Įkraunama...
Įkraunama...

Apie žindomų kūdikių svorio augimą

sveikos mamytes 4u.gif
as tai zinokit pasidaviau ir emiau misinuko duoti, po savo maitinimu mp duodu kiek nori ir tikrai maze eme storeti ax.gif
brac matyt visgi tos baisiosios daktares teisios ar ta sintetika i kuna taip gerai eina g.gif
be to jauciuos niekam tikusi mamka, nesugebejau ismaitinti savo pieneliu mazuteles cry.gif cry.gif cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Shuke @ 2007 02 22, 13:01)

be to jauciuos niekam tikusi mamka, nesugebejau ismaitinti savo pieneliu mazuteles cry.gif cry.gif cry.gif

Zinai, pazystamas jausmas. Ir mane tokios mintys yra aplanke. Tik ne del maitinimo, o del gimdymo- visi trys mano vaikai cezariukai ax.gif . Be to pirmu mergaiciu nemaitinau, tik su paskutiniu pasiseke, kol kas tongue.gif dar maitinu.
Truputi palauk, praeis siek tiek laiko ir tos mintys isgaruos, kai tavo zuikis prades vaikscioti, zaisti, kalbeti, sakyti, kaip tave myli... Patikek tai nera pats svarbiausias dalykas... Svarbu, kad sveikutis butu. O be to tu juk maitinai ir dar tebemaitini. Ir tikrai ne visoms mamoms lemta buti "geroms karvutems". Kazkur skaiciau, kad 3% mamu is viso negali maitinti, t.y. neturi pieno.
Aisku lengva kalbeti, sunku save priversti negalvoti, taciau tu esi saunuole vien uz tai, kad stengeisi, daug dejai pastangu. Viskas gerai 4u.gif Dziaukis savo dziaugsmeliu, o valgyti juk reikia viska tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2007 02 21, 16:17)
Nu bet kodėl didžioji dalis daktarų pričiuožę ant tų gąsdinimų. Nu ir kuo jau gali būti ypatingai geresnė kūdikio, kuris 5 mėn. sveria 10 kg, raida? Tuo, kad dažniausiai nepasiekia kojos nykščio, kad nenori ir tingi vartytis, kad nepatogu jam gulėti ant pilvuko ir sunku laikyti galvelę? Kažkaip dažniausiai rašoma, kad "smulkieji" yra judresni ir dažnai greičiau mokosi naujų pozų ir judesių (aišku, čia nėra 100 proc. taisyklė, bet...). Manoji 6 mėn. svėrė 6600 g (ilgis 67 cm), o 7 mėn., tikiuosi, sutiksim jau bent 7 kg. Valgo 5 k. mp, 2 k. košę ir 1 k. daržovienę. Jokių raidos sutrikimų požymių  schmoll.gif

Tikrai? O mes 4men sverem 6,5kg ir buvom 65 cm ir dar panikuojam blush2.gif (gime3,3kg)
Tikrai,reikia ziuret, kad lelius smagus auga mirksiukas.gif

QUOTE(2SIA @ 2007 02 22, 11:03)
mes aisku 5 norim sverti 6,5 pagal butinines svarstykles panaisiai tiek ir yra. o  kadangi polikl labai mesgta is akies numest 300 g uz pamperus ar drabuzelius, tai nesiuos sakiau pakeli sviesto 200 g ir duosiu pasisiota pampera palaikyti palyginimui ir bodika, kurie jauciu kartu max 100 g sveria didis.gif

lotuliukas.gif man ir pikta, kai tiek daug atmeta mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(mama*3 @ 2007 02 22, 15:05)
Ir tikrai ne visoms mamoms lemta buti "geroms karvutems". Kazkur skaiciau, kad 3% mamu is viso negali maitinti, t.y. neturi pieno.

Tie 3% mamu negali maitinti tik del fiziologiniu priezasciu.Ir jos neturi pieno is pat pradziu.
Papildyta:
QUOTE(Shuke @ 2007 02 22, 12:01)
sveikos mamytes  4u.gif
as tai zinokit pasidaviau ir emiau misinuko duoti, po savo maitinimu mp duodu kiek nori ir tikrai maze eme storeti  ax.gif
brac matyt visgi tos baisiosios daktares teisios ar ta sintetika i kuna taip gerai eina  g.gif

