Įkraunama...
Įkraunama...

Pagalba kačiukams

QUOTE(Blyksnis @ 2013 07 09, 20:38)
Labas.Mums kazkokie negeri zmones "padovanojo"5 mazus kaciukus,mazdaug galetu but 2 men amziaus.nezinom ka daryt,nes ir savo 2 katinus turim ir dar viena taippat"padovanota"esam priglaude.Sakykit,galvojam apie gyvunu prieglauda,kazin ar ten priima tokiaias atvejais.juolab kad tie katukai baugstus,zmogaus neprisileidzia verysad.gif

Šiuo metu dauguma gyvūnų prieglaudų, tos kurios nemigdo, yra perpildytos, nes joms vos ne kasdien yra paliekami kačiukai prie durų.

Bandykite padaryti gražias nuotraukas ir dovanoti juos iš namų. smile.gif
Kuo daugiau bendravimo, glostymo kačiukų, įvairių žaidimų su jais, virvelėm, plunksnelėm, jie greitai turėtų pasidaryti jaukūs. Turėjau porelę šnypštukų, per savaitę pavirto murkliukais.
Atsakyti
Sveikos mergaites, noriu pasidalinti savo problema, gal ką patartumėt..
Prieš metus pas mus atsirado naujas gyventojas Sibirinis /Neva Maskaradinis katinukas. Dabar jam jau 3 metai. Katinukas yra nerealaus grožio, su kilmės dokumentais, visais skiepais, prižiūrėtas ir mylėtas. Ir viskas būtų idealu, jei jis sutartu su vaikais ir vyru.. Bet deja, jau praėjo metai ir jis niekaip jų neprisileidžia.. Galvočiau kad kas buvo nuskriaudęs, bet realiai mano namiškiai net tokios galimybės negalėjo turėti, nes išgirdęs kad kas nors iš jų artinasi tuoj pat lekia slėptis ir neišlenda.. Bendrauja tik su manimi, o vyras ir vaikai kaip ir pavydi.. Žodžiu namie esu tarp dviejų ugnių.. Suprantu vyrą ir vaikus, kurie irgi norėtu pažaisti ir paglostyti katiną, bet jis vos jiems prisiartinus šnypščia. Leidžiasi glostomas tik jei aš jį laikau ir tai, matosi kad jam nepatinka, ir progai pasitaikius tuoj pat sprunka.. Žodžiu pavargau nuo šios situacijos ir jei atsirastų mylinti gyvunus moteris, padovanočiau jai šį katinėlį. Tikrai nenoriu atiduoti katinėlio bet kam. Norėčiau kad atsirastų mylinti ir galinti pasirūpinti katinėliu (nes jis pripratintas prie nepigaus royal canin maisto), vieniša moteris, kuriai šitas katinas taptu tikru draugu. Nes jis kažkodėl prisiriša tik prie moterų, o kitų šeimos narių nepripažįsta.. O gal ką nors patartumėte kaip kitaip išspręsti šitą problemą? Nes šiaip tikrai labai skauda širdį dėl katinėlio, bet santarvė namie man irgi labai svarbu
Atsakyti
Gal kas nors Vilniuje skubiai turi maitinančią katę ir galėtų priglausti 5 kelių dienų kačiukus išmestus į konteinerį? Arba galėtų pasiimti kačiukus ir primaitinti mišinukais? ATVEJIS LABAI LABAI SKUBUS, SVARBI KIEKVIENA MINUTĖ. Tel. nr. vyriškio, kuris kačiukus rado - 862808598.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Toumei: 15 liepos 2013 - 10:04
Reikalinga pagalba: Nutraukta mažylės Gabytės kojelė. Prašome paramos.

VŠĮ RAINIUKAS,
tel. +370 689 73782,
info@rainiukas.lt
Paramos gavėjo kodas: 302733794,
Banko sąsk.: LT 56 7300 0101 3075 8928.

