Įkraunama...
Įkraunama...

Pagalba kačiukams

QUOTE(Spindulėlė @ 2013 04 20, 10:08)

Tai vat tas uzburtas ratas is proto baigia isvest. Savo lesom tai tikrai nesiruosiu ju tvarkyt. Vienas dalykas ju cia tuntai praeina, antras dalykas as ju negaudysiu, nes ju bijau, nemegstu ir neturiu kada uzsiimti. O tarnybos nei viena esanti Kaune neapsieme. Sake - atvaziuokit duosim kazkokias klietkas, pagausit, atvesit, savo lesom sterilizuosit ir paleisit... Juokas pro asaras smile.gif tai kam tos tarnybos td reikalingos?! Jeigu pati noreciau apsiimt, tai jiems neskambinciau. Nieks neuzsiima, o ju naikinimas jau ziaurus elgesys su gyvunais... Padetis tokia be iseities. Vyras isvis sako issaudysiu. Man gaila, bet o kaip kitaip jas isvaryt? Gal yra koks budas, kuris jas gasdintu?
Atsakyti
QUOTE(Krista J. @ 2013 04 20, 08:49)
QUOTE(Spindulėlė @ 2013 04 20, 10:08)

Vyras isvis sako issaudysiu. Man gaila, bet o kaip kitaip jas isvaryt? Gal yra koks budas, kuris jas gasdintu?

Toks elgesys užtraukia administracinę ir baudžiamąją atsakomybę.

Siūlyčiau tartis su organizacijomis, kurios turi gaudyklę. Būtų galima tartis, kad kažkiek Jūs prisidedate finansiškai ir kažkokia sumą bando rinkti jie ir gaudo kates. Gyvūnų prieglaudos nėra finansuojamos valstybės, jos gyvuoja tik iš žmonių suteikiamos paramos, todėl Jūsų pagalba būtų labai naudinga.
Laukinėms taikoma pagauk -sterilizuok-paleisk programa, kurios metu jos sterilizuojamos ir paleidžiamos atgal, nes laukinių kačių nei prieglaudoje laikysi, kur joms stresas nuolatinis, nei padovanosi.

Esant noro manau kompromisą galima rasti.
Atsakyti
na pagal mane tai cia situacija kaip rusai sako "sdelaite mne krasivo" ax.gif ta prasme as nieko nedarysiu, o jus ateikit, viska sutvarkykit, kad man butu grazu gyventi g.gif
Atsakyti
QUOTE(inga321 @ 2013 04 20, 11:55)
na pagal mane tai cia situacija kaip rusai sako "sdelaite mne krasivo"  ax.gif  ta prasme as nieko nedarysiu, o jus ateikit, viska sutvarkykit, kad man butu grazu gyventi  g.gif


Būtent... + požiūris į kates, kuris perduodamas vaikams, tad nėra ko stebėtis, kad gyvūnai kankinami...
Atsakyti
QUOTE(Krista J. @ 2013 04 19, 23:58)
Sveiki. Ieskau informacijos kaip is nuosavo kiemo isbaidyti kates? ketvirti metai negaliu auginti nei geliu, nei darzoviu, jos mane erzina laipiodamos ant pavesines stalo, vaiksciodamos ir kakodamos tiesiai ant pieveles. Prie viso to praeita rudeni i malkine atsivede 6 kaciukus. pagailejau, neisvijau. seriau motina, tris radau kur priglaust, o likusiu nei viena prieglauda nepaeme. siule sugaudyt, atvezt ir savom lesom sterilizuot. kol sumasciau ka su jom daryt, spejo ir uzaugt, ir kate juos issivede. siemet jos atsivilko visos 4. ir dar daugiau praeina. velniai zino kelios vel nescios. gal turit kokiu receptu kaip jas isvaikyt, kad nelystu i mano kiema? taip pykstu ant ju ir ant LT sistemos, kad kyla minciu jas isnuodyt. smerkit, bet nebegaliu daugiau tverti ju s**u smarve, juolab, kad auginu du mazamecius vaikus, kurie kisa viska i burna. gal kas patars kaip kuo humaniskiau pasielgti? buciau labai dekinga  4u.gif

