Įkraunama...
Įkraunama...

Akiniuotės:)

Borzika, lęšio dydis labai svarbu. Jei norite, kad kraštas būtų kuo plonesnis, reikia, kad lęšio nusipjautų kuo daugiau. Stambiuose gi rėmuose, lęšio daug ir jo kraštas matosi visame (ne)gražume. Arba didelis lęšis, bet maksimalus ploninimas. Tada gražu, bet brangu.
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2013 10 12, 11:29)
Jei nešiojote silikoninus kontaktinius lęšius, tai akinių stiprumas turėtų būti toks pat, kaip lęšių. Klausimas, ar ir tie -2,25 jums ne per stiprūs.
Akinių lęšių forma - iš stambesnių, todėl iškraipymai šonuose ir apačioje tikrai galimi.
Jūsų trumparegystė dar skaitoma silpna, t.y. I laipsnio.
nu taip, rodos, silikoninius. va šituos vartotojo įkelta nuotrauka nešioju.
na, mano regėjimas pagal kompo rodmenis yra čieli -3. bet aš nepageidavau stipresnių, nei kad kontaktiniai lęšiai, gerai jaučiuosi ir su tokiu stiprumu.
na va, dėl iškraipymų paaiškėjo. jei sakot, normalu, tai tiek to.
bet ką daryt dėl to vaizdo mažinimo? eit aiškintis? unsure.gif
aš jau beveik nebepasitikiu jų meistrais, bijau, kad perdarę geriau nepadarys.
ar galiu reikalaut pinigų grąžinimo ir eit į kitą optiką, kad įdėtų stiklus į mano rėmus? :hm
QUOTE(anastazas @ 2013 10 12, 11:32)
Minusas tikrai nedidelis. Mano minusas irgi perpus didesnis, jokio mažinimo  :sutinku Kiek per savo visą gyvenimą yra darę akinių ir su cilindrais, ir be cilindrų, neplonintų ir plonintų lęšių įvairios formos rėmuose, niekada jokio mažinimo nebuvo  rolleyes.gif
et... :oh
Atsakyti
Jicky, kontaktinius nešiojote nuolat? Akinius po ilgos pertraukos įsigijote tik dabar? Jei taip, tai visi tie pojūčiai yra normalu. Gal paguos, kad tai laikina, akys adaptuosis. Dar tuos akinius nuneščiau į kokią kitą optiką, kad patikrintų, ar tikrai viskas tiksliai pagaminta.
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2013 10 12, 12:58)
Jicky, kontaktinius nešiojote nuolat? Akinius po ilgos pertraukos įsigijote tik dabar?
būtent taip ir yra. kelis metus be pertraukos kasdien nešioju KL. turimi akiniai jau silpnoki buvo, tai ir nenešiojau. po ilgos pertraukos pasidariau akinius ir va doh.gif
tikrai eisiu į kitą optiką, kaip tik sūnų reikia nuvest pas gydytoją, paprašysiu, kad patartų.
QUOTE(Borzika @ 2013 10 12, 13:13)
Tai va - būdavo kažkoks vaizdo skirtumas, nepatogumas akims pereinant nuo KL prie akinių. Bet, kiek pamenu, tai trukdavo labai trumpai (max iki kelių min) ir tokio didelio diskomforto, kaip kad jums, nebuvo (na, kad net pykintų).
man tikrai kitaip sad.gif vakar visą dieną darbe sąžiningai išbuvau - atėjus namo pirma mintis buvo nusiimt greičiau ir kontaktinius lęšius įsidėt. šiandien porą valandų tik ištempiau su akiniais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jicky: 12 spalio 2013 - 17:13
[quote=tati,2013 10 11, 09:33]
be akinių vaikštant kaip tik turėtų akys silpti g.gif


Pasiginčyčiau, nėra taip vienareikšmiška
Atsakyti
Sveikos, tikiuosi priimsite mane į savo būrį smile.gif
Taigi susidūriau su situacija, kad visad kiek pamenu mano akinių lešių ašis būdavo Dešinė 90, o Kairė 95, kadangi mano Viena akis žvairuoja tai kažkaip į tai nekreipiau dėmesio, šiandien grįžau iš daktarės ir namie sulyginau naują receptą su senesniais ir žiūriu, kad šį kartą abiejų akių ašys 95 nurodytos, tad ar čia pas mane abi akys žvairuoti pradėjo doh.gif , ar ašis kažką tai kitą parodo? Kažkaip dabar abejoju ar man su tokiu receptu eiti naujų akinių darytis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dreamless @ 2013 11 14, 19:10)
Taigi susidūriau su situacija
Aš dar nueičiau su tuo receptu pas kitą okulistą. Geriau kelis kartus įsitikinti, išklausyti kitų specealistų nuomonių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dreamless @ 2013 11 14, 19:10)
Sveikos, tikiuosi priimsite mane  į savo būrį smile.gif
Taigi susidūriau su situacija, kad visad kiek pamenu mano akinių lešių ašis būdavo Dešinė 90, o Kairė 95, kadangi mano Viena akis žvairuoja tai kažkaip į tai nekreipiau dėmesio, šiandien grįžau iš daktarės ir namie sulyginau naują receptą su senesniais ir žiūriu, kad šį kartą abiejų akių ašys 95 nurodytos, tad ar čia pas mane abi akys žvairuoti pradėjo  doh.gif , ar ašis kažką tai kitą parodo? Kažkaip dabar abejoju ar man su tokiu receptu eiti naujų akinių darytis  doh.gif

Cilindriniais lęšiais koreguojamas akies astigmatizmas, o ne žvairumas. Ašies nuokrypis 5 laipsniais, neturėtų įtakoti matymo, bet, būna visaip, ypač, jei cilindrinės dioptrijos nemažos.
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2013 11 15, 12:13)
Cilindriniais lęšiais koreguojamas akies astigmatizmas, o ne žvairumas. Ašies nuokrypis 5 laipsniais, neturėtų įtakoti matymo, bet, būna visaip, ypač, jei cilindrinės dioptrijos nemažos.


Ačiū, gal tada tokia ašis nurodyta, nes akiniai silpnesni negu seniau nešiojau g.gif
Atsakyti
Gal kas turite knyga "Kvailio patirtis, arba kelias į praregėjimą. Kaip atsikratyti akinių" Norbekovo ir galetumet pasidalint? smile.gif pm
Atsakyti
Gal galėtumėt patarti optiką Vilniuje, kur būtų tikrai platus akinių pasirinkimas? Ieškau platesnių akinių ir susiduriu su problema, kad dažnai išvis neturi ką pasiūlyti arba vos vieną kitą modelį. Ačiū.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ayaan: 19 lapkričio 2013 - 19:43
QUOTE(Ayaan @ 2013 11 19, 19:41)
Gal galėtumėt patarti optiką Vilniuje, kur būtų tikrai platus akinių pasirinkimas? Ieškau platesnių akinių ir susiduriu su problema, kad dažnai išvis neturi ką pasiūlyti arba vos vieną kitą modelį. Ačiū.

Pagal mane, plačiausias pasirinkimas buvo Fielmann prie žaliojo tilto, ten akinius galiausiai ir nusipirkau.
Atsakyti