QUOTE(*Amberr* @ 2011 03 16, 23:04)
O as pries 2 metelius uzsisakinejau akinukus
Fielmane ir man okuliste pasiule paprastus akinukus,kuriu stiklas bus su daline apsauga nuo saules(nezinau kaip tiksliai paaiskinti,na bet ji sake,kad jie apsaugos nuo UV ir ''prigesins''saule kai ji smarkiai kaitins,na tipo vos bus ne efektas kaip tamsintu akiniu,nors stiklai sviesus
)As aisku sutikau
Kadangi juos uzsisakinejau anksti pavasari,saule tik vos vos tesvysteledavo,tai nebuvo man kaip palyginti to,ar jie ten man ta saule kazkiek spolina ar ne
Kadangi akinukus nesioju ne visada,tai kazkaip nekreipdavau i tai demesio,nors kartais sau kaldavau i galva,
kad jogi rimtai jie man ta saule prigesina Dabar galvoju ar mane ten optikoj isdure ar rimtai buna tokiu paprastu akiniu stiklu su tokiais nematomais efektais?
Manau, kad neišdūrė. Na, gal pagražino tiesą
Stebuklingo efekto nėra, bet apskritai, net paprasti akiniai jau truputį apsaugo nuo UV, o su antirefleksu ir dar ten kažkokia danga (nepamenu), efektas dar didesnis. Bet, aišku, nebus tas pats, kaip akiniai nuo saulės
Mano draugė dirba optikoje, tai nuramino mane, jog ir paprasti akiniai jau blokuoja spindulius. Aš dažniausiai akinius nuo saulės nešioju tada, kai įsidedu lęšius, bet mano jautrios akys, tad nuolat lęšių negaliu dėvėti. Tuomet tiesiog einu per miestą su akiniais nuo saulės (dar visai žabala nesu
), o patalpoje dedu juos į dėklą ir išsitraukiu su dioptrijom.
Prieš keletą metų buvau užsisakius akinius nuo saulės su dioptrijom, bet nelabai pasiteisino, nes: 1) gražiems, įdomiems, nestandartiniams rėmams praktiškai nepritaikysi tamsių lęšių su dioptrijomis; 2) ganėtinai brangu, nes moki už akinius nuo saulės pilną jų kainą + lęšių keitimo kaina; 3) į paprastus rėmus galima dėti tamsintus lęšius su dioptrijom, bet man tada negražu (aišku, esmė ne grožyje, o sveikatoje, bet norisi ir grožio
)
"Chameleonus" nešioja mano tėvas ir MB, bet man "chameleonai" nepatinka