Gabytė – viena iš daugybės Gabijos g. gyvenančių beglobių. Ten situacija tragiška – dešimtys nesterilizuotų kačių, daug paaugliukų ir mažų kačiukų, nėra šeryklų, visos katės alkanos, sudžiūvusios. Tik va Gabytei likimas buvo itin negailestingas. Nežinia, kaip nutiko nelaimė ir kada, tačiau rasta ji be dalies kojelės – nutraukta letena iki blauzdos vidurio. Lekia išsigandusi nuo žmonių, suaugusių kačių, šlūbuodama, brūžindama į asfaltą tą savo kojelę.. Vaizdas draskantis širdį, skausmingas ir nepakeliamas net visko mačiusiems savanoriams. Suprantama, kad gyvenimas gatvėje tokiai katytei labai greitai turėjo baigtis tragedija: arba ją nuskriaustų kiti gyvūnai, žmonės, arba nuolat kraujuojantis kojytės galiukas – infekcijos šaltinis – taptų kraujo užkrėtimo, gangrenos ir skausmingos mirties priežastimi. Reikėjo ją gaudyti bet kokiu atveju.
Savanorės Gintarė ir Lina vargais negalais sugavo leliukę ir pristatė į laikiną globą pas Liudą. Ačiū visoms už pagalbą! Gabytę Liuda galės globoti iki vasaros pabaigos, vėliau reikės perimti globą.
Mažylė buvo nugabenta pas gydytojus. Dar sunku pasakyti, ar reikės amputuoti visą kojelę, ar ji galės gyventi tokia, kokia yra. Jei sąlygos bus geros, kojytė nebekraujuos, tuomet katukei nereikės operacijos. Norėtumėm ją parodyti geram traumatolugui, maitinti pačiu geriausiu ir skaniausiu maistu bei surasti pačius geriausius pasaulyje šeimininkus.
Prisidėkite prie Gabytės gelbėjimo! Padėkite mums nukeliauti pas traumatologą konsultacijai – 60 lt; padėkite įsigyti konservukų ir sausiuko – 200 lt ir vaistukų nuo parazitų, vitaminų – 30 lt.
Ačiū labai už Jūsų paramą.
Gabytė nedrąsi, išpūtusi akis su siaubu ir nepasitikėjimu žvelgia į kiekvieną globėjos judesį, krūpteli nuo garsesnio žodžio. Globėja Liuda stengiasi, ima ją ant rankų, glosto, myluoja po kelias valandas per dieną. Nieko nuostabaus! Nesužinosime, kaip ji neteko kojos ir kiek jai reikėjo patirti streso (jei kažkur nabagė buvo įstrigusi ir norėdama ištrūkti turėjo pati tą kojelę nusitraukti). Kraupu. O dar nepakeliamas skausmas atvirą kaulą drožiant į grindinius, neįgalumas norint apsiginti, pasislėpti ir pasprukti nuo nelaimės. Jai reikia laiko, viskas bus gerai. Svarbiausia, kad dabar Gabytė jau saugi, brangi ir mes ją labai labai mylime.
user posted image
user posted image
Atsakyti
Kokiu konservu ir kokio sausiuko reikia Gabytei?
Atsakyti
QUOTE(ametista @ 2013 08 06, 17:31)
Kokiu konservu ir kokio sausiuko reikia Gabytei?


Konkrečiau jums galės pasakyti Gintarė, jos tel. nurodytas.
Bet įtariu, nieko ypatingo, bet kuris, svarbu kad kitten ir ne iš maximos -)) pvz., Nature protection kitten, royal canin kitten, hills kitten ir t.t. Iš konservų - gourmet.
Atsakyti
Sveiki/-kos, gal kas turi dar galiojančio, bet nebereikalingo Vetramil tepalo Vilniuje? labai reiktų katinėliui Boltui, apie kurį istorija čia: http://www.15min.lt/...aves-520-360196

Jei galite pagelbėti, parašykit info@mazojiliza.lt arba laura@vdnet.lt, arba paskambinkite 861865367 (Laura).
Atsakyti
QUOTE(nataskiukas @ 2013 07 10, 10:41)
Sveikos mergaites, noriu pasidalinti savo problema, gal ką patartumėt..
Prieš metus pas mus atsirado naujas gyventojas

Pažiūrekit laidą 'My cat from hell' . Kažkurioj temoj skaičiau ,kad galima pažiūrėt internetu ir rusų kalba. Ten tikrai buvo viena laida su jūsū problema. Kiek pamenu viskas išsisprendė greitai ir gerai. Linkiu sėkmės
Atsakyti
Žibalu apipiltam katinėliui Keriui skubiai reikalingi namai arba laikina globa!

Viename kieme, nuo seno pasižyminčiame žiauriu elgesiu su benamėmis katėmis, rugpjūčio 9 dienos vakarą pasigirdo garsus ir gailus kniaukimas. Kiemo pravažiavime gulėjo susirietęs jaunutis katinėlis, kuris prieš pora mėnesių buvo atklydęs į tą kiemą. Po kelių minučių jis jau blaškėsi po visą kiemą, klykdamas iš skausmo ir baimės, retkarčiais vis sustodamas pasilaižyti kailiuką, kuris visas buvo permirkęs žibalu... Galbūt jį norėjo sudeginti gyvą? Nežinia.

Šiuo metu katinėlis gydomas veterinarijos klinikoje nuo stipraus apsinuodijimo, jo būklė sparčiai gerėja ir jam labai labai reikia namų. Tai jaunas, maždaug metukų amžiaus, patinėlis, 100% buvęs naminukas, be galo jaukus, be galo meilus. Net būdamas paklaikęs iš skausmo meiliai glaudė galvelę ir švelniai trynėsi į gelbėtojos ranką... Šis baisus įvykis nepaliko jo išvaizdoje jokių pėdsakų, tik galbūt žaizdą širdelėje, kurią gali išgydyti tik saugūs namai ir mylintys šeimininkai.

Jeigu negalite šio varguolio priimti visam laikui, galbūt galite priglausti laikinai, kol bus padovanotas? Toks gražuolis tikrai netruks surasti namus.

860808190, Kaunas

user posted image
user posted image
user posted image

Pilnas skelbimas čia
Atsakyti
Gal kas gali perimti globą šiai katytei?

