QUOTE(kaškoniukas @ 2011 03 19, 16:07)
Purkeli, gavau seklytes, dekui
Purkeli, tikrai dėkui ir aš už tą turtą. Ruošiu ir aš už skolą mažą siuntinėlį, bet luktelsiu dienelę kitą, nes mano siuntinėlis bijos šaltų naktų, o paštas 100 km vistik kelias paras keliauja.
Pasėjau ir lauksiu stebuklo. Radiatoriai bjaurybės vos porą valandų per parą šilti... bet tikiuosi, pasirodys daigeliai, palyginsim pas kurią kokie stebuklai paskui pražys
Teoriškai, nuo daigelio sudygimo iki pumpurų augalui idealiom sąlygom - 6 mėnesiai
Matysim, ar "praktiškai " konors sulauksim dar šiemet
QUOTE(Saulyte8 @ 2011 03 19, 19:12)
Kaip norėčiau durnaropės,bet pas mane vaiku,kap žirniu,laaaaaaaabai bijau
Aš tai šita tema nemėgstu dikutuot, bet savo nuomonę eilinį kartą išsakysiu... Vaikis tik vienas, pusmetinis namie, visi žali lapai yra jam dabar pats gražiausias dalykas - į burną kiša viską. Bet tiesiog reikia būti protingoms, ir realiai nerealiais pavojais nekaltinti augalo. Taip, brugmansijos turi biologiškai aktyviu, organizma veikianciu medziagu. Jos yra nuodingiausiu pasaulio kulturiniu augalu top 20-tuke, cia uzima 16 vieta. Durnaropes - 7 vieta, pakalnute - 16, oleandras - 17, pirma vieta - kurpele (cia sarase ir medziai, ir krumai ir kt.). Randu, kad nervu sistema paveikti (apsvaigimas, akiu mirgejimas, nutirpimas), kudikiui (nezymi amziaus, bet kudikis - iki 3 metu) reikia suvalgyti apie 8 g svieziu lapu. Neturiu kaip pasverti, nes lapai menki dar, kiek tai kiekiu butu. Tikiu, kad vaikas gali tiek suragauti, bet pirmas efektas - vemimas, tad nervu sistemos paveikti ar pazeisti neturetu. Galu gale, visa tai tik teorijos. Vaika reikia tiesiog apsaugoti, o vyresni mokyti. Velgi sakysite - visko buna, smalsus ir panasiai... Bet...
Namuose savo vaikui as matau didesni pavoju:
-paciupti kaktusa - vaje vaje kiek bedos su spygliais, ir dar alergine reakcija i juos
-isidurti / isipjauti i jukos, dracenos astru lapa (paciai kliuve i aki jukos lapu - niekam to nelinkiu)
-apciupineti/nuskinti pvz karpazoles lapa - net nealergiskam zmogui odos reakcija bjauri, o jei vaikas alergiskas, tai tada saugom nuo pelargoniju, difenbachiju, mirtu ir dar eiles eiles augalu.
-kad perdaug nenusisnekeciau, jei baidomes "durnaropiu", apie kuriu nuodus tiek visi zino, ar pasidomim, kad vaikams pavojingu (paragauti ir tik paciupineti!) sarasuose yra
Amarilio, Narcizu ir tulpiu svoguneliai ir lapu sultys, kroku svoguneliai, ciklamentai, hiacintai, kalankes (o sitas dar i nosi vaikam nuo slogos lasinam...), Oleandrai puansetijos, difenbachijos ir monsteros (situ tikrai nereiktu suvalgyti...) ir dar oi kiek daug. Dazniausiai namuose pasitaikanciu isvaizdus sarasiukas cia :
http://www.the-baby-...use-plants.html
(Tiesa, cia ideje durnaropes pavadinima pridejo brugmansijos foto
)
Zodziu, tam mamos ir reikalingos, kad apsaugotu savo vaikus nuo visu pavoju. Jei auginam ir augalus ir vaikus, auginkim protingai, o jei bijom - atsisakykime augalu draugijos
QUOTE(kaškoniukas @ 2011 03 19, 22:17)
Nezinau ar pajegtu vaikas tiek suvalgyti, kad apsinuodintu. Plius labai daug augalu musuose auginamu ir lauke ir kambarines geles yra nuodingi, gal ir isidetu koki kasni i burna, bet pats ispjautu manau. Nuodingiausios durnaropiu seklos, kuriu jos Lietuvoj nelabai subrandina.
Kile, ji pas mane be lapu dar, tai galima pjaut gabala sakos ir i vandeni? Ar reikia gyvybes palaukt?
Kaskoniuk, brugmansiju seklos nuodingesnes nei durnaropiu. Bet durnaropiu tai labai subrandina musu salygom, o brugmansiju - nedaznai.
Dar, kad jau visai issinekeciau, linksma istorija apie brugmansiju poveiki. Radau toki puslapi, kur "megejai" ant saves isbando ivairius augalus. "parukiau dziovinto brugmansijos lapo suktinuke" - ir nieko - jokio poveikio. Priguliau, paskaiciau knyga. Padejau knyga ant spinteles ir ruosiuos migti. Bet va, vis dar matau, kaip mano rankos vercia tos knygos puslapius. Ryte nubudes paskaitau toliau - pasirodo, viska jau zinau, vakar "vizijoj" perskaiciau.
Del dauginimo - drasiai gali pjauti ir merkti miegancia, bet gyva saka
QUOTE(giedrulka @ 2011 03 20, 10:08)
Labas rytas
Aš vėl pas jus su pirmoko klausimais
Taip suprantu, tai jau medėjimas, bet ar jau pakankamo lygio, kad galėčiau atskirti?
Klausimai ne pirmoko, o dar ir vaizdziai smagus
Taip, apacioje stiebas jau medeja. O balti taskiukai - saknu kaubureliai. Pjaunam kuo zemiau, ir merkiam dienai kitai, kol sakneles pabrinks - tuomet i lengva dirvozemi, ir laukiam, kol isiaknys ir ims intensyviai augti. Tada tresiam, persodinam ir rupinames