Įkraunama...
Įkraunama...

Bakterijos ir kitos zarazos

QUOTE(stargazer @ 2010 12 09, 21:54)
hmz... kad as atsiminciau smile.gif gal azitrox.. zinau, kad antibiotikai. Geriau viena kapsule, o po savaites dar viena ir kartu su jomis mycomax (tikriausiai). Draugas tik viena tablete. Gali but, kad man tos chlamidijos jau uzsisenejusios buvo, nes kai eidavau tikrintis tai tik uzdegima pripaisydavo. Sugerus vaistus dar ilga laika pozymiai nesikeite, vienu metu buvo pozymiai dinge, paskui vel tas pats (issyros, niezejimas). Taip pat dariausi tepinelius, juose leukocitu vis virs normos rasdavo, tai zvakutes naudojau. ir va dabar po keturiu menesiu kazkur, niezejimas ir isskyros yra, o tepineliai geri. chlamidiju taip pat nerasta. Jas kartojausi po triju menesi nuo gydymo. Na nzn kame reikalas, o gal cia tyrimai klaidingai rodo... smile.gif O kokie pas tave simptomai? dar, man nugara skauda smile.gif zodziu, vaiksciojanti beda esu smile.gif)

Gal bandyk chlamidiju tyrima kartoti, nes man gydytojas sake, kad gali buti neteisingai paimamas tepinelis...ar kazkas panasaus g.gif
Atsakyti
Sveikos,
norėčiau prašyti konsultacijos 4u.gif
Visus šiuos zarazų tyrimus jūs darotės profilaktiškai, dėl to, kad nepastojate, ar yra kokių nors indikacijų? Vyrams, kaip suprantu, spermos pasėlio neužtenka? Andrologė apie kitus tyrimus neužsiminė, tik atsitiktinai forume perskaičiau, kad dar tokių reikėtų..
Kaip moterims pasireiškia tos ureaplazmos ir pan? Aš linkusi į pienliges ir vaginozes, išsigydau lomexin, macmiror ir kt, chlamidijų tyrimas darytas kažkada seniai, nebuvo, ar reikėtų tirtis tas plazmas? Ar į Visuomenės sveikatos centrą Kaune reikia siuntimo, norint atlikti šiuos tyrimus?
Ačiū
Papildyta:
Dar klausimas: ar reikia atskirų, tikslinių tyrimų? Jei paimtas tepinėlis ir ginekologė sako, kad "jokia bakterija neužaugo", tai dar nieko nereiškia?
Atsakyti
Sveikutes, kol sedejau pas gydytoja ir klausiausi, buvo viskas aisku, tik nuejau i vaistine su visais receptais, issigandau ir pasimeciau visiskai, kai pradejo dezutes man deliot ant prekystalio.
Nuo grybelio man paskyre dvejopus vaistus Doxycyclin STADA ir Supplin. kad Supplin reikia gerti abiems su vyru tai ta atsimenu puikiai, bet kaip su tuo Doxycyclin'u? man vienai ji vartot ar taip pat ir vyras turi vartoti? Visai as kaip i pusi atsitrenkus doh.gif
Atsakyti
Nuo grybelio Doxycilin paskyre? nesupratau... Argi nuo grybelio antibiotikus skiria? cia kazkaip keista...
Ka jum ten isvis nustate ir del ko gydyma skiria?

Mes Doxycilin gerem nuo clamidiju ir ureaplazmu g.gif

Dabar va vel geriam paskirtus antibiotikus, du kartus per diena clarithromycinum 500 mg. MAn labai bloga, pastoviai jauciu kartuma burnoj, atrodo kyla tie vaistai man, nors geriu visada gerai pavalgius, bet blogumas baisus, taip slykstu burnoj ir nieks nepadeda, o MB normaliai viskas.
Idomu kodel man cia taip... Dar liko dvi dienos pasikankinti ir baigsim vaistus. Idomu ar pades tik.. Gaila kad tyrimus galima tik po men darytis, o mes iskart po nauju isvaziuojam i NO dviem menesiams tai tik grize pasidarysim tyrimus..
Taip gaila nes laikas eina, o maziuko labai norim... doh.gif

Klausiau gines- ka daryti? ar galima planuot mazyli ar reikia laukti, nors jau atsibodo laukt, tiek ilgai cia vargstam, jau gera puse metu.. Tai sake gerai kad chlamidijas issigydem ir dar sake kad pati gamta pasirenka kada gali moteris pastoti o kada ne, tai sake galit bandyti, o grize butinai tyrimus kartoti.
Bet nezinau, man baisu, o vdrug pastociau neissigydzius pilnai??
(nors esme ta, kad MV rado ureaplazmu ir pavienes mikoplazmas, chlamidiju neberado, man clamidiju neberado ir eme paseli- is jo niekas neisaugo. Atsikrai nedariau ureaplazmu ir mikoplazmu, nes man paaiskino sesele kuri tyrimus ima, kad is to paselio turi isaugti jos jei bus..
gydytoja pamate mano rezultatus (kad niekas neisaugo, o pas vyra yra) tai sako kad tas paselis tipo ir negali rodyt ureaplazmu.. nors po to pamaste, kad gal cia kazkokiu spec. tyrimu ta paseli dare.. tai tada gal ir gali jis rodyti jei butu.
Nu zodziu, subalamutino mane visai, nebesupratau ar tyre man tas ureaplazmas ir mikoplazmas tuo paseliu ar ne. JEi tyre- tai nera, o jei netyre ir paselis net negali ju rodyti tai tada as nezinau ar ju turiu, gal ir turiu..

Kaip manot- paselis gali rodyt ureaplazmas ir mikoplazmas???

Nebera man jau nervu per tas visas zarazas, esu pasimetus, ar galim bandyt pastoti ar ne...

Papildyta:
QUOTE(KittyKitty @ 2010 12 14, 15:03)
Sveikos,
norėčiau prašyti konsultacijos 4u.gif
Visus šiuos zarazų tyrimus jūs darotės profilaktiškai, dėl to, kad nepastojate, ar yra kokių nors indikacijų?
Kaip  moterims pasireiškia tos ureaplazmos ir pan? Aš linkusi į pienliges ir vaginozes, išsigydau lomexin, macmiror ir kt, chlamidijų tyrimas darytas kažkada seniai, nebuvo, ar reikėtų tirtis tas plazmas? Ar į Visuomenės sveikatos centrą Kaune reikia siuntimo, norint atlikti šiuos tyrimus?
Ačiū
Papildyta:
Dar klausimas: ar reikia atskirų, tikslinių tyrimų? Jei paimtas tepinėlis ir ginekologė sako, kad "jokia bakterija neužaugo", tai dar nieko nereiškia?

Del tu chlamidiju tai mums jokiu pozymiu nebuvo, bet tiesiog viena diena paaiskejo, kad sena MV buvusioji drauge gydesi chlamidijas.... doh.gif tai realiai pagalvojom, kad jei ji buvo uzsikretusi tai MV taip pat galejo uzkresti.. Ir kagi, pasitikrinom. Rezultatai sukrete.
Chamidijos, ureaplazmos ir net mikoplazmos. Zodziu... doh.gif blink.gif
Is dalies gerai kad paaiskejo dar pries tai kai butumem bande pastoti, kas ten zino butu pavyke ar butume ilgai varge ir ieskoje priezasciu.

O ureaplazmos man pasireiske slapimo pusles uzdegimu.. vasaros metu..

Del to tepinelio ir auginamu bakteriju nieko nezinau, nes pati nesuprantu, pas mane ta pati situacija kad is paselio niekas neuzaugo, o ar tai reiskia kad niekuo nesergu..??? nezinau. Pas MV vel rado ureaplazmas ir mikoplazmas. Tai kaip tada pas mane paselyje jos neuzaugo? Gal net neaugina ju.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(semke @ 2010 12 15, 10:00)
Del to tepinelio ir auginamu bakteriju nieko nezinau, nes pati nesuprantu, pas mane ta pati situacija kad is paselio niekas neuzaugo, o ar tai reiskia kad niekuo nesergu..???

