Įkraunama...
Įkraunama...

Apie žindomų kūdikių svorio augimą

QUOTE(ciotki @ 2007 01 02, 14:25)
Is nevilties bandziau misinuko duoti, tai nenori to buteliuko nors tu ka  verysad.gif , akys pilnos asaru ir vaikui ir man  cry.gif
O ka darot, kad pienuko atsirastu daugiau? Ir jei susinervuoji, tai kaip maitinti???????

Kam tu duodi to mišinuko? Ir gydytoja tolkovna pasitaikė, net neliepė iš karto pulti primaitinti, o tu supanikavai. Juk maitinant mamos pienu gali būti nevienodi ūgio šuoliai. Jokių panikų. Stebėk, kad per parą prisiusiotų ne mažiau 6 vystyklų (taip stebima, ar netrūksta skysčių). Bet, manau, kad viskas OK. Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(ciotki @ 2007 01 01, 22:37)
PADEKIT  verysad.gif , esu didelej nevilty. Per trecia menesi priaugom tik 300 gramu
scare.gif . Gimem 3310 gr, menesio sverem 4100 gr ( taigi priaugom 800 gr), dvieju menesiu sverem 5200 gr. ( taigi priaugom 1100 gr).Pradzia kaip ir gera butu, bet gi triju menesiu pasvere tik 5500gr, tai tik 300 gramai per visa menesi  cray.gif  cray.gif  cray.gif . Maitinu savo pienuku, svarbiausia daktare nieko nepasake ka daryti, iskyrus tai, kad po 2 savaiciu ateiti pasisverti, bet gi man jau stogas vaziuoja  cray.gif  verysad.gif

Pas mus tas pats buvo. Per pirma priaugom 800g, per antra tiek pat, o per trecia tik 400g. Bet gydytoja man neliepe primaitinet, irgi liepe po 2sav ateiti. Tai taip ir vaiksciodavom kas dvi savaites svertis. Viena kart daugiau, kartais visai nepriaugdavo. Nuo 4men. pradejau tyreliu vaisiniu duoti, bet tas svoris vis tiek labai po mazai augdavo. Bet mergaite buvo sveika, tai per daug ir nesijaudindavau. sekmes maitinant 4u.gif
Atsakyti
Žiūriu, daug kam taip - trečią mėnesį arba ketvirtą mažai priauga. Mano dukrai irgi taip buvo. Teisingai daugelis mamų sako - jei vaikiukas sveikas ir neklykia alkanas, tai viskas OK. Tos lentelės - tai tik vidurkiai, statistika, o juk kiekvienas žmogutis kitoks. Nėra ko pergyvent, žinau iš patyrimo - svoris tai auga smarkiai, tai vos vos, o rezultate viskas gerai, užauginau sveikus vaikus (beje, kūdikystėj abu buvo storuliai, ypač sūnus, o dabar idealaus svorio ir proporcijų, nors įrėmink abu kaip pavyzdinius... tad storumas kūdikystėj nereiškia būsimo antsvorio).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biologė: 04 vasario 2007 - 12:23
Mane šiek tiek paguodė, kad būna jog vaikas net kelis mėnesius priauga tik po 300-400g, o mamos neima labai į galvą. Maniškis 1ir2mėnesius priaugo po kilogramą su keliais gramais, 3mėnesį-800g, o dabar ketvirtą tik 550g. Aš jau panikuoju. Gerai toms kurios gali pasiguosti, kad vaikas smulkutis, ar kad naktį išmiega net apie 6val. O mes valgom kas valandą ir dieną ir naktį, kartais pienui pasibaigus pyksta (nors panešiojus nurimsta). Aišku pieno jam trūksta, o kaip dar dažniau maitinti neįsivaizduoju...
Bandau primaitinti mišinuku iš šaukštelio, labai bijau, kad neatsisakytų krūties(čiulptuko irgi nedaviau, nes bijojau, kad tik geriau žįstų). Duodu mišinio ir nervinuosi... Bandau sau liepti nusiraminti, bet pasakyti lengviau nei padaryti... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ciotki @ 2007 01 01, 23:37)
PADEKIT  verysad.gif , esu didelej nevilty. Per trecia menesi priaugom tik 300 gramu

