Įkraunama...
Įkraunama...

Apie žindomų kūdikių svorio augimą

QUOTE(ciotki @ 2007 02 27, 14:56)
Nu va, man vel paniikaaaa mega_shok.gif per penkta menesi vel tepriaugom 300 gr  verysad.gif , nu jaute sirdis, del sauskelniu, maziau darydavo, ir krutine tustesne,bet vis save guosdavau, kad gal nieko tokio, didelio reikalo padarydavo po du kart i diena g.gif  ka as zinau kiek ten to pieno yra g.gif , valgo diena kas dvi val, pavalges arba miega arba duodasi, spygauja, spardosi , baisiai judrus g.gif , nu kame reikalas verysad.gif  labai noriu maitint, bet jau daktare tai netikus, sako ar dar maitini? nusistebejo, liepe misini duot, nusipirkau, bet jis nevalgo, dar sake pradet nuo grikiu koses g.gif , pora sauksteliu sumaitinau siandie g.gif , geriu raminancia arbata dabar, labai blogai jauciuos lyg buciau uztrukus ir pieno nebetureciau visai verysad.gif

Labukas,
nu va vel nervukai del tu nenormaliu gydytoju, galetu juk mamai ir paaiskinti, o ne is karto grusti primaitinti doh.gif
tu nesinervink, primaitink kosyte ir viskas bus gerai, svarbu , kad vaikas sveikas ir linksmas drinks_cheers.gif as va irgi laukiu 5 menesiuko galo irgi imsiu maitinti grudinemis kruopinemis kosemis, man tai gydytoja musu sake blush2.gif kol kas tai misinuko duodu, bet nepasakyciau kad svoris labai auga doh.gif nu 200 gr pazanga matau blush2.gif
duuodu dar obuoliuko ir banano ragaut, po ne daug bet suvalgo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shuke: 27 vasario 2007 - 15:27
QUOTE(ciotki @ 2007 02 27, 15:56)
Nu va, man vel paniikaaaa mega_shok.gif per penkta menesi vel tepriaugom 300 gr  verysad.gif , nu jaute sirdis, del sauskelniu, maziau darydavo, ir krutine tustesne,bet vis save guosdavau, kad gal nieko tokio, didelio reikalo padarydavo po du kart i diena g.gif  ka as zinau kiek ten to pieno yra g.gif , valgo diena kas dvi val, pavalges arba miega arba duodasi, spygauja, spardosi , baisiai judrus g.gif , nu kame reikalas verysad.gif  labai noriu maitint, bet jau daktare tai netikus, sako ar dar maitini? nusistebejo, liepe misini duot, nusipirkau, bet jis nevalgo, dar sake pradet nuo grikiu koses g.gif , pora sauksteliu sumaitinau siandie g.gif , geriu raminancia arbata dabar, labai blogai jauciuos lyg buciau uztrukus ir pieno nebetureciau visai verysad.gif

Tikrai stenkis nepanikuoti. Pradėsi duoti košes ir bus ok. Jei nevalgo mišinuko, per daug negrūsk ir nesinervink. Jei būtų tikrai alkanas, valgytų. Mano pupytė nuo antro mėn. priauga apytikriai po 400g, o kiek aš nervų sugadinau ir sau ir jai bandydama pimaitinti tuo mišiniu doh.gif iki šiol buteliuko neima.
Atsakyti
sveikutes 4u.gif

na as rasiau anksciau - per antra menesi priaugom tik 350g, trecia men isvis svertis nejau, jauciau pagal drabuzelius, kad truputi priaugam, tai nenorejau nervu gadintis. siandien sveremes vel - mums po savaites bus 4men, tai zinokit per tuos 2men priaugom 1,52kg, manau normaliai smile.gif

gydytoja sake, kad jei labai pergyvensiu, tai palaukt iki 5men ir duoti koses, bet siek tiek nusiraminau.

kantrybes visoms mamytems, ramybes ir daug pieniuko 4u.gif ir kad vaikuciai sveikuciai butu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ciotki @ 2007 02 27, 14:56)

