Įkraunama...
Įkraunama...

Pagalba kačiukams

Niekaip neapsisprendžiate, ar norite triušiuko, ar katino? Tokiu atveju Zuikis - kaip tik jums! Katinėlis nuplėšta uodega netikėtai atsirado vienos įmonės teritorijoje, iš ten buvo paimtas, operuotas, gydytas ir dabar jis - jau visai sveikas striukauodegėlis smile.gif Meilus ir draugiškas - už galvytės pakasymą atiduotų viską pasaulyje; šoklus kaip kiškutis - vis stengiasi užsilipti kur aukščiau; ir ta trumputė uodegėlė jam gyvenimo nė kiek negadina, o kaip tik suteikia papildomo žavesio. Visiškai nemoka draskytis ir pykti, draugauja su visais iš eilės, kad tik su juo kas draugautų... Kol kas globojamas, bet vietinės damos nesižavi jo nuolatinėmis pastangomis pabendrauti, tad kuo skubiau ieškome namų! Zuikis žino, kam skirta tualeto dėžė, nuparazitintas visapusiškai, tuoj bus paskiepytas, jau kastruotas.

Kontaktuoti per a.ž., murmeu@gmail.com arba 8 680 28258.

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Sveiki, turbut dalis lankytoju jau zino musu "Mufos" beda, jam labai reikalinga bent mazyte pagalba. Veterinaras itaria Infekcini Peritonita (dregnaja forma) Apskritai maziukui nuo pat vaikystes labai nesiseka, bet apie viska nuo pradziu.
Dar 2012 metu pavasari buvo pastebeta atklydusi nescia katyte. Buvo pradeta maitint, pamazu priprato ir jau kaip laikrodis rytais bei vakarais tupejo savo vietoje ir lauke kol globeja eis/pareis is darbo ir numes koki skanesta. Ant ranku paimama nesileisdavo, tai neturejom galimybes suteikt, bent laikinos globos jai ir busimiems jos kaciukams. Paskui dingo kazkur ir savaite jos nesimate. Tapo aisku, kad pagimde ir maitina todel neilenda. Gryzo po savaites jau be pilvuko. Toliau buvo maitinama, bet atsekt kur ji bega nebuvo galimybes, kadangi bego nuosavu namu kiemais per privacias teritorijas, o kaimynam kazka sakyt mama nenorejo, kad surade nepadarytu kazko blogo. Na taip katyte prasimaitino iki liepos 26-tos. (pagimde geguzes pabaigoj) Liepos 26 "Mamuciukas" buvo rasta partrenkta likus vos keliolikai metru iki tos vietos kur ji visados laukdavo. Zinojom, kad kaciukai liko vieni, bet turejom vilti, kad patys islys 3menesiai visgi. Ir stai!! liepos 28 ryta buvo pastebetas Mufas, sedintis visai salia vaziuojamosios dalies ant kelkrascio krasto ir kniaukiantis, dar truputis ir butu taipat kaip mamyte partrenktas. Akytes uzpuliavusios, nieko nemate, nosies per snarglius nesimate, temperatura 40! Buvo parmestas namo ir pradetas gydyt. jau ketvirta diena pradejo pats pasteta valgyt ir apetitu nesiskunde, temperatura pavyko numust. Pats pradejo dukt ir rodos del akyciu visiskai nesijaudino smile.gif Video. Na po truputi pastatem berniuka ant koju akytes kiek galima isgydem, buvo sukuojamas kadangi kailis labai grazus (tolimas giminaitis matyt koks meino meskenas, nes ir is snukucio formos panasus ir uodega labai jau pukuota) zodziu tapo tvirtas vyras sveriantis daugiau nei 5.3kg. Iki siu metu Rugsejo menesio. Pradejo maziau dukt, daugiau miegojo, nors apetitu kaip rasiau ivertinant jo aktyvuma nesiskunde, na pradziai Mama galvojo, kad kastracija duoda savo ir po biski pradejo tynginiaut. Veliau buvo pastebeta, kad ir judet jam sunkiau sekasi. Buvo nunestas i veterinarija net veterinaras per daug negalvojas viska ant sanariu nurase. Parnestas namo dviem savaitem atsigavo ir galvojom gal tikrai su sanariais turejo bedu ir vaistai padejo? Bet ne. Prasidejo vel, tapo liudnas, daug miegojo. Nunestas jau i Veterinarija su kraujo tyrimu aparatura kaip jau zinote nustate kepenu nepakankamuma. Jum pasakius, kad tyrimai neisamus nuvezem i "Snauceri" ir ten itare ta baisuji "infekcini peritonita" Po ten suleistu antibiotiku kurso namo gryzo jau kurkas linksmesnis, vakare jau ir i balkona grynu oru pakviepuot prasesi ir su kamuoliuku bande zaist, na jau vis kazkas nes iki tol tik gulejo ant lovos galva nuleides. Beto jau po trupuciuka ir valgyt pradejo!
Vos tik gryze pradejom dometis tuo peritonitu ir tapo baisu. Pasirodo tai ne tik neisgydoma, bet ir nevakcinuojama! Todel surinkom kitas dvi kates ir isvezem i kita buta, Mufa liko karantine smile.gif Taip pat perskaitem, kad 15% kaciu serganciu FIP turi vilties pilnai remisijai (gyvena su virusu daugiau nei 2m) ir dar 15% dalinai remisijai (gyvena nuo puses iki 2m su virusu). Kaip nare "Snobe" parase, tiksliai nustatyt FIP kolkas neimanoma. Tikekimes, kad veterinaras klydo nustates, bet jeigu ne, net tie patys 15% jau atrodo dideli. Nors jam gereja (Stai siandien jau ir prausesi smile.gif
Tik stai beda mes jau finansiskai nebepatempiam gydymo, per sia savaite tyrimams ir gydymui isleidom apie 450lt. Prasome geru zmoniu pagalbos. Visgi turi ir jam kada nors nusisypsot sekme, negalima sitaip verysad.gif

