Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai - 78

QUOTE(Satura @ 2010 11 24, 22:02)
žmogaus kūne yra dvi vietos, kuriose yra daugiausiai riebalinių liaukų. Tai yra veidas ir nugara. Jeigu kažkas ypač gerai tinka rankoms, kojoms, pilvui, nereiškia, kad bus gerai ir paminėtoms dviems teritorijoms. Su jomis reikia atsargiai, nes, kaip matai, jos skiriasi nuo viso kitko smile.gif

aš nilinį sviestmedį panaudoju kaip paakių kremą, man labai patinka. Įmaišiau kažkada į veido prausimo aliejų, bet jau jautėsi per daug sunkumas, riebumas.

sakyčiau, pasilik tokius eksperimentus gūdžiai žiemai. Jiems dabar dar tikrai ne laikas  4u.gif

aha, nilini sviestmedi as ir paakiams panaudoju. na tada visam veidui nebenaudosiu sviestmedzio, ziuresim kaip situacija keisis. dekuj uz nuomones 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ingridzi @ 2010 11 24, 22:04)
Tas ir keisciausia, kad naudojant chemine kosmetika nebuvo problemu su oda, o atsirado naudojant naturalia. Jauciuos kaip i paauglyste gryzus  biggrin.gif
Kazkas man aiskino, kad chemine viska uzblokuoja odos viduje ir neleidzia jai naturaliai apsivalyt, o kai jos nebenaudoji, tos visos uzkoncervuotos odoje blogybes lenda i pavirsiu. Bet kad labai jau ilgai jos lenda  g.gif

bet mane nervuoja tai, kad oda pastoviai paraudusi, , tokia nelabai lygi atrodo, kartais paberta.. kiek ji gali valytis....? dabar mano oda is svelnaus persiko pasidare lyg apelsinas, braukiant per veido oda jauciasi tokie nelygumai lyg g.gif bet prie sintetikos nenoriu grizti schmoll.gif
Atsakyti
Gal žinot, kas aroma-zone prie aliejų yra "mâcérat" ?
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2010 11 24, 22:34)
Gal žinot, kas aroma-zone prie aliejų yra "mâcérat" ?

aliejines istraukos, fitoliai smile.gif
Atsakyti
Sveikos, iki šiol tik sėmiausi žinių iš jūsų, manau atėjo laikas truputį parodyti, ką pavyksta sumaišyti smile.gif
Emulsija mano veidukui
15 ml
9 ml levandų hidrolato
6 ml melionų aliejaus
0,4-0,5 g emulsinio vaško
1 lašas ekokonservanto
3 lašai raudonųjų apelsinų ea
mango miltelių
ananaso miltelių
aloe vera miltelių - 1:200 koncentracijos

Gavosi labai lengva, greitai susigerianti, neriebi emulsija. Grynai pienelio konsistencijos smile.gif mano oda mišri, paberta..dariau tokį maža kiekį, nes labai knietėjo išbandyti emulsinį vašką (prieš tai dariau su alyvuogių vašku arba geliukus su ksantanu), o šią savaitę turėjau gauti nemažai aliejų iš Akomos. Štai tokiam dailiam indelyje įkurdinau. teplioju po šlamučių hidrolato smile.gif

Paprastas rankų kremas

10 ml kanapių aliejaus
10 ml distiliuoto vandens
kažkiek aloe miltelių
0,7 g alyvuogių vaško
Kadangi mama labai taupė šį aliejų jis sugebėjo pasenti ir pradėjo smirdėti doh.gif .. aš žmogus taupus, visgi sumaklinau kremuką ir tepliojau rankas karts nuo karto smile.gif poveikis labai geras, tik tas nemalonus kvapas.. dar liko to aliejaus, padarysiu tokį pat kremuką ir pėdas sutepsiu ax.gif

na ir tararam!! Šiandien gavau akomos užsakymą, ryt važiuoju namo, tad mamulei puoliau miksuoti kremą smile.gif Jos sausa oda.

Kremas mamai

9 ml aliejų - argano, aviečių, kamelijų, morkų mecenatas
6 ml rožių ir ylang-ylang vandenų iš Akomos
0,7 g emulsinio vaško
biški fitokeratinų, kofeino, mango miltelių, aloe
3 lašai raudonųjų apelsinų ea
2 lašai ekokonservanto

vėlgi nedaug dariau, nes nežinau ar mamutei tiks smile.gif
Na, tiek mano makalionių smile.gif Čia kaip kulinarija ir matematika kartu, man labai patinka kurti receptėlius, sverti, maišyti, šildyti..
Atsakyti
O iš kur receptus trauki? Aš prisisakiau visko iš aroma-zone, daugiausiai eterinių aliejų, nerafinuotų aliejų turiu iš akomos, tai gaminsiu visokias priemones plaukams. Veidui ar kūnui kremams, prausikliams gaminti dar neturiu įrankių ir šiaip sudėtingesniems receptams dar nepribrendau. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Flos @ 2010 11 25, 00:29)
Kadangi mama labai taupė šį aliejų jis sugebėjo pasenti ir pradėjo smirdėti doh.gif .. aš žmogus taupus, visgi sumaklinau kremuką ir tepliojau rankas karts nuo karto smile.gif poveikis labai geras, tik tas nemalonus kvapas.. dar liko to aliejaus, padarysiu tokį pat kremuką ir pėdas sutepsiu  ax.gif
kanapiu al. ne stebuklas ar brangenybe, sugedo-mesk lauk, nepritaupysi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2010 11 25, 02:07)
O iš kur receptus trauki?

