Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(kristukass @ 2010 11 21, 02:12)
As nesu is tu zmoniu, kuriems nusispjaut i tai, ka mano kiti. Ateidama i sia tema, buvau suinteresuota ismokt graziai fotografuot del saves, i "seimos albuma" kaip sakant. Ir sakau atvirai jog nera malonu, kai idetu nuotrauku atrodo niekas nepastebi. Na jeigu ir "katastrofa", noretusi kad taip ir parasytu, o jeigu dar netingi ir pakomentuotu ir pamokintu ka ir kaip geriau daryti, taisyti. O dabar pastebimos tik labai pazengusiuju ir profesionalu nuotraukos. Tai kaip tada mums pradziamokslems ismokti, jeigu foto net nekomentuotinos. As nors ir nesigaudau dar techniniuose dalykuose, bet stengiuosi pakomentuoti, jeigu nuotrauka man atrodo tiesiog grazi, arba priesingai. Manes menulis neveikia tikrai.  biggrin.gif  4u.gif

Aš irgi labai džiaugčiausi už kiekvienos mano parodytos foto komentarus, bet...yra kaip yra smile.gif Kaip paprasta rašė, jeigu nieko nepasako apie foto, tai suprask, kad prastai. Nu tai aš taip ir suprantu, tada mėginu pati pagal savo sugebėjimus foto panalizuoti smile.gif
Bet galbūt yra ir kita šio reikalo pusė. Komentuoti nuotrauką reikia ir mokėt, ir laiko sugeneruot mintis, aiškiai perteikti viską foto autoriui. O gal tavo stilius nesutampa su kito žmogaus, tai irgi nėra lengva komentuoti, na bent jau man taip yra, nes manau, kad skonio nelabai gerai kritikuoti. Dar pagalvojau, va įdėjau savosios foto, gavau atsakymus į aiškiai užduotą klausimą, daugiau nieko. Na ką padarysi, nieko. O gal kitiems jokių emocijų nėra?... Mano vaikiukas, aš į foto žiūriu kitom akim, su kitom emocijoms, o forumo dalyvėms gal čia nieko ypatingo nėra.
Summa summarum: vis tiek ačiū už visus man adresuotus komentarus 4u.gif

green_tea, man labiausiai patiko foto, kur mergina slepiasi už sausos žolės. Ir sueksponuota viskas gražiai ir emocija pagauta smagi.
Bendrai fotosesijos spalvos niūrokos... Gal būčiau paskatinus porelę šviesiau/ryškiau apsirengti. Pirmoj foto patepliotą panelės striukės rankovę būčiau taisius PS, nu krenta žiauriai į akis.
Nors pati nesu darius tokios fotosesijos, bet dėkui, kad parodei savąją, man kilo visokių pamąstymų, na kaip reiktų organizuoti, kad reiktų vietą gerai apgalvoti, porelės aprangą. Patiko Yvette pastabos apie fotosesijos pagrindinę rutuliojamą mintį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 11 21, 17:03)
Green tea, o tu imk ir pakartok jų fotosesiją. Bet pasiruošk. Pasiruošimui paskirčiau susitikimą prieš tai ir kelis bandomuosius kadrus tiek vienam, tiek kitam. Taip atrasi jų fotogeniškiausias puses.  Vaikinas turi barzdelę fainą, mergina taip pat įdomių veido bruožų. Makiažo reikia. Kaip minėjau, dėmesys į aprangą. Su pasakom merginos gerai padirbėjo, drabužius nuomavosi. Kiek žinau ir nelabai kaina kandžiojasi. Gal ir jie sutiktų persirengti.
Vieta, kurioje fotografavotės, tikrai ne fotogeniškiausia. Paieškočiau ko nors įdomesnio, su daugiau detalių, kad keistųsi kažkas, o ne tik žolelės arba be žolelių.
Sekanti užduotis tau, susirašyti eigą. Kokį po kokio kadro darysi. Net ir pasipaišyk pozas, jei bijai pamiršti. Detales kokias pasižymėk. Ir daugiau love story pasivartyk, įvairių fotografų. Galbūt tada eiga visa kiek paaiškės, idėjų savų gims.
Lengva šiaip patarinėti  smile.gif Gerai, akd fotografuoti nereikia

Na, dėl pakartojimo slėpynių su tais pačiais žmonėmis artimiausiu metu abejoju, bet pabandysiu su kitais. Kol kas aktyviai verbuoju draugus, nebijančius kameros ir generuoju idėjas. Idėjos tai geriausiu atveju vizijos vienam ar kitam kadrui. Nugi nebūtų pačiai į galvą atėję susirašyt ar nusipaišyt. Net palengvėjo nuo tokios idėjos thumbup.gif