SHUKE,nepasiduok,misinukas aisku daro savo,bet juk tavo pienukas pats geriausias.
O kaip maze iskart eme buteliuka?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciotki: 22 vasario 2007 - 15:09
QUOTE(mama*3 @ 2007 02 22, 15:05)
Zinai, pazystamas jausmas. Ir mane tokios mintys yra aplanke. Tik ne del maitinimo, o del gimdymo- visi trys mano vaikai cezariukai ax.gif .  Be to pirmu mergaiciu nemaitinau, tik su paskutiniu pasiseke, kol kas tongue.gif  dar maitinu.
Truputi palauk, praeis siek tiek laiko ir tos mintys isgaruos, kai tavo zuikis prades vaikscioti, zaisti, kalbeti, sakyti, kaip tave myli... Patikek tai nera pats svarbiausias dalykas... Svarbu, kad sveikutis butu. O be to tu juk maitinai ir dar tebemaitini. Ir tikrai ne visoms mamoms lemta buti "geroms karvutems". Kazkur skaiciau, kad 3% mamu is viso negali maitinti, t.y. neturi pieno.
Aisku lengva kalbeti, sunku save priversti negalvoti, taciau tu esi saunuole vien uz tai, kad stengeisi, daug dejai pastangu. Viskas gerai 4u.gif Dziaukis savo dziaugsmeliu, o valgyti juk reikia viska tongue.gif

QUOTE(ciotki @ 2007 02 22, 15:10)
Tikrai? O mes 4men sverem 6,5kg ir buvom 65 cm ir dar panikuojam blush2.gif (gime3,3kg)
Tikrai,reikia ziuret, kad lelius smagus auga mirksiukas.gif
lotuliukas.gif man ir pikta, kai tiek daug atmeta mirksiukas.gif
Papildyta:
Tie 3% mamu negali maitinti tik del fiziologiniu priezasciu.Ir jos neturi pieno is pat pradziu.
Papildyta:
SHUKE,nepasiduok,misinukas aisku daro savo,bet juk tavo pienukas pats geriausias.
O kaip maze iskart eme buteliuka?

aciu Jums uz palaikyma drinks_cheers.gif as labai stengiuosi blush2.gif
ciotki ne is karto, bet gana greitai, nes maitinu su tais prakeiktais antspeniais gun_bandana.gif per juos turbut maze ir neprivalgydavo gal per sunku traukt doh.gif bet kad kitaip nenori to papo, tiesa po truputi bandau be ju isiulyti kartais pavyksta, bet neilgam g.gif
Atsakyti
kiek vidutiniskai per viena valgyma turi isgerti PM pienuko naujagimis? ir kiek priaugti svorio? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cili @ 2007 02 22, 19:21)
kiek vidutiniskai per viena valgyma turi isgerti PM pienuko naujagimis? ir kiek priaugti svorio?  g.gif

Ziuriu jus dar visai maziukai.Per pirmus menesius rekomenduojama priaugti maziausiai 600g per men.
Atsakyti
QUOTE(Shuke @ 2007 02 22, 16:36)
aciu Jums uz palaikyma  drinks_cheers.gif as labai stengiuosi  blush2.gif
ciotki ne is karto, bet gana greitai, nes maitinu su tais prakeiktais antspeniais gun_bandana.gif per juos turbut maze ir neprivalgydavo gal per sunku traukt  doh.gif  bet kad kitaip nenori to papo, tiesa po truputi bandau be ju isiulyti kartais pavyksta, bet neilgam  g.gif

O kodel su antspeniais? Maniskis irgi valgydamas daznai pameta ir pyksta, taciau as ismokau su ciulptuku ji apgaudineti. Va taip ir zaidziam.
Papildyta:
QUOTE(Cili @ 2007 02 22, 20:21)
kiek vidutiniskai per viena valgyma turi isgerti PM pienuko naujagimis? ir kiek priaugti svorio?  g.gif

Sveikinu sulaukus dziaugsmelio! 4u.gif
Vaje kokie jus dar mazi smile.gif . Manau supratai, kad mes cia beveik visos galim papasakoti, kaip nepriaugti svorio bigsmile.gif . Juokauju . Kiek pamenu toks mazulelis per viena maitinima isgeria 40-60 ml. Priklauso nuo to kokio svorio gime. Bet jei pati maitini vistiek nematai kiek suvalgo biggrin.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama*3: 22 vasario 2007 - 22:10
QUOTE(mama*3 @ 2007 02 22, 22:14)
O kodel su antspeniais? Maniskis irgi valgydamas daznai pameta ir pyksta, taciau as ismokau su ciulptuku ji apgaudineti. Va taip ir zaidziam.
Papildyta:
Sveikinu sulaukus dziaugsmelio! 4u.gif
Vaje kokie jus dar mazi smile.gif . Manau supratai, kad mes cia beveik visos galim papasakoti, kaip nepriaugti svorio bigsmile.gif . Juokauju . Kiek pamenu toks mazulelis per viena maitinima isgeria 40-60 ml. Priklauso nuo to kokio svorio gime. Bet jei pati maitini vistiek nematai kiek suvalgo biggrin.gif.

