Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Loretoidas @ 2010 11 20, 22:00)
Aš keisčiau jas vietomis, bet čia jau kaip kas mato  g.gif
Dar toks mano pamąstymas - kadangi čia kolektyvinis darbas ir svarbus galutinis rezultatas, nereiktų stengtis parinkti kuo sudėtingesnės foto (kaip buvo su pasakomis), galvot  reiktų, kad jūsų porininkui ne kuo sunkiau būtų, o kuo lengviau  biggrin.gif Todėl svarbu, kokia bus kompozicija, spalvos, nepersistenkite su actionais (gal kiti tokių neturi), su detalėmis... Žodžiu padėkite savo porininkui - tada rezultatas didesnė tikimybė, kad džiugins  4u.gif

pritariu thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sofija2 @ 2010 11 21, 00:01)
nejau nieks nesusidūręs  cry.gif

fotografuot i juosta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo O.o: 20 lapkričio 2010 - 22:10
Sveiki,
as cia ne visai apie mokymasi fotografuoti, bet kadangi daug fotografu cia, gal galesit padet tokiu klausimu:

prisireike issiusti fotografija pastu (ne elektroniniu smile.gif). Fotografija 40x60cm.

Problema yra - kaip ja supakuoti, kad nukeliautu kokybiska?

Esu pirkus plakatu is uzsienio, tai ateidavo tokiose triubose susukti. Gal ir LT yra kazko panasaus?

Aciu labai uz atsakyma ar bet kokia nuoroda.
Atsakyti
QUOTE(Loretoidas @ 2010 11 21, 00:00)
bet čia jau kaip kas mato

cia tas pats kas sakyt 'del skonio nesigincijama', 'nekabina' , 'man tiesiog nepatinka', 'padariau taip nes oras grazus buvo' cia manau ir yra vieta kur ta matyma reiktu kazkaip praplest ziniu deka smile.gif argumentuotai apsiginti deretu kritika, visiem naudingiau butu. Arba ne visiem smile.gif pastebejimas is salies 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo O.o: 20 lapkričio 2010 - 22:25
QUOTE(O.o @ 2010 11 20, 22:08)
fotografuot i juosta smile.gif

nebesuprantu kaip čia man teisingiau elgtis - ar ieškotis kokio eksponometro ar rimtai užsiimt teorinių knygučių skaitymu blush2.gif
galvojau, kad su juosta žymiai lengviau, o pasirodo visai nesusitvarkau g.gif
Ir galvoju ar kokie yra būdai perkelt negatyvą į skaitmeną - labiau norėčiau išmokt perfotografavimą, bet vėlgi nežinau nuo ko pradėt... unsure.gif
žodžiu...
Atsakyti
QUOTE(Sofija2 @ 2010 11 21, 00:25)
nebesuprantu kaip čia man teisingiau elgtis - ar ieškotis kokio eksponometro ar rimtai užsiimt teorinių knygučių skaitymu  blush2.gif
galvojau, kad su juosta žymiai lengviau, o pasirodo visai nesusitvarkau  g.gif
Ir galvoju ar kokie yra būdai perkelt negatyvą į skaitmeną - labiau norėčiau išmokt perfotografavimą, bet vėlgi nežinau nuo ko pradėt...  unsure.gif
žodžiu...

I juosta mokytis nuo ABC sudetingiau, pramok, perprask skaitmena tada imkis juostos, maziau islaidu bus 4u.gif o jei gali sau leist ir turi kantrybes mokykis iskart su juostiniu smile.gif eksponometrai fotikuose tikslus ner labai, geriau geras eksponometras, arba su skaitmena pamatuoji sviesa ir fotografuoji i juosta tais paciais parametrais. Negatyvam yra skeneriai kurie perkelia vaizda i kompa.
Jei placiau domins analogine fotografija ateik i senosios fotografijos tema, pasistengsim atsakyt i iskilusius klausimus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo O.o: 20 lapkričio 2010 - 22:30
QUOTE(Melodi @ 2010 11 20, 18:42)
Neisizeisk tik 4u.gif Jei visos tik girs, nebus kaip tobulet smile.gif Yra noras, atsiras ir ziniu bagazas, praktika daro stebuklus biggrin.gif  Kuo daugiau fotkinsi, tuo greiciau viska perprasi smile.gif

Oj, tikrai neįsižeidžiu!!!! Manęs ir nereikia girti, kuo labiau peiksit, tuo labiau stengsiuos tongue.gif lotuliukas.gif

QUOTE(frederica @ 2010 11 20, 20:25)
Su Loretoidu

Su L.R

swoon.gif swoon.gif swoon.gif Iš kur tiek fantazijos? wub.gif Dieve, kaip gražu!!!
Beje iš kur antrame koliaže tiek žalumos? Gal kažkuri iš jūsų ne LT gyvenat? blush2.gif lotuliukas.gif

Beje, šiandien iš senelio atkasiau atradimą. Tiksliau du!!! Atidavė senelis senus savo juostinius fotoaparatus, bet dar nesugalvojau ką su jais įdomaus padaryti. cool.gif doh.gif Tiksliau minčių yra, tik reikia šio to, kad galėčiau įgyvendinti.
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2010 11 21, 00:30)
bet dar nesugalvojau ką su jais įdomaus padaryti.