Paklausiu dabar kaip pilypas iš praėjusio amžiaus kanapių - nugi kur tų fotografų nuotraukų ieškot? Gėda pačiai net dėl tokio klausimo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2010 11 21, 17:53)

man ne tik rankove uzkliuvo merginos, bet ir jos lupos, labai nedailiai atrodo
kad ir nesiruosei fotosesijai visai, bet galejai pries dedant i viesuma jas siek tiek koreguoti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2010 11 21, 18:28)
Paklausiu dabar kaip pilypas iš praėjusio amžiaus kanapių - nugi kur tų fotografų nuotraukų ieškot? Gėda pačiai net dėl tokio klausimo blush2.gif

google manau paieškojus tikrai nemažai rasi. O jei iš Lt fotografų, tai Albert Pocej nemažai ir tikrai įvairių esu mačiusi.
Atsakyti
green tea, Yvette labai viska puikiai isnarpliojo po plaukeli. Ir sekantis jos patarimas- postas isties labai puikus. As zadu taip pat pasinaudoto tais patarimais, nes idejos besimokanciam labai svarbu! drinks_cheers.gif

Man nuotraukos taip pat labai nykios, spalviskai nuobodzios, merginai truksta svelnumo, moteriskumo, makiazas lengvutis nepamaisytu. 4u.gif Na nuotraukos ryskios, bet labai truksta spalvu. 4u.gif

Oi as ivedu i google "fotografija" tai tokiu lobiu ismeta!!! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2010 11 21, 17:17)
green_tea, man labiausiai patiko foto, kur mergina slepiasi už sausos žolės. Ir sueksponuota viskas gražiai ir emocija pagauta smagi.
Bendrai fotosesijos spalvos niūrokos... Gal būčiau paskatinus porelę šviesiau/ryškiau apsirengti. Pirmoj foto patepliotą panelės striukės rankovę būčiau taisius PS, nu krenta žiauriai į akis.
Nors pati nesu darius tokios fotosesijos, bet dėkui, kad parodei savąją, man kilo visokių pamąstymų, na kaip reiktų organizuoti, kad reiktų vietą gerai apgalvoti, porelės aprangą. Patiko Yvette pastabos apie fotosesijos pagrindinę rutuliojamą mintį 4u.gif

QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 21, 17:30)
man ne tik rankove uzkliuvo merginos, bet ir jos lupos, labai nedailiai atrodo
kad ir nesiruosei fotosesijai visai, bet galejai pries dedant i viesuma jas siek tiek koreguoti wink.gif

Ech, tas koregavimas man dar tamsesnis miškas nei pati fotosesija, ir nežinau net nuo ko pradėt... Atsidarau lightroom, pasiimu nuotrauką nu ir stumdau ten visus nustatymus. Ale kad mano akis nemato, kada čia geriau, o kada čia blogiau unsure.gif Turiu kažkur senas knygas apie photoshopą, reiks ieškot kur jos ten nukištos ir kas ten jose parašyta.
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2010 11 21, 18:17)
Aš irgi labai džiaugčiausi už kiekvienos mano parodytos foto komentarus, bet...yra kaip yra smile.gif Kaip paprasta rašė, jeigu nieko nepasako apie foto, tai suprask, kad prastai. Nu tai aš taip ir suprantu, tada mėginu pati pagal savo sugebėjimus foto panalizuoti smile.gif
Bet galbūt yra ir kita šio reikalo pusė. Komentuoti nuotrauką reikia ir mokėt, ir laiko sugeneruot mintis, aiškiai perteikti viską foto autoriui. O gal tavo stilius nesutampa su kito žmogaus, tai irgi nėra lengva komentuoti, na bent jau man taip yra, nes manau, kad skonio nelabai gerai kritikuoti. Dar pagalvojau, va įdėjau savosios foto, gavau atsakymus į aiškiai užduotą klausimą, daugiau nieko. Na ką padarysi, nieko. O gal kitiems jokių emocijų nėra?... Mano vaikiukas, aš į foto žiūriu kitom akim, su kitom emocijoms, o forumo dalyvėms gal čia nieko ypatingo nėra.

