Ir man atrodo pats laikas pradėti gyventi ekonomiškai ir su ekologija tai visai nesusiję
Turiu visokių atraižų, nuskalbtų maikučių, rankšluosčių, dar galvoju į vidinį sluoksnį kokį vilnos gabalą įsimesiu ir bus viskas ok Gaila neturiu to neperšlampančio PUL ar kaip ten vadinasi, bet ką nors sumąstysiu
Nu kur jau nesusiję , o antrinių žaliavų panaudojimas jūsų atveju? Kad ir iš naujai priktų audinių vistiek tai susiję, nes nemesite į šiukšlynus ir nepirksite parduotuvėse kas mėnesį vienkartinių įklotų
O vietoje pul'o, galima nusipirkti kokią impregnuotą medvilnę - ji keletą kartų pigesnė už pul'ą.
Man įklotai turi būti ploni, kitaip jaučiu siaubingą dikomfortą. Nežinau kaip jums, bet siūlyčiau per daug sluoksnių neprisluoksniuoti, o vilną rinktis kokią itin ploną ir gerai suveltą. ( kokį ne itin sotrą megztinį karštai išskalbti) O to neperšlampančio sluoknsio tai tikrai norisi bent jau dėl " šventos ramybės". Nes menkas malonumas vaikštinėti ir jaudintis ar ne peršlapo kiaurai.
O vietoje pul'o, galima nusipirkti kokią impregnuotą medvilnę - ji keletą kartų pigesnė už pul'ą.
Man įklotai turi būti ploni, kitaip jaučiu siaubingą dikomfortą. Nežinau kaip jums, bet siūlyčiau per daug sluoksnių neprisluoksniuoti, o vilną rinktis kokią itin ploną ir gerai suveltą. ( kokį ne itin sotrą megztinį karštai išskalbti) O to neperšlampančio sluoknsio tai tikrai norisi bent jau dėl " šventos ramybės". Nes menkas malonumas vaikštinėti ir jaudintis ar ne peršlapo kiaurai.
Man, NAJA, tai labiau su ekonomiškumu susiję Juolab, kad dabar parduotuvėse tiek visko yra ir dar net parašyta, kad ekologiška, o tai šiuo metu labai madinga
Ačiū labai už patarimą naudoti impregnuotą medvilnę, įlindus į visagalį internetą sužinojau, kad ir aš galiu būti "madinga" ir impregnuotis audinį ekologiškai bičių vašku. Reikės pabandyti ar pasiteisins.
Čia nuorodėlė, gal dar kuri mamytė norės būti eko http://organinemedvi...namu-salygomis/
Ačiū labai už patarimą naudoti impregnuotą medvilnę, įlindus į visagalį internetą sužinojau, kad ir aš galiu būti "madinga" ir impregnuotis audinį ekologiškai bičių vašku. Reikės pabandyti ar pasiteisins.
Čia nuorodėlė, gal dar kuri mamytė norės būti eko http://organinemedvi...namu-salygomis/
QUOTE(Eski @ 2011 09 13, 20:08)
Man, NAJA, tai labiau su ekonomiškumu susiję Juolab, kad dabar parduotuvėse tiek visko yra ir dar net parašyta, kad ekologiška, o tai šiuo metu labai madinga
nu nuostabu, kokiu ideju galima prisigaudyti internete, o su bendraminciu pagalba uztenka tik cia zvilgtelt! Jega, bent zinosiu kad taip galima
QUOTE(Eski @ 2011 09 13, 12:48)
Ir man atrodo pats laikas pradėti gyventi ekonomiškai ir su ekologija tai visai nesusiję
as manau - net labai susije. as per viena menesiniu cikla sunaudodavau apie pakeli paketu, juos mesdavau ir tersdavau aplika dabar jau senokai gyvenu taip ir nesuvokiu, kai galeciau kitaip
be to, nezinau ar sutapimas, ar is tikro - pakito kiekis esu labai patenkinta
ir visom linkiu toki dalyka naudot
QUOTE(Eski @ 2011 09 13, 20:08)
Šauni idėja su vašku Tik man ji atrodo netinkama įklotams, nes juos skalbiu karštai ir džiovinu džiovyklėje ( ne labai eko ania ? ) taip pat karštai, o ir nešlampantis sluoksnis tiek mano įklotuose tiek vaiko sauskelnėse yra vidinis. Jį pakartotinai impregnuoti neišeis.
Plius kaip paskui pakartotinai impregnuoti jau susiūto įkloto tik vieną sluoksnį. Čia gal labiau tinkantis būdas kokiems sulankstomiems, nesiūtiems įklotams, kuriuos gali po panaudojimo išlanksyti ir išskalbus atskirą sluoksnį impregnuoti ir vėl susilankstyti.