LT797300010022116089 VERA KLIUŠINA
SWEDBANK

Teirautis telefonu +37064973512
Atsakyti

KRETA TIKISI KRISTI Į AKĮ



Dangaus žydrynė, melsvais, žalsvais tonais saulėje raibuliuojanti jūra, baltas paplūdimio smėlis, padabintas tamsiais akmenėliais. Šiluma, ramybė. Idilė...

Ši maža, maždaug trijų mėnesių katytė – kaip tik tokia: Siamo kates primenančių kailiuku ir tokiomis žydromis akimis, kad žvelgdamas į jas tiesiog skęsti. Tad suteikti jai vardą buvo paprasta ir lengva – Kreta.

Deja, visa kita mažosios gyvenime nei lengva, nei paprasta. Kelias dienas ji iš visų jėgų klykė po laiptais, lyg desperatiškai šaukdamasi pagalbos. Greitai pastebėjom, kad katytės judėjimas kažkoks keistas, žingsnis netvirtas. Kretutė kartais siūbuoja, lyg stipraus vėjo gūsio bloškiama. CNS. Centrinė nervų sistema. Nežinome, kas konkrečiai ją pažeidė. Gal liga, gal trauma. Bet svarbiausia ne tai. Svarbiausia, kad tradicinis gydymas medikamentais ne ką tepagelbėjo. Tiesa, katytės būklė neblogėja ir tai labai džiugina. Yra tikimybė, kad su laiku, Kretai augant, problema mažės, nyks.

Kretutė – tokia pat žaisminga, padūkusi, kaip ir kiti jos amžiaus kačiukai. Žaidžia, siautėja, tiria supantį pasaulį, puikiai naudojasi kraiko dėžute, nesiskundžia apetitu. Į ją žiūrėdamas, suvoki, kad kartais bėda nėra tokia didelė, jei į ją nežiūri labai plačiai atvertomis akimis. Tai būdinga mums, žmonėms. Ir, laimei, nebūdinga gyvūnams. Kreta – gyvas to įrodymas. Todėl labai tikimės, kad gražiąją katytę pastebės ir pasiryš priimti į savo namus ir širdį žmonės, kurie žino: liga nėra pasaulio pabaiga, o teigiamos mintys ir jausmai geba kurti stebuklus.