Katytė rasta Lentvaryje ir neabejingos merginos paimta namo. Katytė rasta prie parduotuvės, kniaukianti ir sulysusi. Aplinkiniai vaikai papasakojo, kad katytę apie mėnesi augino vienas berniukas, bet pobodus tiesiog išmetė lauk. Dabar katytė laikinoje globoje, bet globa labai laikina, nes neabejinga mergina tiesiog neturi sąlygų jos ilgiau laikyti kaip kelias dienas. Šiuo metu katytė išmaudyta, nukarpytais nagučiais. Tvarkingai naudojasi kraiko dėžute. Katytė labai meili ir nebaikšti.

Vilnius 864531683

user posted image

user posted image
Atsakyti
Sveiki, gal ne visai vietoje sis mano postas, bet gal ir cia gausiu atsakyma..
Esu labai pikta ant vieno veterinaro,-es (vyras su zmona), ir labai noriu paskusti tokiu gydytoju besirdiskuma, bet ne siaip forume, o kazkur oficialiai.. Bet nezinau kur.. Ziurinejausi veterinaru asociacijos tinklapi, bet neradau ten nieko panasaus, nebent emailu siusti kazkam..
Vakar incidientas buvo: apie 20.30 vaziuojant mieste, pamatem keliu besivartaliojanti kaciuka (partrenktas buvo, nepaejo, tiesiog ant kelio kaip saltais vartesi), tai paemem, idejom i maisa, i masina isikelem ir ale bandysim gelbet.. Turiu telefone tik 2 veterinaru telef nr., vienas is ju atsiliepe - isvaziaves, kita,-s (Sinkeviciai) nekelia ragelio, nuvykom iki ju namu (salia namo ir gydykla), sviesos name dega, duru nedaro..
Vaziuojam namo prie interneto, kad susirast daugiau vet, nieko nerandam (isskyrus stambiu gyvunu vet).. Pagaliau atsiliepe Sinkevicius, ir buvau soke, kai as paaiskinau, kad kaciukas rimtai suzeistas, o man atsake, kad sorry, jau nedirbam, atvezkit ryte 10val.. sakau jis neisgyvens lig ryto, tai mes nedirbam jau sako vel..
tai va, ir per ta laika, kol ieskojom kas galetu priimti, kaciukas mire..
Suprantu, dabo laikas baigesi, bet negi tokiais mirties ar gyvybes atvejais neturi priimti? Kokia turi buti kieta sirdis, kad atsisakyt padet mirstanciam gyvuneliui??
Ta pati vet Sinkeviciene, pries keleta metu kai musu suniukas smarkiai sirgo, ir nakti su itin auksta temp praleido, sulaukus ryto paskambinau, prasiausi kad atvaziuosim, suleistu vaistu kokiu, tai atsisake priimt, neva jau uz 20min operacija (o suleist vaistus truktu minute), tai skubiai isvezem i Klaipeda, kur ir isgyde musu maziuka.. Buvo israsyta leidziamu vaistu, o pats kadangi nemokam-bijom leisti juos, tai velgi bandem pas minetaja Sinkeviciene kreiptis, kad juos suleistu, tai isizeidus, kad mus Klaipeda gydo, atsisake priimti..
Kur paskusti tokia, kad kazkas is Vet aukstesniuju sudrausmintu, duotu pastaba ar kazkaip kitaip ja "paaukletu"?
Atsakyti
Šis katinėlis (o gal katytė) kaip ir daugelis kitų buvo tiesiog atvežtas ir išmestas. Būdamas ypač meilus jis jau gerą savaitę mėgina pats susirasti šeimininką, deja - nesėkmingai. Naktis praleidžia ant ištuštėjusio turgelio prekystalio, miega ant dėžutės, rytais, kai prasideda prekyba, katinėlis, iškėlęs pūkuotą uodegą pasitinka kone kiekvieną pirkėją, pakalbinusius mėgina lydėti – o gal tai jau būsimas šeimininkas. Praslinkus dienai, išsiskirsčius pardavėjoms, katinėlis patraukia per gatvę prie parduotuvės – atsitupia tiesiai prieš duris ir kiekvieno išeinančio prašo maisto. Sukasi katinėlis kaip išmano, rodosi visiems, o žmonės kaip eina, taip praeina, jei maisto ir numes, tai apie namus katinėliui tik pasvajoti – kas gi ims valkatą iš gatvės – kailiukas lauke greitai pasidarė negražus. Katinėlis nepaprastai meilus, jam visi žmonės draugai, kai atnešu maisto pirmiausia nori būti paglostytas, o tik paskui ima ėsti. Nesaugu tokiam naminukui gatvėje, o be to šalčiai ne už kalnų, išparduos bobulės savo daržoves ir liks katinukas vienas – ar jis susiras kur pasislėpti... o jei tai katytė..., tad labai ieškome globėjų. Kreiptis tel.: 8 675 86521, Vilnius.

p.s. už vizitą pas veterinarą, skiepą sumokėčiau, už sterilizaciją/kastraciją irgi dalinai prisidėčiau

Daugaiu foto: http://www.lese.lt/l...astis/news.8057
Atsakyti