Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Akasha @ 2010 11 21, 02:06)
Nu kaip smagu smile.gif pagaliau pagausiu  thumbup.gif O tai jau visai geda man del paleidejo  blush2.gif Atleksiu tada ant 11 smile.gif

11.30 h tada ok? padesiu merginom pasiruost ir td smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo O.o: 21 lapkričio 2010 - 00:10
QUOTE(O.o @ 2010 11 21, 01:10)
11.30 h tada ok? padesiu merginom pasiruost ir td smile.gif

O.K. man tinka wink.gif
Atsakyti
QUOTE(O.o @ 2010 11 21, 01:08)
Auto tone, Curves, paslenki kreive i sviesinimo puse ir viskas.

QUOTE(Akasha @ 2010 11 21, 01:09)
Ir su PS graziai pasitaiso... Atsidaryk curves ir su baltos spalvos pipete pazymek fona... wink.gif pamatysi, kaip viskas paprasta...

Jūs auksas 4u.gif Galėsiu eit palaimingai miegot bent tokiu žingsneliu pasistūmus pirmyn ax.gif Išmėginau, supratau viską clap.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 21, 02:09)

Kur man tavo fotosesija paskutine matyta? g.gif (pagalvojau, kad interjeras dailus, uzsifiksavo) tu gal nicka pasikeitus? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo O.o: 21 lapkričio 2010 - 00:41
QUOTE(O.o @ 2010 11 21, 00:39)
Kur man tavo fotosesija paskutine matyta?  g.gif (pagalvojau, kad interjeras dailus, uzsifiksavo) tu gal nicka pasikeitus? smile.gif

nia. Čia Loretoidas dangaus maną pažėrė ir įsileido pas save smile.gif Biškiuką savo mažuosius modeliukus papleškinom...
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 21, 02:46)
nia. Čia Loretoidas dangaus maną pažėrė ir įsileido pas save smile.gif Biškiuką savo mažuosius modeliukus papleškinom...

Aa.. tai per flickr tuomet tikriausiai smile.gif viskas aisku... labai daili aplinka smile.gif
Atsakyti
As nesu is tu zmoniu, kuriems nusispjaut i tai, ka mano kiti. Ateidama i sia tema, buvau suinteresuota ismokt graziai fotografuot del saves, i "seimos albuma" kaip sakant. Ir sakau atvirai jog nera malonu, kai idetu nuotrauku atrodo niekas nepastebi. Na jeigu ir "katastrofa", noretusi kad taip ir parasytu, o jeigu dar netingi ir pakomentuotu ir pamokintu ka ir kaip geriau daryti, taisyti. O dabar pastebimos tik labai pazengusiuju ir profesionalu nuotraukos. Tai kaip tada mums pradziamokslems ismokti, jeigu foto net nekomentuotinos. As nors ir nesigaudau dar techniniuose dalykuose, bet stengiuosi pakomentuoti, jeigu nuotrauka man atrodo tiesiog grazi, arba priesingai. Manes menulis neveikia tikrai. biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 11 20, 19:16)
Siandien bandziau su apsiniaukusia diena ir nekokiu apsvietimu susidraugaut. Pozuot nelabai norejo, bet labai labai paprasius... Kai pamato objektyvas kad i ja nutaikytas tai iskart akis nuleidzia ir dar susiraukia, o tada jau ieskok akiu kiek nori! Nerasi per kudliukes!  biggrin.gif  wub.gif
Paskutineje ir pirmoje matau jau pati klaidas- nukirpta ausyte.  doh.gif

Pirmoje nesimato ant ko tas katinas guli, rodos ore pakibęs. Kažkas viršuje, dešinėje, grožio tikrai nepriduoda. Jei gelbėti būtent šitą foto, neperdarant, apkirpti pasiūlyčiau. Iš kairės ir dešinės. Tik snukutį paliekant, gal dar kiek pašviesinant.
Antra nuotrauka man nesižiūri. Nepasiteisina fotografavimas iš apačios šioje foto. Na ir pats kadravimas nei šioks nei toks.
Trečioje vienos ausytės trūksta. Ekranas fone nepuošia. Ir vėl pasikartojant, tokiam pūkuotukui fotografavimas iš apačios netinka. Kitaip gal žiūrisi, jei tarkim trumpo plauko gyvūnas. Dabar kaip sakai kudlos į visas puses, nei kokios linijos nėra nieko.
Ne visas klaidas suminėjau, bet pradžioje gal užteks.
Į visas tris foto žiūrint norisi sakyti, kad silpnoji vieta kadravimas. Su tuo ir siūlyčiau padirbėti. Bet į pagalbą paimant kokį nejudantį objektą ir tada sukinėtis aplink, tyrinėti.
Rodyti rezultatus ir garsiai šaukti ir prašyti komentarų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 21 lapkričio 2010 - 01:35
QUOTE(Yvette @ 2010 11 21, 02:34)

Na malonu, kad pakomentavot, bet piktai tikrai to nereikalavau. 4u.gif 4u.gif

Kas tas kadravimas? Paprastai, ukiskai! cool.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 11 21, 02:41)
Na malonu, kad pakomentavot, bet piktai tikrai to nereikalavau.  4u.gif  4u.gif

Kas tas kadravimas? Paprastai, ukiskai!  cool.gif

nereikalavai, tiesiog pakomentavau smile.gif
Kadravimą tikriausiai galima prilyginti kompozicijai. Tik komponuoji prieš fotografuodamas, kadruoti galima ir jau turimą rezultatą.
Tai galbūt teisingiau būtų sakyti reikėtų pasimokinti komponuoti ir jei reikia kadruoti. Na palavinti akį.

Labanakt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 21 lapkričio 2010 - 01:56
Oho, na ir bangos temoj...

QUOTE(Loretoidas @ 2010 11 20, 22:00)
Aš keisčiau jas vietomis, bet čia jau kaip kas mato  g.gif
Dar toks mano pamąstymas - kadangi čia kolektyvinis darbas ir svarbus galutinis rezultatas, nereiktų stengtis parinkti kuo sudėtingesnės foto (kaip buvo su pasakomis), galvot  reiktų, kad jūsų porininkui ne kuo sunkiau būtų, o kuo lengviau biggrin.gif Todėl svarbu, kokia bus kompozicija, spalvos, nepersistenkite su actionais (gal kiti tokių neturi), su detalėmis... Žodžiu padėkite savo porininkui - tada rezultatas didesnė tikimybė, kad džiugins  4u.gif

Itin pritariu siam sakiniui! Nors kita vertus, gavus ne kokia pelene, o robota ir peteliske - nori nenori zymiai daugiau ideju sugeneruoji nei iprastai...

QUOTE(Sofija2 @ 2010 11 20, 22:01)
nejau nieks nesusidūręs  cry.gif

Tokius remelius galima su PhotoScape programa padaryti. Labai lengva ta programa smile.gif

Va... o mano foto zaidimui jau pagaminta, beliko apkarpyt ir issiust pioneer.gif Rytoj einu fotkint poreles a la love story, niekada nesu darius/buvus fotosesijoj, tai neisivaizduoju kas ten gausis, bet pagyvensim-pamatysim biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas su rytine kava rolleyes.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 21, 00:09)
Žiūriu, taškelis prilipo  rolleyes.gif

Kuria prasme? biggrin.gif

QUOTE(green_tea @ 2010 11 21, 02:46)
Oho, na ir bangos temoj...

Čia vadinama bangom? lotuliukas.gif
Atsakyti