Na va, subaigiau visa
Anne Marie Borlind jautrios odos mini rinkinuka (dieninis ir naktinis kremai, makiazo valymo pienelis ir tonikas) - galutine mano nuomone apie ji tokia, kad jautriai odai jis tinkamas (jokiu blogumu man nesukele sios priemones), bet niekuo neypatingas.
*Makiazo valymo pienelis nepatiko, nes grauze akis, tai tekdavo zaist issitepant juo visa veida (reikia palikt taip 30 sekundziu, kad nuimtu nesvarumus), o tada akis kitu pruasikliu issitepant ir jau viska kartu nuplaunant - na nera sunku, ypac kai budavo laiko tam kitam prausikliui, bet vistiek toks dvigubas darbas....
Visgi nieko geriau uz
EarthScience 'a-d-e creamy cleanser' prausikli neradus (juo galiu ir akis praust, ir atsimerkt beprausiant, nes negrauzia) - nors sudetis nera ideali.
*Tonikas pradzioje kvapu erzino (turbut nuo slamucio sudetyje), bet paskui pripratau. Man jis primine vaikysteje sergant gerta sirupa (budavo gydytoja israso (cia isivaizduoju panasiai visiems tokisu turedavo israsinet) tokio skaidraus kartaus arba saldaus rusvo lipnoko, tai va ta rusva ir primine jis man). Na oda nuvalydavo, nejautrino, bet kazko gero ir nezinau ka pasakyt. Tiesa, kazkaip greitai jis man naudojosi: toks jausmas, kad labai ji sugerdavo vatyte (pilt reikedavo daugiau nei pvz hamameliu toniko pilu)....
*Kremai abu laaabai riebus, tai nedaug reikia, bet vistiek tekdavo pasedet kol isigers. Nors jauciu odai labai tiko ir jokiu paserpetojimu/pasausejimu neturiu, nors jau orai vestantys ir buna saltesniu dienu. Tiesiog nemanau, kad kremai kazkuo ypatingi - tie patys
Weleda kremai irgi gana riebus yra, bet kiek pamenu lengviau susigeria (isskyrus '
everon' ar pan pavadinimu). Kolkas bandau
Shikai 'borage' kremukus toliau naudot (primenu, kad man buvo oda sujautrejus, tai nezinau sie kremai prisideje buvo ar frangipini geliu vanduo, kuri irgi tuo metu pradejau naudot), o jei nedruagausiu su jais, tai zadu
LEAP arba
Weleda migdolini griebt (galvoju gali
LEAP per mazai drekinimo man ziemai but).
Traukiu is sandeliuko
Suki 'exfoliate foaming cleanser' (
NUORODA) - gal kuri bandzius ir atsiliepimu turit?
Man rodos esu turejus kazkada megineli, bet jau nebepamenu kas ir kaip.... O siaip vienintelis kolkas nepatinkantis dalykas yra pakuote - nu taip nemegstu pirstu kaisiot i produkta (na ir kai su vyru bendrai naudojama, tai zinau koks jis 'atidus' tuo klausimu - kazkada duse paliko kuno sveitikli atidengta tokioj pat pakuotej, tai pilna vandens radau
), o cia dar toks didelis indas.
Sandeliuke liko dar
MyChelle 'tropical skin smoother'sveitiklis - labai jis man patinka ir bus jau antras. Tik nepatinka kaina ir kiekis, bet naudojasi taupiai. O siaip sios firmos man tik keli produktai labiau patinka, kiti arba nelabai, arba nieko ypatingo. Patinka minetas
'tropical skin smoother',
'fruit enzyme' sveitiklis ir
'clear skin' serumas nuo spuogu.
Dar atradau nuo praeitos ziemos stovinti
Collective Wellbeing 'night balm' balzamo labai sausai odai likuti - nors vyro oda misroka, bet jis ir naudojo pagrinde, nes man neitin patiko. Tiksliau keista konsistencija to balzamo ir jausmas pasitepus: man kazkuo primena silikonius primer'ius, toks jausmas, kad uzsideda plevele ir viskas (oda lieka aksomine, svelni, bet kazkuo mane erzina tas nenaturalus svelnumas). Na ir jei ryte pasitepdavau, tai nelabai patikdavo man kaip pudra tepasi, skirstosi, laikosi. Tai zodziu, norejau jau ismest sita balzama, bet paskui pagalvojau, kad juk galima rankom sutept. Tik kazkokia issiputus tutele, nors balzamo visai mazai belike, bet pabandziau ant ranku ir visai nieko, nepakite nei kvapas, nei konsistencija. Sandeliuke dar viena toki turim, tai ziuresiu kas sia ziema naudos: vyras veidui ar as rankoms
Na o labiausiai noriu pasisakyt ir pasidziaugt nauja organiska USDA sertikuota linija is
LEAP Organics (
nuoroda)
Seniau gamino tik muiliukus jie, o dabar parduotuveje uzmaciau jau veido priemoniu: krema, prausikli, tonika ir sveitikli - labai knieti isbandyt, tai laukiu kol atves testerius.
Ypac domina kremas, nes jis visiems odos tipams tinka (kitos priemones taip pat, bet labiau rekomenduojamos normaliai ir riebiai odai), o paziurejus sudeti galvoju, kad mano sausai jautriai odai turetu patikt tie ingridientai.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ir dar turiu klausimeli - prisipirkau visokiu zaliu priemoniu (sviestu, baziniu ir eteriniu alieju, hidrolatu, eliksyru, gintaro) ir dabar mastau ka veikt su viskuo.
Noriu isbandyt aliejini prausimasi, tik nezinau kuris is siu alieju butu tinkamiausias ir lengviausias (kazkaip linkstu ties ryziu, nes galvoju, kad jis kartu ir padrekintu oda - o gal netiesingai mastau?
) - maniske sausa ir jautri:
-raudonuju avieciu seklu
-ryziu (tiksliau rice bran)
-granatu seklu
-juoduju serbentu seklu
-makadamijos riesutu
-tamanu (sitas jau aisku, kad atpuola)
Dar noreciau pasidaryt koki kremuka-misinuka (elementaru is turimu priemoniu) sausiems padams, bet vel nezinau ka maisyt is alieju ir ar tiks abrikosu arba mango sviestai?
O vyrui nuo spuogiuku kunui pamaisiau tamanu alieju su egles spygliu ateriniu aliejum - kazin nenusvaigau labai?