tai , kad buvo labai nuvalgius man ligonineje blush2.gif uzsidejau tuos salmus, brac gryzau namo nepatyrusi zalia mamyte .. kai uzgijo, tai bijojau nuimti, galvojau nu dar biski pamaitinsiu.. nu ir ka taip ir liko, o kai jau norejau be ju nebevalge, tik rekia klykia doh.gif vnz pati kalta esu verysad.gif

Papildyta:

Tikrai sveikinam mamyte 4u.gif su mazyles gimimu wub.gif kaip faina atsimenu tokia mano mazutele buvo ax.gif
bet dabar uztat kiekviena diena vis kazkas naujo drinks_cheers.gif o jau savos kalbos , kad duoda thumbup.gif
Atsakyti
aciu uz sveikinimus mirksiukas.gif esame mazi, bet jau per 2 savaites zandukai pasipute ir mazas pagurkliukas atsirado blink.gif siaip jo, maitinu pati ir nesuzinosi kiek ji cia pavalgo g.gif Na po keliu savaiciu kai pasvers viskas bus aisku. Saiip sesele dar sake, jei pastoviai kakoja, tai uztenka pienuko g.gif
Atsakyti
As irgi esu isbandziusi antspenius, taciau man labai nesiseke, nes krutine minksta... taip kad man gavosi tik blogiau. Meciau juos per tvora schmoll.gif Isgelbejo tik bepanteno tepalas.
Sakai kad nepatyrusi tongue.gif Pas mane trecias, o as vis dar kai kuriose srityse(pvz. maitinimo krūtimi) nepatyrusi blink.gif . Tik viena dalyka isitikinau jei kas blogai nuojauta niekada neapgauna. Taip kad stengiuosi pasikliauti intuicija
Papildyta:

Cili,
Saunu jei zandai dideja... ax.gif Reiskia viskas gerai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama*3: 23 vasario 2007 - 14:39
QUOTE(Shuke @ 2007 02 22, 12:01)
sveikos mamytes  4u.gif
as tai zinokit pasidaviau ir emiau misinuko duoti, po savo maitinimu mp duodu kiek nori ir tikrai maze eme storeti  ax.gif
brac matyt visgi tos baisiosios daktares teisios ar ta sintetika i kuna taip gerai eina  g.gif

zinai nesinervuok ir neklausyk 100 proc. naturalisciu. daryk kaip tau atrodo tinkamiau ir geriau, nes vaikui svarbiausia gerai nusiteikus mama mirksiukas.gif .
man pasiseke ismaitinti 3 savaites ir tai su primaitinimais, nes to pieniuko keli lasai buvo, nors zindydavau po valanda , pusantros, tiek kiek maze galedavo zisti... ir per ta mamos pieno kulta taip pergyvenau kad vis apirma menesi prazliumbiau kad neiseina, kad nera to pieno, nevalgiau nieko, tai svoris nukrito, o pienas kartu su juo dingo... po to kai nutraukiau visai maitinima toliau zliumbiau nes nesu gera motina ir t.t. pykau ir ant saves ir ant vaiko, kad nezinda ir t.t. tokia totali depresija. bet....
guodziausi, kad nors 3 savaites gavo mano pienelio mirksiukas.gif o tu kiek suprantu ilgiau ismaitinai tai ir didziuokis tuom didis.gif nes taip ar taip pradesi juk neuzilgo primaitinti tai vel bus kitaip. zodziu nesinervuok.

mes su misiniais svorio neauginam visai schmoll.gif , nes tiesiog nesuvalgo tiek kiek rekomenduoja gamintojai.

sveikinam su leliuzu. taij jei pati maitini juk nematai mirksiukas.gif
musiske po 30 min. zindymo dar ant virsaus iserdavo misinio 50-80 ml doh.gif
siaip tai maziau suk galva, jei matai kad pamperas pilnas visada tiek to reikalo, tiek kito, tai vadinas viskas gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu va, man vel paniikaaaa mega_shok.gif per penkta menesi vel tepriaugom 300 gr verysad.gif , nu jaute sirdis, del sauskelniu, maziau darydavo, ir krutine tustesne,bet vis save guosdavau, kad gal nieko tokio, didelio reikalo padarydavo po du kart i diena g.gif ka as zinau kiek ten to pieno yra g.gif , valgo diena kas dvi val, pavalges arba miega arba duodasi, spygauja, spardosi , baisiai judrus g.gif , nu kame reikalas verysad.gif labai noriu maitint, bet jau daktare tai netikus, sako ar dar maitini? nusistebejo, liepe misini duot, nusipirkau, bet jis nevalgo, dar sake pradet nuo grikiu koses g.gif , pora sauksteliu sumaitinau siandie g.gif , geriu raminancia arbata dabar, labai blogai jauciuos lyg buciau uztrukus ir pieno nebetureciau visai verysad.gif
Atsakyti