Kaip jau čia ir kitos minėjo, nuo 5 mėn. primaitink grūdų košėmis (ryžių, avižų pradžiai, vėliau kitomis) ir toliau maitink pati. Mūsų ta pati situacija ir gydytoja būtent taip patarė, o nesiūlė mišinio. Taip per 6 mėn. priaugom 600 g. Įtariu, be košių nebūtume išvis priaugę, nes judrumas žmogelio nenusakomas - dabar išvis, kai sėdi ir mokinasi ropoti, tai tiesiog ant kaklo kariasi, verčiasi, sėdasi, griūva ir vėl iš naujo. O jūs ne tokie jau ir kūdenos. Mums 7 mėn. ir pagal mano bandymus sverti ant paprastų svarstyklių, svers ji kažkur 7 kg, tai r priaugusi bus vėl 400 g. Nu nepriauginsiu aš jai to svorio per prievartą. Ne svoriu yra matuojamas žmogelio išsivystymas, o jo gera nuotaika, judrumu, domėjimusi aplinka ir visapusišku tobulėjimu. Tikrai nelauk tų 6 mėn. ir duok košytės savo judruoliui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2007 02 27, 19:28)
Nu nepriauginsiu aš jai to svorio per prievartą. Ne svoriu yra matuojamas žmogelio išsivystymas, o jo gera nuotaika, judrumu, domėjimusi aplinka ir visapusišku tobulėjimu. Tikrai nelauk tų 6 mėn. ir duok košytės savo judruoliui  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif svarbiausia kad vaikas gerai jaucias, o visa kita irnesakyk.gif
Atsakyti
mums irgi ta pati beda. maziulis per 2 pirmus menesius nuo 3,5kg priaugo iki 6kg, o per trecia menesi tik 400gr. paskaiciau cia kitu mamyciu padrasinimus, kad ne svorio augimas svarbiausia, o kad vaikiukas linksmas ir guvus butu. bet kad mano maziulis pradejo dazniau verkti ir atrodo alkanas. sauskelniu irgi maziau pridaro. bet pieniuko nors ir maziau turiu, atrodo kad jam uztektu. jei tik jis valgytu!! anksciau 20 minuciu valgydavo, o dabar po 10 minuciu arba uzmiega arba klykti pradeda. oro kazkaip sugeba prisiryti. o atsiruges nebenori kruties nors tu ka. tik bandau glausti ir ima iskart klykti, nervuotis. tada jau labai sunkiai nuramint pavyksta. atrodo kad dar alkanas bet kazkodel negali valgyt.
kaip kazkuri mamyte sake, gal nepatinka kad krutis minksta, bet kitos irgi neima. pieniuko zymiai sumazejo, nezinau nei ka daryt. dazniau maitinti negaliu nes kruties neima, ima verkti ir spardytis vos tik prie kruties priglaudziu. o gerai neprivalges ir nemiega ilgai. tai jau nebezinau ar jis verkia, kad alkanas, ar kad pavarges, ar nevalgo, kad nemiges...
jauciuosi netikusi mama, kad nesuprantu ko mano vaikui reikia, kas jam negerai
daktarai nieko nepataria, tik kita savaite svertis vel ateit liepe
bijau kad vel mazai priaugsim, nes niekas nesikeicia, gal tik blogiau kasdien
patarkit mamytes, ka daryti
Atsakyti
QUOTE(enes @ 2007 02 28, 21:43)
mums irgi ta pati beda. maziulis per 2 pirmus menesius nuo 3,5kg priaugo iki 6kg, o per trecia menesi tik 400gr.

Visur rašo, kad per pusę metų svoris turi padvigubėti nuo gimimo svorio. Jūs jau beveik dvigubai turite per 2 mėn. Tai ir normalu, kad trečią priaugo 400 g. O dėl neramumo, tai jei jis prisiryja oro, tai gal jam pilvelį tiesiog skauda. g.gif Čia tai iš manęs menka patarėja, nes ir aš iš tų "netikusių" mamų, kurios ne visada supranta dėl kokios priežasties jų lelius kelia skandalą. Dabar, kai jau 7 mėn., kažkaip lengviau nuspėju, bet apie 3 mėn., tai man buvo mistika. Nori valgyt, bet rėkia ir nevalgo. Nori miego, bet rėkia ir nemiega. Ant rankų negerai, kėdutėje negerai... Kartais pati bliaudavau, kad gal aš savo vaiką nervuoju. Žodžiu. Bet va sauskelnės tai jos visada buvo pilnos, kas mane ir ramindavo.
Atsakyti
QUOTE(ciotki @ 2007 01 01, 23:37)
PADEKIT  verysad.gif , esu didelej nevilty. Per trecia menesi priaugom tik 300 gramu
scare.gif . Gimem 3310 gr, menesio sverem 4100 gr ( taigi priaugom 800 gr), dvieju menesiu sverem 5200 gr. ( taigi priaugom 1100 gr).Pradzia kaip ir gera butu, bet gi triju menesiu pasvere tik 5500gr, tai tik 300 gramai per visa menesi   cray.gif  cray.gif  cray.gif . Maitinu savo pienuku, svarbiausia daktare nieko nepasake ka daryti, iskyrus tai, kad po 2 savaiciu ateiti pasisverti, bet gi man jau stogas vaziuoja  cray.gif  verysad.gif