Su jais fotografuot rekomenduojama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(O.o @ 2010 11 20, 22:31)
Su jais fotografuot rekomenduojama smile.gif

O geras! blink.gif Bet kad jis apdulkėjęs jau senas ir atrodo kažkoks griozdas blush2.gif Aišku aš kadangi nieko nesuprantu, tai nesiginčiju. Bet net sunku būtų patikėt, kad jis dar galėtų gražias foto padaryt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2010 11 21, 00:34)
O geras! blink.gif  Bet kad jis apdulkėjęs jau senas ir atrodo kažkoks griozdas  blush2.gif Aišku aš kadangi nieko nesuprantu, tai nesiginčiju. Bet net sunku būtų patikėt, kad jis dar galėtų gražias foto padaryt lotuliukas.gif

fotikas tikrai graziu fotografiju nepadarys, jas daro fotografas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(O.o @ 2010 11 20, 22:36)
fotikas tikrai graziu fotografiju nepadarys, jas daro fotografas smile.gif

Tuomet aš gal pasiraktikuosiu pirma su savo naujuoju draugu, o kai turėsiu pakankamai žinių ir fantazijos bandysiu gal ir su anais blush2.gif Aš per menkas taškelis, kad dar sugebėčiau tiek daug.
Atsakyti
QUOTE(gizzy @ 2010 11 20, 11:46)
O dabar keliu pora nuotrauku is anksciau ir laukiu kritikos, nuomoniu  ax.gif
user posted image

Man ši patiko, gražu, miela. Saulės spindulių norėtsi ryškesnių, bet nežinau, ar tai techniškai įmanoma ax.gif

QUOTE(kristukass @ 2010 11 20, 19:16)

Man patiko pirma foto, na ausytės gal ir trūksta, bet labiau man maišo du tamsūs kampai foto. Nu man krenta į akis. Gal jeigu foto būtų ne tokia suspausta, tai nekristų g.gif

QUOTE(Melodi @ 2010 11 20, 19:42)
Loretoidas su Erika graziai koliazus sulipde. Bet va po O.o posto susimasciau, pvz ar sitam zaidime ta koliaza lipdant kiek palikt saves? Na ta prasme juk pasaulio matymo kampas, nuotrauku apdirbimo stilius ir t.t. gali visiskai kitoks buti, ir visikai nedereti su pirmaja foto. Tai tuo atveju vienas is variantu daryt savaip, bet gali visikai nedereti, kitas - daryti "i tema" nes tokia uzduotis ir kartais reik perlipti per save. Kaip manot?

Aš taip giliai net nemąsčiau blush2.gif Nors prisipažinsiu, sapnuoju vis kaip fotkinu ir darau namų darbus doh.gif

QUOTE(Loretoidas @ 2010 11 20, 20:01)
Aš manau, kad reikia daryti "į temą" ir kiek galima "pagal save"

Aukso viduriukas thumbup.gif

QUOTE(Akasha @ 2010 11 20, 21:53)
O pan kazkoks rudeninis liudesys ir depresija... Aisku ir apmastymai i kuria puse judeti... Net pabijojau prie zaidimo jungtis, nes reikia galvoje stalciukus susitvarkyti... smile.gif

Nu jau, nu jau, jamk 4u.gif Niek visko naujo išmėgini ir rezultatai geri gaunasi bigsmile.gif Nu tikrai ne tau liūdėt smile.gif Turėtum greit susitvarkyti stalčiukus, nes spėju ne toks didelis jovalas juose yra 4u.gif

QUOTE(Loretoidas @ 2010 11 20, 23:00)
Dar toks mano pamąstymas - kadangi čia kolektyvinis darbas ir svarbus galutinis rezultatas, nereiktų stengtis parinkti kuo sudėtingesnės foto (kaip buvo su pasakomis), galvot  reiktų, kad jūsų porininkui ne kuo sunkiau būtų, o kuo lengviau  biggrin.gif Todėl svarbu, kokia bus kompozicija, spalvos, nepersistenkite su actionais (gal kiti tokių neturi), su detalėmis... Žodžiu padėkite savo porininkui - tada rezultatas didesnė tikimybė, kad džiugins  4u.gif

Pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti