O skalbiat 60 laipsnių temperatūroje? Ir kokius miltelius naudojat?
Sveikos. Skaitau ir žaviuosi. Na dabar bėdų dėl niežėjimo neturiu, bet kad būčiau sugalvojus siūtis įklotėlius, kai jų buvo. Kiek nervų ir sveikatos būčiau sutaupius. Tikrai turėtų būti patogu. Jau gundausi siūtis, tik kad nesu stipri siuvėja.
Klausimas: Kiek ir kokios medžiagos sluoksnių turi būti? Tas pulas tai čia kaip seilinukuose medžiaga neperšlampama būna? Ar ta bambukinė medžiaga būtina? Kaip spaudes reikia pritvirtint?
Klausimas: Kiek ir kokios medžiagos sluoksnių turi būti? Tas pulas tai čia kaip seilinukuose medžiaga neperšlampama būna? Ar ta bambukinė medžiaga būtina? Kaip spaudes reikia pritvirtint?
QUOTE(vaida009 @ 2011 01 23, 21:21)
Sveikos. Skaitau ir žaviuosi. Na dabar bėdų dėl niežėjimo neturiu, bet kad būčiau sugalvojus siūtis įklotėlius, kai jų buvo. Kiek nervų ir sveikatos būčiau sutaupius. Tikrai turėtų būti patogu. Jau gundausi siūtis, tik kad nesu stipri siuvėja.
Mano situacija irgi panaši, siuvimas nėra mano stiprioji pusė Pirktiniai gana brangūs, nors jau įmanoma rasti tokių, kokių reiktų ir Lietuvos interneto parduotuvėse (buvo pamenu parodytas puslapis, kuriame prekiaujama vienos mamytės siūtais įklotais, bet jie ten berods tik iš flanelės buvo, be pulo, tokie plonyčiai pasirodė, man tokių tikrai neužtektų). O neseniai pagūglinau ir radau pirkti su pulu, tinkamo ilgio, bet tikrai nepigus variantas, nes reiktų daugiau tų įklotų. tokie
Spaudės kaip supratau tvirtinamos tokiomis replėmis, tai jei nori siūtis, reiktų ir jas įsigyt turbūt, tiesa jų kainos nežinau, ir dar reik mokėt jomis naudotis Nors šitie kiek matau yra be spaudžių, o su lipdukais gal.
Žodžiu išvada yra tokia, reik įgudusios siuvėjos su replėmis , kuri galėtų pasiūti didesnį kiekį įklotų kiek pigiau, jei kas siuvate, atsiliepkit. Manau, kad gal ne man vienai aktualu
Sveikos Pasiskai2iau pas jus - na, apie daugkartinius įklotus ir sauskelnes jau ne pirmą dieną apsišvietinėju - ir iš kažkokio taupumo, ekologiškumo, smalsumo ar šiaip kokio "-umo" nusprendžiau, kad reikalas vertas išbandyt. Dabar esu , tai mm nėra, bet jos bus vistiek paskui, tai dabar pasigaminus kokius plonesnius ir mažesnius galima būtų naudoti kaip kasdienius, o vėliau jie būtų skirti mm pabaigai, kai jau tik šiek tiek teplioja
Užsegimui galvoju naudoti lipukus arba tas paprastas prisiuvamas spaudes. Kaip tik turiu namie keletą, tai porai įklotukų užteks, o paskui jau, jei gerai pavyks, reikės dasipirkt.
Oho, tikrai nesitikėjau, kad jų toooooooookia kaina... Na, atperka tas paskui, kad jie daugkartiniai gal, bet jei nori nusipirkt, kad išbandyt, ar tau šitaip tinka...
Užsegimui galvoju naudoti lipukus arba tas paprastas prisiuvamas spaudes. Kaip tik turiu namie keletą, tai porai įklotukų užteks, o paskui jau, jei gerai pavyks, reikės dasipirkt.
QUOTE(Ayaan @ 2011 01 25, 01:37)
O neseniai pagūglinau ir radau pirkti su pulu, tinkamo ilgio, bet tikrai nepigus variantas, nes reiktų daugiau tų įklotų. tokie
Oho, tikrai nesitikėjau, kad jų toooooooookia kaina... Na, atperka tas paskui, kad jie daugkartiniai gal, bet jei nori nusipirkt, kad išbandyt, ar tau šitaip tinka...
sveikos, as irgi siuvausi daugkartinius kasdieninius iklotus, is pradziu pabandymui dariau is paklodes o i vidu dejau 4 sluoksniu idekla is senos maikutes, o uzsegima dariau su sagute. nei trukde, nei ka, siaip labai faini buvo, tai kitus siuvausi is flaneles. labai rekomenduoju toms, kurios dar neisbande beje, neturiu jokiu problemu del nuslydimo, tiesiog kiekvienakart maunantis kelnaites pasitvarkau kad butu vietoje
Merginos, o i iklotus kalat tas pacias 20 dydzio spaudes, ar mazesnes? Netrukdo, nesijaucia?
Vis galvoju siuti ar nesiuti? Ar uzteks tik sauskelniu pazaidimui
QUOTE(gitulia @ 2011 01 30, 22:31)
Merginos, o i iklotus kalat tas pacias 20 dydzio spaudes, ar mazesnes? Netrukdo, nesijaucia?
aš 20sukaliau viskas čiki, labiau jausdavosi tas čežantis plastikinis pampersas nei medžiaginis įklotėlis ir viena spaudė
QUOTE(meduolia @ 2011 01 30, 22:54)
aš 20sukaliau viskas čiki, labiau jausdavosi tas čežantis plastikinis pampersas nei medžiaginis įklotėlis ir viena spaudė
Aisku, turesim omenyje, kai ispresim dilema buti ar nebuti
sveikos
galų gale ir aš prisiruošiau
va, rodausi, ko prigaminau, dabar lauksiu kito mėnesio mmm, kad išsibandyt galėčiau
liko medžiagų likučių nuo daukartinių sauskelnyčių, tai viduj ir kanapės, ir froto, ir flanelės yra, kaip kokioj apačia iš PUL'o. Nelabai man mašina su PUL'u draugauja, tai radau išeitį - apkantavau su juostele
galų gale ir aš prisiruošiau
va, rodausi, ko prigaminau, dabar lauksiu kito mėnesio mmm, kad išsibandyt galėčiau
liko medžiagų likučių nuo daukartinių sauskelnyčių, tai viduj ir kanapės, ir froto, ir flanelės yra, kaip kokioj apačia iš PUL'o. Nelabai man mašina su PUL'u draugauja, tai radau išeitį - apkantavau su juostele
gruodinuke, nu grazu ir spalvota
O jus i sparnelius tiek pat medziagos sluoksniu siunat kaip ir i pati iklota ar maziau? Kaip sluoksniuojat papasakokit? Ar sparneliams uztenka pvz. PUL ir 1 sluoksnio flaneles, o i ikloto viduri dar koki bambuko sluoksni ar du isiut? ar kitaip siunas?
O jus i sparnelius tiek pat medziagos sluoksniu siunat kaip ir i pati iklota ar maziau? Kaip sluoksniuojat papasakokit? Ar sparneliams uztenka pvz. PUL ir 1 sluoksnio flaneles, o i ikloto viduri dar koki bambuko sluoksni ar du isiut? ar kitaip siunas?