QUOTE(silke:) @ 2011 08 28, 17:51)
Purkeli, turiu rebusa su Jusu duota baltosios sakele. Puiki ,grazi, bet prazydo taip, kaip is Kiles gauta balta "Knightii". Lapai ir augimo principas toks pats, ziedai tokie pat. Tai dabar ir mastau, kas cia bus sumaisyta. Butu liuks nustatyti tapatybe
Pas mane balta "Knightii" arba kitaip dar ja vadina "Tutu". Purkelio kremines ziedo gyvai nenagrinejau. Cia gal Kaškoniukas patartu, ji lyg abi turi? Maniskes vidurinis ziedas niekada neislenda is virsutinio. Niekada neigauna kremines spalvos, net ziedui baigiant gyvenima - tik pradeda puti-rusti. Pumpuras irgi pailgas, nusmailejes... Reikia sudeti daugiau foto ir palyginti. O Purkelio cia ta kremine, kur Schetelig pirkta?
QUOTE(Astaite1 @ 2011 09 09, 09:04)
Pasodinus rudenį labai sunku jas išlaikyti per žiemą, gal reikia prašyti pavasarį, ant motininio augalo per žiemą nenuvys, o pavasarį lengviau prigyja
?
Na, man vistiek tenka jas ziauriai apgenėti rudeni, kad tilptu i rusi. Tuo labiau, rusio salygom jaunos virsuneles suvysta. Tai pavasari tiesiog truksta sakeliu padauginimui. O ypac, kai visiem brugmansiju prireikia dar anksti, balandi - geguzes pradzioj, kai augalai pilnai neatbude, tai tokiu metu skintos sakeles nuo pusiau miegancio augalo man labai sunkiai prigyja. O rudeni, kai sakas metu, tai t
QUOTE(kaškoniukas @ 2011 09 10, 23:27)
Pavydziui as dabar kurias neseniai dauginausi tai iskart jau namie laikau, tada jos labiau adaptuojasi prie naminio klimato ir tikiuosi ziema atrodys geriau, nei kad pries inesant i rusi nugeneta sakele. As taip tikiuosi, nes rekomenduoja visas geles kurias parsinesame is lauko ziemoti i namus labai netempti i rudeni, kad gelems nebutu didelio temperaturu skirtumo, nes adaptacija paskui tikrai neduoda estetinio vaizdo namuose.
Rekomenduojama tuos augalus parnesti i ziemojimo patalpa priklausomai nuo ziemojimo temperaturos. Jei ziemos kambary - nesti dabar, ar net dar anksciau, t.y. kol dar orai neatvese. Jei ziemos vesiam rusy - tai pernesti veliau, kai lauko temperatura bus artima ziemojimo temperaturai.
QUOTE(jediara @ 2011 09 15, 12:43)
Pagaliau sulaukiau pilnavidurių žiedų
Angel's fligt cia tikriausiai, nors ziedas rausvokas
Salmon perfection visai rozine, ziedas trumpesnis, bet pats ziedlapis tvirtesnis. Sijonas dvigubas, ir labai "astrus" useliai.
QUOTE(Purkelis @ 2011 09 16, 10:11)
As va mastau kai tos oras uz lango gal reiktu sunest tas kur ziedukai sukrauti i siltani gal greiciau prasiskleistu
, kaip manot ?
Man visada padedavo persikraustymas i siltnami
Vistik uzuoveja ten, ir naktys ne tokios vesios... Bet siemet nenesiu, pomidorai maru sirgo
Jediara, turiu jau tris veisles baltu
Dvi labai geria augancios. Jei vaziuosite pro sali, galiu nuresti saku. Ir kitos, kam veislinukiu sakeles rupi, prasom i svecius
Tik maniskes siemet krusos pazeistais stiebeliais - sugije, bet nelabai dailus. Bet padauginimui tinka.