Sveikute, mes vakar taip pat sveremes.Mums 3men ir savaite. Taigi tepriaugom 350 g. Kai pasvere, net aiktelejau - tik tiek verysad.gif Maitinu MP,daktare liepe nusitraukti pienuko ir paziureti, kiek as jo turiu, mat pasak jos greiciausiai vaikuciui truksta jo. Na nzn,o juk iklotu i lemenele nespeju keisti...Na nusipirkau semilako ir bandau primaitinti...kazkokia nesamone verysad.gif
Papildyta:
O gal kas nors gali pasakyti, kiek turi suvalgyti 3 men kudikis. Gydytoja sake 150ml iskarto, bet, dieve, maniskis tikrai tiek nesuvalgo cray.gif cray.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo braske101: 01 kovo 2007 - 13:48
QUOTE(braske101 @ 2007 03 01, 14:48)
Sveikute, mes vakar taip pat sveremes.Mums 3men ir savaite. Taigi tepriaugom 350 g. Kai pasvere, net aiktelejau - tik tiek verysad.gif Maitinu MP,daktare liepe nusitraukti pienuko ir paziureti, kiek as jo turiu, mat pasak jos greiciausiai vaikuciui truksta jo. Na nzn,o juk iklotu i lemenele nespeju keisti...Na nusipirkau semilako ir bandau primaitinti...kazkokia nesamone verysad.gif
Papildyta:
O gal kas nors gali pasakyti, kiek turi suvalgyti 3 men kudikis. Gydytoja sake 150ml iskarto, bet, dieve, maniskis tikrai tiek nesuvalgo cray.gif  cray.gif

gal ne tavo piene yra problema gal mažylis papraščiausiai nemoka paimti gerai papuko,nes mano draugei irgi buvo tokia pati problema tada jei liepe nusitraukineti piena ir is buteliuko maitinti tai jai uzteko iki 7mėn.savo pienuko ,o irgi nuo 3mėn.atsirado tokia pati problema kaip tau.pabandyk tai. wub.gif ax.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes 4u.gif

Mums jau 4,5 men. ir tik dabar supratau, kad reikia pasitiketi tik savo nuojauta, nes jau nuo pat 1 menesio mano gydytoja grudo misinuka, bet as jo nepirkau ir nedaviau. Svorio tepriaugo per 1 menesiuka 500 gr. Gincijausi su gydytoja, kad per mazai priaugo, sako, kad turejo bent 1 kg priaugti. Antra menesi priaugome maksimaliai daug net 900 gr., tai jau viskas buvo gerai, bet va kai sveremes 3 menesiuka - vel 500 gr. Gydytoja paklause ar neprimaitinu - sakau ne (grieztesniu tonu), tai tada ji perverte kalba ir sako, na viskas gerai, dukryte bus kaip tevelis - auksta ir liekna. Ir kai atejo laikas svertis 4,5 menesio, svarstykles rode +600 gr. Tai dabar jau nusiraminau galutinai ir sakiau iki 6 menesiuku tikrai neprimaitinsiu, nors sesute jau pradejo brukti koses, kurios priklauso tik nuo 8 menesiuku, tai vel neklausysiu. O siaip dukryte labai guvi, darome kasdien manksta, maudomes ir nardome. thumbup.gif
Viena gydytoja sake, kad alkani vaikai istisai rekia, blogai miega ir atrodo vangus. unsure.gif