Jei tokie žmonės atsirastų, esame pasiryžę patarti, padrąsinti, pagelbėti viskuo, kuo tik įstengsime. Gražioji mažylė Kreta gyvena Kaune, tačiau turbūt sutiktų išvykti į bet kurį Lietuvos kampelį, jei tik ten būtų mylima tokia, kokia ji yra – ypatinga katė ypatingam žmogui.
Kreta šiuo metu glaudžiasi pas Agnę 863662277
Kretą radusi ir norinti jai rasti namus mergina- Inga 860177756

...ir mano tel 867724366 Diana

user posted image

user posted image


http://www.youtube.c...h?v=ZuGj46TSY54
Atsakyti

"Tautmilės prieglaudėlėje" nebėra laikraščių!!!! O tai pagrindinis tvarkymosi daiktas. Galbūt yra galinčių jais paremti, gerai būtų nekarpytas. Didelio kiekio neturime kur sandeliuoti, bet jų nebeturime visai...Taip pat labai reikia skudurų šuneliams ir katytėms tiesti į narvus, senų megztinių, striukių, paltų, maikių, bet ko, kas jūsų manymu tiktų minkščiau ir šilčiau gulėti. Jeigu galite padėti šiais daiktais, galite tiesiog atvežti ir palikti Rasų g. 39 arba pasiskambinti Tautmilei 865071786, būsim labai dėkingi! Vilnius
Atsakyti
Pabėgusi nuo žmonių neapykantos. Tylė ieško namų

Tylei nebėra kur dingti. Kieme, kuriame gyveno linkima jai greičiau galą gauti. Jeigu kas įsileidžia į rūsį blogu oru ar per šalčius, tuoj rašomi skundai, važiuoja komisijos, tikrina verysad.gif
Vargo Tylė: nespėdavo susilaukti kačiukų, žiūrėk, ir vėl laukiasi, ir vis reikėdavo ieškoti vietos, kur su mažaisiais pasidėti. Tada būdavo kviečiamas Nuaras, lakstydavo, gaudydavo, būdavo ir tokių, kurie atradę mažiukus nužudydavo ir palikdavo juos matomoje vietoje, buvo tokių, kurie pabarstydavo nuodų ir kačiukai didžiulėse kančiose mirdavo. O Tylė niekur nesitraukė iš to kiemo, nes ten gaudavo pavalgyti.

Geraširdžiai žmonės savo lėšomis sterilizavo katytę. Šiuo metu ji priglausta kituose namuose, rūsyje.
Labai norime surasti jai namus, nes ilgai laikyti rūsyje negalėsime, o ir koks gyvenimas per dienas tūnoti įkalintai be gryno oro ir saulės šviesos belangėje , o sugrįžti jai į tą patį kiemą jokiu būdu negalima.
Tylė kol kas nedrąsi, rami, tyli katytė. Jai reikia laiko, kad apsiprastų ir patikėtų, kad niekas jos nebeskriaus.
Ieškome Tylei žmogaus, kuris priimtų katytę į savo namus ir padėtų pagaliau tašką jos sunkiame gyvenime 4u.gif

Visiškoje tamsoje Tylė jau laukia nuo rugpjūčio 30 d. verysad.gif

tel. 861494359

user posted image
Atsakyti
„SOS gyvūnų“ paramos krautuvėlė


Paramos krautuvėlė ypatinga tuo, kad visi pinigai, gauti už parduotas prekes, atiteks „SOS gyvūnams“ kaip parama, kuri bus panaudota prieglaudos statyboms užbaigti, globotinių kasdienei ir nekasdienei priežiūrai. Tai ideali vieta apsilankyti, jei ieškote kam nors dovanos, nes pirkdami čia, Jūs ne tik išrinksite dovaną savo artimam žmogui, bet ir padovanosite paramą „SOS gyvūnams“ bei jų globotinių gerovei.

