QUOTE(kaškoniukas @ 2012 02 20, 02:21)
vat ka radau, gal kam pravers, nes man jau seniai ta mintis taip persodinti, tik vis bijau pakenkt augalui. bet net ir dabar dar norisi daugiau info apie ta procesa, kokia zeme prispildo vazona, ar kazko deda dar... kokia temperatura toj ziemojimo patalpoj, nes taip persodintos jos kaip suprantu dar laukia kada salnu pavojus praeis. Kile ka tu manai is profesines puses? Kada butu galima pradeti toki persodinima - taip apipjaustyti saknis ir nebijoti, kad augalui isimes koks puvinys... kokia temperatura turetu butu patalpoj? Vistiek man nerealiai atrodo tokio storio stiebas, tik toks saknu gniuzulas lieka - jauciu apacioj vazono skyles, nors ten neuzsimena apie tai.
http://www.lynandmal...rugmansiasl.htm
http://www.lynandmal...rugmansiasl.htm
As esu darius taip porą kartų, su tomis, kurių iš 90 L vazono nebenorejau kraustyti i didesni... Tai darbas - juodas... Jie ten pjuklu saknis pjausto, kaip foto parodyta, o aš tai ir kastuvu kapojau, ir kirviu... Pjuklu su dantukais tai tik storas saknis pjaustyt pavyko, o tos smulkios šaknytės dorvoj tokį tankų kietą gniužulą padaro... O augalam tai nieko Šitą darbą dariau jau į lauką augalus išnešus, po kelių dienų adaptacijos. Mano galva, reikia tas šaknis šitaip genėti tada, kai jau augalas augt, atgyt susiruošęs, bet jau ne tada, kai lapus išskleidęs ar jau pumpurus sukrovęs, nes gali pasijaust nuskriaustas ir juos numėtyti. Dėl vazono skylių - gali jų ten ir nebūti... Įdomu vistik, bet gal laistymo sistemą turi, ir jiems tai neaktualu. Vis galvoju, kaip lašinę laistymo sistemą kuo paprasčiau įsirengti, papildomam drėkinimui. O dėl dirvos - nelabai net svarbu kokia - įprastinė Čia visas fokusas tame, kad atjauninamas, atnaujinamas smulkių šaknelių gniužulas. Storos šaknys vandens jau nesiurbia - jos tik perduoda jį toliau. Vandenį ir mineralines medžiagas iš dirvos surenka smulkiausios, ploniausios šaknelės, kurioms po metų ar kitų vazone vietos nelieka, nes šaknų tinklas pasidaro pertankus. Tagi, persodindami į didesnį vazoną arba šitaip apgenėdami senąsias šaknis (esmė ne storas šaknis nutrumpinti, o tų smulkių šaknyčių raizgalynus pašalinti) sudarom sąlygas augalui atnaujinti šaknų sistemą ir efektyviai siurbti vandenį - o šaknyse - visa stiprybė, tad augalai tikrai vešlesni ir stipresni auga. Tikrai, kai pastaruosius metus esu vis po keletą vazonų nepersodinus, neatnaujinus dirvos, tai ir susergo man būtent tos brugmansijos, ir žiemojo jos sunkiau paskui.
O šiaip, jau išnešus pavasarį į lauką puviniai tikrai mažiau puola. Galima, kaip orchidejas, cinamonu ar anglimi storų šaknų pjūvius, jei nupjovus atrodo, kad šlapiuoja, pabarstyti, ir pirmą savaitė saikingiau drėkinti. Patalpoj visi puviniai dažniau užpuola.
QUOTE(Purkelis @ 2012 02 20, 11:08)
Kile kaip atsiust uzsakymus tik pavadinimus ar ir linkus ?
Patogiau linkai, bet jei iš antrojo puslapio, to Langenbusher... Tai pas juos linku neišeina taip paprastai nukopijuoti, tai surasiu pagal pavadinimus