nu ir seimynele, viena nuodyt, kitas saudyt doh.gif
Atsakyti
na iš kitos pusės, žmogus nepuola iškart nuodyt, o bando padėti ax.gif man rodos pamenu kaip ji pernai klausinėjo dėl tų kačiukų, kaip juos maitinti ir bandė dovanoti. tik tiek, kad reikia ir savo pastangų šiek tiek daugiau įdėti mirksiukas.gif pvz pasiūlyti organizacijom kad ir per pusę sterilizacijos lėšas pasidalinti 4u.gif
Atsakyti
Turbut nelabai mane supratot. Pabandysiu truputi kitaip paaiskinti situacija. Smerkit jus mane kiek norit, bet as savo nemeiles laukinems katems nepakeisiu. As ju bijau, bijau ju platinamu ligu, bijau ju agresijos ir t.t. Todel nesiruosiu ju gaudyt ir apsiimt ten sterilizaciju ir kt reikalais. Jeigu mano seima butu tokia, kokia kazkuri ponia issivaizduoja, tai jau senai ju cia nebutu. Man jos nemaiso, tegul gyvena, tegul vaiksto, dauginasi ir tt. Man dzin. Bet... Noriu savam kieme uzuost darzelio geles, o ne katinu slapima ir ismatas. Noriu uzsiaugint sveiku darzoves savo vaikuciams, o ne ant kaciu s...u uzaugintas. Todel ir kreipiuosi i jus pagalbos. Prasymas buvo patarti kaip isvyti jas is savo kiemo? Kaip nubaidyt, kad neitu ar gal yra kokiu priemoniu nekenksmingu, bet jas erzinanciu? Nu negaliu as jas per prievarta pamegt jeigu nemegstu.
O organizacijoms skambinau visoms, kurias tik radau veikiancias kaune. Nu niekas nepadejo. Tai ka man db mest savo vaikus ir begt kaciu gaudyt?
Atsakyti
QUOTE(Krista J. @ 2013 04 21, 18:47)
Turbut nelabai mane supratot. Pabandysiu truputi kitaip paaiskinti situacija. Smerkit jus mane kiek norit, bet as savo nemeiles laukinems katems nepakeisiu. As ju bijau, bijau ju platinamu ligu, bijau ju agresijos ir t.t. Todel nesiruosiu ju gaudyt ir apsiimt ten sterilizaciju ir kt reikalais.  Jeigu mano seima butu tokia, kokia kazkuri ponia issivaizduoja, tai jau senai ju cia nebutu. Man jos nemaiso, tegul gyvena, tegul vaiksto, dauginasi ir tt. Man dzin. Bet... Noriu savam kieme uzuost darzelio geles, o ne katinu slapima ir ismatas. Noriu uzsiaugint sveiku darzoves savo vaikuciams, o ne ant kaciu s...u uzaugintas. Todel ir kreipiuosi i jus pagalbos. Prasymas buvo patarti kaip isvyti jas is savo kiemo? Kaip nubaidyt, kad neitu ar gal yra kokiu priemoniu nekenksmingu, bet jas erzinanciu? Nu negaliu as jas per prievarta pamegt jeigu nemegstu.
O organizacijoms skambinau visoms, kurias tik radau veikiancias kaune. Nu niekas nepadejo. Tai ka man db mest savo vaikus ir begt kaciu gaudyt?


išvaikyti nelabai išvaikysit, nebent kokį šunį kieme turėsit ax.gif o tvorų neturite? padėtų manau tik tvora
Atsakyti
QUOTE(Krista J. @ 2013 04 21, 17:47)

Belieka tada tik tvorą statyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Colomba: 21 balandžio 2013 - 19:28
QUOTE(inga321 @ 2013 04 21, 21:00)
išvaikyti nelabai išvaikysit, nebent kokį šunį kieme turėsit  ax.gif  o tvorų neturite? padėtų manau tik tvora

Yra tvora, bet jos pro vartu apacia prasispraudzia. Bandziau kvapa naikint kazkokiais specialiais pirktiniais milteliais, bet lietus nulyja ir vel tas pats. Dar veterinare patare Lenor'o skiediniu pamegint, bet nepadejo. Vijau ir gasdindama... Visos geles vysta, dekoratyvinis krumas, tujos nudziuvo, o vasara vejui pustelejus toookios aromato bangos ateina, kad nescia budama ziaugciodavau. Vaikams apie smelio deze, tai tik pasvajot... Nesinori augint suns del kazkokiu kaciu. Mano vaikai alergiski gyvunams. Niekaip nerandu tinkamo budo joms isvaikyti. Sniegui nutirpus vien ju š gelyne. Siemet geliu darzeli ryzaus susitvarkyti uzpylus akmenukais, tikiuosi gal nekasines ju. Bet o kaip darzoves??? Kazkokia boba is kaimyninio daugiaaukscio jas seria, o tos pas mus nusilengvint atsivelka. Jau kai tiesiai ant pievutes nusividuriavo, o mano mazyle isilipo su naujais bateliais, tai truko kantrybe. tikrai rasiu buda kaip jomis atsikratyti. Tik klausimas - kaip? Tai negi niekas tokiu problemu nuosavuose kiemuose neturi? Ar jums netrukdo tie prikakojimai?
Atsakyti
Kažkaip nesitiki, kad VISOS tarnybos atsisako padėti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Krista J. @ 2013 04 21, 19:46)
tikrai rasiu buda kaip jomis atsikratyti. Tik klausimas - kaip? Tai negi niekas tokiu problemu nuosavuose kiemuose neturi? Ar jums netrukdo tie prikakojimai?

Tik noriu priminti, kad nuodijimai, šaudymai ir kiti gyvūnų kankinimai yra draudžiami.

Nepykit, bet netikiu, kad neįmanoma susitarti ir pasiekti kažkokį kompromisą su kuria nors iš gyvūnų organizacijų. Esant noro manau, kad tikrai įmanoma rasti kompromisą.

1) Kiek ten maždaug kačių yra?
2) Siūliau Jums tartis, kad Jūs dalį sterilizacijos išlaidų apmokate, o dalį prieglauda bando surinkti iš žmonių, ir savanoriai gaudo tas kates sterilizacijai.



Jeigu Jūs tenorite, kad visi viską padarytų, o iš Jūsų pusės nieko - tuomet nelabai įsivaizduoju bendradarbiavimo.
Atsakyti