Įkraunama...
Įkraunama...

Apie žindomų kūdikių svorio augimą

QUOTE(ciotki @ 2007 01 28, 17:17)
Na turiu nudziugint ir paskatinti , kad nepultumet prie misinio.Kaip ir uzvedziau temele is nevilties, kad mazai priaugom svorio, tai per 4 menesi priaugom visa kila thumbup.gif ,

Džiugu, kad mano palinkėjimas išsipildė 4u.gif Mano mažutė ir toliau dabar gerai priauga svorio, jau pasiekėm ir vidurinę liniją smile.gif Aš ir toliau maitinu tik MP mirksiukas.gif
Atsakyti
Kaip smagu girdeti, kad priaugat svorio thumbup.gif tai paskata mums nepasiduoti mirksiukas.gif mes treciadieni irgi eisim svertis, ziuresim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ciotki @ 2007 01 28, 17:17)
Na turiu nudziugint ir paskatinti , kad nepultumet prie misinio.Kaip ir uzvedziau temele is nevilties, kad mazai priaugom svorio, tai per 4 menesi priaugom visa kila thumbup.gif , asiku misinio bandziu duot, bet gi nevalge  doh.gif , tai teko nusiraminti ir toliau maitinti  thumbup.gif
MAMA*3, kokiu sulciu duodi ir kiek? Mes ir bandem ragaut  obuoliuko ir banano. Gydytoja primaitinti kosemis kolkas nepatare  g.gif
Papildyta:
SHUKE, tos kreives sudarytos vaikams maitinamiems misiniais, taip kad nenusimink ir maitink toliau.

Sveikinu,
Mes po savaites irgi eisime svertis, pažiuresim mirksiukas.gif
As duodu obuoliu ir morku sultis, bet sultis spaudziu pati is naminiu darzoviu. Dar truputi prie morku kartais ipilu burokeliu sulciu. Taip patare sesele. Mes beje ir darzoviu kosyte jau bandom. Pasispjaudom, bet si ta suvalgom bigsmile.gif . Maniskis labai skaniai geria sultis ir tarkuota obuoli, bei banana valgo. Sulciu duodu iki 50ml. Siaip nezinau kiek duoti, bet senoj knygoj radau, kad ketvirta menesi jau galima tiek.
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 01 28, 21:20)
Kaip smagu girdeti, kad priaugat svorio thumbup.gif tai paskata mums nepasiduoti mirksiukas.gif mes treciadieni irgi eisim svertis, ziuresim smile.gif

Nepasiduokit ir butinai praneskit kiek priaugot.

QUOTE(mama*3 @ 2007 01 29, 15:26)
Sveikinu,
Mes po savaites irgi eisime svertis, pažiuresim mirksiukas.gif
As duodu obuoliu ir morku sultis, bet sultis spaudziu pati is naminiu darzoviu. Dar truputi prie morku kartais ipilu burokeliu sulciu. Taip patare sesele. Mes beje ir darzoviu kosyte jau bandom. Pasispjaudom, bet si ta suvalgom bigsmile.gif . Maniskis labai skaniai geria sultis ir tarkuota obuoli, bei banana valgo. Sulciu duodu iki 50ml. Siaip nezinau kiek duoti, bet senoj knygoj radau, kad ketvirta menesi jau galima tiek.

Aciukas ax.gif .
Tiesa, kiek suvalgot banano ir obuoliuko ? O obuoli tarkuoji ? per kokia tarka? plastmasine ar nesvarbu?
O sultims obuoli ir morkas lygiom dalim? kaip spaudi?
Musu sesute labai jau uzsiemus buvo g.gif , nieko nesnekejo apie tai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciotki: 29 sausio 2007 - 18:30
QUOTE(ciotki @ 2007 01 29, 19:28)
Nepasiduokit ir butinai praneskit kiek priaugot.
Aciukas  ax.gif .
Tiesa, kiek suvalgot banano ir obuoliuko ? O obuoli  tarkuoji ? per kokia tarka? plastmasine ar nesvarbu?
O sultims obuoli ir morkas  lygiom dalim? kaip spaudi?
Musu sesute labai jau uzsiemus buvo g.gif , nieko nesnekejo apie tai  g.gif

