Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2010 11 21, 03:34)
Pirmoje nesimato ant ko tas katinas guli,

labai puiki kritika smile.gif

Lbryta
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 11 21, 02:12)
Ir sakau atvirai jog nera malonu, kai idetu nuotrauku atrodo niekas nepastebi. Na jeigu ir "katastrofa", noretusi kad taip ir parasytu, o jeigu dar netingi ir pakomentuotu ir pamokintu ka ir kaip geriau daryti, taisyti. O dabar pastebimos tik labai pazengusiuju ir profesionalu nuotraukos. Tai kaip tada mums pradziamokslems ismokti, jeigu foto net nekomentuotinos.

Visiskai pritariu drinks_cheers.gif

Labas rytas 4u.gif
Atsakyti

Labas rytas. Kur visos (ir vienas) dingot?
Kiek dar ilgai iki ketvirtadienio laukti reikia smile.gif Norisi jau greičiau pradėti žaidimą.
Atsakyti
QUOTE(Loretoidas @ 2010 11 20, 22:00)
Aš keisčiau jas vietomis, bet čia jau kaip kas mato  g.gif
Dar toks mano pamąstymas - kadangi čia kolektyvinis darbas ir svarbus galutinis rezultatas, nereiktų stengtis parinkti kuo sudėtingesnės foto (kaip buvo su pasakomis), galvot  reiktų, kad jūsų porininkui ne kuo sunkiau būtų, o kuo lengviau  biggrin.gif Todėl svarbu, kokia bus kompozicija, spalvos, nepersistenkite su actionais (gal kiti tokių neturi), su detalėmis... Žodžiu padėkite savo porininkui - tada rezultatas didesnė tikimybė, kad džiugins  4u.gif
Labas rytas, tada dar klausimas iš to iškilo. Ar galima bus žaidime keisti nuotraukas vietom jei manom, kad geriau žiūrisi, ta prasme, kad gauta foto būtų antra, o mūsų padaryta pirma g.gif
Atsakyti
QUOTE(nieliuke @ 2010 11 21, 12:06)
Labas rytas, tada dar klausimas iš to iškilo. Ar galima bus žaidime keisti nuotraukas vietom jei manom, kad geriau žiūrisi, ta prasme, kad gauta foto būtų antra, o mūsų padaryta pirma g.gif

Mano galva, tai būtų geriau jei būtų galima, nors tai ir bendras darbas - nors galutinis rezultatas labiau priklauso nuo antro žmogaus, tai būtų logiška leisti jam užbaigti ar pradėti taip kaip jam atrodo geriausiai.

Man įstrigus robobebro foto su batais ant laido biggrin.gif
Tai jei pirmoje( savo) foto sustatau savo aukštakulnius + plius jo ant šniūro, tai istoriją galima būtų pavadint - užkniso juodai cool.gif
Jei dėčiau pirma jo + plius savo su aukštakulniais, krūvele išplautų skalbinių- galėčiau užvadint - nu va saldainuik ir tavieji kvepės lotuliukas.gif
Na, šiuo atveju, kaip ir nėra didelio skirumo, bet įsivaizduoju , kad gali būt sunkių foto, kur bus ryškiai jaučiama istorijos pabaiga, tai galėtumėm sukurti jai pradžią ir atvirkščiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 21 lapkričio 2010 - 11:45
O.o ačiū už katinuko mano pastėbėjimą,nustebinot.... bigsmile.gif wub.gif ax.gif

miargos turiu Zenit fotika ir toki Sokol- automat.. kuris geresnis gal galit pasakyt.. lotuliukas.gif

sokol toks:

user posted image

mano tik geriau išlaikytas čia iš neto foto.... blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
ohara, pabandyk abu, isfotkink po juostele ir pamatysi smile.gif geri visi fotikai, tikl klausimas kuris tau rankoje mielesnis bus ir su kuriuo fokusuosis tau patogiau bei bendrai fotkinsis smile.gif ano nebandziau, bet zenitas man labai patinka, turiu zenit E
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo O.o: 21 lapkričio 2010 - 15:08
Na štai, grįžau po fotosesijos. Vyko lauke, tema buvo "slėpynės". Oras ne itin nusisekęs, nes saulės nei kampelio, o dangus debesyse paskendęs. Medžiai jau be lapų - žodžiu, aplinka niūroka. Bet kokiu atveju, laiką smagiai praleidom thumbup.gif

Einu nuotraukų rūšiuoti, o tada lauksiu pomidorų iš jūsų pusės blush2.gif

Tiesa, vis dar turiu klausimą dėl Lightroom Tutorial - praeitą kartą mane išsiuntėt į google, o bet tačiau ten radau tik pavienes pamokėles. Negi niekur nėra step by step pamokėlių? g.gif
Atsakyti
Serija "slėpynės". Niekuom neapdirbta. Prašom komentuoti! Žmonių fotografija man yra visiškai nauja sritis, todėl visi komentarai labai laukiami!