As manau kokie tie komentarai- teigiami, neigiami, bet jie VISI yra labai svarbus, kai zmogus dar tik mokosi!!! 4u.gif Na man tai keistai labai skamba jeigu tyli- reiskiasi nieko gero. O komentuoti man pavyzdziui nera visai sunku, nors nuotraukos gal ir ne mano skonio. Tiesiog parasau trumpai drutai, kas man patinka/nepatinka ziurint i nuotrauka ir fsio. Kita bus kompetentingesne- paanalizuos dar ir technine puse. 4u.gif Na man atrodo taip, kitai atrodo kitaip. Na naturalu... 4u.gif
Atsakyti
yra toks neblogas puslapiukas istockohoto.com, ten tai groziu buna rolleyes.gif
kaip ir tame paciame flickr.com visko yra thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 11 21, 17:55)
green tea, Yvette labai viska puikiai isnarpliojo po plaukeli. Ir sekantis jos patarimas- postas isties labai puikus. As zadu taip pat pasinaudoto tais patarimais, nes idejos besimokanciam labai svarbu!  drinks_cheers.gif

Man nuotraukos taip pat labai nykios, spalviskai nuobodzios, merginai truksta svelnumo, moteriskumo, makiazas lengvutis nepamaisytu.  4u.gif Na nuotraukos ryskios, bet labai truksta spalvu.  4u.gif

Oi as ivedu i google "fotografija" tai tokiu lobiu ismeta!!!  biggrin.gif

Aha, spalvos - susikonspektavau. Turėjom spalvotų šalikų, bet kažkaip pamąsčiau, kad jei slėpynės, tai maskuotis reikia g.gif
Atsakyti
Žydraake, apie tavo dvi vaikučio foto. Savo tikslą, ryškios vaikučio akys, pasiekei, todėl yra už ką pagirti. Mažais žingsneliais tipenk į priekį. Dėl wb patarimą taip pat jau gavai, tai nesikartosiu.
Pirmoje kas man užkliuvo tai, kad matosi tiek apklotėlis, tiek kraštelis pintinės, ar kas ten bebūtų. Aš pradžioje atsargiau su visom pagalbinėm priemonėm elgčiausi. Nes kai jų perdaug, tampa nebe gražu. Vaikučio užtenka, ant kokio vienspalvio apklotėlio. Arba tiesiog vaikutis mamai ar tėčiui ant rankų. Be jokių paklodžių ar pintinių. Pirmoje ir rankutė nukirsta. Gaila, pirštukai tų mažutukų vaikučių tokie mieli.
Antroje fainas momentas. Su šypsena prisimenu, kaip pirmąkart mano turtas kojytę į burnytę susikimšo. Bet vėlgi apklotėlis čia man maišo. Ir trūksta antros kojytės, tada dar aiškiau būtų kas vyksta. Ir šiaip, perdaug suspausta. Petukas netilpo, galvytė netilpo. Tokie tad pastebėjimai tavo foto.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 21 lapkričio 2010 - 18:12
Yvette, širdingai ačiū 4u.gif
Biški pasiteisinsiu, nors aišku gal ne vieta čia. Matau, kad daug visko nukirtau, bet tiek susikoncentravus į fokusą buvau ir dar iš arčiau fotkinau, kad nesimatytų mažylės suglamžyto pagrindo blush2.gif Taip, buvau įdėjus ją į pintinę, nes kitaip neguli ant nugaros lotuliukas.gif o kad pintinė nebūtų per kieta princesei, tai dar dekutį dėjau blush2.gif Dabar žinosiu, į ką atkreipti dėmesį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydraakė: 21 lapkričio 2010 - 18:31
QUOTE(Žydraakė @ 2010 11 21, 19:27)
Yvette, širdingai ačiū 4u.gif
Biški pasiteisinsiu, nors aišku gal ne vieta čia. Matau, kad daug visko nukirtau, bet tiek susikoncentravus į fokusą buvau ir dar iš arčiau fotkinau, kad nesimatytų mažylės suglamžyto pagrindo blush2.gif Taip, buvau įdėjus ją į pintinę, nes kitaip neguli ant nugaros lotuliukas.gif o kad pintinė nebūtų per kieta princesei, tai dar dekutį dėjau blush2.gif Dabar žinosiu, į ką atkreipti dėmesį.

Jei pintinė labai gili, kokią mažesnę pagalvėlę įdėk. O jei su dekučiu, tai būčiau kaip nors ir supakavus, o gražiau pasakius suvysčius. Žinoma, jei dar leidžiasi. Nenusimanau, kiek vaikui laiko.
O šiaip, jei sėdmaišį namuose turit turėtų liuks tikti, arba kad ir maitinimo pagalvę galima pritaikyti. Tikiu, kad buvai susikoncentravusi kaip išgauti gerą fokusą. Dabar kai žinai, kad pavyksta, tai kitus kartus apie detales pagalvosi smile.gif O šeimos albumui juk nesvarbu pintinė matosi ar ne. Mano šeimos albume žiaaauriai nekokybiškų foto yra. Na ir kas. Man svarbu primins vieną ar kitą momentą, kada nėra laiko galvoti, o reikia veikti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 21 lapkričio 2010 - 18:38