Obuoli tarkuoju plastmasine tarka(dar kai auginau pirma vaika sake, kad geriau plastmasine, maziau vitaminu zuna). Banano suvalgom trečdali, obuolio puse, o siaip tai jis pats parodo kada jam gana. Obuoliu sultis spaudziu sutarkavus per marle, o morku tai sus sulciaspaude, nes morku daug turiu o mano seimyna visi megsta jas. I morku sultis ilasinu lasa arba du lasus aliejaus(geriau pasisavina vitaminas D). O maisau sultis ivairiai, kartais visai nemaisau ir duodu tik morku ar tik obuoliu. Tik jei pilsi burokeliu pvz i morkas nepadaugink, nes jos labai saldzios(slyksciai), nors aisku tai skonio reikalas drinks_cheers.gif .
Taip kad ragaukit ir jus. Manau geriau kokia darzove papildomai nei primaitinti misinuku- Na jum to jau nebereikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mama*3 @ 2007 01 29, 22:34)
I morku sultis ilasinu lasa arba du lasus aliejaus(geriau pasisavina vitaminas D).

vitaminas A g.gif
Atsakyti
Taip taip vitamina A. smile.gif Va taip buna kai kalbi su vyresniaja ir rasai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama*3: 30 sausio 2007 - 16:19
Vakar nusipirkau nauja numeri MAŽYLIO žurnalą. Ten kaip tik buvo straipsnis tema apie kūdykių svorį. Bet perskaičius jokio paaiškinimo aiškaus neradau. Kažkaip atrodo atsargiai paliesta tema ir nieko. Lyg ir nori pasakyti, kad kūdykio svoris yra ne rodiklis, sprendžiant apie jo vystymasį. Taip pat rašoma apie motinos pieno riebumą. Nes ir nuo to priklauso kūdykio svoris.
Va draugės mergytė kas mėnesį priauga iki 400 g. per mėnesį. Tai gydytojai padarė išvada, kad mama yra smulki, liesa, tai ir vaikas paveldėjo jos genus.
Atsakyti
Manau,kad jie ir patys nezino nuo ko tai priklauso. As pati tikrai nesu liekna. O vaikai priauga nedaug. Specialiai pasiziurejau, kad ir mano vidurinioji, kuri mano pieno gavo mazai, priaugdavo nedaug. Ir dabar yra smulkute. Beje kai buvau maza irgi buvau smulkute. Tik dabar ne blush2.gif , o pagrandukas priauga nedaug. Galvoju, kad tai priklauso ir nuo kai kuriu igimtu dalyku. Turiu drauge, kuri galetu eiti i manekenes, pati maitino sunu. Reikejo matyt ta vaika, ispudis, kad tas vaikas lasiniais buvo maitinamas. 2.gif
Atsakyti
QUOTE(zibutes @ 2007 01 30, 22:42)
Vakar nusipirkau nauja numeri MAŽYLIO žurnalą.

Vasario men?
Atsakyti
Maniskis jau turbut nuo 4-to men. priauga vos po 200-300gr.bet gydytoja sako svarbu sveikas ,guvus,judrus ir vsio mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano dukrytė irgi trečią mėnesį buvo sustreikavusi - priaugo gal tik kokius 400 gr, ketvirtą mėnesį irgi ne ką daugiau - gal kokius 500-600. Buvau susirūpinusi, kad pieno mažai. Bet buvo toks reikalas - tris mėnesius vieno maitinimo metu maitindavau tik iš vienos krūties, nes pieno buvo daug, ir dukra lyg ir pasisotindavo, ir labai greitai - žįsdavo gal tik 10 minučių. Tai kai pamačiau, kad mažai svorio priauga, ėmiausi tokios gudrybės - kai jau vieną krūtį paleidžia, lyg tai jau soti, nes spenio nebeįkiši, nors pieno atrodo dar yra (paspaudus spenelį dar čiurkšlėm eina), duodavau iškart kitą krūtį, tai puldavo kaip nevalgius ir dar antra tiek žįsdavo. Gal jai pustuštę krūtį nepatinka žįsti, o kai dar antrą pilną pasiūlai, tai kodėl gi ne? mirksiukas.gif O šiaip tai manau, kad jeigu vaikas neklykia išbadėjęs, jei ramus, guguoja, auga, vystosi, ir tuo labiau naktim po 6 valandas išmiega, tai tikrai nekreipkit dėmesio į tą svorio priaugimą. Mano giliu įsitikinimu, smulkus leliukas geriau nei nutukęs - tokiam ir judėt sunkiau, o ir vyresniame amžiuje nutukimas labiau gresia... Ir neskubėkit pult mišinukais primaitinėt - tada tai tikrai galit pieno gaminimąsi sutrikdyt. Ramybės ir tiktai ramybės biggrin.gif
Atsakyti