Kiek zinau, ima paprasciausia tepineli ir tiria ji ar nera ureaplazmos... Taip kad jei neisaugo - tai ir nera 4u.gif
Atsakyti
Nas as prasiau kad man paimtu paseli butent del tu ligu ir kad juo nustatytu kokiem vaistam jautrios tos zarazos.. O atsakyme- niekas neisaugo...

Gine sako kad turbut tuo paseliu niekas net nenustatinejo man tu ureaplazmu ir mikopl. Tai nieko nesuprantu, kodel sesele sake kitaip.
Labiau tikiu gydytoja nei sesele. g.gif Tai taip iseitu, kad manes net neistyre...

Endemike cia viskas buvo, sakau seselei, kad noriu pasidaryt chlamidiju tyrima, ureaplazmu, mikoplazmu, tepineli del uzdegimo ir paseli kad zinociau kokiem vaistam jautrios zarazos, o ta sako kad neapsimoka papildomai darytis ureaplazmu ir mikopl. tyrimo ir moket pinigus tipo is to paselio turetu jos isaugti jei yra, bet chlamidiju tyrima tai dare atskirai.
Pasimetus esu- tyrimus dariausi, sumokejau daug, o taip ir likau nesupratus...
Atsakyti
QUOTE(semke @ 2010 12 15, 21:00)
Nuo grybelio Doxycilin paskyre? nesupratau... Argi nuo grybelio antibiotikus skiria? cia kazkaip keista...
Ka jum ten isvis nustate ir del ko gydyma skiria?

Mes Doxycilin gerem nuo clamidiju ir ureaplazmu  g.gif

Dabar va vel geriam paskirtus antibiotikus, du kartus per diena clarithromycinum 500 mg. MAn labai bloga, pastoviai jauciu kartuma burnoj, atrodo kyla tie vaistai man, nors geriu visada gerai pavalgius, bet blogumas baisus, taip slykstu burnoj ir nieks nepadeda, o MB normaliai viskas.
Idomu kodel man cia taip... Dar liko dvi dienos pasikankinti ir baigsim vaistus. Idomu ar pades tik.. Gaila kad tyrimus galima tik po men darytis, o mes iskart po nauju isvaziuojam i NO dviem menesiams tai tik grize pasidarysim tyrimus..
Taip gaila nes laikas eina, o maziuko labai norim...  doh.gif

Klausiau gines- ka daryti? ar galima planuot mazyli  ar reikia laukti, nors jau atsibodo laukt, tiek ilgai cia vargstam, jau gera puse metu.. Tai sake gerai kad chlamidijas issigydem ir dar sake kad pati gamta pasirenka kada gali moteris pastoti o kada ne, tai sake galit bandyti, o grize butinai tyrimus kartoti.
Bet nezinau, man baisu, o vdrug pastociau neissigydzius pilnai??
(nors esme ta, kad MV rado ureaplazmu ir pavienes mikoplazmas, chlamidiju neberado, man clamidiju neberado ir eme paseli- is jo niekas neisaugo. Atsikrai nedariau ureaplazmu ir mikoplazmu, nes man paaiskino sesele kuri tyrimus ima, kad is to paselio turi isaugti jos jei bus..
gydytoja pamate mano rezultatus (kad niekas neisaugo, o pas vyra yra) tai sako kad tas paselis tipo ir negali rodyt ureaplazmu.. nors po to pamaste, kad gal cia kazkokiu spec. tyrimu ta paseli dare..  tai tada gal ir gali jis rodyti jei butu.
Nu zodziu, subalamutino mane visai, nebesupratau ar  tyre man tas ureaplazmas ir mikoplazmas  tuo paseliu ar ne. JEi tyre- tai nera, o jei netyre ir paselis net negali ju rodyti tai tada as nezinau ar ju turiu, gal ir turiu..

Kaip manot- paselis gali rodyt ureaplazmas ir mikoplazmas???