nepanikuok, musiske gime 2,8kg, pirmus 3men priaugo po 600g, o 4 men irgi tik 300g, veliau pavare beveik po 1kg,pora
men...tarpkitko nepuoliau primaitineti, nes ji buvo rami, uztekdavo mano pienuko... turbut taip reik augti, svarbu stebet leliuka, jo nuotaikeles. gi visi tokie skirtingi esam. o jei matai kad vaikui truksta mamytes pienuko, tikrai nieko baisaus pradet duot obuoliuko paragaut, kosyciu, juk nuo 4men jau galima duoti, ir zinoma mamytes pienukas...
Papildyta:
QUOTE(Luknė @ 2007 02 06, 11:45)
Mane šiek tiek paguodė, kad būna jog vaikas net kelis mėnesius priauga tik po 300-400g, o mamos neima labai į galvą. Maniškis 1ir2mėnesius priaugo po kilogramą su keliais gramais, 3mėnesį-800g, o dabar ketvirtą tik 550g. Aš jau panikuoju. Gerai toms kurios gali pasiguosti, kad vaikas smulkutis, ar kad naktį išmiega net apie 6val. O mes valgom kas valandą ir dieną ir naktį, kartais pienui pasibaigus pyksta (nors panešiojus nurimsta). Aišku pieno jam trūksta, o kaip dar dažniau maitinti neįsivaizduoju...
    Bandau primaitinti mišinuku iš šaukštelio, labai bijau, kad neatsisakytų krūties(čiulptuko irgi nedaviau, nes bijojau, kad tik geriau žįstų). Duodu mišinio ir nervinuosi... Bandau sau liepti nusiraminti, bet pasakyti lengviau nei padaryti... verysad.gif

nematau as ko cia tau panikuot... pabandyk giliai , giliai pakvepuot, kada prasideda panikos priepuolis... man padedavo 4u.gif
o jei matai ,kad pienuko trukumas pasiskambink savo daktarytei ir pasikonsultuok del primaitinimo. taip ir save greiciau nuraminsi ir vaiko nekankinsi, jei jis jaucias alkanas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biologė @ 2007 02 04, 12:18)
Žiūriu, daug kam taip - trečią mėnesį arba ketvirtą mažai priauga. Mano dukrai irgi taip buvo. Teisingai daugelis mamų sako - jei vaikiukas sveikas ir neklykia alkanas, tai viskas OK. Tos lentelės - tai tik vidurkiai, statistika, o juk kiekvienas žmogutis kitoks. Nėra ko pergyvent, žinau iš patyrimo - svoris tai auga smarkiai, tai vos vos, o rezultate viskas gerai, užauginau sveikus vaikus (beje, kūdikystėj abu buvo storuliai, ypač sūnus, o dabar idealaus svorio ir proporcijų, nors įrėmink abu kaip pavyzdinius... tad storumas kūdikystėj nereiškia būsimo antsvorio).

joo , bet kai nueini pas neurologe , nes siunte pediatre po men, antra karta.. tai ji man priparino, kad jei nepriaugsim svorio daugiau tai mano vaiko vystymasis atsiliks verysad.gif verysad.gif vnz
o si menesi (ketvirta) pasiekem rekorda 750 priaugom blush2.gif nu sako jei toliau taip tai tada bus gerai, jei ne tai.... cry.gif cry.gif
tai vakar vel uzsiparinau ir norejau misinukais maitint imti, nors ir taip vakare 1 karta duodu, nes kitu dienos metu nevalgo, tik mano pienuko jai reikia blush2.gif
o vakar is to galvojimo vel vakare pienukas dingo verysad.gif ejau i dusa pasildyt krutines net ir ka, ogi pradejo begti atsipalaidavus thumbup.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Shuke @ 2007 02 12, 07:46)
tai vakar vel uzsiparinau ir norejau misinukais maitint imti, nors ir taip vakare 1 karta duodu, nes kitu dienos metu nevalgo, tik mano pienuko jai reikia blush2.gif
o vakar is to galvojimo vel vakare pienukas dingo  verysad.gif  ejau i dusa pasildyt krutines net ir ka, ogi pradejo begti atsipalaidavus  thumbup.gif  ax.gif