Tuo pačiu kviečiame visus, pradedant pavieniais rankdarbininkais ir baigiant stambiais verslininkais padovanoti mūsų parduotuvėlei daiktų ar galimybę užsisakyti paslaugas, kuriuos mes patalpinsime į savo krautuvėlės katalogą, o pirkimo metu gauti pinigai atiteks kilniam tikslui – suteikti beglobiams gyvūnams jaukų laikiną prieglobstį ir ieškoti jiems naujų namų.

http://www.sos-gyvun...ama/krautuvele/
Atsakyti
Sveiki, turiu projekto idėją kaip galima būtų padėti beglobiams gyvūnams neįprastu būdu. Dabar esu būsenoje, kai būtina ištirti ar tai domins žmones, ar jie šia paslauga naudosis.. labai man padėtumėte, jei užpildytumėte šią anketą, trumpas projekto pristatymas yra anketoje.
Ačiū!

http://apklausa. lt/f/socialinis-projektas-skaitau-tj57tja/answers.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo almane.ju: 08 gruodžio 2013 - 22:02
QUOTE(usnė @ 2013 11 30, 19:51)
Pabėgusi nuo žmonių neapykantos. Tylė ieško namų

Tylei nebėra kur dingti. Kieme, kuriame gyveno linkima jai greičiau galą gauti. Jeigu kas įsileidžia į rūsį blogu oru ar per šalčius, tuoj rašomi skundai, važiuoja komisijos, tikrina  verysad.gif
Vargo Tylė: nespėdavo susilaukti kačiukų, žiūrėk, ir vėl laukiasi, ir vis reikėdavo ieškoti vietos, kur su mažaisiais pasidėti. Tada būdavo kviečiamas Nuaras, lakstydavo, gaudydavo, būdavo ir tokių, kurie atradę mažiukus nužudydavo ir palikdavo juos matomoje vietoje, buvo tokių, kurie pabarstydavo nuodų ir kačiukai didžiulėse kančiose mirdavo. O Tylė niekur nesitraukė iš to kiemo, nes ten gaudavo pavalgyti.

Geraširdžiai žmonės savo lėšomis sterilizavo katytę. Šiuo metu ji priglausta kituose namuose, rūsyje.
Labai norime surasti jai namus, nes ilgai laikyti rūsyje negalėsime, o ir koks gyvenimas per dienas tūnoti įkalintai be gryno oro ir saulės šviesos belangėje , o sugrįžti jai į tą patį kiemą jokiu būdu negalima.
Tylė kol kas nedrąsi, rami, tyli katytė. Jai reikia laiko, kad apsiprastų ir patikėtų, kad niekas jos nebeskriaus.
Ieškome Tylei žmogaus, kuris priimtų katytę į savo namus ir padėtų pagaliau tašką jos sunkiame gyvenime  4u.gif

Visiškoje tamsoje Tylė jau laukia nuo rugpjūčio 30 d.  verysad.gif

tel. 861494359

user posted image


Tylė radi namus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(usnė @ 2014 01 08, 17:56)
Tylė radi namus  thumbup.gif

ojei, kokios puikios naujienos thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki,
kaip ir daugelis kitų šis rainiukas kažkam atsibodo, tad buvo išmestas. Gal jau daugau nei prieš mėnesį. Tikrai naminis, labai norintis bendrauti su žmonėmis, meilus, su visais kieme sutiktais vaikais žaidžia (ko gero dar jaunas), jei tik kas pašnekina eina kartu, griūna priešais ir visaip voliodamasis, gerindamasis bando atkreipti dėmesį, tarsi pasirodyti koks šaunus yra. Kai vedu šunį eina pasivaikščioti kartu. Pradžioje labai stengėsi įsmukti į laiptines, kelis kartus ten nakvojo, dabar jau bijo - matyt kažkas "gerai" išvijo. Kurį laiką buvo dingęs, jau apsidžiaugiau, kad kas priglaudė, bet ne - vėl pasirodė. Katinėlis pašeriamas, bet tik tiek, nakvoja po laiptais arba po balkonu - buvau padėjusi dėžutę, kad bent kiek šilčiau būtų - deja jau kitą rytą ji buvo išmesta. Jam šalta, jį bet kas gali pagauti, nuskriausti - matosi, kad katinas pasitiki absoliučiai visais (baisu dar ir dėl to, kad į mūsų rajoną gan dažnai važiuoja grinda). Tad jei kas norite šio gražuolio, galite suteikti jam namus ar laikiną globą - kreipkitės 8 675 86521 (darbo metu nevisada galiu atsiliepti). Vilnius.
Daugiau foto:
http://www.gyvunuglo...help/news.37599

