Pirmieji mano megzti batukai būsimai giminaitei.
QUOTE(irmusiux @ 2011 01 29, 11:20)
Na ten kiek eilių megzti priklauso nuo amžiaus, aš mezgiau 6-9mėn. bet į jas tilpo ir mano 1,5m dukrytė, o ji ne iš smulkiųjų. O klyniukui tiesiog paliekamos priekyje ir nugaroje viduryje po 6 akis, paskui jos susiuvamos.
aciu, tai kaip suprantu, kelnytes megztos nuo virsaus?
na tada kibsiu i darba jau siandien.
Laba diena mezgejeles,
As norejau paklausti labiau patyrusiu ar siaip mezgeju kaip Jus apskaucuojant kiek akiu reika pvz. megztukui. Turiu 1,5 metu dukrytes ir noreciau joms kazka tai padaryt, bet vis iskyla beda tu akiu skaiciavimais... Gaunasi tai per daug, tai per mazai.. O pamatuot mergytes nera lengva, nes jos nelabai duodasi matavimuisi...
As norejau paklausti labiau patyrusiu ar siaip mezgeju kaip Jus apskaucuojant kiek akiu reika pvz. megztukui. Turiu 1,5 metu dukrytes ir noreciau joms kazka tai padaryt, bet vis iskyla beda tu akiu skaiciavimais... Gaunasi tai per daug, tai per mazai.. O pamatuot mergytes nera lengva, nes jos nelabai duodasi matavimuisi...
QUOTE(zhemaituke @ 2011 01 29, 17:02)
Laba diena mezgejeles,
Universalaus dyžio nėra, kiekvienas vaikiukas skirtingas. Nebūtina matuoti paties vaiko, pamatuokit tinkantį rūbelį. pasimezgus 10 akių pavyzdėlį plotį apskaičiuoti labai lengva.
QUOTE(jurrrte @ 2011 01 29, 16:14)
aciu, tai kaip suprantu, kelnytes megztos nuo virsaus?
Taip, nuo viršaus.
QUOTE(zhemaituke @ 2011 01 29, 17:02)
Laba diena mezgejeles,
Be matavimo ir skaičiavimo nieko nebus Reikia nusimegzti mažą pavyzdėlį pasirinkto rašto ir siūlų, tada matuoji kiek akių yra pvz 10cm- 15akių. o mergaitės megztukui reikia pvz 50cm tai bus 75 akys.
QUOTE(Ievsius @ 2011 01 29, 12:09)
vaje kokis grozis
QUOTE(Lace @ 2011 01 27, 15:01)
fantastiška
o manekenė tai
QUOTE(eling @ 2011 01 27, 18:58)
Jau kaip gražu! O va tas pledukas apačioje irgi rankų darbo?
va va, man irgi į akis šis grožis krito, Lace tikra auksarankė, labai kruopštūs darbeliai
QUOTE(Ievsius @ 2011 01 29, 15:09)
man šis modeliukas irgi buvo taip kritęs į akį, kad ir aš neatsilaikiau ir numezgiau savo dukriukui, tik gaila nepanešiojom tik pasimatavom ir perleidom mažesnei princesei
nežinau ar kad per maži jau mums buvo, ar modeliukas toks, mums krito nuo kojytės, viena mamytė atsimenu vietoj juostelės, raištelius pritaikė, bet vaizdas jau ne tas buvo, bent jau man
QUOTE(eglekaz @ 2011 01 29, 22:26)
Labai dailutis megztinukas
QUOTE(Ievsius @ 2011 01 29, 15:09)
Pirmieji mano megzti batukai būsimai giminaitei.
labai gražūs batukai, o schemutę galima būtų, atsiprašau, jei pražioplinau, ir vėl kartojuosi
QUOTE(viola78 @ 2011 01 29, 23:43)
nežinau ar kad per maži jau mums buvo, ar modeliukas toks, mums krito nuo kojytės, viena mamytė atsimenu vietoj juostelės, raištelius pritaikė, bet vaizdas jau ne tas buvo, bent jau man
Dar ir nuo siūlų, mezgimo tankumo priklauso. Dukrytei buvau numezgusi dvi poras, tai iš tokių šiurkštokų vilnonių siūlų laikėsi geriau nei bet kokie kiti batukai, kojinytės , o iš sintetinių, papurusių - ant kojyčių beveik ir nepabūdavo.
Papildyta:
QUOTE(carnitaster @ 2011 01 30, 09:31)
o schemutę galima būtų, atsiprašau, jei pražioplinau, ir vėl kartojuosi
Prašom