Nebera man jau nervu per tas visas zarazas, esu pasimetus, ar galim bandyt pastoti ar ne...

Papildyta:
Del tu chlamidiju tai mums jokiu pozymiu nebuvo, bet tiesiog viena diena paaiskejo, kad sena MV buvusioji drauge gydesi chlamidijas....  doh.gif  tai realiai pagalvojom, kad jei ji buvo uzsikretusi tai MV taip pat galejo uzkresti.. Ir kagi, pasitikrinom. Rezultatai sukrete.
Chamidijos, ureaplazmos ir net mikoplazmos. Zodziu...  doh.gif  blink.gif
Is dalies gerai kad paaiskejo dar pries tai kai butumem bande pastoti, kas ten zino butu pavyke ar butume ilgai varge ir ieskoje priezasciu.

Del to tepinelio ir auginamu bakteriju nieko nezinau, nes pati nesuprantu, pas mane ta pati situacija kad is paselio niekas neuzaugo, o ar tai reiskia kad niekuo nesergu..??? nezinau. Pas MV vel rado ureaplazmas ir mikoplazmas. Tai kaip tada pas mane paselyje jos neuzaugo? Gal net neaugina ju..  g.gif

jerguteliau doh.gif visai sutrikau, gydytoja man sake pavadinima, bet tie terminai man labai greit uzsimirsta, sake kad israsys antibjotiku ir viskas bus gerai, gal ten net ne grybelis, nebezinau unsure.gif Kadangi mes planuojam seimos pagausejima tai daromes tyrymus ir siandien su rezultatais keliavau pas savaja gine, vyro tyrymuose rasta nemazai liaukocitu, o manajam tepinelyje irgi buvo negerumu, tai sako, kad yra pas tave bus ir pas tavo vyra, gal todel ir leukocitu padaugeje pas ji. tai vat dabar ir suku galva del to Doxycilin, gerti abiems reikia ar man vienai, kiek suprantu tai turim gert abu, vienus kad abu gert vaistus turim, tai radau parasyta informaciniame lapelyje, o va kitame nieko nerandu parasyta doh.gif
grybelis man uzsiciklino nuo praeito karto, pries keleris metus kai pradejom draugaut buvo pas mus bedu, bet susigydem, dabar vel kazkokios zarazos lenda, net nesuprantu is kur? nejau reikia pradet itarinet, kad vyras i kitas ne tik paziuri biggrin.gif
Atsakyti
Doxycilinas yra antibiotikas ir gerem mes ji abu su vyru kartu... unsure.gif tai nezinau, jei jau nebesuprantat ka ta gine jums aiskino, gal vertetu nueit vel pas ja ar jei yra galimybe pasiskambint ir pasikausti?
Atsakyti
QUOTE(semke @ 2010 12 15, 21:00)

Papildyta:
Del tu chlamidiju tai mums jokiu pozymiu nebuvo, bet tiesiog viena diena paaiskejo, kad sena MV buvusioji drauge gydesi chlamidijas....  doh.gif  tai realiai pagalvojom, kad jei ji buvo uzsikretusi tai MV taip pat galejo uzkresti.. Ir kagi, pasitikrinom. Rezultatai sukrete.
Chamidijos, ureaplazmos ir net mikoplazmos. Zodziu...  doh.gif  blink.gif

Del to tepinelio ir auginamu bakteriju nieko nezinau, nes pati nesuprantu, pas mane ta pati situacija kad is paselio niekas neuzaugo, o ar tai reiskia kad niekuo nesergu..??? nezinau. Pas MV vel rado ureaplazmas ir mikoplazmas. Tai kaip tada pas mane paselyje jos neuzaugo? Gal net neaugina ju..  g.gif

