QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2013 02 07, 19:25)
0.25 stiprumo svyravimas yra normalus. Dazniausiai rytais bus mazesnis minusas, vakare atitinkamai didesnis. Mano regejimas visada po ssijos budavo 0.25,o kartaisir 0.5 blogesnis nei iprastai, bet pokeliu savaiciu grizdavo i pradine bukle (turiu pabrezti, kad mano minusas beveik keturis kartus didesnis nei jusu). Tai galbut ir jus tikrinote regejima skirtingu paros metu, arba tiesiog pirma karta buvote neissimiegojusi, po itemptos dienos, susijaudinusi ir pan.
Kas del to, kad tarp akiu yra 0.25 skirtumas taip pat nera nieko neiprasto. Kaip tik sakyciau labai svarbu atsizvelgti i ta skirtuma. Kazkada atsimenu vienoje optikoje pasake, kad su mano minusu tas 0.25 skirtumas visiskai nesijaus ir pasiule vienodo stiprumo akinius ir lesius (nesioju priklausomai nuo poreikiu ir nuotaikos arba viena arba kita). Ir ka gi, teko kankintis del to, atsirado galvos skausmai, svaigimas, silpnumas, pykinimas ir pan. kol galiausiai nuejau pas normaliai gydytoja, kuri is karto suprato kame beda (nors siaip maciau viska normaliai tiek su akiniais tiek su lesiais).
Kas del to, kad tarp akiu yra 0.25 skirtumas taip pat nera nieko neiprasto. Kaip tik sakyciau labai svarbu atsizvelgti i ta skirtuma. Kazkada atsimenu vienoje optikoje pasake, kad su mano minusu tas 0.25 skirtumas visiskai nesijaus ir pasiule vienodo stiprumo akinius ir lesius (nesioju priklausomai nuo poreikiu ir nuotaikos arba viena arba kita). Ir ka gi, teko kankintis del to, atsirado galvos skausmai, svaigimas, silpnumas, pykinimas ir pan. kol galiausiai nuejau pas normaliai gydytoja, kuri is karto suprato kame beda (nors siaip maciau viska normaliai tiek su akiniais tiek su lesiais).
Ačiū už išsamų paaiškinimą.
Dar galiu pasakyti, kad kai man uždėjo akinius D ir K -1,5 ir kai žiūrėjau žemyn į laiptus, man jie vingiavo, nors žiūrint į užrašus mačiau nepriekaištingai. Man profesorė atsakė, kad vingiavimas yra normalu, kad priprasiu. Kadangi neturiu praktikos, nieko tame nesuprantu, nežinau kaip vertinti tokius teiginius. Iš jūsų supratau, kad su tokiais akiniais ilgainiui prasidėtų galvos skausmai ir t.t. ir man tektų vėl eiti ir mokėti 150 LT už tai, kad juos pakeistų. Ko ne biznis :-)
O gal galėtumėte pakomentuoti ašių skirtumus. Kodėl jie taip skiriasi?