Reiskia siltas dusas ar vonia padeda thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(biologė @ 2007 02 04, 12:18)
Žiūriu, daug kam taip - trečią mėnesį arba ketvirtą mažai priauga. Mano dukrai irgi taip buvo. Teisingai daugelis mamų sako - jei vaikiukas sveikas ir neklykia alkanas, tai viskas OK. Tos lentelės - tai tik vidurkiai, statistika, o juk kiekvienas žmogutis kitoks.

Mano abu kleckiukai irgi apie 3-4 mėnėsį mažai priaugo - po 300 g. Maitinau tik MP. Sūnus pradėjo valgyt košes, ir per vieną mėnesį priaugo 900 g, per kitą - nieko blink.gif , bet visą mėnesį sirgo, labai mažai valgė. Dabar atsigriebs biggrin.gif
Atsakyti
Žinot, matau, kad ne vien as panikuoju. Bet gal jau kokias 2 savaites esu rami. Auginu trecia ir labai norejau maitinti, nors visi aplink "būrė", nemaitinau pirmų vaikų, namaitinsiu ir šito. O aš užsispyriau... Ir dar maitinu, o mums jau 4,5 men. Maniskis irgi nedaug priauga, nors 4 mėn jau priaugo normaliai -700gr. Kodėl rami? Supratau viena dalyką- maitinsiu tiek kiek bus pieno, nebebus gersim mišinėlius. Turiu dvi sveikas mergaites, kurios užaugo su mišinukais. Taip, kad nebaisi tragedija. O beje mano panelės ir su mišinėliais neužaugdavo daugiau, kaip po 600gr kas mėnesį. Matyt tokie genai. Beje manau vaikui svarbus ne tik mamos pienas, bet ir rami, sveika mama. Nepanikuokit, prisiminkit mūsų mamas, kurios vaikus užaugindavo ant ryžių klijukų biggrin.gif . O jūs gi visos turit pieno tongue.gif . Kad būtų ramiau ir negalvotumėt ar vaikas pavalgė, ar sotus, jei jums jau 4mėn. duokit vaisių sulčių, trintų obuolių, banano. Mes ir daržovių košes jau valgom. Tikrai vaikas jaučiasi sotesnis. (man taip patarė sesutė).
Atsakyti
joo , bet kai nueini pas neurologe , nes siunte pediatre po men, antra karta.. tai ji man priparino, kad jei nepriaugsim svorio daugiau tai mano vaiko vystymasis atsiliks verysad.gif  verysad.gif  vnz
o si menesi (ketvirta) pasiekem rekorda 750 priaugom blush2.gif nu sako jei toliau taip tai tada bus gerai, jei ne tai.... cry.gif cry.gif
o vakar is to galvojimo vel vakare pienukas dingo  verysad.gif  ejau i dusa pasildyt krutines net ir ka, ogi pradejo begti atsipalaidavus  thumbup.gif  ax.gif

na ne visai as i sita tema, nes pati nematinu, o ziurau cia visos mamytes pergyvenadel savo pienelio... tai jus dziaukites kad nematot kiek ten jusu leliuzai isciulpia pieniuko, nes mes misinukais nuo 3 sav. mintam, tai max suvalgytas kiekis 670 ml, o siaip po 500 ml misinio, kai visi pediatrai rekia kad reikia 1 litro beveik. o ji nenori ir viskas. ir kaip tam vaikui per prievarta to svorio priauginti kad neatsiliktu raida g.gif

