimui biggrin.gif, tai esu išbandžius įvairius variantus. Tad ką iš patirties supratau, tuo ir dalinuosi mirksiukas.gif

Apie antrą foto minčių jokių nekyla... smile.gif Nepatinka man ji...
Atsakyti
QUOTE(*smile* @ 2010 11 22, 18:41)

bigsmile.gif kiek daug patarimu, aciuuu labai 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
kaip matai is pateiktu pavyzdziu, masinas reik fotkint pritupus arba prigulus ir su placiakampiu, o toliau jau reikia kampo ieskot smile.gif
Atsakyti
na, ir aš parodysiu ir lauksiu komentarų

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2010 11 22, 19:55)

Mano akim žiūrint, tai fokusas yra ant tvoros. O norėtųsi ryškių vaiko akyčių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2010 11 22, 18:55)

norisi ryskiu akyciu ax.gif dabar isplauke atrodo ax.gif
Atsakyti
Isila fokusas gal ir ant tvoros, bet pati ideja man patinka. As tokius visokius "islindimus" megstu smile.gif siulyciau sita reikala patobulinti (fokusas, spalvos, kompozicija) ir turesi gera kadra 4u.gif
Atsakyti