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2010 11 21, 16:56)
Serija "slėpynės". Niekuom neapdirbta. Prašom komentuoti! Žmonių fotografija man yra visiškai nauja sritis, todėl visi komentarai labai laukiami!

sunku komentuoti, nes rašei, kad žmonių fotografija tau visiškai nauja, kad tai pirma love story.
Pačiai taip pat neteko tokios serijos fotografuoti, bet ją įsivaizduoju kiek kitaip. Kaip ir geram rašinėliui, reiktų pradinių rėmų. Įžangos, eigos, pabaigos. Gal ne pirmą, bet vieną pirmų foto įsivaizduoju kiek kitaip, nei tavo pirmoji. Norisi gražaus kaspino ar juostelės. Ja užriščiau merginai akis. Poros apranga man visai nepatinka, kaip love story. Na gali būti ta pati apranga, bet kažkokia detalė išsiskirianti papildyti. Pirmoje foto tarkim merginos striukės rankovė nešvari. Dingsta romantika. Apskritai, nejaučiu čia romantikos ar meilės... Aš savo tokios foto tikrai niekam nenorėčiau rodyti.
Gal kažkas kitas daugiau pasakys, bet man neapgalvota, tiek iš fotografo, tiek iš modelių pusės. Harmonijos, bendradarbiavimo tarp dviejų pusių nejaučiu.
Nepyk tik už nuomonę, gerai? Galbūt kita serija geriau išeis, gal kažką daugiau pergalvosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 21 lapkričio 2010 - 16:23
QUOTE(Yvette @ 2010 11 21, 16:21)
sunku komentuoti, nes rašei, kad žmonių fotografija tau visiškai nauja, kad tai pirma love story.
Pačiai taip pat neteko tokios serijos fotografuoti, bet ją įsivaizduoju kiek kitaip. Kaip ir geram rašinėliui, reiktų pradinių rėmų. Įžangos, eigos, pabaigos. Gal ne pirmą, bet vieną pirmų foto įsivaizduoju kiek kitaip, nei tavo pirmoji. Norisi gražaus kaspino ar juostelės. Ja užriščiau merginai akis. Poros apranga man visai nepatinka, kaip love story. Na gali būti ta pati apranga, bet kažkokia detalė išsiskirianti papildyti. Pirmoje foto tarkim merginos striukės rankovė nešvari.  Dingsta romantika. Apskritai, nejaučiu čia romantikos ar meilės... Aš savo tokios foto tikrai niekam nenorėčiau rodyti.
Gal kažkas kitas daugiau pasakys, bet man neapgalvota, tiek iš fotografo, tiek iš modelių pusės. Harmonijos, bendradarbiavimo tarp dviejų pusių nejaučiu.
Nepyk tik už nuomonę, gerai? Galbūt kita serija geriau išeis, gal kažką daugiau pergalvosi.

Nepykstu, kaip tik džiaugiuosi biggrin.gif

Dėl idėjos: pradinis planas buvo love story, bet prieš fotografuojant pasikalbėjome ir nusprendėme vietoj jos daryti slėpynes.
Dėl pasiruošimo: pirmą kartą viskas tikrai tamsus miškas atrodo, susitikom, pasikalbėjom, atėjom į mišką, įsijungiau fotiką - o kas toliau?

Eigoje daugiausia dėmėsio skyriau kompozicijai - kaip veikėjus sudėlioti kadre, bei ekspozicijai - kad nebūtų per tamsu ar per šviesu. Na, įsivažiavus prisimindavau dar žabus nuo veido patraukti.

Taip, paaiškėjo, kad reikia prieš fotosesija namų darbus rimčiau ruošti. Prašom toliau komentuot, o aš pavyzdingai konspektuojuosi pioneer.gif
Atsakyti
Green tea, o tu imk ir pakartok jų fotosesiją. Bet pasiruošk. Pasiruošimui paskirčiau susitikimą prieš tai ir kelis bandomuosius kadrus tiek vienam, tiek kitam. Taip atrasi jų fotogeniškiausias puses. Vaikinas turi barzdelę fainą, mergina taip pat įdomių veido bruožų. Makiažo reikia. Kaip minėjau, dėmesys į aprangą. Su pasakom merginos gerai padirbėjo, drabužius nuomavosi. Kiek žinau ir nelabai kaina kandžiojasi. Gal ir jie sutiktų persirengti.
Vieta, kurioje fotografavotės, tikrai ne fotogeniškiausia. Paieškočiau ko nors įdomesnio, su daugiau detalių, kad keistųsi kažkas, o ne tik žolelės arba be žolelių.
Sekanti užduotis tau, susirašyti eigą. Kokį po kokio kadro darysi. Net ir pasipaišyk pozas, jei bijai pamiršti. Detales kokias pasižymėk. Ir daugiau love story pasivartyk, įvairių fotografų. Galbūt tada eiga visa kiek paaiškės, idėjų savų gims.
Lengva šiaip patarinėti smile.gif Gerai, akd fotografuoti nereikia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 21 lapkričio 2010 - 17:05