Nu bet smagus būdas vistiek, manau kažkame kitame galima bus panaudoti. Ačiū labai už nuorodą, būtinai pasinaudosiu.
O jei jau kalbėti apie tai, kad eko dabar madinga, tai aš esu absoliučiai už būtent tokios mados sekimą UŽ madą auginti vaikus ir patiems augti sveikais, UŽ madą sveikai maitintis, UŽ madą mesti rūkyti
Tik, kaip ir visur, reikia mokėti atsirinkti, kas tikrai tikra, o kas peršama tik naudojantis skambiais žodžiais .
QUOTE(NAJA @ 2011 09 14, 13:04)
O jei jau kalbėti apie tai, kad eko dabar madinga, tai aš esu absoliučiai už būtent tokios mados sekimą UŽ madą auginti vaikus ir patiems augti sveikais, UŽ madą sveikai maitintis, UŽ madą mesti rūkyti
Tik, kaip ir visur, reikia mokėti atsirinkti, kas tikrai tikra, o kas peršama tik naudojantis skambiais žodžiais .
labai grazai parasiai super
Smagu, kad temelė vel atgijo
Sakykite, ar pačios siūnatės ar jau perkatės pagamintus?
jei siūnatės, įmeskite nuotraukyčių...
Beje, kiek ilgai toks įklotas nepraranda savo prekinės išvaizdos?
Sakykite, ar pačios siūnatės ar jau perkatės pagamintus?
jei siūnatės, įmeskite nuotraukyčių...
Beje, kiek ilgai toks įklotas nepraranda savo prekinės išvaizdos?
Oi kaip faina, kad yra bendraminčių!!!!
Aš tai kai pirmą kartą sužinojau apie tokį dalyką, tai pasibaisėjau, prisiminiau tarybinius laikus, tai mamos merliukus skalbdavo....
Na bet dėl įdomumo nuėjau į vienas dirbtuvėles, kur mamos pačios prisisiumo sau įklotukų. Tai aš pradėjau nuo to, kad pasiuvau tokių plonų kasdieninių tipo kai teplioja nedaug. Ir kaip patiko
Labiausiai tai, kad nieko visai nejauti, nu visai nieko - kaip su kelnaitėm
Tada jau pati namie šleivai kreivai prisisiuvau ir mėnesinių dienom ir dabar tik taip ir gyvenu.
Kam labai įdomu pačiom siuti, tai ateikit į dirbtuvėles. Vėl bus kaip ir aš buvau Prieraišiosios tėvystės centre spalio mėnesį.
Kai dabar prisimenu tą plastmasę tarp kojų .... fui.
Tiesa mano įklotukai bordiniai, vyšniniai ir gelėti, tai prekinės išvaizdos neprarado visai.
Aš tai kai pirmą kartą sužinojau apie tokį dalyką, tai pasibaisėjau, prisiminiau tarybinius laikus, tai mamos merliukus skalbdavo....
Na bet dėl įdomumo nuėjau į vienas dirbtuvėles, kur mamos pačios prisisiumo sau įklotukų. Tai aš pradėjau nuo to, kad pasiuvau tokių plonų kasdieninių tipo kai teplioja nedaug. Ir kaip patiko
Labiausiai tai, kad nieko visai nejauti, nu visai nieko - kaip su kelnaitėm
Tada jau pati namie šleivai kreivai prisisiuvau ir mėnesinių dienom ir dabar tik taip ir gyvenu.
Kam labai įdomu pačiom siuti, tai ateikit į dirbtuvėles. Vėl bus kaip ir aš buvau Prieraišiosios tėvystės centre spalio mėnesį.
Kai dabar prisimenu tą plastmasę tarp kojų .... fui.
Tiesa mano įklotukai bordiniai, vyšniniai ir gelėti, tai prekinės išvaizdos neprarado visai.
QUOTE(Mėnulytė @ 2011 10 01, 21:44)
Na bet dėl įdomumo nuėjau į vienas dirbtuvėles, kur mamos pačios prisisiumo sau įklotukų. tėvystės centre spalio mėnesį.
ir as ten prisisiuvau gal kartu siuvom, bet nezinau, kas tu
siaip ar taip, labai faina, prisisiuvau daug ir as ir dabar kitaip net neisivaizduoju, reiks nufotkint kazkaip
QUOTE(JulieTa @ 2011 10 02, 14:06)
ir as ten prisisiuvau gal kartu siuvom, bet nezinau, kas tu
siaip ar taip, labai faina, prisisiuvau daug ir as ir dabar kitaip net neisivaizduoju, reiks nufotkint kazkaip
Jau ir aš gundausi į tuos kursus užsirašyt Tikrai, moterys, nufotkinkint tai, ką turite, ir dydžius parašykite - įdomu padiskutuot ir apie tai...