p.s. galiu apmokėti vizitą pas veterinarą ir pagal galimybės prisidėti prie skiepų ar kastracijos.

p.p.s. nuotrauka dėžutėje daryta neseniai, kitos foto gerokai anksčiau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo villijaa: 17 sausio 2014 - 10:50
QUOTE(villijaa @ 2014 01 17, 11:48)

Šiam rainiukui nepaprastai pasisekė, jau nuo šeštadienio jis TURI NAUJUS NAMUS smile.gif)) mėgaujasi šiluma ir pratinasi prie dar 2-jų ten gyvenančių katinų. Gyvens name, tad labai džiaugiuosi, kad panorėjęs turės galimybę eiti į lauką. Penktadienį grįžusi dar pasiguodžiau mamai, kad tiek daug skelbimų, be šansų sakau, kad kas pastebės, o jau vakare sulaukiau skambučio smile.gif Katinėlis jau buvo pasislėpęs, pasirodė tik kitą dieną po pietų ir buvo greit "supakuotas kelionei". Užsukome į vet kliniką - pasirodo katinas jau kastruotas - gal sakau visgi bus pabėgęs, nors kita vertus tiek laiko niekas jo nepasigedo... Sveria 5 kg, kaip ir sveikas, tik ausytės nelabai švarios - nesuprato vetas ar tiesiog ar erkutės, akys paraudę, smarkiai ašarojo. Sulašinau stronghold'ą, nupirkau gentamicino lašų. Vakar šeimininkė sakė, kad akys visiškai švarios, tai ir nelašino.
Žodžiu, stebuklų būna smile.gif))
Atsakyti
Sveiki,
Šiandien parsivežiau fantastišką katytę iš prieglaudos. Tikrai gerai prižiūrėta, sveika, judri katytė. Tik baikštoka, bet manau praeis. Supratau, kad kambaryje per didelė erdvė, tai persikraustėme mudvi abidvi į virtuvę smile.gif Per kelias valandas progrresas tikrai matyti - iš namelio išlenda, pasigausto, net su pele pažaidžia. Maisto šiek tiek valgė, tik nežinau kaip pripratinti prie dėžutės. Kart nuo karto įkeliu, bet ji pabūna ir tiek. Eina toliau žaisti, pas mane pasiglaustyti, paguleti ir vėl žaisti smile.gif
Šiaip tik vykstant namo į transportavimo dėžutę atliko gamtinius reikalus, o atvažiavus nieko. Jau kokios 5 val nieko. Kadangi esam mudvi abidvi mažoje jaukioje virtuvėje (atsinešiau čiužinį ir kompą, kad būtų jaukiau), tai tikrai matau ir žinau, kad jokių reikalų neatliko. Gal turite kokių patarimų? Šiaip prieglaudoje jos narve buvo dėžutė su kraiku ir ji juo naudojosi. Bet man truputį neramu, ar 3 mėn, katytė 5 val. neturėtų nueiti į tualetą. Ar čia iš streso ji nenori, negali. Ir nereiktų sukti galvos. Neramu truputį, noris, kad tas prisitaikymas prie namų būtų sklandesnis, malonesnis, stresai greičiau praeitų. Tad laukiu jūsų patarimų. Ačiū iš anksto smile.gif
Atsakyti