QUOTE(Dollie @ 2011 10 23, 18:36)
Reikia numegzti technologijų pamokai šaliką. Iš pradžių viskas sekėsi gerai - pačią apačią padariau perliniu raštu. Po to išmezgiau širdutes (
štai), o šonuose padariau :
geroje pusėje : pradžioje bloga akis, gera akis, po to pagal raštą ir gale bloga akis, gera akis ir po to bloga akis.
blogojoje pusėje : pradžioje gera akis, bloga akis, toliau vėl blogosios akys ir gale gera akis, bloga akis ir vėl gera ir gavosi širdutės įrėmintos.
(va) Ir man pradėjo mezginys iš šonų riestis!!! Prieš tai, kai dar buvo bepradedąs riestis, tai aš mokytojai parodžiau ir paklausiau, bet ji pasakė, kad neturėtų perlinis raštas riestis. Ir vakar numezgiau daugiau ir šonai visai užsirietė. Ką aš ne taip padariau? Gana ir laisvai mezgu. O galbūt paskui bus įmanoma kaip nors jį ištiesinti?
Labai prašau, pagelbėkit! Iš karto dėkoju už atsakymą.
Kaip tau čia pasakyt, kad nepraeitų noras megzti
Iš tikrųjų, tai širdelės ko gero tarp gerų arba tarp blogų akių. Kai kraštai lygiu raštu būna (geroje geros, o blogoje, blogos) visada riečiasi. ir iš šonų, ir iš galų taip bus. Tokiu atveju, darant širdeles, reikėjo kelias akis nuo krašto megzt arba perliniu raštu, arba abiejose pusėse gerosiomis akimis. Jei jau šalikas numegztas ir ranka nekyla ardyt, numezgus gali bandyt palyginti per drėgną skudurėlį, gal kiek mažiau bus. O jei dar riesis, tada apnert kažkokiu rašteliu. Bus gražu