QUOTE(Mally @ 2005 06 11, 15:45)
Mano nuomone jie taip pinigėlius darosi. Pirma nusipirk stipresnius stiklus, paskui vėl eik, pirk kitus ir dar už pakeitimą mokėk. Netikiu, kad toks "gydymas" veiksmingas
![g.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/g.gif)
Galvoju, kad po to šoko akys tik pablogėti gali.
Greičiausiai taip ir yra.
Tiesa yra toks metodas, bet tada tuos stiprius akinius reikia užsidėti trumpam, gal kokioms kelioms minutėms ir tik žiūrėti su jais kažkur kambaryje, o ne išeiti su į miestą pasivaikščioti.
Aš tokiu metodu nesitreniravau, man jis pasirodė per daug sudėtingas, todėl negaliu ką nors konkretesnio pasakyti. Reikėtų tartis su kuo nors, kas tokį metodą taiko.
Žinau tik, kad metodo esmė - treniruoti akomodaciją, kuri pas trumparegius yra nusilpusi.
Gal tai ir turi prasmę, kai trumparegystė tik prasideda.
Pas mane trumparegystė buvo didelė, tada akomodacija išvis nereikalinga, tai kam ją dar ir treniruoti.
Aišku yra viena. Jeigu ir treniruotis tokiu metodu, tai akinius tam reikėtų darytis iš kokių senų ar pigių rėmelių ir stiklus dėti taip pat neįmantrius, nes į žmones su tokiais akiniais išeiti vis tiek nėra reikalo. Ypatingai dėl to, kad rodos šiam metodui reikia ne tik per stiprių, bet ir per silpnų akinių (o gal pliusinių), ir žiūrėti pratimus darant su jais reikia pakaitomis.
O pastoviai nešiojant per stiprius akinius pasekmės aiškios - jie nustos buvę per stiprūs, ir optika įsigis pastovų klientą.
Papildyta:
QUOTE(Doti @ 2006 02 02, 19:30)
O dėl operacijos, tai nelabai patikimas dalykas, juk ilgalaikių dalies ragenos pašalinimo pasekmių dar niekas netyrinėjo, laikui bėgant beiskeičiant akių struktūrai, funkcijoms gali tekti vėl grįžti prie akinių, ir dar "džiaugtis" komplikacijomis.
Ilgalaikės pasekmės yra neblogai ištirtos. Viskas būna gerai, jeigu nepersistengia ir tos ragenos palieka ne per mažai.
Komplikacijos, kai jos atsiranda, atsiranda greitai.
Dažniausiai būna nesunkios.
O jei nenorite grįžti prie akinių, negalima darytis operacijos, jeigu trumparegystė bent kiek progresuoja, nes ta operacija pačios trumparegystės negydo.
Chirurgas tik iš jūsų nosavos ragenos suformuoja lęšį. Ir jei reikėtų tą lęšį keisti vis stipresniu, tai juk nenorėtumėt vis kartoti operacijos.
Papildyta:
QUOTE(meškutė_Nida @ 2006 02 03, 12:33)
![verysad.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/verysad.gif)
Turiu spec. paplonintus, bet specialiai pamatavau- 7 mm
-7,5 dioptrijos ir 7mm storio - reiškia tik vardas, kad ploninti.
Apgavo optika. Reikėjo iš karto prašyti, kad parodytų, kokius ruošiasi dėti.
Papildyta:
QUOTE(Ryza_Lape @ 2006 02 04, 10:30)
Beje, norejau paklaust trumparegiu, kurios stipriai neprimato, ka darot eidamos i pirti/baseina - einat apgraibomis, ar rizikuojat detis linzes/akinius? Vis ruosiuos eit, bet nedristu kazkaip, vyras zada pasefuot mane, bet nedrasu eit stipriai nedamatant pvz i kokias Oazes vandens pramogas
Pas mane buvo 8 dioptrijos, bet matyt akys kitokios, nes be akinių dar šiaip taip įžiūrėdavau antrą eilutę lentelėje.
Tai ypatingų problemų maudytis be akinių nebuvo, bet kai norėdavosi įžiūrėti žmones smulkiau, tai paprasčiausiai įsidėdavau linzes. Tik tokiu atveju negalima nardyti, bet aš ir taip nenardau, nes kažkada ausyse buvo kamščiai, jie nuo vandens visai užsikimšdavo ir dėl to atpratau nuo nardymo.
O galiausiai pasidariau akių operaciją lazeriu ir nereikia jokių lęšių - matau geriau už kitus.