Purkeli, Siemet brugmansijom nauja kiema "uzsakinejam", tai gali tekt ir susilaikyt nuo pirkiniu. Bet tik gal
Noreciau viengubu, bet ryskiu spalvu ziedais. Aisku tokių veislių nedaug
Dėl tręšimo - tai aš savo šviesiai laikomas bent karta per menesi truputi skysciau nei vasara patresiu (jei jos su lapais ir augt nori).
Aldam, labai smagu, kad prigijo! Tikiuos, sĖkmingai ir augs.
Jediara, Bornergold auginukai nusibaigė, bet pavasarį dar butu is ko nedideliu sakeliu pagenet. Turesiu minty, kad jus domina sita grazuole.
Linetax, aš visuomet auginu vazonuose. Vazono dugnuose prigrezta apie 5 cm skersmens skyliu. Augalai per tas skyles isleidzia saknis i pieva, ir taip vasara dregmes trukuma geriau iskencia, grazesni auga. Seneliu gelyne (visa gimine jau brugmasnijas pas mane augina
), kur jas reciau palaisto, sukasam su visais vazonais i zeme ne tik dugne, bet ir sonuose skyliu pridare. Rudeni nukertam saknis, islindusias is vazono ir nesam i rusi - taip maziau pasizeidzia pagrindinis saknu gniuzulas, nei tiesiai i dirva sodinti, o paskui iskasineti. Tas, kurios auga vazone ir stovi ant betono, terasoj ir panasiai, butinai kasmet persodinti i vis didesni vazona. Pernai kelias patingejau persodinti - visos jos sirgo ir maru, ir kenkejai puole. O tos, kuriu saknys daug laisves turi, sveikos liko... Vazono dydis pagal augala. Mano antrametes auga ~30L vazonuose.
Purkeli, tiesa, del maro. Purskiau Previkuru. Bet tos, kurios greitai lapus numete, tai isgyveno ir pasveiko. O tos, kurios ilgai su liga kovojo, tai ir neatlaike - kai jau stiebus puvinys pazeide, sunaikinau... Taigi, įsitikinau, kad tikrai verta nesaugoti, o kuo greičiau išskinti ligotus lapus.