pradejom dabar jau kruopu koses, bet panasu kad per si menesi tepriaugsim 500 g gal. nu geriau nei praejusi 300... ir sveriam siandien 6,5 (gimem 3,9 kg). tai va auginam nevalgiuke ir tiek. pradzioj verkdavau, pykdavau, per prievarta maitinau ir saukstuku ir is puodelio, tai budavo isterijos ir man ir vaikui. o paskui kai susitaikiau, tai kai nori valgo noriai, o kai ne tai neikas nepadeda schmoll.gif
as galvoju kad nei vienas vaikas prie pilno buteliuko is bado nenumire mirksiukas.gif

tik aisku biesina replikos, oj kokia isbalus, kokia maza (gal neisnesiota gime blink.gif - cia okulistes fraze doh.gif ), nes visi priprate prie 9 kg sverianciu vaiku tokiam amziuje ir kazkodel tai normalu doh.gif
Atsakyti
joo , bet kai nueini pas neurologe , nes siunte pediatre po men, antra karta.. tai ji man priparino, kad jei nepriaugsim svorio daugiau tai mano vaiko vystymasis atsiliks verysad.gif  verysad.gif  vnz

Nu bet kodėl didžioji dalis daktarų pričiuožę ant tų gąsdinimų. Nu ir kuo jau gali būti ypatingai geresnė kūdikio, kuris 5 mėn. sveria 10 kg, raida? Tuo, kad dažniausiai nepasiekia kojos nykščio, kad nenori ir tingi vartytis, kad nepatogu jam gulėti ant pilvuko ir sunku laikyti galvelę? Kažkaip dažniausiai rašoma, kad "smulkieji" yra judresni ir dažnai greičiau mokosi naujų pozų ir judesių (aišku, čia nėra 100 proc. taisyklė, bet...). Manoji 6 mėn. svėrė 6600 g (ilgis 67 cm), o 7 mėn., tikiuosi, sutiksim jau bent 7 kg. Valgo 5 k. mp, 2 k. košę ir 1 k. daržovienę. Jokių raidos sutrikimų požymių schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2007 02 21, 16:17)
Nu bet kodėl didžioji dalis daktarų pričiuožę ant tų gąsdinimų. Nu ir kuo jau gali būti ypatingai geresnė kūdikio, kuris 5 mėn. sveria 10 kg, raida? Tuo, kad dažniausiai nepasiekia kojos nykščio, kad nenori ir tingi vartytis, kad nepatogu jam gulėti ant pilvuko ir sunku laikyti galvelę? Kažkaip dažniausiai rašoma, kad "smulkieji" yra judresni ir dažnai greičiau mokosi naujų pozų ir judesių (aišku, čia nėra 100 proc. taisyklė, bet...). Manoji 6 mėn. svėrė 6600 g (ilgis 67 cm), o 7 mėn., tikiuosi, sutiksim jau bent 7 kg. Valgo 5 k. mp, 2 k. košę ir 1 k. daržovienę. Jokių raidos sutrikimų požymių  schmoll.gif

drinks_cheers.gif
mes aisku 5 norim sverti 6,5 pagal butinines svarstykles panaisiai tiek ir yra. o kadangi polikl labai mesgta is akies numest 300 g uz pamperus ar drabuzelius, tai nesiuos sakiau pakeli sviesto 200 g ir duosiu pasisiota pampera palaikyti palyginimui ir bodika, kurie jauciu kartu max 100 g sveria didis.gif
o mokomes mes visko daug, nes kadangi nevalgom daznai tai lieko daug laiko saviauklai, svietimui, mokymuisi ir t.t.t biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 2SIA: 22 vasario 2007 - 11:04