Įkraunama...
Įkraunama...

Akiniuotės:)

Sveikos, o kiek dioptrijų silpnesnius skiria akinukus nei realiai yra regėjimas?
Atsakyti
Manyčiau, 0,25 dioptrijos, bet geriau pasiteirauti gydytojo cool.gif .
Atsakyti
QUOTE(jurgala @ 2007 05 20, 20:28)
Sveikos, o kiek dioptrijų silpnesnius skiria akinukus nei realiai yra regėjimas?


O man akinius visuomet skiria tokius, kad regejimo korekcija butu 100 proc. Tai reiskia, kad kiekviena akim matau 1.
Cia tarybiniais laikais skirdavo silpnesnius. Tai akys nuo nuolatinio itempimo silpdavo ir silpdavo. O kai tik pradejau nesioti 100 proc. korekcijos stiklus - sustojo akiu silpimas, ir man tada buvo 17 - 18 metu. Cia kontaktinius lesius reikia pirkti 0,25 dioptrijos silpnesnius, nei yra akiniai. Tiesa, as kalbu apie trumparegyste.
Atsakyti
QUOTE(Lauradr @ 2007 05 22, 22:38)
Cia kontaktinius lesius reikia pirkti 0,25 dioptrijos silpnesnius, nei yra akiniai. Tiesa, as kalbu apie trumparegyste.


lęšius reikia pirkti 1 vienetu mažiau
pvz. akiniai -5, lęšiai t.b. -4
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2007 05 23, 07:50)
lęšius reikia pirkti 1 vienetu mažiau
pvz. akiniai -5, lęšiai t.b. -4

Nu kad ne... g.gif Pas mane akiniai -3.75, o lesiai -3.5. Ir vieni ir kiti duoda 100 proc. korekcija. Tai reiskia, kad nesvarbu, ar as su akiniais, ar su lesiais, bet abiem atvejais kiekviena akim atskirai as matau 1, arba kitaip trecia eilute nuo apacios.
Gal tas skirtumas dideja, didejant dioprijoms?
Atsakyti
gal galima patarimą? gali būt kad vyksim kelionėn ir bus galimybė panardyt.. O be akinių nieko nematysiu blush2.gif o su jais kažin ar ta kaukė tiks.. yra gal kas susidūrė su panašia dilema? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauružė @ 2007 05 23, 05:32)
Nu kad ne...  g.gif Pas mane akiniai -3.75, o lesiai -3.5. Ir vieni ir kiti duoda 100 proc. korekcija. Tai reiskia, kad nesvarbu, ar as su akiniais, ar su lesiais, bet abiem atvejais kiekviena akim atskirai as matau 1, arba kitaip trecia eilute nuo apacios.
Gal tas skirtumas dideja, didejant dioprijoms?


Taip butent, kad skirtumas dideja su dioptrijom mirksiukas.gif Kaip tik to klausiau pas gydytoja paskutinikart. Jei tik -1 akiniai, tai ir lesiai tiek pat gali but, pvz. mano akiniai -2,25, o lesiai -2, o sake, pvz., jei akiniai -5,5 butu, tai lesiai -5.
Atsakyti
turiu klausima - per kiek laiko man sutvarkytu remelius, nes man issikreivino pats remelis? ax.gif ten manau gal vietoj ir iskart pataisytu?ar as klystu?
Atsakyti
QUOTE(giorni_ @ 2008 02 20, 21:44)
turiu klausima - per kiek laiko man sutvarkytu remelius, nes man issikreivino pats remelis?  ax.gif ten manau gal vietoj ir iskart pataisytu?ar as klystu?


Sveikute smile.gif o kokiam tu optikos salone pirkai ? nes siaip daugumoje optiku sutvarko is karto smile.gif tik geriau tureti ceki, ar garantijos lapeli . Bet manau tikrai be problemu sutvarkys tavo akinukus 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės.
Akinius nešioju dar nuo ikimokyklinio amžiaus.
Buvo laikotarpis, kai mokykloje mačiau vienetą (ištaisius toliaregystę), bet po to jau teko užsikabinti ant nosies akinius su minusiniais stiklais.
Dabar stikliukai -1,0 ir 1,75. Vienu metu labai pataisė regėjimą pratybos su LaserVision akiniais prižiūrint okulistui. Kontaktinių lęšių net nesu bandžiusi.
Šiuo metu mano akinukai fotochrominiais stiklais pirkti Optometrijos centre. Ir labai sunku buvo parinkti tinkamą rėmelių spalvą: netiko nei baltas, nei geltonas, nei juodas metalas todėl pasirinkau artimus plaukų spalvai.
Atsakyti
Problemos su regejimu paveldetos is gimines, labai daug gimineje turiunciu tokiu problemu, viskas prasidejo kazkur nuo paauglystes, pradzioje toleriagyste, siuo metu trumparegyste doh.gif , gulejau Kauno klinikose, gydziausi, kazkuriam laikui budavo pagerejimas, o po to vel tas pats, akinukus turejau ir skiatymui, dabar turiu nuolatiniui nesiojimui, nors ne visada nesioju, nes nenoriu, kad akys visiskai priprastu, darau akiu manksteles, taciau dirbant, mokantis sunku islaikyti jas stiprias, manau reikia ir vitaminu pavartoti, darzoviu, vaisiu valgyti, bet kai zmogus skubi, leki, kartais viso sito nepadarai. Man regejimo sutrikimai labiausiai trukdo vairavimui, studiju laikais paskaitose, kai auditorijoje lenta toli ir siaip, sunku is toli ka matyti, labiausiai nesmagu, kai zmogaus neatpazysti, tik vos ne veidas prie veido pamatai kas. doh.gif
Atsakyti
Noriu didelių akinių nuo saulės su dioptrijom, gal užsakinėjote, KMUK optikoje man tokia pikta ponia pardavinėjanti rėmelius pasakė, kad kainuos apie 400, reiks ilgai laukti unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MELDA: 19 kovo 2008 - 09:56