Mano dukrytė irgi trečią mėnesį buvo sustreikavusi - priaugo gal tik kokius 400 gr, ketvirtą mėnesį irgi ne ką daugiau - gal kokius 500-600. Buvau susirūpinusi, kad pieno mažai. Bet buvo toks reikalas - tris mėnesius vieno maitinimo metu maitindavau tik iš vienos krūties, nes pieno buvo daug, ir dukra lyg ir pasisotindavo, ir labai greitai - žįsdavo gal tik 10 minučių. Tai kai pamačiau, kad mažai svorio priauga, ėmiausi tokios gudrybės - kai jau vieną krūtį paleidžia, lyg tai jau soti, nes spenio nebeįkiši, nors pieno atrodo dar yra (paspaudus spenelį dar čiurkšlėm eina), duodavau iškart kitą krūtį, tai puldavo kaip nevalgius ir dar antra tiek žįsdavo. Gal jai pustuštę krūtį nepatinka žįsti, o kai dar antrą pilną pasiūlai, tai kodėl gi ne?
O šiaip tai manau, kad jeigu vaikas neklykia išbadėjęs, jei ramus, guguoja, auga, vystosi, ir tuo labiau naktim po 6 valandas išmiega, tai tikrai nekreipkit dėmesio į tą svorio priaugimą. Mano giliu įsitikinimu, smulkus leliukas geriau nei nutukęs - tokiam ir judėt sunkiau, o ir vyresniame amžiuje nutukimas labiau gresia... Ir neskubėkit pult mišinukais primaitinėt - tada tai tikrai galit pieno gaminimąsi sutrikdyt. Ramybės ir tiktai ramybės