Tad pasitikekite tik savimi ir maziau klausykites visokiu gasdinimu, nes nuo to tik blogiau jums, o ypac jusu angeleliams. Sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(braske101 @ 2007 03 01, 13:48)
Papildyta:
O gal kas nors gali pasakyti, kiek turi suvalgyti 3 men kudikis. Gydytoja sake 150ml iskarto, bet, dieve, maniskis tikrai tiek nesuvalgo cray.gif  cray.gif

QUOTE(hierjolka @ 2007 03 01, 13:54)
gal ne tavo piene yra problema gal mažylis papraščiausiai nemoka paimti gerai papuko,nes mano draugei irgi buvo tokia pati problema tada jei liepe nusitraukineti piena ir is buteliuko maitinti tai jai uzteko iki 7mėn.savo pienuko ,o irgi nuo 3mėn.atsirado tokia pati problema kaip tau.pabandyk tai. wub.gif  ax.gif

O maniskis buteliuko neima ne uz ka schmoll.gif ka daryt g.gif nori tik papulio blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(enes @ 2007 02 28, 22:43)
mums irgi ta pati beda. maziulis per 2 pirmus menesius nuo 3,5kg priaugo iki 6kg, o per trecia menesi tik 400gr. paskaiciau cia kitu mamyciu padrasinimus, kad ne svorio augimas svarbiausia, o kad vaikiukas linksmas ir guvus butu. bet kad mano maziulis pradejo dazniau verkti ir atrodo alkanas. sauskelniu irgi maziau pridaro. bet pieniuko nors ir maziau turiu, atrodo kad jam uztektu. jei tik jis valgytu!! anksciau 20 minuciu valgydavo, o dabar po 10 minuciu arba uzmiega arba klykti pradeda. oro kazkaip sugeba prisiryti. o atsiruges nebenori kruties nors tu ka. tik bandau glausti ir ima iskart klykti, nervuotis. tada jau labai sunkiai nuramint pavyksta. atrodo kad dar alkanas bet kazkodel negali valgyt.
kaip kazkuri mamyte sake, gal nepatinka kad krutis minksta, bet kitos irgi neima. pieniuko zymiai sumazejo, nezinau nei ka daryt. dazniau maitinti negaliu nes kruties neima, ima verkti ir spardytis vos tik prie kruties priglaudziu. o gerai neprivalges ir nemiega ilgai. tai jau nebezinau ar jis verkia, kad alkanas, ar kad pavarges, ar nevalgo, kad nemiges...
jauciuosi netikusi mama, kad nesuprantu ko mano vaikui reikia, kas jam negerai
daktarai nieko nepataria, tik kita savaite svertis vel ateit liepe
bijau kad vel mazai priaugsim, nes niekas nesikeicia, gal tik blogiau kasdien
patarkit mamytes, ka daryti

Pirmiausia jei tik gali- nurimk 4u.gif . Patikek vaikutis tikrai nebadauja. Pieno, jei ir maziau, tai kai tik maziukas prades daugiau valgyti ir pienuko atsiras drinks_cheers.gif . Maniskis irgi neramiai valgydavo ir dabar dar taip buna. Viska isbandziau. Padejo tik vienas budas, kai pradeda pykti, muistytis duodu ciulptuka. Siek tiek nurimsta ir isspjauna pats arba istraukiu ir vel siulau kruti. Gal kai kam tai pasirodys kvaila, bet tik sitaip pavyko maitinti iki dabar. Buvo tikrai sunku, nes maniskis ne is tu vaiku kurie ramiai valgo schmoll.gif , be to ir svoris auga labai palengva(300gr, 500gr, 500gr, 600gr)Ir verkiau, ir panikavau ir ....
Beje esu girdejusi apie maitinimo krizes, kuri kaip tik buna apie 3 men. Ir pati tai pajutau : kelias dienas sunelis buvo labai neramus, maitinau beveik kas valanda, o po to padaugejo pieno( man taip atrodo) ir vel viskas grizo i vietas.
Zinai pasakysiu kaip as dariau, kai buvo labai blogai. Gal kai kas ir pasibaises, bet taip vyras man padejo nusiraminti. Vaikas verke, as irgi, abu nezinojom del ko... Vyras atnese man taurele brendzio, karstos arbatos, liepe isgerti ir eiti numigti nors porai valandu, o pats vaika issiveze i lauka. Kritau miegoti kaip negyva. Pabudau zymiai ramesne su naujom jegom...
Atsakyti