tai ir tokie tie receptai.. proporcijs nusiziurejau, o tada jau žiūriu ką turiu ir derinu.. aš ae visai neturiu, tik dabar įsigijau apelsinų es, na bet viskam savas laikas smile.gif

QUOTE(Etama @ 2010 11 25, 04:33)
kanapiu al. ne stebuklas ar brangenybe, sugedo-mesk lauk, nepritaupysi smile.gif

Prisimenu kai užsakinėjau aš jį įsivaizdavau, kad labai jau super - buvo įstrigę iš TBS,kad labai jau stebuklingos priemonės su juo biggrin.gif Jei jau sakot mest, tai i rmesiu, bent buteliuką laisvą turėsiu smile.gif

vakar nakčiai susimaišiau sviestmedį su kamelijom ir išsitepiau rankas ir lupas, šiandien jos atsidėkojo švelnumu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Flos @ 2010 11 25, 00:29)
Sveikos, iki šiol tik sėmiausi žinių iš jūsų, manau atėjo laikas truputį parodyti, ką pavyksta sumaišyti smile.gif

smagus gaminiai 4u.gif tik norejau paklaust tau mango ir ananasu miltukai pilnai istirpo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglute82: 25 lapkričio 2010 - 10:48
QUOTE(lapuaite @ 2010 11 24, 21:20)
paprasciausiai vandeniu is krano, poto hydrolatas, kremukas...

QUOTE(lapuaite @ 2010 11 24, 21:51)
vakare velgi vandeniu, poto dar aliejumi nuvalau veida, purskiu hydrolatu, jei tempia veida uztepu kremo ar aliejaus laseli.
as tikrai nemanau, kad mane galetu alergizuoti vanduo ar hydrolatas.. nemanau todel, kad seniau to nebudavo,jokiu alergiju naudojant hydrolata ir t.t. taciau viena diena eme ir isbere siaubingai veida,bet tas berimas mane tik antra karta aplanke, toks grynai veidas raudonas ir daug smulkiu spuogeliu, seniau niekada taip nebudavo.

Jei galima pasisakysiu ax.gif
Problema tikrai ne tame, kad alergizuoja vanduo ar hidrolatas. Man labai panašu į tai, kad veidukui tiesiog trūksta rytinio/vakarinio valymo, ko pasekoje kemšasi poros, susidaro spuogai. Jei dienos dulkes, susidariusius nešvarumus ir per odą pašalintus apykaitos produktus nuprausiat tik vandeniu, tai tas pats lyg juos visus perstumdote iš vienos vietos į kitą. Na kažkiek jų nusiplauna, bet didžioji dalis tiesiog paskirstoma po veidą ir tiek. O jei dar naudojate aliejų (ir ypač vakare), tai tą visą nešvarumų sluoksnį užtvirtinat plėvele, labai apsunkinančia odos valymosi procesą, kuris naktį būna ypač aktyvus. Hidrolatas net nedaro savo darbo, nes jis negalėdamas prasiskverbti pro aliejų, tiesiog laikosi ant odos kol išgaruoja, o turėtų maitinti/drėkinti. Juk vanduo riebaluose neskęsta mirksiukas.gif .
Žodžiu, prirašiau aš čia gal nelabai apetitnai, bet tikiuosi suprantamai smile.gif . Tiesiog siūlau veidą ryte ir vakare prausti pvz. rasulo molio pasta, tada pasipurkšti hidrolatu, o tik tada ant dar drėgnos odos tepti aliejų/kremą 4u.gif .
Labai tikiuosi, kad odos problemos išsispręs smile.gif
Atsakyti
aš supratau, kad lapuaitė aliejumi valo veidą, o ne šiaip patepa, ir paskui jį nuvalo. Taip ir aš darau, ir problemų dėl to neturiu g.gif

lapuaite, pasiaiškink biggrin.gif
Atsakyti
Kurį hidrolata rekomenduotumet tikrai riebiai odai?
Renkuosi tarp:
Nerolio
Levandų
Šlamučių
Rozmarinų
Norėčiau sutraukiamo poveikio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(purpurinė @ 2010 11 25, 13:11)
Kurį hidrolata rekomenduotumet tikrai riebiai odai?
Renkuosi tarp:
Nerolio
Levandų
Šlamučių
Rozmarinų
Norėčiau sutraukiamo poveikio ax.gif

is visu tavo paminetu, neturejau tik rozmarinu. poveikis labiausiai slamuciu patiko, kvapas aisku - ne, bet imanoma priprasti mirksiukas.gif
Atsakyti