Įkraunama...
Įkraunama...

Skarų mezgimas gyvai:) Aeolian ir kitos...

mastau.gif man dar stovi klausimas apie karoliukus ax.gif juos renkates permatomus ar siulo spalvos? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2010 11 30, 11:53)
mastau.gif man dar stovi klausimas apie karoliukus  ax.gif  juos renkates permatomus ar siulo spalvos?  unsure.gif

mano swarovskiukai buvo permatomi su AB efektu, kuris maino spalvas saulėje-tai labai tinka thumbup.gif
Atsakyti
sveikos mezgėjėlės smile.gif mezgu Haruni skarą. nesu patyrusi mezgėja, tai ir sustojau. paaiškinkit kuri nors man ko ten turi būti 12? aš galvojau kad tų lapukų, bet pradėjau B schemą varyti, nu ir nesigauna, neatitinka akys, vat ir pasimečiau.
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2010 11 30, 13:00)
sveikos mezgėjėlės smile.gif mezgu Haruni skarą. nesu patyrusi mezgėja, tai ir sustojau. paaiškinkit kuri nors man ko ten turi būti 12? aš galvojau kad tų lapukų, bet pradėjau B schemą varyti, nu ir nesigauna, neatitinka akys, vat ir pasimečiau.

Dvylika turi būti tų lapukųsmile.gif Skaičiuokit palei centrinę akį (skaros vidurys) nuo pradžios jų turi būti dvylika. Ten B schemoj atkreipkit dėmesį kelias specifiškai mezgamas akis pirmoje eilėje, kur kvadračiukas ir rombiukas. Gal ten klaidelę padarėt, jei lapukų 12? Man viskas puikiai atitiko pagal schemą. Jeigu gerai pamenu, nes dabar neturiu schemutės po ranka - keturkampiukas reiškia, kad pirmos eilės pradžioje reikia sumegzti 3 akis, o toliau kartojant raportą iki centrinės akies - sumezgamos jau tik 2 akys, o rombiukas - kad prieš centrinę akį ir pirmos eilės pabaigoje - sumezgamos 3 akys, o kartojant raportą - vėlgi tik 2 akys. Nežinau, ar aš čia aiškiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dajne @ 2010 11 30, 12:17)
Dvylika turi būti tų lapukųsmile.gif Skaičiuokit palei centrinę akį (skaros vidurys) nuo pradžios jų turi būti dvylika. Ten B schemoj atkreipkit dėmesį kelias specifiškai mezgamas akis pirmoje eilėje, kur kvadračiukas ir rombiukas. Gal ten klaidelę padarėt, jei lapukų 12? Man viskas puikiai atitiko pagal schemą. Jeigu gerai pamenu, nes dabar neturiu schemutės po ranka - keturkampiukas reiškia, kad pirmos eilės pradžioje reikia sumegzti 3 akis, o toliau kartojant raportą iki centrinės akies - sumezgamos jau tik 2 akys, o rombiukas - kad prieš centrinę akį ir pirmos eilės pabaigoje - sumezgamos 3 akys, o kartojant raportą - vėlgi tik 2 akys. Nežinau, ar aš čia aiškiai ax.gif

nu pas mane gaunasi 12 ir dar pusė to lapuko. ai važiuosiu šįvakar gyvai aiškintis, matyt kitaip nedaeis doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žemuogienė: 30 lapkričio 2010 - 12:32
QUOTE(Capricorn @ 2010 11 30, 11:54)
mano swarovskiukai buvo permatomi su AB efektu, kuris maino spalvas saulėje-tai labai tinka  thumbup.gif

o mazi swarowskiukai nekainuoja jau baisiai daug? g.gif sedziu ir mastau, kokio brangumo mano naujoji skara gausis... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2010 11 30, 12:32)
o mazi swarowskiukai nekainuoja jau baisiai daug?  g.gif  sedziu ir mastau, kokio brangumo mano naujoji skara gausis...  biggrin.gif

50vnt 4mm man kainavo 11lt smile.gif siunčiausi smile.gif

va va...vargstu aiškinuos dabu Haruni ir aš doh.gif neaiški ta B schema, ypač 17 eilė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Capricorn @ 2010 11 30, 12:35)
50vnt 4mm man kainavo 11lt smile.gif siunčiausi smile.gif
va va...vargstu aiškinuos dabu Haruni ir aš doh.gif neaiški ta B schema, ypač 17 eilė g.gif

joa, tai nebaisiai, jei tiek uztenka g.gif kazkaip reik suskaiciuoti, kiek reikia tu karoliuku... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Capricorn @ 2010 11 30, 13:35)

Nu gaila, kad tos skarukės po ranka neturiu biggrin.gif Bet toj 17 eilėj tos akys - kvadračiukas ir rombiukas langelyje per visą eilę turi būt išmegstos tik po 2 kartus - kvadratas - pradžioj, iš karto po kraštinių akių ir užmetimo ir iš karto antroje skaros dalyje (po centrinės akies) ir pirmo užmetimo, o rombiukas - pirmos dalies pabaigoje (prieš centrinę akį) ir antros dalies pabaigoje.Tie keturi kartai, kiek prisimenu, ir panaikina akių perteklių 17 eilėje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2010 11 30, 12:29)
nu pas mane gaunasi 12 ir dar pusė to lapuko. ai važiuosiu šįvakar gyvai aiškintis, matyt kitaip nedaeis doh.gif

Greičiausiai čia jau skaitysis 13 lapukų pas jus. Nes nebepamenu, kaip rusiškai, bet ten lyg rašyta, kad 12 lapukų vidurėlių turi būti, paskutinis lapukas ne iki galo išmegztas, jis tolesnėj schemos baigiamas išmegzti.

Capri - na, ir varai - per dieną po skarą smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Restar @ 2010 11 30, 12:56)
Greičiausiai čia jau skaitysis 13 lapukų pas jus. Nes nebepamenu, kaip rusiškai, bet ten lyg rašyta, kad 12 lapukų vidurėlių turi būti, paskutinis lapukas ne iki galo išmegztas, jis tolesnėj schemos baigiamas išmegzti.

Taip.

Ką tik baigiau šią skarą.
Parašyta aprašyme, kad turi būti lyginis skaičius motyvo - užmetimas+gera akis+užmetimas. tai skaičiuojant nuo centro tiek į viršų, tiek į aukštį - turi gautis 10, 12, 14 motyvų.

Ir svarbu kad B daly rombukas ir kvadratukas yra trys, tik skirtingu būdu sumegztos akys.

Capri, siūlyčiau geriau nusimegzt A dalį, ir tada pagal patį raštą paaiškėja ta B dalis bigsmile.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Capricorn @ 2010 11 30, 12:35)

Aš irgi bijojau tos 17 eilės,bet kai mezginys prieš akis viskas ten aišku pagal raštą.Mezgiau taip,kad gautusi raštas ir viskas.
Manoji Haruni dabar tampymo procese rolleyes.gif
Atsakyti