g.gif suprantu, kad nieko nesuprantu...ar turėjo išaugti,ar neturėjo..ar turi jų specialiai ieškoti.. Ir dar klausimas: jos "iš lubų" gali atsirasti? Kažkada mano vyrui darytas tas nemalonus tyrimas, niekas neišaugo, man chlamidijos irgi žiūrėtos, kitų partnerių neturėjom, bet galima ir ne lytiniu keliu užsikrėsti, ar ne? Nes visokios garndnerelos tai atsiranda iš kažkur..
Atsakyti
QUOTE(semke @ 2010 12 06, 17:09)
Mergaites, sakykit, kaip taip gali buti, cia mes va gydemes gydemes (jau rasiau anksciau kaip)  ir rasiau kad vyrui vel rado ureaplazma ir mikoplazma (pavienes) o chlamidiju neberado. Man siandien atejo paselio rezultatais, ten parasyta kad mikrobu augimo nerasta...
Tai negi man nerado nei ureapl, nei mikopl? Kazkaip netikiu, su vyru nesisaugojom po vaistu gerimo tai kaip jam yra o man nera? nesamone man regis? gal blogai paeme tepineli ar kaip?

Buvot kas susidures su tuo?
Gal man kartot tyrimus, tik jau ne tepineli o atskirai- ureapl ir mikopl.?
Skambinsiuos gydytojai kad priimtu mane..
Bet labai idomi ir jusu nuomone...

Sveikute, pagal mane paselis neaptinka ureaplasmu ir mikoplasmu, reikia darytis atskira tyrima, tiksliausias yra PGR metodu, endemik uz abu sumokesi 120lt, taip pat ten yra, kad is tepinelio situ (myco. ir ureapl.) iesko, bet cia visiskai netikslus tyrimas, jis dvigubai pigiau akinuoja. As dariausi, bet nerado. Bet beda turiu: issyros ir niezejimas.
Papildyta:
QUOTE(Zubriuka @ 2010 12 15, 21:28)
Kiek zinau, ima paprasciausia tepineli ir tiria ji ar nera ureaplazmos... Taip kad jei neisaugo - tai ir nera  4u.gif

man atrodo, kad cia skirtingi dalykai smile.gif pvz is paprasto tepinelio matosi: leukocitai, mikroflora, gardanelos, trichomonos, grybai, gonokokai. Paselis visai kas kita.... ten gal streptokokain ir kt... tiksliai nezinau. Toliau eina visai tyrimai kaip chlamidijos, mycoplasmos ir ttt. smile.gif
Atsakyti
Bliamba, tai kai teks kartoti tyrimus tai darysiu atskirai kiekviena o ne tuos nesamones paselius, pinigu ismetimas ir nieko man neparode, nors tipo turejo parodyti pagal ta sesele doh.gif ..

O tai sakot is tepinelio gali buti netikslus tas chlamidiju tyrimas? nu velniava, tai mes abu daremes si karta is tepinelio ir abiems nerado.. tai labai apsidziaugiau kad tikrai issigydem, o va dabar kirbes man sirdy kad nieks neaisku...

Ot tai sudas, nebera man jau nervu zinokit... doh.gif verysad.gif ir liudna jau labai... nes vakar suzinojau, kad mano jau dvi drauges nescios po antra karta, tai taip sirdele suspaude... verysad.gif negrazu sakyt, bet is pavydo turbut... O mes dar nei vieno neturim ir planuot negalim per tas zarazas... verysad.gif
Atsakyti
Sveikos,

Norejau paklaust ar yra cia megaiciu, kurios kovotu su bakterine vaginoze?

jau uzkniso negyvai.. turbut jau esu isbandzius visus vaistus...kazkuriam laikui padeda, bet po kurio laiko vel islenda...

buvo rade ureaplazmu pas mane, tai su vyru isgerem antibu doze ir issigydem (daremes abu tyrima tai ju jau nerado). Po to geriau ir nuo BV vaistus...irgi viskas gerai su tepineliu...bet va po intensiviu ND vel ji islindo sad.gif(

Ginius israse Clion 100, o dabar pas mane antroji ciklo dalis..kazkaip baugu man juos vartoti (o gal busiu pastojus, nes labai stengemis si menesi). Na bet raminu save jog ginius zino ka paskyre (su juo stebejom folikula ir gaudem ovuliacija).

ir is vis ar galima su BV pastot?

aciu uz nuomone!
Atsakyti