Akinius pradejau nesiot dar mokykloj - pradzioj dedavausi tik "ekstra" atvejais - nuo lentos kazka reikdavo izlibint, tv namie ziuredavau. I diskanas eidavom su drauge, tai ji man duodavo special zenklus, su kokiu bicu eit pasokt, nes as negaledavau objektyviai ivertint, kaip jis atrodo (minusas jau buvo -4)
. Studijuodama isigijau linzes, tai kai isidejau, tai pasaulis nusvito kitom spalvom, nors namuose butinai issiimdavau. Dabar daugiausia vaikstau su akiniais, tik retkarciais isidedu linzes - kazkaip man su jom dziusta akys, daznai atsiranda diskomfortas. Mano trumparegyste jau siekia kazkur -7 abiem akim, tai kiekviena ryta pradedu akiniu paieska apgraibomis ant prie lovos esancio staliuko...
Su akiniais jauciuosi nepatenkinta savim, negrazi, nepaisant to, tinka man akiniai ar ne. Todel akiniuose izvelgiu tik minusus: nesiojant akinius, akys atrodo vizualiai mazesnes, nesimato ju tikrojo grozio, todel butinas ryskesnis makiazas, kuri taip tingisi darytis kasdien, akiniai rasoja, vasara tos vietos, kuriomis remiasi akiniai prie odos, prakaituoja, zmogus su akiniais atrodo rimtesnis, kartais ir liudnesnis, piktesnis, grieztesnis (cia pagal save sprendziu), jau nekalbant apie visas islaidas akiniams - keiciasi mados, tinkantys ir patinkantys remeliai daznai yra brangus, kuo didesne trumparegyste, tuo brangesni stiklai, jau nekalbant apie akiniu taikyma, derinima prie papuosalu, rubu; be to, zmoniems, kuriems akiniai reikalingi kasdieniniam nesiojimui, jie salyginai greit devisi, atsibosta ir t.t.
Manau, kad apie akiniu pliusus/minusus daugiau diskutuoja tie, kuriu trumparegyste labai nedidele, kurie gali issiversti be akiniu kasdieninese situacijose, kuriems akiniai yra daugiau stiliaus elementas negu butinybe. Siaip as akiniuose praktiskai neizvelgiu jokiu pliusu, deja
Beje, norejau paklaust trumparegiu, kurios stipriai neprimato, ka darot eidamos i pirti/baseina - einat apgraibomis, ar rizikuojat detis linzes/akinius? Vis ruosiuos eit, bet nedristu kazkaip, vyras zada pasefuot mane, bet nedrasu eit stipriai nedamatant pvz i kokias Oazes vandens pramogas